Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 12:42:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 4  (Прочетена 151202 пъти)

djina
Новак
*
Публикации: 17

« Отговор #375 -: април 06, 2011, 16:09:45 »

Браво на теб, lawyer, ти наистина си щастливка  Bravo  с тези кумуве - мечта  give_rose

panteryx  не се отчайвай  smile ... макар, че да ти призная не разбирам какво им става на тези хора днес та така отказват, сякаш не чест им оказваш, а ги осъждаш ... diablo но много им здраве...

Дано момчето ти го преодолее бързо, в крайна сметка най- важното е вие да сте си щастливи после дълго smile

И аз каних сестра ми, тя беше една от отказалите ни, така че радвай се на брат, който приема smile

и успех , сигурна съм ще в крайна сметка ще се окаже за добро  good
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: април 06, 2011, 21:58:06 »

Аз също не мога да разбера хората, които отказват да кумуват (изключвам тези, които са финансово затруднени)- та това е такава чест и уважение smile ние с годеника ми много се радвахме миналата година, когато ни поканиха и толкова се раздадохме на тази сватба, стана страшен купон, нито за миг не седнахме и сега очакваме с нетърпение следващия месец да кръщаваме малкото сладурче, което се появи на бял свят smile Пожелавам на всички булки да намерят най-подходящата двойка и не съжалявайте за тези, които са отказали, явно не заслужават доверието и вниманието, което им се оказва!
Активен
karamelche_
Сватбар
Публикации: 199

« Отговор #377 -: април 06, 2011, 22:21:16 »

ох, в момента ми се иска моята кума да си беше харесала черна рокля..
всъщност резултата ще го видим чак на сватбата..ама за сега не мога да си го представя sad
Активен
caffein
Ентусиаст
**
Публикации: 59

Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: април 07, 2011, 08:38:54 »

Момичета - кокичета!

Аз да ви питам нещо друго.
С нашите кумове се разбрахме да не си подаряваме подаръци, а след сватбата да отидем някъде заедно на екскурзия.
Дотук-добре.
Аз обаче искам да взема нещо дребно на кумата си, което да й дам на моминското парти.  Тъй като тя изцяло ще се занимава с организацията - аз дори не очаквам да знам в кой момент ще е, трябва да е нещо компакно, което да може да е в мен във всеки момент.
Искам да е нещо по-скоро символично, с което на свой ред да я изненадам, а и като благодарност за организацията на партито.

Някакви идеи? smile
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: април 07, 2011, 08:43:14 »

caffein, може би бижу или някое много красиво огледалце (като антикварно), което да носи в дамската си чанта (не знам защо точно това ми хрумна  crazy, може би защото имам слабост към такива предмети  pardon ). smile
« Последна редакция: април 07, 2011, 08:49:40 от lunno momiche » Активен
vilenceto
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: април 07, 2011, 09:08:58 »

caffein, може да разгледаш тук http://www.charmyrose.com/index.php , според мен има доста интересни нещица на разумни цени. както вече съм казвала из форума, аз от тук поръчах огледалца за момичетата на моминското ми парти и момичето, с което бях в контакт беше много точна и коректна.
Активен
caffein
Ентусиаст
**
Публикации: 59

Моят сватбен албум

« Отговор #381 -: април 07, 2011, 10:00:24 »

По принцип чувала съм, че огледало било хубаво да се носи в чантата, защото отблъсквало негативните влияния. pardon
Има някакво такова суеверие.
Аз също си мислех бижу - проблема е - първо, че има много и второ, че вече сме й взимали по всевъзможни поводи различни бижута и или трябва да е нещо наистина специално, за да направи впечатление или да не е бижу.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #382 -: април 07, 2011, 10:08:56 »

Може да й подариш ваучер за козметична процедура. Не са скъпи и не знам жена, която да не се зарадва на подобно нещо.
Активен
fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #383 -: април 07, 2011, 10:10:51 »

Направо можеш да вземеш валчер за някое хотелче за 4-ма ето линк http://vzemigo.bg/  Wink
Активен
plesure
Професор
Публикации: 320

Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: април 07, 2011, 14:27:08 »

Започнах да чета темата от началото, ама не се стърпях и реших да пиша и аз относно кумуването smile
Разбирам защо повечето булки искат кумувете им да са двойка, но в реалният живот това не винаги се получава. Както и поканата за кумуване не винаги е според традициите. Още от самото начало знаех кой ще ми кумува - бях избрала едно момиче, с което работихме заедно в Москва - тя страшно ме подкрепяше във всичко последните 3-4 години, и тя беше тези, която ме накара да обърна по-сериозно внимание на приятелят си. Поради разтоянието в над 2500 км поканата стана по телефона. Тя се съгласи, но когато няколко седмици по-късно й казах че е необходимо да ми изпрати копие на кръщелното си - се оказа че няма кръщелно. Била е кръстена веднага след раждането си, през ноща, в някаква селска църквичка, която не е ясно дали изобщо съществува все още. Вариантите бяха или да си търси там кръщелно, или тук да бъде кръстена наново. Нито единият вариант не я устройваше, започна да се нервира нещо и лека-полека решихме че тя ще присъства на сватбата само като гостенка. Много се бях ядосала и обидила. После обаче осъзнах, че за руснаците кумството не е това, което е за нас, българите. Там си просто свидетел, който си слага подписа на една хартийка и това е! Въздъхнах с облегчение до някаква степен - много исках кумата да ми помага в организацията, да съветва, да бъде с мен при избора на поканите, ресторантите, роклята.. Другите приятелки с които бях близка с времето се отдалечиха от мен. С някой не съм се виждала повече от година даже. След това имахме едно пътуване до чужбина с колежки и там намерих моята кума smile Оказа се че с нея имаме сходен вкус, разбирания и виждания. Тъй като не знаех за традицията за канене на кумуве си й предложихме на годежа ни (когато се събрахме с приятели) и тя се съгласи  good Кумът пък е съученик на любимият, както и негов работодател в момента  blush  той страшно много се зарадва, когато приятелят ми го покани за кум по време на обедната почивка  smile казал, че очаквал поканата още от както разбрал, че ще се женим smile
И така кумувете ни не са двойка (не са канение с погача и ракия) виждали са се 1-2 пъти само, но мисля че без проблем ще намерят общ език. Половинките им също ще присъстват на сватбата, но ще седят сред гостите. Общо взето няма някакви стандарти които трябва да се спазват в една сватба, освен че младоженците трябва да имат кумуве (все някой трябва да се подпише   smile Всичко останало трябва бъде така, и само така, както преценият и искат младите..
Активен
djmarti13
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #385 -: април 07, 2011, 20:58:51 »

caffein, може да разгледаш тук  , според мен има доста интересни нещица на разумни цени. както вече съм казвала из форума, аз от тук поръчах огледалца за момичетата на моминското ми парти и момичето, с което бях в контакт беше много точна и коректна.
за моята сватба наех сьщата тази фирма от този магазин само че сватбената им агенция и сватбеният им магазин и съм много дуволен и бижутата купихме от тях.Направиха по поръчка и корсета на жена ми с някакви кристали -много са услужливи и внимтелни независимо,че ние не знаехме в началото какво точно искаме.Аз лично много се изкефих на шоколадовите им трюфели по поръчка -цял ден гледах да си открадвам по един.Уникални са на вкус.

« Последна редакция: април 26, 2011, 21:52:53 от Teo » Активен
Cardissimo
Любопитен
*
Публикации: 25

Cardissimo

« Отговор #386 -: април 08, 2011, 09:25:57 »

На сватбите на които съм бил само младоженците са минавали, мисля, че така е правилно  blum
Активен
ralej
Сватбар
Публикации: 158

Най-щастливи на света!

Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: април 08, 2011, 12:20:05 »

И ние си имаме кумовеее  Bravo Много сме щастливи! Съгласиха се без да му мислят smile
Ходихме на гръцки ресторант и там ги поканихме, преди това не им бяхме споменавали за това наше намерение. Girl_hide

Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: април 08, 2011, 12:46:32 »

за моята сватба наех сьщата тази фирма от този магазин само че сватбената им агенция и сватбеният им магазин http://charmybride.com/ и съм много дуволен и бижутата купихме от тях.Направиха по поръчка и корсета на жена ми с някакви кристали -много са услужливи и внимтелни независимо,че ние не знаехме в началото какво точно искаме.Аз лично много се изкефих на шоколадовите им трюфели по поръчка -цял ден гледах да си открадвам по един.Уникални са на вкус.

Леле мале страхотни бижута имат ,аз досега не бях харесала нищо ,но сега вече си намерих good
Благодаря за поста! give_rose
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251

« Отговор #389 -: април 13, 2011, 15:37:44 »

Здравейте момичета!
И аз ще започна с баналното "нова съм тук... чета ви отдавна, но все не събирам смелост да пиша"  smile Предстои ни да поканим кумове. Спрели сме се на двама наши общи приятели. Дилемата е там че годеникът ми има друг близък приятел от детството, който заедно с дългогодишната си приятелка може би очакват да го поканим да ни кумуват. Като цяло те наистина са ни близки приятели и се виждаме много често, но въпреки това ние предпочитаме другата двойка.
Моля ви, дайте съвет, какво да правим? Притеснявам се това да не повлияе на отношенията ни с тези приятели.... huhhuh.gif
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: