Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 20:33:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част  (Прочетена 175082 пъти)

Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: септември 01, 2009, 22:57:58 »

Ох, ми май нещо такова питам. Леко ми е объркано честно казано и на мен, не знам и аз защо се притеснявам като реално няма причина...Просто се чудя дали примерно не съм забременяла през юли и по някаква причина не съм успяла да го задържа и сега евентуално да се случва същото. Просто съм се изчаткала нали?! Много се притеснявам да не съм болна от нещо...
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: септември 01, 2009, 23:06:31 »

Капризче, гуш! Friend
Нормално е да те е страх! Не бива да те е срам от това, а и объркването си е съвсем в реда на нещата, когато се сблъскваме с нещо ново. Ако си правила тест тогава и е бил отрицателен - недей да се вкарваш самичка във филми, че тия главни роли именно в тоя жанр не са никак приятни. Щом е отрицателен, значи е отрицателен. Просто войниците нещо са се лутали повечко по пътя, вместо да "завземат" крепостта и да освободят "Принцесата". Wink Следващия път ще се получи! smile
Само не си мисли лошавии работи, защото нито "Принцесата" нито "Войниците" ще бъдат щастливи от тоя факт - вЕрвай ми! smile
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: септември 02, 2009, 04:06:34 »

Блещучка, много ме изкефи сравнението с войниците и принцесата smile
А относно моя въпрос, Гостенка благодаря за отговора smile Надявам се 1 месец да мистигне да направя всички тези изследвания както си му е реда Wink
Ели, стискам ти палци мила smile
Ние почнахме  пак с опитите и тези дни трябва да ми е овулацията но още нямам + тест, така че очаквам все още smile дано да мине овулацията до събота че отиваме на разходка до един красив град на 1 000 км с колата за 3 дни и ще ми е трудно да не пия течности и да не ходя до тоалетна 4 часа преди теста за овулация, но квото стане все пак, иначе ние си бебеправим smile
и нещо хубаво, тези дни очаквам моята приятелка да роди, термина и беше на 29.08 и чака всеки момент, та стискайте и палци всичко да е наред и малкия сладур да излиза вече smile
« Последна редакция: септември 02, 2009, 04:50:13 от anita81 » Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: септември 02, 2009, 07:35:44 »

Момичета ще ви пусна нещо от библиотеката на Зачатие :

Проблеми с овулацията

Ако изследванията покажат, че овулацията не е нормална, лекарят обикновено предлага хормонална терапия, под формата на хапчета или инжекции. Възрастта, здравословното състояние и история на заболяването трябва да бъдат преценени преди изписването на хормони. Нужна е консултация с доктора какво е влиянието на тези лекарства върху овулацията, как да сеприемат и какви са страничните им ефекти. Важно е да се интересуваме от всичко, което ни се струва неясно

Рядко настъпващата, нередовна или отсъстваща менструация могат да бъдат причинени от:

Нарушена функция на хипофизната жлеза, когато не се отделя правилното количество хормони.

Поликистозните яйчници, които образуват миниатюрни кисти и водят до невъзможност за овулация.

Недостатъчно дългата лутеална фаза означава, че матката не е достатъчно подготвена за имплантацията на оплодената яйцеклетка, поради недостиг на прогестерон.

Преждевременната менопауза означава, че менструацията е спряла.

Има лекарства, които биха могли да помогнат да се повиши шанса за забременяване.

Нужно е да попитаме своя лекар за повече информация.

Също така зле на мензиса и овулацията влияе наднормено или поднормено тегло и стрес.

Моля ви четете не се шашкайте и преди всичко изяснете първо пред себе си какво ви притеснява.

Блещучка всяка жена всяка година има по един месец в който може да не овулира, ако са повече е проблем.Може без настъпила овулация да имаш менстурация също така(ако греша ме поправете)

Капризче отиди на друг лекар.Както сама ще прочетеш липсата на цикъл може да е от много неща, вкл. хормони и само по външен вид няма как да познае освен ако  не започнат да хвърлят боб ;)Аз ще ти кажа един примерс приятелка, на един лекар май не му се занимаваше при подобни проблеми и каза стрес, те всичките казват стрес, оказа се друг проблема, но повече при този не ходихме.

И пак ще помоля всички нови момичета в темата да ЧЕТАТ.Информация има много, донякъде систематизирана, донякъде не, но се намира и няма смисъл от постоянните въпроси.
« Последна редакция: септември 02, 2009, 07:53:48 от магито » Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: септември 02, 2009, 07:51:02 »

ааа, блещуче, мила, няма проблем, не съм се заяждала де  give_rose

Капризче, моят съвет е да потърсиш мнението и на друг доктор, наистина; с тези неща шега не бива, наистина;

за календара на зачатие; ти сам си определяш средната продължителност на МЦ; дните на предполагаемата ову (най-фертилните дни) с каква продължителност да са, на кой ден от МЦ; всъщност, всичко ти си задваш;

например при мен ще ви кажа как е; задала съм средна продължителност на МЦ 28 дни (ама аз си пресметнах); брой фертилни дни съм задала 4 или 5; предполагаемата ову съм я писала 14-ти ден (ама тя те май към 12-ти); а, да и лутеалната фаза май ти си я задаваш...не помня точно, защото отдавна съм си го правила...

но, този календар изчислява на база въведени от потреБителя данни; тук блещучка е абсолятно права

маги, мила, то, че писано има много, има, ама понякога, на мен също ми се е случвало, четеш  Reading и нищо не разбираш... give_rose сигурно на всички ни се случва!!!

Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: септември 02, 2009, 08:57:21 »

Еххх и аз се връщам с добри новини - кистата се е пукнала и започвам със стимулацията  yahoo най-накрая  tease, толкова го чаках този момент  Girl_hide...... от петък започвам и др. седмица активен полов живот  blush......... лошото е, че лекарката няма да може да ми проследи фоликулите, тъй като заминаваме, но аз се надявам всичко да е наред и да има доминантен, който да се пукне  Wink на преглед ще съм на 14 септември и дано да има добри новини  Yes.......
Сладурки много кураж и успех ви пожелавам, дано да се зарадвате скоро на 2 чертички  yahoo
Активен
ivaiva
Баш Майстор
**
Публикации: 1750

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: септември 02, 2009, 09:04:36 »

fiamaa, много се радвам за твоите добри новини!
да ви кажа докато изчета постовете ви се оплетох, ама много напрежение има в тях.

Момичета не се изнервяйте, няма нищо лошо да се пита, всеки случай си е индивидуален. Нали затова сме тук да си помагаме.

По въпроса на Капризче  за болките в гърдите, в първите седмици на бременността ме боляха ужасно това беше един от признаците.

а по въпроса с тестовете и аз смятам, че трябва да се направят няколко дни след като цикъла закъснее, иначе рискувате излишно да се разочаровате.
« Последна редакция: септември 02, 2009, 11:05:20 от ivaiva » Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: септември 02, 2009, 10:03:54 »

фиамче, аз на елинорчето така пожелах, сега и на теб така ще пожелая - пускам ви двама, ама да се върнете - трима!!!

Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: септември 02, 2009, 10:15:11 »

Просто се чудя дали примерно не съм забременяла през юли и по някаква причина не съм успяла да го задържа и сега евентуално да се случва същото. Просто съм се изчаткала нали?! Много се притеснявам да не съм болна от нещо...
Капризче, като човек, който има спонтанни аборти зад гърба си ти казвам, че почти е изключено да не разбереш, че си била бременна и не си успяла да го задържиш. Не се притеснявай излишно, доколкото си спомням и Герганчето нямаше никакви симптоми за бременност, а виж я вече си показва коремчето. Стискам ти палци и ти пожелавам скоро добри новини, ако не са този месец.

Фиамче, пожелавам ти не един, а поне два-три доминантни фоликула и след 14-ти добри новини от лекарката. Лек път и успех в бебеправенето.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: септември 02, 2009, 10:24:34 »

Благодаря за подкрепата! Нещо ми е супер криво тези дни и вероятно за това съм се отдала на негативни мисли в тази посока sad Ще си изчакам да видя дали ще ми дойде и ако не и теста е отрицателен тогава ще го мисля!

Фиама, успех тези дни, стискам палци всичко да е ок.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: септември 02, 2009, 12:05:49 »

Момичета не се изнервяйте, няма нищо лошо да се пита, всеки случай си е индивидуален. Нали затова сме тук да си помагаме.

Моето изказване беше лично за симптомите на предполагаема бременност и дали това или онова означава бременност.Писали сме го хиляди пъти има го и тук и в друг теми, а в нета е пълно с такива теми.

Капризче само се поуспокой и при свободно време на лекар.Надявам се да не е нищо сериозно.

Фиама стискам всички палци да знаеш.Много се радвам за добрите резултати и искренно се надявам да се върнете трима.

А на всички момичета тук късмет.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: септември 02, 2009, 15:28:38 »

Еххх, милите ми те..........какво щях да правя без вас. Благодаря за подкрепата  give_rose  give_rose  give_rose
Имам един въпрос, тъй като забравих да питам лекарката, а и май и тя забрави да ми каже - кога точно се пие Клостибегита - сутрин или вечер, преди или след хранене? Благодаря ви предварително
  girl_wink
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: септември 02, 2009, 16:24:36 »

Еххх, милите ми те..........какво щях да правя без вас. Благодаря за подкрепата  give_rose  give_rose  give_rose
Имам един въпрос, тъй като забравих да питам лекарката, а и май и тя забрави да ми каже - кога точно се пие Клостибегита - сутрин или вечер, преди или след хранене? Благодаря ви предварително
  girl_wink
По 1 на ден ли ти предписаха ? гледай само да е по едно и също време, ако го изпиеш сутринта, седващата сутрин по същото време и ако вечерта то на др по същото време другото е без значение - УСПЕХ  good При мен нямаше ефект, те ми предписаха следващия месец по 2 на ден но аз зарязах тази работа , нямах нужда от това, Дано при теб са предписани правилно и има успех  smile
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: септември 02, 2009, 16:30:41 »

Вероника, благодаря ти мила  give_rose по 1 на ден ми предписа за 5 дни. Малка доза ми предписа, за да види как ще реагирам, да не се получи хипер.........незнам какво си!!!

Успех милички   give_rose
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: септември 02, 2009, 16:38:09 »

Вероника, благодаря ти мила  give_rose по 1 на ден ми предписа за 5 дни. Малка доза ми предписа, за да види как ще реагирам, да не се получи хипер.........незнам какво си!!!

Успех милички   give_rose

Да така се почва и аз 5 дни ги пих, максималната доза е 3 хапчета на ден.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: