Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 29, 2024, 12:10:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 " (Прочетена 105264 пъти)
Ognena
Сватбар
Отг: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "
«
Отговор #225 -:
май 31, 2010, 08:32:55 »
Леле Хармония, милата. Дано бързичко се оправите от вируса и тримата. Понеже и мен тая година 2-3 пъти се опитва да ме хване вирус, се оправям много бързо с прополки за смучене, клееви капки и осцилококцинум. А за костилката
- малчовчите нямат спирачки, добре, че всичко се е разминало вече. Прегръдки и скоро да влезеш да се похвалиш с нещо хубаво
.
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #226 -:
май 31, 2010, 09:09:29 »
Катинка, Ели Бели, Дарлинг, благодаря за подкрепата и съветите.Аз си купих червено цвекло и от днес почвам сокчета.И това с орехите и меда ще пробвам.
Хармония, много неприятно това с вируса. Дано се оправите бързо. За костилката, след време ще си спомняте и ще ви е смешно. Аз като малка си бях пъхнала в носа топче от една детска игра. Явно малките деца ги влече да си слагат предмети в носа.
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #227 -:
май 31, 2010, 16:33:10 »
Здравейте на всички ! Аз няма кой знае какво да ви пиша но ви чета редовно , ние най сетне се тазделихме със зимата на уикенда беше последния сняг които се стопи но ни остави кашлица и сополи
Радвам се че всички успешно приближават към финала и скоро ще бъдете в нашата група с Harmonia Мила инцидента с костилката е само мачалото ...за съжаление .Малко
но ще бъда кратка - моито диване ден преди рожденниа си ден / когато мама има най-много работа/ се беше съблякла сутринта съвсем гола, направила едно колямо "тъпти" и се нарисувала цялата и всичко около нея
Нямах сили да се смея и да снимам но картината беше колосална .
И така мили бъдещи мами пазете се от простуда и се подгответе за овладяване на горепосочените ситуации
Цунки по тумбаците на всички
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
«
Отговор #228 -:
май 31, 2010, 20:45:30 »
А бе,то и аз нямам кой знае какво да пиша,но да се впиша,че съм тук и следя нещата,
Днес по своя инициатива си пуснах кръвна картина да видя аз хемоглобина как,че се притеснявах за него,защото не пих малтофера,който докторката ми предписа преди един месец,та преди месец хемоглобина ми беше 109,а сега е 106,започнах от днес малтофера,че като чета из нета за тези анемии и страх ме хваща,ще си пускам изследвания всеки месец,за да се следят нещата.Това едно на глава,друго приключих свещичките,които слагах за бактериите,които ми откриха,та сега се притеснявам дали са се изчистили,та ще съм тръпна до следващата микробиология.аз май нямаше какво да казвам,пък се разписах нещо,спирам-пазете пупите и им се радвайте,че малко остана.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #229 -:
май 31, 2010, 22:23:25 »
Да се разпиша и аз
Много съм доволна,защото успяхме да си намерим акушерка
Много е трудно,понеже недостигат явно и всички са резервирани поне до октомври
Получихме списък от болницата с поне 50-70 акушерки и всяка в какви области е специализирала- акупунктура,бебешки масаж и т.н. В понеделник ще идва в къщи да се запознаем и така на предварителен разговор - дали ще си паснем и ако да- ще ни помага в грижите за бебчо 10-15 пъти след раждането.Наистина съм супер доволна,защото за мен беше много важно някой да ми покаже в началото по-важните работи-пози при кърмене,къпане и др.А и след като здравната каса го поема-защо не
Тази акушерка няма да присъства на раждането ,а само после след като доиде малкия човек ще ни помага.В сряда сме на 2 рата част (от общо 8 ) от курса по подготовка за раждането и тогава ако има нещо важно ще разкажа.
krisssy
, чесно казано наистина ми се струва ,че много малко остана или по-точно ,че супер бързо минава времето.
Активен
Ognena
Сватбар
«
Отговор #230 -:
юни 01, 2010, 07:58:30 »
Момичета, имам нужда от вашия съвет
, че вече тотално се охахах да търся в нета
, а не намирам достатъчно инфо. Та молбата ми е препоръчайте ми добър педиатър в района на Люлин (ние сме в Люлин 7), които да прави и домашни посещения (ще съм благодарна ако ми изпратите и телефон за контакт), че нали трябва да имаме уговорка с такъв преди раждането. Ще е страхотно ако имате лични впечатления от педиатъра. Предварително благодаря за помощта
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304
«
Отговор #231 -:
юни 03, 2010, 08:08:54 »
Здравейте и от мен - и аз ще дам малък отчет, отдавна не съм се разписвала. Нашият бебо си расте, пак е с около седмица по-голям, като нощно време е много смешен като му взема от мястото докато се въртя в леглото. Бута ме с ръчички, гъделичка ме и ме подсеща, че и той е там - бори се за правата си човека. Миналата седмица бяхме на последната ФМ - вътре в корема е много забавно - едни муцки, усмивки, много е хубаво да си видиш бебчето.
Покупки още не сме правили, но май е време вече да си направя някакви списъци и да се захващаме. Поздрави на всички от нас и успешен ден
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #232 -:
юни 03, 2010, 08:29:50 »
момичета, привет и от мен
аз тъкмо се бях поуспокила че бебето ме риташе по-нагоре уи си казах наместило се е и тази сутрин усетих ритниците право в пикочния ми мехур
не знам няма ли да си намира място вече
иначе днес следобяд трябва да ходим да видим резултатите от изследванията, които си правих в понеделник, стискайте палци
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #233 -:
юни 03, 2010, 08:34:07 »
Ето ме и мен
Аз съм на консултацуя чак на 10-ти...тогава ще ми издадат 45-дневния болничен и няма кой знае какво ново покрай мен
Почивам си, излизам по разходки, хапвам си и така
Най-интересното е, че не лягам без да съм яла сладолед
Бебока си ритка ли ритка и корема ми заема много странни форми, и като че ли вече започва да ми натежава бая, защото усещам едно притискане ниско долу
А сега да се похваля и с нашата първа покупкааа...пристигна ни легълцето и сега остава да го сглобим събота или неделя, когато мъжо е по-свободен
Иначе тия дни съм на бебешки пазар, защото съм канена на питка на една малка сладуранка и ще трябва да и избера подаръче...още съм в чуденка какво да бъде, но ще го измисля. Иска ми се да е нещо бонбонскооооо и розовоооо
wanting, спокойно и при мен беше така тия дни...не се притеснявай има време за да си заеме позиция
«
Последна редакция: юни 03, 2010, 08:36:05 от mi6kata_85
»
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #234 -:
юни 03, 2010, 08:59:59 »
Хайде и аз да се отчета от вчерашната ЖК: нашият шишко вече е 2800 грама, две седмици и половина напред, но Док каза, че е нормално, защото и двамата с татко му сме много високи. Още от седмия месец си е заел изходна позиция надолу с главата, сега само бабунки прави по корема ми ту с ръчички, ту с крачета, но не си е променял позицията. Като цяло е кротичък, само като огладнее мама и става голямо въртене в корема.
Нашите покупки вече са готови, остана само количката, но поне сме я избрали. Радвам се, че се подготвихме по-раничко, защото вече ми понатежава, пък и заради сенната хрема не мога да излизам много навън. Иначе не знам какво ми става с хранителните навици, но всеки ден се тъпча поне с 2 кг плодове (ягоди, череши, кайсии и ябълки), по един тон краставици и пия по половин литър прясно мляко, направо съм като ламята Спаска. Нищо друго не ми се яде, а коремът ми е все претъпкан с толкова много целулоза. Това са новините от нас.
Галки по коремчетата на всички!
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
«
Отговор #235 -:
юни 03, 2010, 09:57:32 »
Ха ха,това за ламята Спаска беше направо...,то май и аз съм така с плодовете,но е хубаво,че ядеш повече от тях,особено са полезни черешите и вишните за бременните,съдържат желязо и предпазват от анемии,така че яж смело,аз от 4-5 дни съм започнала и всеки ден изяждам около 800гр. от тях.Щом ни се яде,явно организма ни го изисква.
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304
«
Отговор #236 -:
юни 03, 2010, 10:05:53 »
И на мен напоследък много ми се ядат плодове и много се радвам на черешите, а другото което забелязах е, че налитам много на сиренето, а и зеленчуците са с предимство
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #237 -:
юни 03, 2010, 10:23:46 »
Ето и мен с отчет от днешната консултация-всичко е наред с бебка, само където не ни мерят кг, с главата надолу си е, а аз през цялото време с мислех че е застанала напречно, а това са били крачетата и дупето й
! Взеха ми кръв и урина и утре ще излязат и се надявам хемоглобина да ми е добре! Иначе на 18 юни трябва пак да се ходи-за 45-дневния болничен!
Гледам, че сте добре момичета
-много ви се радвам и само с хубави неща да се хвалите!
Виждам, че и вас плодовете и зеленчуците ви влекат. Аз лично не мога да им устоя на черешките-просто ги обожавам и на вечер без 1 кг не си лягам! А и тараторчета си похапвам, и зелени тревни!
Вчера бях на лекцийка в Baby Mall за храната и захранването, а утре в ЦУМ! Ако има желаещи да се присъединяват! Много са полезни и интересни!
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #238 -:
юни 03, 2010, 10:54:22 »
Инка,
мен утре, ако не ме домързи, сигурно ще се дотътря до ЦУМ, така че може да се засечем.
Иначе,
Криси
, права си за хапването. И аз така мисля - каквото ни се яде, явно организмът си има нужда от него и гледам да не го ограничавам. Е, с любимите сладкиши гледам да не прекалявам де, ама пак си имам чести залитания, какво да се прави.
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #239 -:
юни 03, 2010, 11:10:30 »
Цитат на: Scarlett в юни 03, 2010, 08:59:59
Иначе не знам какво ми става с хранителните навици, но всеки ден се тъпча поне с 2 кг плодове (ягоди, череши, кайсии и ябълки), по един тон краставици и пия по половин литър прясно мляко, направо съм като ламята Спаска.
Хайде малко да омешам в бременлийската Ви темичка
но при това последното направо не се стърпях
в смисъл припомих си славните бременлийски месеци при които изяждах по 2 кг. портокали ей така без да се замислия, иначе по нормално време от 2 портокала ми ставаше тежко
По този повод на беба и беше излязъл прякор - портокалка, защото аз иначе обичам повече мандарини
Залитането по сладкиши май е низбежно. Аз лично изядох де що има баница и кекс на света
и лошото е, че нямаше сила, която да ме спре
.
Само Ви съветвам, когато Ви обземе "онзи" глад да станете, излезете или да си намерите някакво друго занимание, защото накрая се качва така стремоглаво :girl_impossible:аз имах чувството, че като дишам и вече ми се лепи
Галки по коремчетата
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18