Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 05, 2024, 04:43:30

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища Януари-Февруари-Март 2  (Прочетена 118266 пъти)

Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: октомври 16, 2009, 14:00:45 »

Герганчик, трай си моме, решението е строго индивидуално, а и мисля, че са малко прекалени думите ти. В смисъл ти си видяла жената, но не знаеш как се чувства тя реално.

ОК, трая си! Просто стига се е парадирало вече с това секцио, всеки си мисли че резнат те и айде после всичко е свършило, да ама не, боли и да пръднеш даже, хубаво е жените да са наясно и с болката от операцията, ама ОК трая си, само имай предвид че това се е превърнало в проблем поне в България със сигурност, защото процента на секциото е неоправдано висок.........
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: октомври 16, 2009, 14:08:47 »

Кали, естествено, че лекарят казва кое е най-добре според конкретният случай.
Но ето, и ти казваш, че си имала 3 дневни болки и мъки, значи .... не става въпрос за кратка болка и сълзи от щастие, както Гери се е изразила по-горе, аз това имам предвид.

Цялата ми мисъл беше, както обикновенно неразбрана, че майката , а не ние тук - съфорумци и приятели, е тази, която решава как да роди. Много е неприятно да се налага някой да се оправдава едва ли не за избора, който е направил.

А по един или друг начин винаги, когато темата секцио е засегната се получава точно така. Била съм част от подобно дискусии недевнъж , затова си позволявам да се изкажа.

Герганчик, знам, мила, раждането на едно дете се е превърнало в машина за бързи пари за лекарите. А за болката, а не ве, боли като кихнеш, като пръднеш, като се смееш с глас, боли си просто, рязано и шито е на две места, как няма да боли. Просто ...... не е наша работа. Тук става въпрос за избора на момичето, а това е друга тема, нали.
Активен
sante
Ентусиаст
**
Публикации: 59

« Отговор #287 -: октомври 16, 2009, 14:36:40 »

Момичета, знам че винаги ще има такива, които да ме упрекват, но ще има и такива, които да не кажа напълно, но донякъде ще ме разберат. Имаше много мои близки и познати, които в началото искаха да ме разубедят, но както каза ina_lemon решението е само на майката. Майка ми, която също беше против ми каза така :"аз съм за нормалното раждане, но щом ти си решила така, никой няма право да те упреква, ти носиш това дете и ти ще решиш как да го родиш". Относно болките, искам да ви уверя, че е строго индивидуално и е до организъм. Братовчедка ми, която е супер лигла роди секцио и на др ден беше като кон, друга моя позната, която е супер мъжкарана роди нормално и умираше от болки много след операцията заради шевове и др усложнения, така че е много относително кое боли повече. Да, не мога да отрека, че ще ме боли, но всяко раждане, дали секцио или нормално има болка, всяко едно от тях има своите плюсове и минуси. Няма да съм нито първата, нито пък последната, която е/ще роди секцио по желание, моля се само детенцето ми да се роди живо и здраво и всичко да е наред, а болката отминава и  се забравя. Благодаря на всички момичета, на тези които ме подкрепят и на тези, които не kiss gu6
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: октомври 16, 2009, 14:58:15 »

Оооо,далеч съм от мисълта да съдя някого за избора-по точно казане -не бих разбрала такъв избор гледано от моята си камбанария,спрямо моя праг на болка и т.н.Има жени които раждат за 4 часа с 3 напъна ,без шевове и такива които раждат както стана при мен с няколко таблетки за контракций-най-ужасното нещо-,с много часове чакане на някакво разкритие и с в крайна сметка 3 денонощия не спане и за тези 3 дни 6 см и много силни болки и пак пих избрала вагиналното.Но всеки усеща болката по различен начин и има различно психологическо възприятие за нея.Просто казах моето мнение по въпроса.Като се сетя,че една седмица шепнех,смеех се със затворена уста и стинати зъби,за физиологични нужди не искам да си спомням.Е ако бях родила нормално сигурно нямаше да тичам по двора на болницата,но си мисля,че щеше да е по-малко неприятно.Пак казвам-не съдя никого-уважавам избора на всеки,аз просто изказвам мнението си на базата на собствения си опит.
Според мен вагинално раждане с упойка е идеалния вариант-хем няма родилна болка,хем няма следоперативен период.
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: октомври 16, 2009, 15:11:09 »

Момичета - индивидуално е , и освен това сега можем да решим - да ама като дойде време, може като Ина, Тонита, Baby да стане и тогава докторите решават - за това не го мисля, и да ме е страх както писах вече бебо трябва да излезе, през устата не може така че...
Аз също понзавам момичета, които след секцио казват че им е добре и други след нормално ги боли и обратното, лично мое мнение е , че е въпрос на нагласа вътрешна психическа нагласа
Активен
veselyshko
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1013

красота :)

« Отговор #290 -: октомври 16, 2009, 15:51:04 »

Здравейте мацки  smile
Вер много хубави емоции сте имали с каката- дано все така да се радва и да се грижи за бебчето после  heart А за витамините, на мен доки ми изписа Центрум Матерна и от началото на 4-я месец пия тях.
Гери и на мен ми стана много забавно като прочетох историята за тоновете  blum Важното е, че и човека е бил разбран и с чувство за хумор, а и в крайна сметка вие нищо лошо не сте правили  girl_wink Честити придобвики за бебо  Bravo
Слънцата честити придобивки и на теб- да покажете снимки ей  good
Напълно подкрепям ina_lemon, че майката е тази, която решава и съм абсолютно съгласна с нея, че е ужасно да се чувстваш виновен и да се оправдаш постоянно за решението което си взел. Всяка жена е индивидуална и може да решава сама за себе си кое  е най- добро за нея и бебето и !
Лично при мен има медицински показания за секцио- имам повишено очно налягане и частична дегенерация на ретината на дясното око- и офталмологът при когото ходя беше категоричен за секциото. Доки потвърди думите му !
Сега малко отчет от мен- вчера бях на ЖК и при доки- + 3кг. за изминалия месец. Бебчето е добре, тежи между 1 600кг.-1 800кг. вече и доки каза, че според нея е мъж и вижда тестиси  smile Даже се очуди вчера, че досега не сме го видяли, но вчера си перчеше повече краката, та успя да види нещо. И мъжо вика "да да тестиси тестиси и накрая било пъпната връв"  smile И понеже пак се бях притеснила вчера за ритането и усещането на бебо и доки ми показва сърцето как бие и каза, че тоновете му са хубави и да не се тревожа ама аз нали съм паника  blush  Не и хареса, че ми се стяга матката и ми каза да пия Магнерич, да не се натоварвам или презорвам, и дано да помогне, че се притесних много  sad
« Последна редакция: октомври 16, 2009, 15:53:17 от veselyshko » Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: октомври 16, 2009, 15:57:02 »

момичета извинявам се че се намесвам Girl_hide но искам да ви питам вие кога чухте сърцето на бебо с коремен ехограф
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: октомври 16, 2009, 16:01:45 »

момичета извинявам се че се намесвам Girl_hide но искам да ви питам вие кога чухте сърцето на бебо с коремен ехограф
Аз в 6 г.с. и много бях учудена че го хвана, защото четох че обикновено в 8 г.с. се чува, от началото от 5г.с до сега са ме гледали само с коремен  good

Вселушко, браво за хубавите новини от ЖК, за пола не си ли ходила на 3 или 4 Д  smile
« Последна редакция: октомври 16, 2009, 16:10:47 от Вероника » Активен
veselyshko
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1013

красота :)

« Отговор #293 -: октомври 16, 2009, 16:03:02 »

Аз в 8г.с., но ме преглеждаха с вагинален ехограф. С коремен започнаха след 11г.с.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: октомври 16, 2009, 16:31:54 »

аз го чух в 7 г.с. danceg
 по отношение на раждането то е два вида - вагинално и секцио, за нормално се счита протекло без усложнения вагинално раждане. Искам да изкажа абсолютно личното си мнение - до скоро и аз бях категорично, че ще раждам секцио защото много много ме беше страх. Четох много, говорих си с двама лекари и една акушерка с много опит, която е голям сладур и в момента смятам ако всичко е наред и нямам медицински причини да родя нормално. Знаете ли защо защото при нормалното има шанс и да не се наложи да те режат и шият, има шанс да се случи много бързо всичко е въпрос на организъм, мускулатура, таз и т.н, но при секцио сигурното е еднно ще имаш задължително разрез и то на много слоеве тъкани. Все пак пак казвам това е абсолютен избор на всеки, но момиче, което идва при мен на тренировки роди преди три месеца от силните контракции до момента в който си е видяла бебчето и го е гушнала са изминали 55 минути  Wink Няма нито един шев, а това и е първо раждане и бебето беше 3700 така че всичко е много много относително. Аз може би съм по скоро за вагинално раждане с епидорална упойка не съм чак такъв смелчага smile ама е хубаво да се прегледат всички плюсове и минуси и може решението да дойде дори в последния момент. Успех на всички в това прекрасно начинание give_rose
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: октомври 16, 2009, 17:22:35 »

Санте в никакъв случай не искам да те упреквам, избора си е лично твой това е ясно. Просто искам хубаво да си запозната и с двете болки, да не свързваш секциото само с положителни неща. Иначе мен ми е пределно ясно че има и жени раждали вагинално доста тежко и обратното. Само искам да кажа че това ми е втора година в родилно отделение всеки ден, за тия месеци съм видяла точно една жена в хипер тежко състояние след вагинално раждане и то при нея проблем беше че не можеше да лежи по гръб и съответно бебето не успя да заеме хубава позиция, та оттам дойдоха трудностите. И от всички оперирани видях само една дето си беше направо пъргава на следващия ден след операцията. Това го казвам само за да видиш съотношението между двете неща. Тасти е права при вагиналното хубавото е че може и да имаш шевове, рани и разкъсвания, но може и да нямаш, при една добре водеща акушерка, при изпълнение от твоя страна на указанията й и естествено при хубави размери на таза и плода имаш огромния шанс да родиш без да имаш сто конеца отдоло, при секциото колкото и да си герои и колкото и леко да е протекло всичко няма как да си без рана и сериозен разрез на корема  pleasantry Наистина е хубаво всички тези неща да се обмислят до най-малката подробност и да не се насажда това всеобщо одобрение към секциото, защото съвсем не е най-добрият избор  Wink Пак казвам и сто пъти ще го кажа никого не упреквам за избора, за мен истински важно е просто човек реално да е запознат и с двата видя раждане  good
Плюс това Вер го е казала, защо да насилваме нещата когато понякога сътбата просто си е наумила вече нещо, има раждания като на Ина, но да не забравяме и Роди....  good
Активен
sl1ncata
Гост
« Отговор #296 -: октомври 19, 2009, 10:34:56 »

здр на всички в събота ходихме с таткото и на пазар и купихме доста работи за бебчо.бодита,ританки,четка,гребен и т.н. но тъй като незнаем какъв пол ще е със сигурност пазарувахме универсални цветове. danceg
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: октомври 19, 2009, 12:03:51 »

Слънцата чудесни новини  good
Ние получихме и подаръче матрак, използван и не такъв какъвто исках, но чух хиляда възгласи как ето още една покупка ни отпаднала, пък аз много държах да избера хубав матрак на бебчо.... но според всички е излишно при условие че имаме почти нов матрак да купуваме друг  pleasantry
Количка реших че ще купуваме след като бебчо се появи.... Тък че от големите покупки за сега само легло ще купим малко по натам  good
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: октомври 19, 2009, 12:11:13 »

Чета, че сте обсъждали витемините за бременни - на мен през цялата бременност не ми изписваха нищо освен фолиевата киселина и все се чудех и питах лекарката. Когато постъпих за раждане от няколко лекари в болницата чух, че не препоръчвали витамините за бременни тъй като от тях се калциралии втвърдявали костите на бебетата а за самото раждане е много важно те да са меки за да може да са по-малки травмите за плода и да излезе по-лесно.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: октомври 19, 2009, 14:31:08 »

Вики, на мен много би ми било интересно да прочета нещо, което да е научно доказано и да му видя източника. За първи път ми се случва да чуя такова твърдение, но ако идва от лекар, то поне се надявам да е доказано. Ако някой има повече информация по въпроса, нека да сподели.
На мен лично ми звучи доста абсурдно това, защото първо във витамините за бременни, които се продават специално тук в САЩ, има само около 150-300 мг калций, който в никакъв случай не е достатъчен. Необходимата доза калций за бременни е 1500 мг и това, което аз съм чела, е че бебето си набавя нужния калций от майката без значение дали майката взима допълнително калций или не. Затова ако майката не си набавя калция от храна или витамини, бебето пак си го взима и по този начин това може да окаже влияние на костите и зъбите на майката. Останалите съставки съм ги писала по-горе и те в никакъв случай не могат да навредят на бебето, дори напротив. Магнезия доставя кислород на бебето, Омега-3 спомага за развитие на по-добра мозъчна дейност и т.н. Та това ми се струва доста ненаучно обосновано много едностранно погледнато.
« Последна редакция: октомври 19, 2009, 14:42:23 от ellie_bellie » Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: