Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 04, 2025, 04:09:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Януари, Февруари, Март-4 част
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
22
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Януари, Февруари, Март-4 част (Прочетена 92799 пъти)
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
Отг: Очакваме нашите съкровища Януари, Февруари, Март-4
«
Отговор #105 -:
декември 20, 2009, 10:28:10 »
Цитат на: darling в декември 20, 2009, 09:47:23
Ина, обаче аз все още изпадам в някакъв параноичен страх че нещо може да се случи и да загубя малкото си ангелче. Всяка вечер благодаря на Бог че го имам и го моля да не изпитва майчиното ми сърце. Разбира се няма никаква причина за това, но и преди със Жорко преживявах същите чувства, а сега са умножени по две. Разсъждавайки за това защо трябва да ми минават такива мисли през главата и дали не съм луда, стигнах до извода че това е "непосилно" щастие за нашите сърца и че дори и за миг не мога да си представя живота без тези момченца - някаква силна зависимост от това щастие смесена със страх дали ще бъда достатъчно добра да ги опазя
Е, ако досега не сте, след този пост вече окончателно ме взехте за луда
Ееееее
Вержи
, защо пък луда
Ти просто си майка...при това съвестна майка...
Някак си не си представям да не се притесняваш за децата си. Хмммм...незнам майките май така са устроени...
Лично за себе си..бих могла да кажа, че за първи път ме обзе буквално ужас...за все още нероденото ми дете....никога не съм се чувствала толкова безсилна. Напълно нормано е да се притесняваш и да искаш най-хубавото за децата си...това предполагам вече е майчиния инстинкт :girlhide
Прост пример...преди седмица се връщаме от Боровец, беше паднал първият по сериозен сняг. Пътя преди да влезем в града беше мокър и хлъзгав. Така се въртяхме с колата насред пътя, че направихме пълен оборот, като колата в един момент тръгна неконтрулируемо назад към дерето. ЕДинственото нещо, което ни спаси е, че по това време нямаше насрещно движение, иначеееее щяхме да станем на пихтия. Както и да успяхме да спрем, двамата ми спътници излязоха, като призраци от колата, бели, разтреперани, притеснени. Аз си свалих спокойно колана, излязох от колата, погалих тумбачето, за да видя дали моята девойка е добре...и им предложих да продължим
Вярвате ли ми, че ми се наложи аз да ги успокоявам
За мен това беше първият по ярък пример за това, колко силен може да да бъде майчинския инстинкт. Въобще не се бях притеснила, въобще и не помислих за себе си дори....просто исках да усетя, че беборанка е добре и нищо друго сякаш нямаше значение.
Тааааааа така,
Вержи
ако ти си луда....значи всички сме ЛУДИ...
Калииии
ама голям хубавец този малки, какви устенца има само.....
мамин златен ще е той..
Исках само да кажа, че във вторник при замерването малката беше 840 гр, в петък когато пак я мериха беше 914 гр. така че засега няма проблем с изхранването...
дано и занапред да е така...
Покрай всичкото това, много странно..тя е толкова активна, постоянно подскача, превърта се и всякакви там упражнения си прави, а от няколко дена покрай всичката тази неизвестност която преживях, тя сякаш и тя се стресна и една такава притихнала, въобще не я усещах, както преди. Дадох си сметка, че със страховете си съм успяла да стресирам и детето си, и от вчера се опитвам да се абстрахирам или поне да се се съсредоточавам върху проблема. Иииии това дете пак си стана толкова "бясно" колкото беше преди
, което засега може само да ме радва
Иииииии да взема да поспра вече, че още малко ще си изкажа и майчиното мляко
Благодаря Ви за вниманието на ВСИЧКИ!!!
«
Последна редакция: декември 20, 2009, 12:48:17 от pleasure
»
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #106 -:
декември 20, 2009, 18:48:12 »
Дарлинг
определено ако ти си луда всички сме луди
Аз откачах при затишие на моето мишленце. До ден днешен умирам от страх, какъв е тоя панически ужас дето ме е обзел че нещо може да се случи не знам
Но се стремя да го пазя многооо дълбоко в себе си
Аз да ви кажа преди малко като се прибрах (което трябва да ви говори че преживях тези три дни лекций) и се опънах на леглото и това моето мишленце като почна да ми издува корема и викнах мъжа ми да гледа, но доста ниско около пъпа изпъква една огромна буца колкото ябълка и се прибира
А на мен хем ми е едно гъделичкащо, хем чак болезнено, защото просто не мога да ви опиша колко голяма "бучка" изпъкваше
Та милото вика че с глава бута, а пък взех да се чудя дали не е решило все пак да си се намести седалищно в последните седмици
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Никога не е късно да постъпиш правилно!!!
«
Отговор #107 -:
декември 20, 2009, 20:37:07 »
Гери и мен така ме издуваше около пъпа последния месец основно, но бебето беше надолу вече и там се падаха крачетата, така че знае ли човек може и да се е обърнало вече..А за паниката е нормално, всички сме така..но ще мине, после за друго ще се притесняваш и така...
Активен
veselyshko
Сватбен ШАМАН
красота :)
«
Отговор #108 -:
декември 21, 2009, 15:19:12 »
Плежърче
всичко ще е наред с бебка- виж как добре си расте детето, така и ще е занапред
darling
хич не си луда ами си една прекрасна майка
Аз си признавам, че и на мен ми минават всякакви такива мисли през главата, но то няма как- цял живот ще им треперим на малките съкровища
То тревогите и притесненията дали всичко ще е наред започват още при виждането на положителния тест за бременност и никога не спират
Гери
и на мен редовно ми се появяват такива издутини- като ме гледаха на видеозона разбрах, че от едната страна е гръбначето и явно е от него, а от другата е дупето. А ти докога ще ходиш на лекции- ей тия преподаватели са отвратителни как може да не те пуска направо незнам
И ти дишай малко по- спокойно- виждам, че вече си в 9-я месец мила
Активен
Дидка
Професор
«
Отговор #109 -:
декември 21, 2009, 16:08:14 »
Голямо затишие е тука, аз не пиша защото няма нищо ново покрай нас бебка си ритка добре сме си, но пък за сметка си ви чета редовно
Активен
Рубин
«
Отговор #110 -:
декември 21, 2009, 19:28:49 »
Здрайте милички!Пиша отново във вашата темичка,и пак за съвет! =]От две седмици забелязвам че ми капе косата,а до тогава така се беше заздравила!И косъм не ми падаше!Сега де връщам от фризьор и потвърдиха косопада!Думите и бяха,че косата боледува!При вас кога се почна с косопада и мога ли да предприема нещо?Вие можете ли да препоръчате!
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #111 -:
декември 22, 2009, 10:47:54 »
Цитат на: Рубин в декември 21, 2009, 19:28:49
Здрайте милички!Пиша отново във вашата темичка,и пак за съвет! =]От две седмици забелязвам че ми капе косата,а до тогава така се беше заздравила!И косъм не ми падаше!Сега де връщам от фризьор и потвърдиха косопада!Думите и бяха,че косата боледува!При вас кога се почна с косопада и мога ли да предприема нещо?Вие можете ли да препоръчате!
Рубин, да ти кажа сега , като се замисля май и мойта капе повече от обикновенно
обаче виждам, че отдолу расте и нова, така че това ме успокоява. Плюс това тази есен не ми е капала а и с това объркване на сезоните, май капането на косата ми се е поизместило. Мися, че твоята фризжорка познава най-добре състоянието и нуждите на косата ти плюс твоето състояние в момнта, така че би трябвало тя да ти препоръка какво е най-доброто за теб в момента. Тук всеки ще ти каже някакви си негови мазила, но те няма да са съобразени с твоето състояние и коса (лично мнение)
Ние най вероятно утре ще ходим пак на лекар, за да видим как и докъд есе е развила нашата сага..
От 1-2 седмици насам наблюдавам, че до към 1.30 ...който спал спал, след това девойката се заема със сериозно раздвижване включващо, премятания, подскоци, плуване и за разкош здраво подритване. След тази вона програма продължаваща до ранно зазоряване, майката на тази девойка е придобила вид на караконджул и аха да заспи и звъни часовника за работа. Не ми питайте как се ходи и на работа след този диско маратон по вечерно време..
Гледам като се прибера вечер да хапна и лягам да поспя поне до 22.00, защото си знам какъв "купон" ме чака след това
Малко ми е сомнабулесто вече...добре, че някакви почивни дни се задават
Та такива ми ти работи....
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #112 -:
декември 22, 2009, 11:30:14 »
Рубин
, аз да чукна на дърво за сега нямам проблем с косата и не мога да ти дам съвет.
Бях чувала, че след раждането започва голямото капане... но ще видим.
pleasure
, ама щом сте вече на волната програма....добре! Ако трябваше да минат и задължителната, че и кратката /по подобие на фигурното пързаляне/ бих казала горките ни кореми. Много е неприятно това с недоспиването в един определен период. Но сега идват почивки и дано се понаспим.
Ние за сега сме добре, на лекар сме чак другата година и смятам да се отдавам на безгрижие и радване на любимите хора. Човечето си ритка, но ми прави впечатление, че е станало по-нежно и плавно. Е от време на време сритва майка си баш където не трябва и надавам леки викове, но....важното е, че рита. Напоследък забавлява баща си като заема странни форми в корема ми и си говорят двамата....
Поздрави на вашите тумбачета!
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #113 -:
декември 23, 2009, 10:16:46 »
Здравейте мили бъдещи мамита , аз влизам да кажа че sl1ncata е все още 2 в 1 с бебка , но няма компютър - на ремонт е и няма как да влиза да ви пише. Иначе за сега не е имала пак контракции и май за сега бебка ще си седи вътре. Ако има нещо ще пиша пак.
Желая ви приятни коледни и новогодишни празници на вас и вашите семейства
Активен
kali_gali
«
Отговор #114 -:
декември 23, 2009, 15:14:35 »
Мами,тъкмо се връщам от жк.Бебо е добре,тежи 2,200кг.Седалищно е,но това не ни притеснява.И това е.От началото на годината започваме с тоновете всяка седмица и да чакаме.
Искам да пожелая на всички ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ,Нека този светъл празник ви донесе много мир,любов,здраве и топлина.Бъдете много щастливи с хората които обичате и ви обичат.
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #115 -:
декември 25, 2009, 10:32:47 »
Прекрасни, светли,уютни празници на всички... които ще се срещнат с празничните си подаръци съвсем скоро..
Kali_gali...съвсем наближава срещата с твоя юнак.Сигурно колкото по-малко остава вълнението е неописуемо..
срещтата с мъничето, коео те побутваше толкова време, а понякога и откровенно си риташе...
Наслади се на последните моменти ,когато семейството ти ще бъде в този състав, за да може после да посрещнете и новото попълнение
Снощи, при раздаването на питката с късметите...беше предвидено едно парче и за наша неродена мома
. Започна се трескаво търсене на паричката
След като всички парчета бяха надлежо прегледани...се оказа, че си нямаме паричка.......
хаха....направо трескавата превъзбуда премина в леко разочарование...
...в един момент аз се сещам, че не съм разтворила парченцето и на наша мома. Отварям го....и там в средата си стоеше паричката....
Така, че след всичките ни перипетии и преживявания...дано да е късметлийче това човече...
Resized IMG_1398.jpg
(62.63 KB, 576x864 - видяно 256 пъти.)
Активен
sl1ncata
Гост
«
Отговор #116 -:
декември 25, 2009, 14:52:36 »
честита коледа на всички.ние сме добре риткаме си и не щем да си излизаме поне за сега.на мен ми е развален компа и е на сервиз и сега пиша от брата на мъжа ми.затова не можах да пиша по рано.
Активен
Дидка
Професор
«
Отговор #117 -:
декември 28, 2009, 16:38:57 »
Здравейте момичета, да побутна малко темичката че има застой тука тия дни :
Първо искам да честитя на всички Коледните и предстоящите Новогодишни празници с много здраве, щастие да ни бъдат леки последните бременнски месеци и а на предстоящите се здрави и прекрасни бебенца. За паричката да се похваля и аз - на Бъдни вечер се падна на моя милост
, а за косопада
аз си го имам дори и преди да забременея, е сега е малко повечко но мойта фризьорка каза, че било нормално и да не се притеснявам после щели сме да слагаме някакви ампули но какви и аз незнам.
А сега за прегледа ми който беше днеска - за сега всичко е нормално, моита маймунка си е обърната с главичката надоло и е "готова за срещата си с мама" - така се изрази мойта лекарка.За килограмите съм качила бая
до момента съм +19, но какво да правя така е като немога да се откажа от това сладко
после ще сваляме няма друг начин, искаше ми се поне 16-17 да съм през цялата бременност но сметките без кръчмар никога не излизат. Оплаках и се че краката ми са подути много пусна ми урина и излезе че съм с малък албумин и сега малко диетка ше пазя без кисело, солено, без никакви трушии и в сряда пак ме вика да пусна една урина да видиме какво ще покаже, дано да е минало че е много гадно, ръцетеми подути халката си немога да извадя и ще ходя да я режа, че сутринта ме боли пръст. Това е за сега от нас, малко дългичък ми стана поста извинявам се за което и ще чакаме да се похвалите и вие как са ваште сладурчета
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #118 -:
декември 28, 2009, 17:35:40 »
Честита Кореда на всички! Пожелавам Ви много здраве, щастие, късмет и само положителни емоции!
момичета, вие кога започнахте да купувате основни покупки, легла, колички и т.н, аз на 5 януари започвам 8 месец, май ми е време да спра да гледам и да започна да пазарувам, досега само зяпам
Активен
Дидка
Професор
«
Отговор #119 -:
декември 28, 2009, 17:59:01 »
tasty, аз от много отдавна съм почнала да се оглеждам, но все още имам съвсем малко купени неща, поради тая причина, че кошарата, коритото за къпане и една част от дрешките ританки бодита комплектчета ги взимам от сестра ми (племенника ми е на 1 год. и 6 мес.), е вече и аз след нова година посредата на януари почвам и аз да си копувам дрешки, одалца, спални комплекти. Количка ще купим след като се роди беба
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...