Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 22:50:56
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко около кърменето - 2 част
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко около кърменето - 2 част (Прочетена 178172 пъти)
Addri
Сватбар
Публикации: 188
Отг: Всичко около кърменето - 2 част
«
Отговор #90 -:
февруари 02, 2010, 21:18:55 »
Някъде бях чела, че много бебета предпочитат лявата гърда защото е по-близо до сърцето на мама и звука от тупкането му ги успокоява. Не знам колко е вярно обаче.
А колкото до дърпането и пищенето... и при нас най-много помага като го вдигна, оригна и погушкам мъничко преди да го сложа пак да суче. А ако и тогава не иска не го насилвам. Няма да умре от глад. Като му се дояде ще си покаже. Не ми е намалявала кърмата при такива случаи.
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #91 -:
февруари 02, 2010, 21:53:54 »
Благодаря много за отговорите!!!
Лощото при нас е, че бебо отказва изобщо да почне да сучи. Тази вечер в 20ч. отказа и двете гърди, в момента в който го сложа в поза за кърмене и почва да плаче, след половин часово борене хапна 70мл от шише и почна да ми се смее и така.... дали не свикна много с шишето, но пък когато се задържи повече от 10 мин на гърдите после отказва шишето! Не показва и никакви признаци на глад, пълни памтерсите редовно и е много весел когато е буден! Ще видим как ще изкараме тези дни, дано да има подобрение!
Активен
Gerit0
Новак
Консултант по кърмене към НКК
«
Отговор #92 -:
февруари 03, 2010, 11:36:36 »
Здравейте:)
Наистина понякога бебчетата правят такива номера и тормозят своите майчета.
В слаучай на дърпане и мрънкане, може да опитате да кърмите малките в полусънено състояние - преди сън, или непосредствено след разбуждане. Малките бебенца имат способността да сучат перфектно дори спейки. Добра идея е оригването по време на сукане. Но още по-важен за толкова малки бебнца е контакта кожа до кожа. Може да опитате да съблечете себе си и бебенцето, да го гушакте и да го оставите само да намери гърдата.
Често се случва децата да развият предпочитания към едната гърда и да отказват да сучат от другата. Тогава е добре да поставите бебенцето първо на "любимата гърда". След като се задейства рефлекса на потичане, без да го вдигате и променяте положението му, просто го изтегляте на другата гърда и започвате да го кърмите в поза футболна топка.
Най-важно през такива периоди, когато усещате че нещата с кърменето не вървят съвсем гладко, да следите пълните памперси и общото състояние на детето, за да сте сигурни, че приема достатъчно количество мялко. Хубаво е и да доизцеждате гърдите си, за да можете да поддържате лактацията, докато периода отмине.
Успех на всички!
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #93 -:
февруари 03, 2010, 14:16:42 »
Mila да ти кажа и от личен опит и ние имахме такъв период. Марти беше на 3- 4 месеца когато някъде около 2 седмици цокаше само от едната и като го сложех на другата и натдаваше воййййй, но бяше просто поредния бебешки период. Ще мине бъди спокйна
Активен
sl1ncata
Гост
«
Отговор #94 -:
февруари 03, 2010, 21:58:16 »
спокс мила_ и ние се цупим от няколко дни на дясната гърда и първо давам лявата и после дясната и минава номера.пък и вечер ми казаха че кърмата намалявала.
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #95 -:
февруари 04, 2010, 11:37:33 »
Благодаря отново за всички отговори:) ние пробвахме много неща и открихме нашата поза за кърмене, която разбира се е най-удобната за мен
от два дни се храним прави... аз съм права и обикалям цялата къща, а наш бебо си хапва сладко сладко
поне ще заякна в ръцете и има верочтност да сваля по- бързо някое кило
почнахме и да акаме повече, та не се знае дали е имал проблем с коремчето и за това е хапвам по-малко или от по-малкото хапване е намаляло и акането
Rodi
дано и при нас е само период, не разбирам как изведнъж едната гърда спря да му харесва и позата на кърмене не му е удобна, но това са си бебешки неща:)
Kiksi
междинното оригване и гушкането помагаха преди, ако нещо стане неспокоен по време на хранене, а сега е нещо по различно и както няколко пъти вече писах много се надявам да мине скоро
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #96 -:
февруари 05, 2010, 13:25:58 »
О ние ядехме прави и аз привих тигели из стаята
по едно врем направо лягах отгоре му за да суче, така че пробвай,щемине и това бъди спокойна
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #97 -:
февруари 05, 2010, 14:35:13 »
Gerit0
, видях, че си консултант по кърмене, май си нямаме такъв във форума,надявам се, че ще разчитаме и занапред на помощ и съвети от теб.
Ох, да ви кажа сега как се ядосах, една позната ми каза, че спряла да кърми на 25-тия ден, защото кърмата й била нехранителна, понеже била рядка и водниста
и лекарката й казала, че е нехранителна да спира да кърми. И не можах да я убедя нито за предното мляко, нито за задното мляко, нито, че такова нещо като нехранителна кърма не съществува, абе ужас, продължавам да съм потресена от случаи, в които майки спират да кърмят децата си заради лекарска некомпетентност.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #98 -:
февруари 05, 2010, 15:27:51 »
Kiksi
тука двама педиатри ме убеждават колко е важно да я дохранвам едва ли не при първия рев
Тъй че нищо не ме очудва
Я да питам за съхранението, тъй като до някой ден ще се наложи да излизам за по няколко часа и искам да оставям кърма. обаче след нея успявам да изцедя около 10мл от двете гърди
Може ли да си ги събирам в едно шише от целия ден и после да я прибирам в хладилник
Мисълта ми е може ли да се смесва кърма от различни изцеждания
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #99 -:
февруари 05, 2010, 16:23:16 »
Аз съм чела, че може да се смесва кърма от разлчини изцеждания, но трябва порциите да са с еднаква температура. Примерно и двете стоят известно време в хладилника и после ги смесваш, а не върху студената кърма да изливаш топла.
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #100 -:
февруари 05, 2010, 16:44:19 »
Цитат на: Nataliya в февруари 05, 2010, 16:23:16
Аз съм чела, че може да се смесва кърма от разлчини изцеждания, но трябва порциите да са с еднаква температура. Примерно и двете стоят известно време в хладилника и после ги смесваш, а не върху студената кърма да изливаш топла.
Да, и аз така съм правила
Изцеждам в една чашка и прибирам в хладилника, после изцеждам в друга и пак в хладилника. На края на деня всичко е едно и във фризера.
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #101 -:
февруари 05, 2010, 23:39:13 »
Цитат на: Nataliya в февруари 05, 2010, 16:23:16
Аз това не съм го чувала
и аз в началото изцеждах само по 10 - 20мл. и направо добавях към тази в хладилника и досега не е имало проблем:) Знам, че не може към вече замразена кърма да се прибавя нова:)
Активен
Gerit0
Новак
Консултант по кърмене към НКК
«
Отговор #102 -:
февруари 09, 2010, 16:18:00 »
Здравейте:)
Благодаря ви за топлото посрещане! Ще се радвам да съм ви полезна! Винаги, когато имате въпроси по отношение на кърменето, може да ги задавате
Виждам, че си говорите за третирането на изцедената кърма. Понякога наистина ни се налага да се изцедим и да нахраним детенцето си от шише.
Първоначално се мислеше, че майката трябва да охлади прясно изцедената си кърма, за да я смеси с преди това изцедено и изстудено мляко. Последните проучвания показват, че можете да изцеждате директно в мляко, което е било в хладилник или във вече изстинало такова, ако млякото е прибавено в 24 часов период от изцеждането на първото мляко. Можете да изцеждате директно в мляко, което е било съхранявано на стайна температура, ако направите това до 10 часа. Това мляко след това би трябвало да се използва.
Можете да добавите прясна кърма към такава, която вече сте замразили, ако първо сте я охладили за около половин час и тя е по-малко количество от тази, към която я прибавяте.
Важен момент е размразяването на кърмата. То трябва да става постепенно - най-добре в хладилник. Но този вариант отнема доста време. Може да държите съда под течаща вода, чиято температура постепенно се увеличава, както и да затоплите на водна баня( отново при постепенно заграване). Никога не използвайте за целта микровълнова печка или директно котлона!
Веднъж размразена кърма, не бива да се замразява отново!
Тези препоръки са валидни за доносени бебчета. Когато става дума за новородени недоносени, правилата са други.
Активен
Kiksi
«
Отговор #103 -:
февруари 09, 2010, 17:20:10 »
Благодаря за изчерпателната информация!
На мен лично ми беше много полезна!
Аз винаги размразявам на водна баня, че така е най-бързо.
А на стайна температура не знаех, че може да се съхранява кърма - мен винаги ме е било страх, че може да се развали...или бъркам
А съхранението на замразена кърма е удачно до 3 месеца, нали?
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #104 -:
февруари 09, 2010, 18:00:53 »
Искам да ви питам - може да ми се наложи скоро да ходя на зъболекар (дано да ми се размине) и се чудя тея лекарства, пломби и упойки дали са "подходящи" за мен при условие, че кърмя
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...