Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 23:47:20

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178461 пъти)

*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: март 22, 2011, 11:49:39 »

Напълно подкрепям мнението на moyra  good Аз също ползвам еднократните подплънки на Tomi .. или на Lansinoh (като крема за зърната) И от двата вида съм доволна. Непрекъснато съм с тях 24 часа, но след като накърмя Дани попивам зърното и тогава ги слагам (по-комфортно се чуствам)  heart
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: март 22, 2011, 11:57:43 »

Ох, от кога търся тия накрайници, които Додо е пуснала в линка smile Най-вероятно ще си ги поръчам, поради няколко причини: 1. за да изчакам зърната ми да изсъхнат трябва да стоя гола вкъщи, а не винаги е удачно blum 2. и при мен потича кърма като кърмя и докато сменя гърдата (когато го правя), ако не съм с подплънка, тениската ми е мокра 3. подплънките (еднократните) ме запарват.
Ели, хубаво е зърната да не ги попиваш ти, а да ги оставяш да изсъхват на въздух. Така по-лесно заздравяват и се създава антибактериална обвивка good
Някоя мама, която кърми от месец някъде може ли да каже дали още я болят зърната? Болката вече е търпима, не са разранени, но си ме болят първите 1-2-3 минути и това е pardon Не че това би могло да ме откаже, разбира се blum
« Последна редакция: март 22, 2011, 14:16:49 от sunray » Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: март 22, 2011, 12:59:51 »

sunray още мъничко и сте си тип-топ.Нищо няма да усещаш.На мен ми се е случвало през нощта да се пробудя и си мисля, че малката е пуснала зърното, но не...
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: март 22, 2011, 17:02:27 »

Мами,някоя от вас ползвала ли е тези накрайници: http://www.iventas.bg/iventas/index.php?/Philips-AVENT/Aksesoari-za-kyrmene/A00-30-Plastmasovi-nakraynitsi-za-gyrdi-ISIS.html ?
Опитах с подплънките за еднократна употреба,но те овлажняват бързо и поддържат кожата влажна и започна да ме сърби около зърната.Без подплънки не става-тече.

Не знам дали е възможно толкова рано да ми се урегулира лактацията.Кърмя на поискване.
Само един ден изцедих достатъчно,че да замразя кърма.Вече не цедя.
Сега гърдите са меки и дори беба да пропусне хранене не стават на камък.

Аз ползвам такива колектори за кърма, но на medela и съм много, много, много доволна. Нося си ги денонощно. Бях пускала линкове за тях някъде по темите. Това е една от най-удачните ми покупки.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: март 22, 2011, 17:28:23 »

Бастет, за тези ли става дума?

http://kasida.bg/medela-oformiteli-za-zyrnakolektori-za-kyrma-nipple-formers-34-5330.html

Ако да, имат ли колектори без отвори към тях, защото не е описано? И успяват ли добре да се проветрят и изсъхнат зърната след кърмене с тези с отворите, защото аз основно за това искам да си взема smile
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: март 22, 2011, 18:53:14 »

Благодаря Бастет!
Ако намеря ще купя от предложените от теб!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: март 23, 2011, 12:29:13 »

аз ползвам еднократни подплунки каквито намеря в аптеката. слягам ги в сутиена и не си личат, сменям ги когато подгизнат на всяко хранене.

аз да питам някоя мама която е имала проблем с запушени канали и бучки какво е правила. аз вдигнах 39 градуса температура и едната гърда се появи една голяма бучка. слагам топли компреси втори ден, успях да сваля температурата но бучката не помръдва, даже ми се струва че количеството мляко във въпросната гърда намалява. личната лекарка се съмнява за мастит и търся някакъв маститен тест и до тогава само цедене, но не помага много sad
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: март 23, 2011, 12:46:52 »

Ечи, пробвай с лек масаж, топли компреси на гърдата и след това цедене. Виж питай и Поли, тя имаше проблем със запушване на каналите и взимаше хомеопатия. Успех и дано се оправиш  good
Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: март 23, 2011, 22:56:43 »

echy_ На мен ми помагаше само цеденето под горещ душ,за 2 дни правех 3-4 такива душа за 20-30 мин. и нещата се нормализираха.Доста болезнено е като цяло и създава дискомфорт запушването,а ако можеш след душа да кърмиш също е много добре good Дано бързо се оправиш,че е много кофти girl_impossible
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: март 24, 2011, 07:24:51 »

Бастет, за тези ли става дума?

http://kasida.bg/medela-oformiteli-za-zyrnakolektori-za-kyrma-nipple-formers-34-5330.html

Ако да, имат ли колектори без отвори към тях, защото не е описано? И успяват ли добре да се проветрят и изсъхнат зърната след кърмене с тези с отворите, защото аз основно за това искам да си взема smile

Не, за тези
http://kasida.bg/medela-predpaziteli-za-razraneni-zyrnakolektori-za-kyrma-109-5329.html

Аз ги взех, когато не можех нищо да изпомпам с помпата, а от гърдите ми течеше страховито, с идеята да събирам кърмата и да я давам на бебето. Оказа се, че не може, защотот са "бисфенолени". Обаче е рай за разранени или просто раздразнени зърна, перфектна хигиена, можеш да обличаш тесни дрехи.. моите сутиени за кърмене явно са толкова дебели (триумф), че не си личат колекторите под дрехите.

Проветряват се идеално през отворите, това е идеята. На сайта на медела има някакви с по-различен отвор, но не съм ги виждала в бг.

Тези колектори помогат и срещу запушване, защото, като натискат гърдата, изцежат по мъничко и не й позволяват да се препълни.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: март 24, 2011, 13:34:25 »

Ясно. Ама на мен продуктите и от двата линка ми изглеждат еднакви crazy Само името е различно. Или бъркам?
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: март 24, 2011, 14:43:38 »

Дупките са им различни..  girl_wink - това е като детските игри открийте разликите...
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #342 -: март 24, 2011, 16:05:54 »

Kак се  увеличава лактацията?
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: март 24, 2011, 16:17:36 »

Ина, за лактацията, най-добре е по-често слагане на гърда дори и тя да е празна, да си посуче малката ей така дори и мляко да не пуска за по-голяма стимулация.
От храните знам, че жито, сурови бадеми(безотказно действат при мен), лактагенен чай (на хип примерно), билките мисля анасон и копър, повече разходки (пооне на мен ми пога това). Има и едни хомеопатични хапченца, ще видя как се казва..мисля m_eleeva беше писала за тях преди.

Кърмата ли мислиш, че не достига или?
« Последна редакция: март 24, 2011, 16:27:35 от mimozka » Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: март 24, 2011, 16:41:20 »

Kак се  увеличава лактацията?
Доколкото аз знам ядките,бозата и прясното мляко  е мит,че увеличават лактацията.
Вчера четох в едно спец.списание,че помага бирата-но да е безалкохолна.На какъв принцип не знам-не пише.
От собствен опит бих казала,че помагат течностите-аз пия много вода,сок,компот.

Сдобих се с накрайниците на Авент-не са безкрайно удобни,но имат добри страни.За 4-5хранения събрах с тях 50мл кърма,като доста и изтече при първите опити докато им хвана цаката.
Зърната ми са вече доста разранени и ще пробвам рецептата с нишестето,която четох тука по назад.
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: