Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 04, 2025, 03:54:55

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "  (Прочетена 105622 пъти)

vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #240 -: юни 03, 2010, 11:20:55 »

Инка, за лекциите, на 23-ти и аз се записах на темата за раждането, така че сигурно ще се засечем. Радвам се, че са интересни и полезни.
За хапването, явно че в третия семестър бебоците растат стремглаво и ни се похапва повече. Добре, че сега излизат много плодове, които досега ги нямаше и залъгват глада smile
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: юни 03, 2010, 13:26:14 »

Здравейте момичета.Влизам и... само хубави новинки  Bravo give_rose
Scarlett , поздравления 2 800 гр. си е едно съвсем добре гледано бебче  Wink и щом правилна позиция си е заело, какво повече да иска човек!Браво на бебчето  good
mi6kata_85 ,много добре те разбирам за сладоледа!Аз преди никога не съм обичала сладолед,хапвах,но многоо рядко.А от както съм бременна дори и в най-големите студове аз без сладолед не мога.Много е смешно като бебчето рита и корема заема странни пози и получава издутинки,даже аз клипчета му правя на нашето бебче да види после каде се е разхождало  danceg
wanting ,недей да го мислиш толкова как е разположено бебчето.Има много бебчета,които от 7 месец заемат позиция,но има и други които няколко седмици преди раждането се наместват.А и това което си усетила около пикучния мехур може да са силни юмручета,а не крачета girl_wink.Това,което аз знам,е че повод за притеснение е ако 2 или 3 седмици преди термин не се е наместило,но дори и тогава като се притесняваме не му помагаме на дечко,ами има различни упражнения(пози), с които да му помогнем. pardon Така,че спокойно, на следващата консултация ще разбереш със сигурност.
Цитат
Щом ни се яде,явно организма ни го изисква.
И аз мисля като Криси,понеже съм забелязала ,че на моменти ми се ядат определени храни.Примерно преди мразех да пия прясно мляко,а сега си наливам в 4аша и толкова много ми се пие  blum А от 2 седмици за дини и пъпеши направо...Череши по принцип не обичам,но толкова сте писали за тях,че мисля да си взема малко   sarcastic
Аз да се отчета,понеже миналия вторник бях на преглед и лекарката ни посъветва щом за сега сме решили естест. раждане да си направя един тест за едни бактерии (които не си спомям как се казват ),но знам че може да се развият от 33 до 37 седмица.Не се получават при всички момичета,но много често.И ако ги има може да се развият като гъбички и ако не се излекуват (при секцио,нямало проблем и може и да не се лекуват),но при нормал.раждане е опасно за детето като излиза-може да се зараси с тях.И вчера ми се обадиха да отида да си взема рецептата,понеже при мен явно ги има  pardon та сега ще пия 1 седмица антибиотик- някакъв много скъп,за да нямало последствия за бебчо.Незнам дали на всякаде се прави това изследване,но много съм доволна от лекарката ми,защото иначе какво щтях да правя незнам  pardon
Снощи бяхме на поредната част от курса за подготовка и този път беше много интересно.Обясняваха ни как да различим подготвителните от истинските контракции,до кога можем да ядем.Кога е спешно да се тръгне  към болницата и  кога имаме време.Даже ни казаха да попитаме на следвашата консултация дали главичката на бебчето( ако е заело позиция де) е ниско долу разположена или по високо,понеже ако не е много ниско и ни изтекат водите трябва веднага да легнем и да извикаме линейка,в противен случай може пъпната връв да слезе надолу преди главичката.Но ако главичката е ниско долу разположена,няма проблем след като изтекат водите пеш (ако живеем близо) или с кола да отидем,защото няма опасност.
Това е от мен за сега  smile
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #242 -: юни 03, 2010, 16:39:02 »

Хайде и аз да се включа, няма кои знае какво за разказване, но моят мъНо както казват бели кахъри ник се е наместил върху пикочния ми мехур shok и като ме изрита направо си се изпускам  angry Свърших гащите .... моето пране и 5 пъти по голямо от това ня Тиа като се има в предвид че тя е на 2 и също се напикава.....Но както казват бели кахъри blum Равам се че всички са добре и бебоците също леко брееменеене, края му се вижда  good
Активен
Ognena
Сватбар
Публикации: 248

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: юни 04, 2010, 12:23:55 »

Здравейте момичета. Влизам да се отчета след лабораторните изследвания днес. Ми не са добри и много се притеснявам за бебо  cray cray cray. Оказа се, че имам масово бактерии и 25-30 левкоцита, което е свръх количество за нормите + безумен брой левкоцити (250) при "урина-тест-лента" изследването (граничните норми отстрани са от 0-5). Говорих с АГ-то ми (на ЖК съм чак следващия петък sad) и тя каза утре сутрин да пусна стерилна урина, което и ще направя, но докато излезнат резултатите (3 дни) ще се побъркам от притеснение. Колебая се и на кои лаборатории в София да се доверя - иска ми се да пусна в две паралелно, за да не губя време. Единственото дето се чудя, но ми изглежда адски невероятно, е дали дископатията дето ме е сковала може да има нещо общо с тези резултати. Дано с бебо всичко е наред cray!
« Последна редакция: юни 04, 2010, 12:39:05 от Ognena » Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: юни 04, 2010, 20:30:04 »

Огнена,а какви са точно бактериите,че те са много видове,би трябвало да са ти казали,различните бактерии са причинители на различни неща,повечето се лекуват успешно по време на бременност.Само не се шашкай много.
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: юни 04, 2010, 22:54:47 »

Ognena,не се притеснявай предварително.Докато бях бременна два пъти ми излизаха бактерии,и двата пъти след това в стерилната нямаше нищо.Спокойно дишай,дори пък и да има нещо,то ще ти се назначи сответното лечение и ще се оправи.Не е чак толкова страшон.Бактериите,трябва да се изчистят до раждането,за да е "чист пътя" на бебето.Но все пак,преди да видиш стерилната не се притеснявай.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: юни 05, 2010, 13:56:18 »

Огнена, опасно е, ако CRP-то ти е с високи стойности (над горна граница). Това е т.нар Ц-реактивен протеин, показващ наличието на остри инфекции, които могат да спукат околоплодния мехур и да предизвикат преждевременно раждане. Изследването е кръвно и струва 8 лв. в Кандиларов (за другите лаборатории не знам), но пак е там някъде.
Когато си пускаш урина, винаги пускай едновременно, с една и съща проба и обикновена и стерилна, така, ако има нещо, ще е по-лесно за док да прецени дали самата упина не е била замърсена (от личен опит ти казвам, че обикновенат аможе да ти е чиста, а в стерилната да се появаят бактерии, които са х-рни за влагалщната флора). Причината може да е докосване на чашката до устните на влагалището и т.н.
Важно е да нямаш такиав инфекции, когато раждаш и бебчо минава през родилния канал, защото тогава може да се предадат на бебчо (при вагинално раждане). При секцио не са опасни. Не се пиртеснявай излишно, защото вредиш и на се бе си, и на бебчо повече, отклкото предполагаш. Бъди спокойна. Такива гадинки може постоянно да ти се появяват по вр. на бременност, но не е задължително всеки път док да ти дава лекарства за тях (особено антибиотик). Обикновено, както виждаш и от честотата на изследванията по ЗК, такива изследвания се правят между 2 и 3 пъти през бременността. Важно е да си чиста при раждане!!!!
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: юни 05, 2010, 13:58:18 »

Извинявам се за поредния втори пост, но нещо не мога да пиша повече в горния, исках да добавя само, че е добре урините да се правят в 1 лаборатория, в смисъл, където е обикновената, там да е и стерилната.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1039

хубавото винаги предстои ...

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: юни 05, 2010, 19:40:57 »

Ognena, както и другите момичета са ти казали - не е толкова страшно появата на бактерии и в крайна сметка всичко се лекува good Много по-важно е да си спокойна, да не се притесняваш излишно, както и да си вкарваш разни негатвни сценарии в главата give_rose
По въпроса за лабораториите - аз от години ползвам Cibalalab /следя няколко хормона от доста години вере/ и съм доволна от услугите им, още повече, че си получавам резултатите в интернет и не се разкарвам излишно blum
Целувки smile
Активен
Ognena
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: юни 06, 2010, 15:12:28 »

krisssy, kali_gali, gostenka_82 и Harmonia, безкрайно ви благодаря за подкрепата  give_rose, наистина се поуспокоих след постовете ви. До сега никога не ми се е случвало да имам такива резултате при изследване на урината и се притесних за бебо. Понеже ЖК е в Токуда и съм пускала там всички проби досега, пуснах и стерилната урина в тяхната лаборатория (иначе и аз съм ползвала Cibalalab преди smile ). Резултатите ще ги видя онлайн в началото на следващата седмица. Дано да е  фалшива тревога както kali_gali е споменала, че е било при нея. Още веднъж ви благодаря за подкрепата. Целувки от нас с бебо smile.
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #250 -: юни 07, 2010, 12:55:47 »

Привет мамчета  give_rose Скоро една по една ще напуснем тази хубава темичка и ще гушкаме най-сладките бебоци на света  yahoo Напоследък никаква ме няма тук, но както вече знаете, полежахме малко в болница за задържане. Радвам се, че ми направиха куп допълнителни изследвания там и съм спокойна, че всичко ни е наред, няма инфекции, няма гъби, няма бактерии. Само хемоглобина продължава да пада, вече е 98 и съм на ново желязо.     
Ognena, момичетата добре са те успокоили и то доста компетентно, дано вече си по-спокойна smile А и да има нещо, оправя се smile
Vessi, както винаги си супер свежа  danceg С мехура и аз съм така, луда работа, понякога ходя за по 2 капки дето се вика, иначе пък тежи и натиска малчо, ама преживява се  tease
matsinka, браво за акушерката  Bravo А това пояснение за пъпната връв и главичката на бебо ми беше много полезно, не го знаех. И при вас подготовката вече е на финала smile
Scarlett, браво на бебочко  Bravo Колко е пораснал smile Дават ли ви прогнози за по-ранно раждане заради размерите? Преди така ни говориха, но сега бебо бърза само с една седмица, а и вече в деветия съм по-спокойна дори и по-рано да тръгне smile 

За храната май всички сме на едно положение  tease луда работа, вчера в магазина докато вървях между щандовете и за първи път всичко ми се ядеше, дори и кремвирши, храна, която избягвам  girl_impossible Иначе черешки, ягоди, кайсии, вече и диня на корем по цял ден лапам и всичко гарнирам добре със сладолед  tease Най-хубавото е, че перисталтиката ми се събуди и онези степцави моменти ги няма  Girl_hide

Изпращам галки на всички сладки пупита  pqz  gu6
Активен
Ognena
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: юни 07, 2010, 13:11:00 »

Еее, Кате, браво за хубавите новини и, че всичко е наред, а и допълнителни изследвания в случая не са излишни good. За хапването, както и другите момичета са писали, вЕрно е луда работа и аз съм като вас  Girl_hide - плодове и зелечуци в промишлени количества плюс бира от време на време, дето аз лично никога не съм я харесвала преди girl_impossible. Милото ме скъсва от майтапи за бирата - добре че бебокът бил мъж да ме светне за истинските неща в живота funnytooth.
Иначе да се отчета за второто изследване - ми оказа се, че няма повод за притеснение и бактерии в стерилната проба не бяха изолирани yahoo yahoo yahoo. В петък сме на ЖК и ще се отчетем след това.
Целувки на всички и усмихната седмица smile!
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: юни 07, 2010, 19:04:18 »

Здравейте момичета  cap
Кате,това за хемоглобина ,което казваш май не е много добре.Аз не съм лекар и хич не разбирам нищо,но свекърва ми е старши лаборант и ми е казвала ако имам проблем с хемог. да си направя една смес от мед и орехи (и лимон мисля) и се приема по 2-3 или 4 лъжички на ден.Ще попитам пак ,за да не те излъжа,но според мен можеш да пробваш.Не е някаква химия,при всички случаи ще ти е полезно.
Ognena ,браво  :bravo:много се радвам,че всичко ти е наред с резултатите Flower.Между другото и на мен ми се припива  бира,а преди хич не кусвах javascript:void(0);,но всички майчета,дето момченца чакат покрай мен казват,че им се пиива биричка drinkz .Мъжка му работа  girl_wink
Да се похваля,преди 10 мин си тръгна акушерката,която днес идва на 1 ва среща-да се запознаем.Както ви бях писала ,ще ни посещава 16 пъти  за по 30-50 мин. след раждането да ни помага и съветва ако имаме въпроси и затруднения.Много ни хареса,даже сме очаровани,толкова неща питахме,а тя съвсем търпеливо и внимателно отговаряше. Не е много възрастна към 40-те,но пък има достатъчно опит.Но да не ставам досадна  blush ,ако на някои му е интересно ,тогава ще пиша или на лични,че все пак си е доста инфо  smile На нашето бебче или му хареса много акушерката или не му хареса хич,защото през цялото време рита,чак масата побутваше. sarcastic
Попитах дали да си търся колан за стягане след раждането и ми каза катогорично не (нямало смисъл.) В началото спирал кръвообръщението,а и всичко ставало по естествен начин.Също ми каза,че здравната каса поема курс за стягане на мускулатурата след раждането,които е около 15 4аса или месец и половина, и поради тази причина отдавна в Германия не ползвали и не предписвали подобни колани.От което аз доста се изненадах.
Като цяло според мен им е доста добре организирана системата.Поемат ти курс за подготовка,раждането (независимо дали е водно,нормално или цезарово), курс за възстановяване и акушерка за помощ.
Ние също сме утре на консултация и се надявам всичко да е наред,днес усетих за първи път сърчицето му да тупка горе над пъпа ми(което малко странно ми се видя ),а обикновенно тупка винаги под пъпа ми,но слетобяд пак си тупкаше долу.
Катинка,понеже четох в темичката ти че сте почнали с прането на дрешките.  danceg исках да ти кажа (може и да го знаеш ).Днес акушерката ни каза,че независимо с какъвпрах перем дрешките дали бебешки или не най -важното е да пускаме и допълнително изплакване.За да е сигурно ,че няма останал прах за пране по тях.
Желая на всички майчета само хубави новинки през новата седмица  Good luck
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #253 -: юни 07, 2010, 19:27:39 »

Ognena, много се радвам, че резултатите са добри  yahoo Вече и ти си спокойна и бебко със сигурност го е усетил също и ще "си поиска" пак биричка да "полее" случая smile Това в кръга на шегата де  tease 
matsinka, много ви се радвам на вас, момичетата в други страни, че всичко е така добре организирано. Тук също бихме могли да получим подобно отношение и грижа, но уви, срещу допълнително заплащане. На мен ми е интересно това, което пишеш, така че ако и теб не те затруднява, споделя с нас smile

Аз се разписах в темичката ми, но и тук да кажа - май няма да си дочакаме термина   Girl_hide
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: юни 08, 2010, 12:24:37 »

Matsinka,това,което казваш за бирата и при мен важи със същата сила,много ми се пийва.
Аз да се похваля,че току-що си поръчахме мебелите за детската стая,максимум до 1 месец ще са готови,нямам търпение вече.От другата седмица пък започваме ремонтни дейности по самата стая и така подготовката върви.
Целувки на всички мами от нас!
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: