Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

февруари 16, 2025, 16:05:34

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Ще си запазите ли моминското име? - III-та част  (Прочетена 172715 пъти)

alla
Професор
Публикации: 338

« Отговор #255 -: март 25, 2012, 09:32:54 »

... защото ще си остана дъщеря на мойте родители цял живот, защото не виждам смисъл да приема фамилия която не харесвам, защото никога няма да съм истинска част от онова семейство.
[/quote]

Oh my ... Ако причината е в тяхното отношение към теб съм напълно съгласна. Иначе не го разбирам. Аз ще приема фамилията на МЪЖА ми, за да сме едно семейство с него, а не с неговата рода. Особено след "никога няма да съм истинска част от онова семейство" за какво въобще искаш да се омъжваш?
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: март 25, 2012, 09:42:43 »

Мила, аз съм щастливо омъжена от 3 години и макар, че се разбирам добре със свекърва ми(пу пу), съм коренно различна от тях.Аз направих семейство с мъжът си не с нея или брат му.Да част съм и от онова, да присъствам на всички празници, помагам им като имам нужда, но това не е моето семейство.Моето първо семейство са майка ми, баща ми, и сестра ми.Моя род, моите хора.Тези който ме възпитаха, който се лишаваха от много, за да мога да уча, който правят чудеса от храброст, за да сме добре в момента с мъжът ми.Така че или не си ме разбрала, или и аз не знам какво да мисля.

Забравих, за мен едно име не прави семейство.Виждала съм много с едно име, обаче не ща да ви казвам какви са им семейните взаимоотношения, грозна история.Както и подписа не прави семейство, ама това си е мое мнение.И понеже ще ме попитате е защо се омъжи като не искаш, мъжът ми искаше, направих го заради него.Компромис, нали така се гради връзка?!
« Последна редакция: март 25, 2012, 09:46:56 от магито » Активен
alla
Професор
Публикации: 338

« Отговор #257 -: март 25, 2012, 09:51:59 »

Аз много добре разбирам какво си написала, но не мога да те разбера.  pardon За мен родители на мъжа ми ще станат един вид и мои роители. Майка му одавна ни приема като "децата", не като "синът ми и приятелката му". Моята майка също е привързана към мъжа ми. И се радвам, че след сватбата семейство ми ще стане по-голямо. heart
Всеки си разбира нещата по своему. Не го приемай лично към теб, приеми че има различни гледни точки.
« Последна редакция: март 25, 2012, 09:54:16 от alla » Активен
_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: март 25, 2012, 09:53:09 »

Магито и аз като теб се разбирам добре с бъдещата ми свекърва(може би, защото живее в чужбина и си идва един път в годината), но няма да взема неговата фамилия, поради факта, че сестра му е ужасен човек, само тормози милото, само гледа да го използва и пред мен е миличка, но няма ли ме бълва змии и гущери от ревност, че брат й вече няма да издържа нея и невъзпитаното й отроче..... Тя е разведена и носи бащината си фамилия, е аз не искам да имам нищо общо с нея. Ще сложа едно тире, живи и здрави за детенце някога, все пак да знае, че с  баща му сме семейство,но заради нищо друго....
Активен
Kalama
Сватбар
Публикации: 265

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: март 25, 2012, 12:09:00 »

Магито и аз като теб се разбирам добре с бъдещата ми свекърва(може би, защото живее в чужбина и си идва един път в годината), но няма да взема неговата фамилия, поради факта, че сестра му е ужасен човек, само тормози милото, само гледа да го използва и пред мен е миличка, но няма ли ме бълва змии и гущери от ревност, че брат й вече няма да издържа нея и невъзпитаното й отроче..... Тя е разведена и носи бащината си фамилия, е аз не искам да имам нищо общо с нея. Ще сложа едно тире, живи и здрави за детенце някога, все пак да знае, че с  баща му сме семейство,но заради нищо друго....

Бих те посъветвала да я приемеш, за да покажеш на сестра му, че ти си вече г-жа .........(еди коя си) и ти си вече неговото семейство, а не просто добавка. А, тя като е такава нека цял живот си ходи с моминското име.
Активен
Susito
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Ще ставам госпожа :-)

« Отговор #260 -: март 25, 2012, 12:31:13 »

До момента, в който попълвахме пред ритуалната зала декларациите не исках да си сменям фамилията. Защото смятам, че е нередно, но все пак го направих. Просто се замислих, че един ден ако имаме деца те ще бъдат с различна от моята фамилия. 
Сега ги смених всички документи, но във фирмата, в която работя не могат да ми сменят името. И така всички си ме знаят с бащиното име, но във официални документи се подписвам с новото име.
И оттам идват смешните истории  blum, някой от партнъорите си мислят, че съм се развела и се получават много смешни за мен ситуации и притеснени погледи  smile
Активен
Andreina
Сватбар
Публикации: 166

« Отговор #261 -: април 03, 2012, 15:11:26 »

При нас положението е супер идиотско, защото моята фамилия е образувана от цяло име, а неговата от галеното на същото име. Все едно аз съм Георгиева, а той е Гецов (условен пример). Да му приема името е все едно да деградирам своето собствено. Да не говорим, че и фамилията му звучи супер обикновено. Вариантът с тирето също отпада, първо, че никога не ми е харесвал и второ, че да направиш комбинация от типа Михайлова-Михова е просто... Добре, че той не ми се налага и даже твърди, че жената да приема фамилията на мъжа си било отживелица. Аз не съм съгласна, че е отживелица, даже в преди да го познавам си мислех, че един ден задължително ще съм с фамилията на мъжа си, но... сега сърце не ми дава да приема това глупаво име. Той също не си го харесва.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #262 -: април 03, 2012, 15:25:31 »

Ако не го харесва, той може да вземе твоето Андреина Wink
Активен
Andreina
Сватбар

« Отговор #263 -: април 03, 2012, 15:56:12 »

Kiwi, мислихме и за това. Кофтито е, че той е публикуван автор в неговата си област, има доста публикации, колегите му го знаят с това име вече толкова години (аз съм 10 години по - млада от него, той е имал доста повече време за кариера) и промяната ще му създаде големи неудобства. Затова взехме соломоновското решение всеки да запази името си и да не правим промени. Сега се сещам и за още една причина да не приемам името му. Работим в една и съща област и ако приема името му, ще излезе, че искам да "пробивам" с известната му фамилия, а не със собствените си знания и умения.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: април 03, 2012, 15:57:49 »

Ами тогава си останете всеки със своето име, какъв е проблемът?
Активен
Andreina
Сватбар

« Отговор #265 -: април 03, 2012, 16:16:04 »

Само споделям казус:)
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

« Отговор #266 -: април 09, 2012, 13:33:14 »

Аз винаги съм искала да сме с една фамилия , за това още като попълвахме декларацията директно оградих неговата фамилия. Нямам търпение да сложа табелка на врата на новият си дом ( ще купуваме къща след сватбата) Семейство ...... yahoo yahoo yahoo
Активен
rady17
Професор
Публикации: 377

« Отговор #267 -: април 11, 2012, 13:04:15 »

Аз ще взема фамилията на бъдещия ми съпруг, обаче имам избор м/у Радослава  Рагин или Рагина Как според вас е по добре. На мен май ми стои по добре Рагин..... и аз вече не знам   pardon huhhuh.gif
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: април 11, 2012, 13:08:03 »

На мен ми звучи по-добре Рагин  smile
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: април 11, 2012, 13:11:53 »

Ради, от чисто любопитство питам - какво е това име? Какъв е произходът му, защото винаги са ми били интересни особените имена?
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: