Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 22:46:11

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част  (Прочетена 175196 пъти)

fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: септември 01, 2009, 15:56:59 »

fiamaa  за 5 дена, 4 пъти по една. Тя още докато ме преглеждаше каза, че съм за операция и после като каза, че може и да се спука сама при цикъла се поуспокоих  Yes
За 5 дни - 4 пъти на ден  shok - е такова не бях срещала  nea , а колко време ти е закъснявало? Ммммм не може да не се спука, как така ще ти каже, че си за операция без да опитва..............и аз съм на мнение да се консултираш и с др. лекар  give_rose
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: септември 01, 2009, 16:04:11 »

fiamaa  за 5 дена, 4 пъти по една. Тя още докато ме преглеждаше каза, че съм за операция и после като каза, че може и да се спука сама при цикъла се поуспокоих  Yes

Що за доза е това.  Oh my ... Oh my ... Oh my ... Чувала съм два пъти или три пъти по 1 таблетка за пет дни, ама то това вече ми се струва доста.
uliaulia, колко дни ти закъснява? И на кой ден си правила тест за бременност?
Моят съвет е да се консултираш с някой друг лекар, защото при мен и на двете ми неуспешни бременности ми казваха, че имам киста 6-6, 5-5, а в последствие се оказваше, че е жълтото тяло.
Стискам палци всичко скоро да се нареди. good
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: септември 01, 2009, 16:06:28 »

То нали има няколко вида кисти (ако не се лъжа нещо)  - едни дето си се пукат сами, едни дето немогат да се спукат сами и въобще не се опитва с медикаменти диркетно се прибягва към операция. Моята беше около 5см мисля и ми бяха изписали Оргаметрил 5 дни по две талблетки и се спука след около две седмици  girl_wink Но и според мен е доста прибързано да се говори за операция. Само това "с участък съмнителен за ембрионално хълмче" нищо не ми говори?!  crazy
Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 298

« Отговор #78 -: септември 01, 2009, 16:20:27 »

ами не знам пише 4 пъти по една дневно! опаковката е 10 мг(20 таблетки)- илизат 5 дни. На 11 юли ми беше последната мц, но цикъла ми е дълъг.Аз видях на видеозона кистата уголемена,черна и в единия край едно бяло като бобово зърно. Да не би да е извънматочна бременност  girl_impossible На всичкото отгоре матката ми е хипоплатична, аотдолу пише "матка с AVF с нормална форма и размери 52/41 мм. Какви са допустимите размери на матката според вас? Все пак ходих в частна клиника и мислех,че добре правя! Извинете, че ви занимавам с толкова неща, но трябва да предприема действия.
Активен
krisipisi
Ентусиаст
**
Публикации: 97

Любовта ще спаси света,обичайте се!

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: септември 01, 2009, 16:50:48 »

Момичета имам един въпросsmileДнес съм трети ден в овулация,да не говорим,че бебеправим откакто ми свърши миналия месец цикъла и наблягаме сега на четирите дена овулация който траят до 2 септември!На мен цикъла ми е много редовен никога не ми закъснява винаги идва точно на датата!Сега датата ми е на 16.09 ако случайно е станало бебето,благодарение на всичките опити pleasantryкога трябва най-рано дами се появят някакви симптоми,защото аз вече явано почнах да си вношавам huhhuh.gif!Това ни е първия опит и сме много интусиазирани WinkДали пак трябва да си имам симптоми,че ще ми идва или има някаква промяна и няма да имам симптоми!" shok Благодаря
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: септември 01, 2009, 17:02:59 »

Мисля че до две седмици след оплождането, но не съм сигурна, че при мен така и не се появиха симптоми. Но krisipisi съвета ми е не си внушавай. Стой си, мисли си за други неща, намирай си занимания за през деня, а около 15-ти най-рано може да си направиш тест, но сега не го мисли...може и да е станало, може и да не е. Но момичетата тук ще ти кажат колко е тежко когато си се настроил за  PREGQ а лелката си те посети както обикновенно всеки месец! Разбирам ентусиазма ви, но не се самонавивайте  give_rose
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: септември 01, 2009, 17:05:51 »

Мила Крисиписи, за симптоми е писано толкова ужасно много в тази и в другите теми че ако наистина те интересува тази информация е добре да прочетеш темата и другите назад.

Аз обаче искам да те попитам за какъв дявол ти трябва да търсиш симптоми . За да се самонавиваш и после да ти е гадно ако не е станало? Извинявай ама това за мен е загуба на време, освен тов че симптомите са толкова разтегливо понятие има ги няма ги пак може да си бременна и обратното.

Чакай си цикъла , ако ти закъснее след две седмици пражиш тест и готово.
Може и рязко и грубо да звуча ама след само един месец бебеправене да търсиш симптоми и да се навивал не го разбИрам

успех
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: септември 01, 2009, 17:11:58 »

Чакай си цикъла , ако ти закъснее след две седмици пражиш тест и готово.
И защо след 2 седмици като и закъснее ще прави тест не рабрах. crazy Ако е бременна и и прокърви да си мисли, че и е дошло ли?
krisipisi най-сигурният симтом е липсата на менсруация, всички останали избореним навсякъде из книги и и-нет и пр. са строго индивидуални, за това опитай се да не го мислиш (знам че е трудно) за да не се вманиачиш да си наблюдаваш тялото и симтомите да не са истински а предизвикани от теб самата и надяването за бебе. Изчакай си датата за менструация и същия ден си направи тест - успех.
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: септември 01, 2009, 17:47:38 »

И защо след 2 седмици като и закъснее ще прави тест не рабрах. crazy Ако е бременна и и прокърви да си мисли, че и е дошло ли?
krisipisi най-сигурният симтом е липсата на менсруация, всички останали избореним навсякъде из книги и и-нет и пр. са строго индивидуални, за това опитай се да не го мислиш (знам че е трудно) за да не се вманиачиш да си наблюдаваш тялото и симтомите да не са истински а предизвикани от теб самата и надяването за бебе. Изчакай си датата за менструация и същия ден си направи тест - успех.

Права си, не съм се изразила правилно. Исках да кажа да изчака две седмици (считано от днешна дата) и тогава ако не й е дошло може да си направи тест. Иначе и аз подкрепям като най-сигурен симптом лиспата на менструация. Въпреки че на мен април месец си ми липсваше без да съм бременна все още .. тъй че дори и липсата на менструация не винаги означава бременност.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: септември 01, 2009, 20:35:51 »

ох, до кога ще си повтаряме едно и също през няколко поста....

вижте темите напред, писано е много;

крисиписи, писано е много пъти и тук и в темата за симптоми, където според мен трябва да пуснеш въпроса си; това е индивидуално;
ако искаш да знаеш, мин. 10 дни след евентуалното зачеване - кръвен; след 48ч. повтаряш и ако резултатът е по-висок ...напускаш този клуб;
но въпросът ти е за друга тема....толкова отговори в тема за бебеправене по въпрос за симптоми  crazy и то ...като си има и отделна тема за последното...

Юле, по твоя въпрос, бих те посъветвала да питаш и още един доктор, ама не познат, а добър, добър в стерилитета, за да знае как най-резултатно и най-щадящо за теб, да регулира цикъла ти и да премахне кистата; не приемай медикаменти, не предприемай операция преди да си потърсила мнение на специалист в областта;

магито вече е обяснила разликата между обикновен АГ и АРТ специалист, виж по-напред...

иска ми се все по-често да чета, аз НЕ чакам на еди коя си дата; а не - все едни и същи въпроси...

момичета, не се заяждам, но темата вече премина не в клуб на бебеправещите, а в тема: имам въпрос - отговорете...

give_rose

да не ми се вържете сега, че ви мъмря...ама трябва повечко да се чете преди да се попита...нищо друго..
« Последна редакция: септември 01, 2009, 20:49:58 от gostenka_82 » Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: септември 01, 2009, 22:14:55 »

Искам да задам въпрос, разбирам че най-вероятно е малоумен и съм луда и ако ме освиркате нищо няма да кажа, даже ще си го самоизтрия ако трябва, но много ме гложди и искам да попитам. Даже не съм сигурна дали за тази тема ми е въпроса...

Положението е следното: 1 седмица преди всеки цикъл ме болят гърдите и 1-2 дни по-рано кръста. Трябва да ми дойде на 5-ти Септември и нищо не ме боли. Целия август много активно бебеправихме.

Юни също много активно бебеправихме, не ме боляха гърдите, нямах болки в кръста и юли не ми дойде. Ходих на лекар, той ме гледа на ехограф и каза че не се наблюдават никакви изменения поне на първо четене и цикъла не ми идва по някакви неясни причини- стрес, претоварване, време и т.н. Според него не би трябвало да имам хормонални проблеми, защото при хормонални проблеми трябва да липсва цикъл поне няколко поредни месеца.

Та така, въпроса ми е дали нямам някакъв проблем и всеки път като бебеправим не ми идва по някаква причина. Имам предвид ако не ми дойде този месец и не съм бременна. А според изчетеното в нета нямам симптоми на бременост.  Знам че не сте лекари, но изрових нета, но никакво обяснение не намерих на притесненията ми. Според вас може ли да имам проблем и какъв е той?

Пак се извинявам за шматкавия въпрос, осъзнавам че реално нямам проблем все още, защото може и да ми дойде или да съм бремена, но мисля че и за двете нямам симптоми и това ме притеснява!

П.С. Забравих да спомена че имам леко бяло течение. Имам го обикновено като съм овулация, както беше август, но не спря. Много е леко и почти незабележимо, но го има...
« Последна редакция: септември 01, 2009, 22:23:47 от Капризче » Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: септември 01, 2009, 22:31:41 »

Капризче, аз не че разбирам много, но според мен понякога жената няма овулация, заради това мисля, че може да ти прескочи цикъла месец. Това, че е съвпаднало с бебеправенето и не си бременна според мен е по-скоро съвпадение на периода, отколкото едното да е зависимо от другото.
Не си споменала дали след като активно бебеправите, си сигурна, че при теб е настъпила овулация предния път, а и този, или просто правите любов, пък каквото сабя покаже, затова изказах това предположение.
Силно ти стискам палци да ни зарадваш с хубава бебешка новина този месец!  give_rose

Упс, ти си си редактирала мнението докато съм писала, ама все пак си мисля, че бялото течение не е непременно признак за овулация... По някакъв друг начин определяла ли си, че си имала такава?
« Последна редакция: септември 01, 2009, 22:33:59 от Ble6tu4ka » Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: септември 01, 2009, 22:39:50 »

Ами аз не знам дали съм бременна реално погледнато, просто си мисля че нямам симптоми за това. Разбира се не мога да бъда категорична докато не си направя тест, нали така?!

Относно овулацията: Не я засичам спрямо темпертурата, а в сайта на зачатие има календар който принципно ги определя и аз от там ги гледам. Освен това сме доста активни целия месец.  blush С други думи целенасочено бебеправим.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: септември 01, 2009, 22:42:22 »

ох, блещуче, ми то тогава май и противозачатъчни като пиеш, понеже нямаш ову...не трябва да ти идва...

Ели, за смптомите, прочети предния ми пост, липссата на симптом също е симптом!!

Мила, аз не знам при кой док ходиш, но аз те съветвам да се отнесеш сериозно към въпроса; изказването на твоя док за хормоните малко ме притесни, защото познавам доста момичета, при които по нищо не е личало да имат хормонален дисбаланс...но уви...

на първо време трябва да се види защо ти е нередовен цикълът, ако има хормонални проблеми, какви са, на какво се дължат, как ще се регулират и пр...

изчакай си датата на М., ако закъснее, на 2-3 ден от закъснението направи уринен; ако е -, но още не ти е дошло, след още 2 дни - кръвен!!!

ако е ---, отиваш при док;

подсети ме утре на лични да ти пиша пак, че ме привикват в леглото...

п.п. ааа, модове не се мъмрят...пък и крисиписи не е мъмрена, просто въпросът й е зададен малко преди това...в по-предни странички; пък и на нея и отговорихме!!!

ей, крисиписи, мила, аз ...не исках да те обидя, ама просто искам да се чете, че така темата се върти около два-три въпроса!!!
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: септември 01, 2009, 22:45:58 »

Честно, не съм гледала календарчето в Зачатие и не зная как действа, ама знам, че овулацията е строго индивидуална и сигурно ако е натъкмено да я изчислява според личния ти цикъл, сигурно има нещо вярно.
Аз от поста ти разбрах, че юли месец не ти е дошло и питаш дали може да има връзка с активното бебеправене, макар да не си била бременна и затова предположих, че може да е било защото тогава просто поради някаква причина си нямала овулация. Просто електронните календари не са като меренето на фоликули, температури и тестове за овулация.

А сега този месец наистина от все сърце ти желая опитите Ви да са се увенчали с успех! smile heart

Гостенче, всичко което казах е само хипотеза... Аз преди време също имах редовен цикъл, но от повече от половин година имам проблеми с цикъла именно поради липса на овулация. Нямам хормонални проблеми. Затова изказах това предположение за Капризче. Просто при някои жени се случва понякога на няколко години 1 месец да прескочи. Нищо страшно не е.. Като е повече - като при мен - тогава е вече притеснително.
Иначе съм съгласна, че е важно да се отнасяш сериозно към нещата и ако Капризче не е правила скоро хормонални изследвания е наистина добре да се провери и това.
« Последна редакция: септември 01, 2009, 22:50:09 от Ble6tu4ka » Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: