Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 01:15:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Вие сменихте ли фамилията си?
Да - 111 (90.2%)
Не - 10 (8.1%)
Нямам отношение - 2 (1.6%)
Общ брой гласове: 122

Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Лични карти II-ра част  (Прочетена 187766 пъти)

emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: септември 14, 2012, 12:42:02 »

За талона за колата нали така?
в КАТ отиваш, то има няколко бараки КАТ там, та отиваш в барачка номер 1 която се намира зад мястото дето качват колите за оглед, как се казваше не знам. Та там, лична карта старите талони такса 2лв и си готова със заявяването, дават ти едни документи и трябва да отидеш в друга барачка да ти отпечатат новият талон и да го ламинират. Барачката се намира като се върнеш в обратна посока пред мястото дето гледат колите и леко в  ляво, там даваш документите, които са ти дали на предното място, плащаш 12-17 лв не си спомням точно колко и чакаш 3-4 мин, на високоговорителя ти казват името и си взимаш новия талон, това е всичко.
Аз като цяло не знаех, какво да правя и къде да ходя, ама си питах и хората си ми обясняваха, стана бързо.
Тоест, тр да почакам да ми излезе новата лична карта, та с нея да ида? свиделтелсвтото за брак не са ти го искали нали ?
Активен
desirer
Сватбар
Публикации: 190

« Отговор #361 -: септември 14, 2012, 12:58:56 »

Да, трябва новата лична карта, носи си свидетелството, не знам дали ще ти трябва, в моя случай прехвърлях кола на мое име с договор за покупка, това дали съм се омъжила не беше на дневен ред, защото покупката се случи след сключване на брак, единствено, като плащаш на банката понеже по ЕГН те търсят трябва да им натъртваш новата си фамилия.
А ти талона и книжката, може да го направиш в един ден. Трябва ти обаче първо актуалната лична карта, и да си носиш медицинско за книжката. Аз не успях в един ден, тъй като за колата решихме доста спонтанно и нямаше време да ходя да си вадя медицинско.
Като цяло от темата тук много се бях наплашила, какво ме очаква, но за мой късмет всичко се случи, много бързо, вярно разправия си е защото всяка институция си е на различно място в голямата София, и на мен това ми отнемаше повече време от колкото самото подменяне на документите.
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: септември 14, 2012, 13:02:01 »

Да, трябва новата лична карта, носи си свидетелството, не знам дали ще ти трябва, в моя случай прехвърлях кола на мое име с договор за покупка, това дали съм се омъжила не беше на дневен ред, защото покупката се случи след сключване на брак, единствено, като плащаш на банката понеже по ЕГН те търсят трябва да им натъртваш новата си фамилия.
А ти талона и книжката, може да го направиш в един ден. Трябва ти обаче първо актуалната лична карта, и да си носиш медицинско за книжката. Аз не успях в един ден, тъй като за колата решихме доста спонтанно и нямаше време да ходя да си вадя медицинско.
Като цяло от темата тук много се бях наплашила, какво ме очаква, но за мой късмет всичко се случи, много бързо, вярно разправия си е защото всяка институция си е на различно място в голямата София, и на мен това ми отнемаше повече време от колкото самото подменяне на документите.
Благодаря ти, аз книжка не притежавам, не съм шофьор. Така че само талон ще сменям евентуално, за да не създавам грижи на този дето кара колата. Другият вариант е да правя като другите- да му дам свидетелствто за брак, копие , в него да си има. smile
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: септември 14, 2012, 13:03:59 »

Ем, прочети в темата на Кивчо. тя беше описала много подробно (и забавно) как става врътката с талона!
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: септември 14, 2012, 13:59:40 »

Ем, прочети в темата на Кивчо. тя беше описала много подробно (и забавно) как става врътката с талона!
прочетох Веси, ама да ти кажа честно, хич не ме бива с тези неща, и като че ли това на desirer по го разбрах като обяснение. blush
Киви по-скоро ме отчая  girl_impossible
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: септември 15, 2012, 16:26:49 »

аз си смених личната карта и естествено сега трябва да сменя и шофьорската книжка...обаче нея я смених преди три месеца, тъй като беше изтекла и въобще не мисля да ходя отново за медицинско и да плащам за нова книжка....ако наистина може със свидетелството за гражд. брак така ще направя!
пп. опитвам се да се свържа с някой от КАТ и да получа компетентен отговор ама нъцки..
Трябва да я смениш, като трябва да носиш и медицинско с новата ти фамилия sad
Аз си смених адреса и подадох документи за лк за около 30мин . Първо си смених адреса, мъжа ми предостави копие на НА и декларация, че е съгласен да живея в неговия апартамент. След това в РУП ми дадоха бланка да попълня кое е вярно и кое грешно. И в понеделник ще си взема новата ЛК. На първо време ще си сменя шоф.книжка и ще си извадя удостоверение за идентичност, че ще ми трябва за дипломите. По нататък ще си сменя дебитните карти, а талона на колата ще е по-късно- нямам време сега да обикалям гишетата в КАТ. И без това никой не търси пълномощно ако караш "чужда" кола .
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: септември 15, 2012, 16:32:14 »

Значи за дипломите ти трябва документ за идентичност ... от къде
примерно ако сега съм записала да уча със старата си фамилия и книжката ми е с нея ,как се сменя с новата... с коя завършвам?
Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: септември 15, 2012, 16:36:13 »

Предполагам предоставяш на учебен отдел копие на документа, че си скл граждански брак.
В моят случай, аз вече имам диплома и само си вадя удостоверение за идентичност, което се вади с новата лк в общината.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: септември 15, 2012, 17:05:06 »

ще видим какви ще ги мъдря и аз
не съм шофьор - поне една тревога отпада  girl_wink
но имам вече една диплома и сега започвам наново да уча и следващата не знам с коя фамилия ще бъде...
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: септември 15, 2012, 17:08:06 »

Илианка, аз занесох копие от личната карта в канцеларията и ми смениха фамилията в системата. За студентската книжка не е важно толкова. Така ще може новата диплома да ти е с новата фамилия.
Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: септември 15, 2012, 17:34:59 »

ще видим какви ще ги мъдря и аз
не съм шофьор - поне една тревога отпада  girl_wink
но имам вече една диплома и сега започвам наново да уча и следващата не знам с коя фамилия ще бъде...
Следващата ще е с новата фамилия. Предполагам ще трябва и книжката да си смениш, защото ще се разминават фамилиите в книжката и в протокола за изпит .
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: септември 15, 2012, 17:56:45 »

мерси! мдам , живот и здраве, ще съм магистър Ганчева  heart
Активен
ani_todorova
Любопитен
*
Публикации: 22

Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: септември 19, 2012, 17:36:51 »

Здравейте, за нова лична карта(само името е сменено) какво трябва да нося? Освен копие и оригинал на удостоверението за брак друго какво?
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: септември 19, 2012, 17:51:03 »

Здравейте, за нова лична карта(само името е сменено) какво трябва да нося? Освен копие и оригинал на удостоверението за брак друго какво?
на предишната страница съм описала същия казус, моля виж там .
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #374 -: септември 19, 2012, 18:05:21 »

Наскоро бях при личната да си вадя медицинското. Предупреди ме, че сменя ли фамилията и личната карта, трябва да отида при нея и да я информирам за данните. Явно информацията не пристига при тях автоматично. Едва ли има срок, но го имайте предвид  Wink
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: