Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 00:35:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Вие сменихте ли фамилията си?
Да - 111 (90.2%)
Не - 10 (8.1%)
Нямам отношение - 2 (1.6%)
Общ брой гласове: 122

Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Лични карти II-ра част  (Прочетена 187728 пъти)

dany_87
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: юни 15, 2011, 18:19:27 »

няма да има проблем и ние ще заминаваме,казаха че със старите документи може до 30дни
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: юли 05, 2011, 20:11:33 »

И аз се присъединявам към въпроса на dilqna87,даже вече се чудя дали си струва това всичкото заради едно тиренце, т.к аз няма да приемам фамилията или да си остана със сегашните данни. Нали и в банката,паспортното, КАТ, трябва да се подадат документи, а за дипломата за висше чух че също трябва да се "припознава" че си един и същи човек, вярно ли е това?
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: юли 05, 2011, 20:36:01 »

Това, че добавяш, а не приемаш няма никакво значение.
Имаш ли промяна на имената? Имаш, значи ще сменяш документи.
Активен
dany_87
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: юли 06, 2011, 08:05:02 »

Стига де,наистина ли и на дипломата трябва да се сменят имената,
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: юли 06, 2011, 09:45:36 »

dany_87, на стари документи като дипломата няма как да се смени името. Просто в общината ти издават документ, с който удостоверяват, че Иванова и Петрова са едно и също лице.

dilqna87, замини спокойно за чужбина. Няма как преди това експресно да ти подменят документите. Има една седмица време докато от гражданското задвижат нещата до общината, че да задействаш после смяната на документи.
Активен
fl0r1ta
Ентусиаст
**
Публикации: 61

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: август 03, 2011, 13:36:59 »

Туко-що прочетох почти всички коментари по темата и искам да кажа само едно голямо БЛАГОДАРЯ, че ви има.Аз ще си сменям освен фамилията и адреса! Никога не съм предполагала,че собственика на новия адрес трябва да идва с мен да попълва нещо! И както казах добре,че ви има вас и този прекрасен форум. Апартамента се води на бащата на милото,но те живеят в чужбина и ще си дойдат само за сватбата и добре,че вече знам че и той трябва да идва с мен за да можем да реагираме.
Иначе аз мислех да ги свърша тези неща след като ги изпратим тях   angry Още веднъж БЛАГОДАРЯ  give_rose
Активен
franzelkata
Ентусиаст
**
Публикации: 79

« Отговор #171 -: август 29, 2011, 10:42:44 »

А сега за новите лички карти снимка трябва ли да се носи?
Активен
mimi1809
Професор
Публикации: 481

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: август 29, 2011, 11:40:51 »

не снимат те на момента
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: септември 29, 2011, 15:32:19 »

Момичета, четох в сайта на МВР ето тук: http://www.mvr.bg/Guide/pri_promiana_adres.htm , че при промяна на адрес от едно населено място на друго трябва да си сменя и книжката. Само че аз моя адрес се сменя само от една улица на друга, в същия град pleasantry Знаете ли дали трябва да си сменям задължително и книжката crazy
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #174 -: септември 29, 2011, 15:36:06 »

Момичета, четох в сайта на МВР ето тук: http://www.mvr.bg/Guide/pri_promiana_adres.htm , че при промяна на адрес от едно населено място на друго трябва да си сменя и книжката. Само че аз моя адрес се сменя само от една улица на друга, в същия град pleasantry Знаете ли дали трябва да си сменям задължително и книжката crazy

Ако си сменила фамилията задължително в рамките на месец се сменят всички лични документи !След като имаш промяна в адресната регистрация също е желателно и задължително мисля.Макар че моя съпруг не промени фамилия  smile си смени адресната регистрация , смени адреса но града не ,но въпреки това смени и документите.Все пак адресната регистрация се прави в общината и от там може би идва задължението да се сменят и личните документов такъв случай !
уСПЕХ
« Последна редакция: септември 29, 2011, 15:38:57 от Bibsi8792 » Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: септември 29, 2011, 15:59:47 »

Цитат
След промяна на имената, в срок до 30 дни лицето е длъжно да подаде заявление за издаване на нова лична карта.

Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. лице, което не подаде заявление за подмяна на българските си лични документи в срок до 30 дни при промяна в имената, единния граждански номер, пола, гражданството, постоянния адрес или при настъпили съществени и трайни изменения на образа.

След промяна на постоянния адрес, в срок до 30 дни лицето е длъжно да подаде заявление за издаване на нова лична карта.
Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. лице, което не подаде заявление за подмяна на българските си лични документи в срок до 30 дни при промяна в имената, единния граждански номер, пола, гражданството, постоянния адрес или при настъпили съществени и трайни изменения на образа.

При промяна на постоянния адрес от едно населено място в друго населено място, в срок до 30 дни от издаване на новия документ лицето е длъжно да подаде заявление за издаване на ново свидетелство за управление на моторно превозно средство.
Не е задължителна подмяната на паспорта при смяна на постоянен адрес.

Това  е от МВР и за книжката май не е задължително, щом сменям само улицата, а града се запазва crazy
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #176 -: септември 29, 2011, 16:11:41 »

Това  е от МВР и за книжката май не е задължително, щом сменям само улицата, а града се запазва crazy

Мен ако питаш по добре отиди до най близкото районно и попитай точно за какво става дума,но личен съвет по добре ги смени ,вместо да спестиш 25 лева мисля беше за книжка и 1.60 за талончето и да си създадеш излишни галвоболия.Аз лично моите ги смених .Да разбирам от по горе написаното че не си сменила фмилията си така ли?
« Последна редакция: септември 29, 2011, 16:13:45 от Bibsi8792 » Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: септември 29, 2011, 18:11:24 »

Да ти кажа честно, и аз мисля така да направя. Не ми е за парите, но единственото, което ме притеснява е това, че колата е на мое има и не ми се занимава сега и нейните документи да прехвърлям blush А пък си мислех, че ако книжката и талона на колата са с различни имена е по-вероятно да ми направят проблем, отколкото, ако личната карта и книжката са с различни crazy *crazy*В крайна сметка мисля на първо време само лична карта и книжка, а после другите неща, които се наложи pleasantry
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: септември 29, 2011, 20:48:06 »

Веси сменяш ли нещо по личните си данни в личните документи - сменяш всички документи вкл. и шофьорската книжка .. кофти но факт nea
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #179 -: септември 30, 2011, 10:00:25 »

Да ти кажа честно, и аз мисля така да направя. Не ми е за парите, но единственото, което ме притеснява е това, че колата е на мое има и не ми се занимава сега и нейните документи да прехвърлям blush А пък си мислех, че ако книжката и талона на колата са с различни имена е по-вероятно да ми направят проблем, отколкото, ако личната карта и книжката са с различни crazy *crazy*В крайна сметка мисля на първо време само лична карта и книжка, а после другите неща, които се наложи pleasantry

Да след смяна на книжката сменяш и талона малкия и големия на колата ... изпитах го и това 2 часа само киснах за талон и много важно след като смениш големия талон в рамките на 5 дена трябва да си напарвиш анекс към гражданската инъче става невалидна .Ако не смениш талоните на колата подлежиш на санкция .
Успех с чакането smile
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: