Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 01, 2025, 06:56:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 " (Прочетена 105356 пъти)
allisa
Сватбар
Публикации: 162
Отг: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "
«
Отговор #255 -:
юни 08, 2010, 21:36:38 »
Цитат на: КатиНка в юни 07, 2010, 19:27:39
Аз се разписах в темичката ми, но и тук да кажа - май няма да си дочакаме термина
Катинка
, ти май ще си ни първата мама в темата. Така или иначе тази чест ти се полага заради термина
. Колко бавно минава времето през първите месеци, а как лети накрая!
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #256 -:
юни 08, 2010, 23:40:14 »
Ние днес бяхме на консултация и нашия младеж е вече 48 см и тежи 2,800 гр.Главичката си е долу разположена.Всичко е затворено-нямам разкритие.За сега в близките 2 седмици би трябвало да си стои в коремчето,а след две седмици на прегледа ще видим как вървят нещата.Между другото мен от 2 или 3 прегледа насам ме проверяват за разкритие и никога не ме е боляло.
Сега да довърша съветите които ни даде акушерката вчера:
-Попитах каква козметика да купим-Каза ни да не гледаме какво ползват в болницата.Понеже тя работи към една болница и има информация.Каза,че в болниците се ползва такава козметика,която различните фирми и дистрибутори подаряват на болницата и невинаги е най-добрия избор,но това имат това ползват.Каза ни да вземем шампоанче за бебчо и зехтин (било по добре отколкото с бебешките олиота).Шампоана нямало значение на коя марка и колко струва ,важно било да има на етикета "Öko test".Пиша го,защото вече и в България има повечето немски вери Kaufland, dm и др. А и продуктите също Hipp, Bübchen, Sebamed.Така,че може ако някое мамче се интересува да провери кои продукти са минали този тест.
Каза ни да не взимаме кремче за лице,а било по добре личицето на бебчето да се маже с малко кърма (това не го знаех.) А за дупенцето да вземем тампончета от тези,които са за лице (почистване на грим).Дупенцето след като е почистено се мажело със зехтин и се оставяло малко на въздух.
За къпането ни каза,че слага във водата на бебчето малко шампоан и зехтин и с тази водичка го мие и после го изкарва от водичката и върху хавлииката постиламе тънка тензухена пелена(по добре попивало)и така го изтриваме.
-Каза,че ако не иска да спи имала малки хитринки с които и в последствие ще ни обясни.Но една от тях била ,че бебчето се храни,после следва баня,но без стоиката вътре , за да можело да поплува вътре и да се поизмори (неразбрах дали го придържа някои или не,но ще видя нагледно после
и после пак малко хапване и в леглото.
-не било добре да сменяме памперса на всяко пиш
, защото после свиквали да бъдат винаги сухи и за всеки 2 капки почвали да плачкат и да искат да им се сменя памперса.А аз си мислех,че е по добре по-често,че все пак това си е заложено в човека да иска да е чист и сух.А и после няма ли да е по-трудно да го свикна да ми казва като има пиш?Незнам
-Каза ни също ,че най-трудно с кърменето билопървите 3-5 дни и после около 6-та седмица.Ако чошек издържи-всичко било песен после.Незнам , ще видим
- В началото да не даваме нито вода,нито чай,но предвид на това че е лятно бебе след 2 рия месец можело да предлагаме водичка и всяко бебе само си избирало дали да пие.Но в началото поне първите 4-5 седмици в никакъв случай.Майка ми ,ми е казвала,че аз не съм пила хич водичка докато ме е кърмила,явно наистина от бебчето си зависи дали ще иска или не.
- В началото да не гледаме да правим режим-било абсурт,но към края на първия месец бебето само си изграждало.Ако не-ние му помагаме.
Ами това се сещам сега,ако има нещо ще допълвам,но то после като идва на посещения в къщи ще показва и съветва повече.
Утре сме и на курс за подготовка.
.Доста бързо се нижат дните
Кате
,като видях че няма да си чакаш термина се замислих ,че скоро една по една и хаиде
Ти си първото майче от нашата тема
Поздрави и целувки на всички
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
«
Отговор #257 -:
юни 09, 2010, 12:04:30 »
Matsinka,браво за мерките,расте си бебчето,много интересни неща споделяш,може да са ни от полза.
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #258 -:
юни 09, 2010, 12:54:17 »
Ох, да седна да драсна някой ред накрая
Днес целия ми ден е толкова шантав
Излязла съм в 8:00 сутринта, да използвам уж хладното време. Целите ми бяха три: да ида до пощата и да си взема една пратка(спечелих шише на chicco от едно списание
), после до пазара за череши както обикновенно и естествено разходкатаааа.... Тръгвам аз с тумбака напред и гледам ръмиииии, ама си викам какво пък то ще спре след малко и не се върнах за чадър. Стигнах аз до пощата, обаче послееее, такъв дъжд се изля...бях мокра като кокошка. Ама нали имах цел и трябваше и череши да си купя
Е хванах си такси след като вече бях цялата мокра и си викам ще ида до майка ми да ги видя, а то беше към 8:30 вече.....е голям смях падна като ме видяха. Сестра ми като се гласеше за училище и остана със зяпнала уста
Ами каквооо, бушуват бременлинските хормони
Изсуших се аз и викам ще си ходя...тръгнах аз, обаче нали съм си карък и пак заваля(от де тоз дъжд, даваха го жега). Е, мокра мокреничка минавам покрай тотото и си викам я да си пусна един фиш аз. Вътре лудница беше...ама ги прередих всиките де, какво да кажат хорицата....(е дано спечелим с бебо), после си продължих по пътя и си намерих четирилистна детелинкаааа
Голям кеф ви казвам...бях на седмото небе!
Мога да се похваля, че вече легълцето ни е сглобено и направихме някоя друга покупка, ама има още много за пазаруване де...трябва да ги наснимам нещицата.
Утре сме на ЖК и трябва да ми издадат 45-дневния болничен,който започва от днес. Надявам се докито и на ехограф да ме гледа, така че утре ще давам пак отчет...
«
Последна редакция: юни 09, 2010, 12:56:06 от mi6kata_85
»
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #259 -:
юни 09, 2010, 13:46:19 »
Здравейте и от мен, момичета!
КатиНка
, радвам се, че всичко при теб върви добре и скоро ще се гушкате с бебо. Доста е пораснал младежът.
При мен засега, въпреки размерите му, Док казва, че вероятно ще си откараме до термин. Другата седмица съм на ЖК, дано да почва да размисля, че ми понатежава тумбака вече.
matsinka
, той и вашият младеж доста пораснал, значи мама добре го гледа.
Благодаря ти за полезните неща, които си написала. Винаги с интерес чета, че не се знае знае ли се кога ще ни изненадат бебоците и трябва бързо да реагираме.
Аз също купих немска козметика за бебо, на Weleda, нея си я ползвам за стриите цялата бременност и съм много доволна. Та и тя има този Oko test, бил някакъв специален потребителски тест, доколкото знам.
mi6kata_85
, какво не би направила една бъдеща мама за пустите му черешки, даже и мокра ще ходи. Много се смях на поста ти.
Аз заради моята сенна хрема не мога да излизам много навън, че се задушавам, подсмърчам и ми се подуват ужасно много очите, все едно имам конюктивит, та от чудене какво да правя, почнах от днес да пера и аз бебешките неща. Пускам ги на двойно изплакване, дано не алергизират бебока, че ни е с повишен риск, заради моята алергия. Иначе с покупките сме почти готови, даже си стегнах и багажа за болницата за всеки случай.
И също така да ви се похваля, бебчо получи първият си подарък вчера от
pleasure
, такива едни сладурски нещица, направо се разтопих.
Много те прегръщам, Зойче.
Май и аз трябва да се захващам вече със снимането...
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #260 -:
юни 10, 2010, 09:30:53 »
Ей ме на днес след ЖК
Доктора както обикновенно не беше много разговорлив
Гледа ме за бързо на ехографа и поне съм спокойна, че не е седалищно бебо. Издадоха ми 45-дневния болничен и след две седмици пак съм на консултация. Тогава ще пуснем и изследвания(каза да му напомня).
Иначе майка ми го подпита за през юли да не би да си е планувал отпуска, че искаме да се уговорим с него за раждането, ама той вика да дойде юли
И в момента бил отпуска, ама е там....
Аз например искам да му платя на него, а не да минават парите през касата...както си е по реда, ама как ще станеее не знам. Ще взема да го питам другия път. Иначе ако има свободна ВИП стая ще е супер, щото не става предварително...а не ми се иска да съм с някакви ромки. Не че нещо, ама са много беее.
Имаше една мацка, която с бодра крачка влезе да и правят секцио. Беше на прическа даже милата. Нали трябва да е хубава при първата си среща с бебчето
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #261 -:
юни 10, 2010, 16:32:25 »
Здравйте на всички! Започвате да излизате в 45 дневния което ще рече че срещите ви с "пишълеца " наближават много се радвам за което ! С две думи да ви разкажа как минава прегледа на бременна у канадско и да ви успокоя че в Бг сте си направо супер
Казвам на рецепцията че съм за регулярен преглед , сестрата отковаря - ОК, викам да дам урина , отговора - щом искате
/дали някои ще я погледне ?/ Идва доктора, мери ми кръвното - ОК , слуша тоновете с едно апаратче с размерите на GSM - ОК, питам колко -150, не пояснява какво е това , досещам се че са ударите на сърцето.Пита коя седмица съм
- 28 , ей сега вика ще премерим и изчезва , зарадвах се викам я ехограф , я някоя специална машинария ще докара
, връща се с шивашки метър
, мери ми тумбака и казва ммммм да 28 седмица сте, ще се виждаме вече на всеки 3 седмици. Та това е с две думи - равносметката : чакане 2 часа, преглед 7 минути , аз съм добре , бебето тоже , праща ме за изследване на кръвна захар.Та така мили момичета , всичките тези сложнони неща за които разказвате за мен са като в света на Шехерезада важно е че аз се чувствам добре , пожелавам на всички безпроблемно стигане на финала и само положителни емоции! Цунки по тумбетата и весел ден !!!!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #262 -:
юни 10, 2010, 17:20:31 »
Веси
, много познато ми е това и на мен. Точно така ми протичаха прегледите. Нито съм знаела какво ми гледат на урината, нито ми е било известно какви са ми хемоглобини и т.н. Гледането с ехограф съвсем и не е нужно, за да се определи позицията на бебето, достатъчна е палпацията.
Активен
_matilda_
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #263 -:
юни 10, 2010, 22:23:07 »
Мили мамчета, най-накрая успях да драсна някой ред. Аз да ви се похваля, че сватбата ни мина и вече съм госпожа
. Много хубаво и весело беше. Снимки ще кача по нататък.
А на сватбата бебчо си играеше май доста хорца. Доста риташе (вълнуваше се заедно с нас).
Аз в събота на консултации и тогава пак ще пиша. И въпреки всичко, ще кача една снимчица да ме видите каква булка бях
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/_matilda_/wedding/30078_1268934497375_1650212741_649109_2928774_n.jpg.html?action=gallery
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #264 -:
юни 10, 2010, 22:34:51 »
_matilda_ честито миличка
Добре дошла в отбора !!!!
ellie_bellie мерси за отговора
Честно казано не се притеснявам, но много беше смешно на фона на всички писания тук за сложни изследвания и прочее , моят доктор с това метърче
.Не зная в кои краи на света си но ти желая успех !!!!
Активен
loni6666
Любопитен
«
Отговор #265 -:
юни 11, 2010, 12:20:37 »
_matilda_
честито! Изглеждаш наистина прекрасно.
Аз не съм писала скоро, но то е защото нямаше нищо ново около нас. Вчера бях на консултация. Беба е с главата надолу. Качила съм до тук общо 12 кг, но ме предупредиха да внимавам, т.к. последните седмици най-бързо се качвало. Пак пропуснах да попитам колко тежи беба, а ми е любопитно, ама какво да се прави напоследък все забравям нещо
Аз да ви кажа вече почти съм си стегнала багажа за болницата. Зная , че е раничко, но искам да съм спокойна
На вас как ви се отразяват тия жеги? Аз до обяд съм добре, ноооо послеее....като че ли се раздувам
На 25.06 ще ми издадът 45 дневния болничен. И като обобщение - наближава финала!
Целувам ви всички.
Активен
Ognena
Сватбар
«
Отговор #266 -:
юни 11, 2010, 13:45:58 »
Здравейте момичета
виждам, че всички сте добре, което много ме радва!
Ние днес бяхме на ЖК - всичко ни е наред, растем си и бебо си отговаря на седмиците
, дано да е все така. Бях се притеснила, че по 2-3 дни не го усещам (за последно го усетих да хълца във вторник, беше много смешен
) ) и после се кротна, я усетя по едно случайно побутване, я не. Но докторката каза, че й изглежда добре, явно е по-поспалив и кротък, дай боже и после да е така
. В болничен живот и здраве ще сме от 28 юли. Иначе килограмите ми
как хвърчат - този месец "само +3"
, а хем от жегите не ми се яде, имам чувството, че и докато дишам и пия вода пак качвам по някой и друг килограм. До тук: +11, а до преди 2 месеца бях с 5 по-малко
_matilda_
, честито, била си много красива булка, а щом и бебо се е "веселил" значи е било още по-забавно
Vessi
, винаги много се забавлявам с постовете ти
, дано да сте все така добре пък нека ви мерят с метър
mi6kata_85
, това с черешките ми е толкова познатоооо :girlhide, тази година пазарът в Люлин работи само за мен относно домати и череши
. Дано да няма проблем с ВИП стаята
Scarlett
, добре правиш, че се пазиш заради сенната хрема, дано скоро да можеш да излизаш спокойно
. Иначе щом сте поприключили с покупките, че даже и багажа за болницата си стегнала - браво за организацията!
и честити подаръци да си ги ползвате със здраве
matsinka
, браво на бебо за мерките
Катинка
и
Инка-маслинка
, следващата снимка е специално за вас
:
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/Ognena/3/30676_130885476938160_100000501248789_277839_1375486_n.jpg.html?action=gallery
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #267 -:
юни 11, 2010, 14:19:49 »
Здравейте момичета, аз този понеделник трябва да ходя за едни изследвания и мисля да се примоля на лекарката за болничен вече, че страшно се изморявам на работа, а вечер ако няма кой да ме закара е страшна мъка докато се прибера
Иначе на 29 трябва да излизам официално болничен, но не мога да издържам вече...времето ми тече адски бавно...искам да съм си вкъщи...да започваме да се подготвяме по-сериозно, да пера и да гладя дрешки и т.н
_matilda_, честито за сватбата
целувки на всички...в понеделник след резултатите от изследванията, пак ще се разпиша
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #268 -:
юни 11, 2010, 16:40:13 »
_matilda_ ,
Честито мила!Много красива булка си,а бебчо няма начин да не се е веселил.Нали знаеш правилото,ако на мама и е добре,на бебчетата също им е добре
Scarlett
,
браво наистина много добре сте се организирали,щом вече сте готови.И честито за подаръците.Като се сетя колко много се радвах като получих първото бебешко подаръче...мале..
Ognena
и при мен е така с килограмите.Наистина все едно от въздуха се лепят. И то като се има предвид,че сме летни майчета.Ако трябваше цялата или помне по-голямата част да е зимата...не ми се мисли -сигурно щях да съм + 30
wanting
,много ли ти е тежка работата? А то иначе те разбирам ,всеки чака мига да почне бебешорските работи да пере и глади
Vessi
,чак не мога да си представя ,че така ти минава прегледа. По този повод,да ви кажа,преди като ходех на някои не много добър лекар или зъболекар в България и после баща ми все ме питаше „Ти сигурна ли си ,че ходи при зъболекар,а не при касиер или счетоводител?“
Макар и повечето наистина да са само касиери. Това беше шегичка само,която татко ми всеки път казва.
Но за прегледа,на мен всеки път още щом вляза и ми дават чашка с името ми за урина.Кръв ми взимат през един път,а всеки път ме мерят и теглят ,а също и кръвно(ако има високо кръвно една бременна и има болки от дясно под гърдите може да е т.н. “утрова на бременността“ ).Тук са много стриктни ,всичко ми нанасят в майчинския паспорт,за да може ако излезе нещо после усложнение да се види произхода.През един преглед ме гледат на ехограф,а все път ми правят вагинален преглед.Но всичко това си е стандарт тук.
Спирам,исках да драсна само 2 реда,а то пак..
Хубаво настроени на всички мамчета
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #269 -:
юни 11, 2010, 16:57:03 »
matsinka
, стана ми любопитно какво значи това "отрова на бременността". Питам защото аз имам болки в дясно, а като казвам на докторите и не ми обръщат внимание....било нормално. А мен ме боли при допир. Друга е болката, когато подпира бебо....
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...