Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 01, 2025, 07:51:20

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "  (Прочетена 105397 пъти)

malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #210 -: май 27, 2010, 15:08:00 »

rozovka, аз съм пила такива ампули... Е пила е силно казано, защото след третата ги спрях - не само повръщах, но и ми се виеше свят от тях - хич не ми понесоха. просто ми предписаха друго за повишаване на количеството на желязо.
wanting, аз до края на осмия месец си ходих на консултации веднъж месечно. Но ако нещо ме притесняваше или не ми беше добре пак си ходих - така че на мен ми се получи, че в последните месеци си ходих по два пъти при лекаря на месец (просто другите прегледи не ги пише консултация).
Сега като влязох в 9ия - отидох в началото с уговорката да ходя през седмица, но след самия преглед се разбрахме да идвам всяка седмица да ме следи (защото бебчо върви доста едричък)
Целувки и галки на коремчетата

Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: май 27, 2010, 16:29:16 »

Цитат
Важно за изписването е освен на мама да й се занесат дрехи за изписването за нея ,да не се забравят и обувките, защото много често мамите излизали накипрени и гримирани ... и по чехли
   funnytooth ROFL
КатиНка ,много благодарим за споделената информация  give_rose @}->--и аз мисля,че доста важни неща са ви обяснили.Супер много се радвам,че в България се организират подобни лекции.Дано и курсовете скоро да станат практика.Но жалкото е,че не във всички градове.Момичетата от София имате късмет  good А относно подготвителните курсове,незнам до колко помагат,понеже и майка ми ,а и баба ми даже ми обясняват,че раждане с раждане не си приличат.Но чесно казано,след като така се чуствам по- уверена и по- подготвена,мисля че това е много важно!
wanting и аз мисля,че лекаря предценява сам .Попитай следващия път,аз поне си питах  smile
Тук всичките ми прегледи,видеозон  и (почти) всички изследвания ги поема здравната каса.И лекарката ми каза след 34 седмица прегледите са през седмица,а след 37 мисля,че всяка седмица.Но тъй като при мен за сега всичко е било съвсем нормално,много често съм ходила не на 4 седмици,а на 5 (въпреки че ми е безплатно),но като всичко е наред няма проблем.Но имам една приятелка в Пловдив и въпреки ,че при нея е също безпроблемна бременност домомента лекарят й я вика всеки 2 седмици,защото си плаща по 40 лева на преглед!!Което(лично мнение) според мен си е просто ненужно при нормална бременност 2 пъти на седмица ,9 месеца да гледат бебето.Пак казвам всеки сам  си решава.
dani_k11 ,чудесни новини!!Най-хубавото чуство е когато се върнем от консултация с хубави новини,нали  danceg Аз лично нямам и идея дали е много голяма разликата,но дори и малко големичко да върви -значи му е съвсем добре вътре в къщичката.Не се притеснявай :butterfly:И дано все така да вървят нещата с плацентата,че да не се налага секцио good
Активен
_matilda_
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #212 -: май 27, 2010, 20:38:06 »

Здравейте и от мен. Скоро не съм писала ама това е защото хич нямам време. Аз съм си екстра, само дето жегата почна много да ме мори. Много ми е топло, ама много. Никакви покупки не съм направила, и незнам кога. Ще я мисля след сватбата. За сега лека вечер от мен.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #213 -: май 28, 2010, 07:17:32 »

_matilda_ , защо не сте правили никакви покупки - защото така сте решили или просто си казваш, че има време?
Все пак важното е, вие с бебчето да се чувствате добре и всичко да е наред. А жегата тя предполагам мори повечето от нас особено тези в по-голям месец.
Целувам и галя всички коремчета.
Активен
eliss
Професор
Публикации: 376

« Отговор #214 -: май 28, 2010, 10:10:58 »

Здравейте момичета, жегата наистина се отразява зле, ама какво да се прави, ще се налага да я поизтърпим и доколкото е възможно да не излизаме по обяд и в ранния следобед.
Катинка, много хубава и полезна информация ни даваш за лекцията!
Аз да се отчета след прегледа, принципно са наред нещата, обаче бебка върви малко мъничка- 850 грама, а според доктора трябвало да е между 900 г и 1 кг и плацентата ми била тънка. Иначе каза, че симетрични били органите, всичко друго било наред, бебка е седалищно разположена, но то си има доста време да се обърне. Контракции уж нямам, но ще продължавам с магнерота.От женската консултация ме пращат на хематолог, заради ниския хемоглобин, казаха ми още да се храня най вече със спанак, лапад и месо, а да ви кажа точно те почти не присъстват в менюто ми, но сега ще се наложи да ги включа.Притеснено ми да не би бебето да изостава в развитието си, а тъкмо се бях поуспокоила, че нещата са вече наред. Ами това е засега от мен.
« Последна редакция: май 28, 2010, 10:29:28 от eliss » Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #215 -: май 28, 2010, 10:26:54 »

eliss
Не се притеснявай за бебка. До колкото знам около 1 кг са в 27 седмица, пък и винаги има неточно измерване +-100-150 грама, така че според мен си вървите точно навреме и всичко е наред. Ако отидеш на друг лекар с друг апарат, сигурно ще има разлика в размерите. А и всяко бебе си е различно - това е само за ориентир good
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: май 28, 2010, 11:15:00 »

eliss, изобщо не се шашкай, винаги може да има разлика...на мен например лекарката ми ме определя за 13 август и според нея сме си в нормите за тези седмици, апък като бях  в Шейново ни дават че сме почти две седмици по-малки   huhhuh.gif
важното е че самото развитие на органите е ок good
горе главата  give_rose
Активен
allisa
Сватбар
Публикации: 162

« Отговор #217 -: май 28, 2010, 12:24:23 »

Еliss, прави са момичетата, че нямаш повод за притеснение. Първо, ехографите не дават особено точна информация. Второ, тези мерки са си съвсем нормални за седмицата, в която си. Аз се ориентирам по тези сайтове (според тях теглото на бебето си е супер  good):

http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart?Ad=com.bc.common.AdInfo%403a790558//

http://www.azibebe.com/index.php/bremennost/bremennost/-razmeri-na-bebeto-po-sedmici/menu-id-117.html
Активен
eliss
Професор
Публикации: 376

« Отговор #218 -: май 28, 2010, 15:11:47 »

vivianka, wanting, allisa , благодаря ви. Наистина според тези сайтове теглото на бебето трябва да е около 760 г, т. е. сме над това тегло, а и съм съгласна че всяко бебе си е различно и става въпрос за ориентир, прави сте че не бива да се притеснявам, защото притесненията се отразяват на бебето.Аз сега съм решила вместо да се притеснявам, да си обърна сериозно внимание на храненето, все пак това си е в моите ръце и това съм длъжна да го направя.
Целувки на всички бъдещи мамчета.
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #219 -: май 29, 2010, 12:36:11 »

Подкрепям за разминаването в тегло и ръст, за мен също са относително сформирани и гледам на тях спокойно /преди се шашках, че бебо нали върви по-голям/ smile

Хей, много мамчета не са се разписвали отдавна, като погледна на първа страница как сме се подредили  Girl_hide
« Последна редакция: май 29, 2010, 17:05:05 от КатиНка » Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: май 29, 2010, 16:31:11 »

Eliss не се притеснявай. Бебе с бебе еднакво няма. Друг въпрос е също, че много бебета надават в последните няколко седмици. На мен също ми бяха изкарали акъла, че Евелин вървеше много малка. В крайна сметка се роди 2700, но аз съвсем не се оплаквам. Малко бебе се ражда по-лесно. Нямат угодия лекарите - едни били малки, други пък много големи. Гледай си спокойствието. Всичко ще бъде наред.  give_rose
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: май 30, 2010, 07:03:14 »

Eliss, относно ниският ти хемоглобин ти препоръчвам фрешчета от цвекло. Може да ги смесваш с ябълка, морков или портокал. Добре се отразява също и киви мед и орехи, правиш си в едно бурканче и си хапваш през деня. Аз имах подобен проблем накрая на бремеността и категорично отказах медикаменти. Наблегнах на тези храни както и някои хомеопатични, които ако държиш ще прегледам какви бяха. Важно е също окол 2 часа преди и след приема на желязосъдържащи храни да не консумираш млечни храни, защото калцият пречи за усвояването на желязото.
А между другото зелените храни не са най-добрият източник на желязо, защото организмът ни усвоява малък процент от него в тях.
Дано съм била полезна, а между другото в нета има много информация за това.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1039

хубавото винаги предстои ...

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: май 30, 2010, 20:44:45 »

Влизам да ви се оплача cray Вкъщи и тримата сме болни - гърло и сополи, а най-мъничкия го понася и най-тежко - цял ден не е хапвал нищо, а на всичкото отгоре повръща и е с висока Т  cray
Пазете се мили мами, защото това е доста сериозен вирус  diablo

На всичкото отгоре диването вчера си напъха и костилка от джанка в носа и трябваше по спешност да ходим до ИСУЛ beating

Иначе, да чукна на дърво - от няколко дни ми понамаляха контракциите и се чувствам доста добре. И настроението си приповдигнах доста - в петък бяхме на 10-годишнината от бала ни и ми се отрази иделано срещата със старите ми съученици и гимназиални спомени yahoo
Тази седмица ще си правя пак изследвания на урината и кръвта и ще видим какви съм ги заформила там blum

Целувки на всички пупи и лека нощ от нас give_rose
Стискайте палци утре малкия као се събуди вече да е "пушка" smile
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: май 30, 2010, 21:23:00 »

Ех,това с вируса е много гадно,пък и тримата..... лоша работа,дано по-бързо да се оправите,а пък костилката къде намери там да я пъхне......
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: май 30, 2010, 21:31:55 »

Harmonia , и аз съм го правила това с костилката  blush Бях в детската градина , а костилката беше от компот от череши  pardon Исках сама да я извадя , и си я пъхнах още по навътре . Не казах и на мама, обаче почна да ми се надува и не можех да дишам и казах преди да си легнем, а баща ми беше нощна смяна . Милата незнам как се е чувствала.....и аз бях голямо диване  blush
Дано се оправите по скоро, че тези вируси са много гадни
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: