Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 23:49:39

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178476 пъти)

Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: март 05, 2010, 13:09:43 »

Герганче, и според мен сигурно преживявате скок в растежа и бебето търси да суче повече, за да си увеличи само количеството кърма.
Ние първия такъв скок го преживяхме някъде около вашата възраст, ако не ме лъже паметта, така че си е в съвсем в реда на нещата.  pardon
Аз по принцип първите три месеца кърмих по час, че и повече и след най-много час пауза - пак, много редки ми бяха 3-часовите паузи, а при скок в растежа по няколко дни Малена ми е висяла нон-стоп на гърдите.
Как са сега нещата при вас?
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #181 -: март 05, 2010, 14:59:03 »

Имах коластра още от втория, третия месец, индивидуално е при всеки good
Мерси за отговора, сега го приемам по-спокойно
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: март 05, 2010, 17:09:17 »

Kiksi аз като чета вие със Захира по колко време кърмите направо се изумявам  pleasantry Нашето кърмене трае около 10-15минути след което 3-4 часа сън. Сега пак за толкова време се нахранва само че съня след това е не повече от час  crazy Сега като че ли е по добре от ден два има и кратки и по дълги паузи между храненията  Wink
Активен
Jujito
Новак
*
Публикации: 13

waiting for my sunshine...

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: март 08, 2010, 02:55:37 »

Мастната тъкан отстъпва място на жлезистата. Гърдите стават по-тежки, а вените по тях сякаш прозират. Това са нормални промени.
Може ли да попитам нещо в тази връзка? Не съм бременна все още, но ми седят в главата едни думи на една докторка която ме преглежда преди няколко години като бях на 19,това ми беше и 1ия и единствения преглед до момента на гърдите ми, но въпросната докторка ми каза"Ти един ден няма да можеш да кърмиш, мастната тъкан в гърдите ти е много повече отколкото жлезистата." Попитах как така,сигурно ли е това, и пак ми повтори ,че е повече от сигурно,че аз кърма няма да имам  Oh my ...  crazy. Майка ми след това каза,че това са пълни глупости и по време на бременност гърдите се развиват и подготвят за кърмене... аз съм страшно много "ЗА" кърменето и дори да нямам бебе чета от сега всякаква възможна литература по въпроса за развитието на бебето и т.н. и ми става едно тъпо като си помисля,че май няма да мога да си кърмя бебето един ден - дай боже. 
Та това дали е възможно да се каже от преди да си забременяла дали ще можеш да кърмиш или не според мастната тъкан в гърдите ти?
Благодаря
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: март 08, 2010, 09:31:41 »

Според мен това са пълни глупости! 99% от жените могат да кърмят! За съжаление огромна част от лекарите са страшно непросветени! Има какви ли не митове и щуротии относно кърменето. Било генетично, жени с малки гърди нямали достатъчно кърма...В моя случай опровергах и двете - майка ми ни е кърмила по 2-3 месеца, по нейни думи не ни е стигало кърмата. Само я попитах кога ни е захранила и тя: Ми от 40 дни сокчета, вода със захар, на 3м. вече захранени - е как да й стига кърмата... За малките гърди същата работа - на няколко пъти се е случвало Анди да повръща и направо се изумявам какви количества е изсукала и от къде.

За коластрата - аз в последните месеци имах от време на време кафеникави капки, но рядко. Така и не видях в действителност какво е коластрата.
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: март 08, 2010, 09:37:27 »

Темата при Гала днес в На кафе е за кърменето, който може нека гледа smile
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: март 08, 2010, 10:03:16 »

Malinka_Kapinka , това според мен е глупост и непрофесионално изказване . Малко ми звучи като заявяването в 10 г.с , че няма да можеш да родиш нормално , защото имаш тесен таз  nea nea nea Тялото се променя до неузнаваемост по време на бременност, и никой не може да каже с кое как ще се развият нещата. Това за големите и малките гърди също не е вярно, както и Zahira казва.
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: март 08, 2010, 11:05:17 »

На една приятелка при преглед от мамолог също са й казали, че млечните й жлези били малко и може да няма много кърма един ден като си има бебе, но незнам доколко е вярно това.  pardon
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: март 08, 2010, 11:40:52 »

Аз ходих на мамолог точно преди да родя.Докторката каза,че не са ми добри млечните жлези и да не очаквам много.Също каза,че на едната имам по-добри отколкото на другата.Сега положението не е цветущо.Има кърма,но не е много и от едната е двойно повече отколкото от другата.
Активен
Дидка
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: март 08, 2010, 12:59:31 »

Кали при нас е същият проблем, само че аз от едната кажи-речи въобще нямам (дясната) а лявата изстисквам 30 гр. не повече
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: март 08, 2010, 13:08:47 »

То и при мен случайно се установи, че от лявата имам доста по-малко кърма, но това не е аномалия, а доста често срещано явление.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #191 -: март 08, 2010, 14:37:09 »

Темата при Гала днес в На кафе е за кърменето, който може нека гледа smile

Аз гледах, наистина имаше полезна информация
Активен
Jujito
Новак
*
Публикации: 13

waiting for my sunshine...

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: март 08, 2010, 18:09:42 »

На една приятелка при преглед от мамолог също са й казали, че млечните й жлези били малко и може да няма много кърма един ден като си има бебе, но незнам доколко е вярно това.  pardon
Е същото и при мен ама с разликата,че съвсем ме отрязаха,че никаква кърма съм нямало да имам.   Oh my ... А не съм със супер малък бюст,което май не важи за това обаче...  crazy  времето ще си покаже.
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #193 -: март 08, 2010, 18:33:13 »

Върти ми се в главата един такъв въпрос: От около седмица докато спя нощем се обръщам по корем и по този начин нали си притискам гърдите, та дали това би оказало влияние на кърменето  crazy
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: март 15, 2010, 14:48:01 »

Имам един въпрос, който не съм сигурна дали точно тук трябва да задам .
Искам да попитам за даването на вода на кърмачетата. Аз имам желание изцяло да кърмя, като не давам нито чай, нито вода . И все пак кога трябва да се започне да се дава вода ? Когато се започне захранването ли?

Ако въпроса ми е за темата за захранването, нека модераторите я преместят там
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: