Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 05, 2024, 04:43:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част  (Прочетена 176312 пъти)

gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: юни 23, 2009, 15:33:17 »

ех, Рени, ми за второ - примемаме, ама за кратко!!
Мила, това бе едно леко пожелание; почивката е хубаво нещо, на мен ми се отрази доста добре, макар да е по друг повод!

uliaulia, всеки има право на собствено мнение, ти си имаш своето, но изказът ти предизвика бурни реакции в не едно момиче, само си помисли за това, а не, че не приемаме други мнения;

валя дива, аз като правех едно време, след 1 ден почти еднакви, на другия - втората едва се забелязваше; не знам; други момичета тук са споделяли подобни аномалии;

валка 27 - най-добре с доктор да ги коментираш; на мен ми се вижда, че ФТ4 е към горна, но си е под нея; ще погледна моите какви стойности имат и ще пиша пак - че трябва в папката да ровя...

анита81, ще ти стискаме палци да ни зарадваш скоро, определено разнообразието ще ви се отрази добре!!!

клео, това със секса под часовник, тестове и пр. - ами аз просто не му казвах, а просто го съблазнявах  blum

пък аз днес успях да си пусна генетични за предразположеност към спонтанни аборти; сега ще дам по-прясно инфо;

първо, че се пускат два вида изследвания, за различни фактори, като едното от тях е тромбофилията, а другото-не знам какво точно показва; докторът от генетиката каза, че понякога се искало, но за него лично важно е изследването FV FII PAI; малко ми е като на сън, но нещо ми беше лошичко сутринта; но ми пусна и двете, а платих 80лв.;имало някаква заповед и сега е толкова и за двете; иначе - всяко е по 80лв.;

другото, което ми каза е, че при АРТ е хубаво да се направи, тъй като показва предразположеност (освен имунологичните) и е добре да се съблюдава; и ми каза още нещо, момичета, които пристъпват към арт и трябва да правят имунологични, да ги направят непоследствено преди процедурите, след консултация с техният д-р, тъй като те пък показват имунологичния статус към даден момент и ако се правят напр.3 месеца преди стартиране на процедурите ... вече са един вид остарели;

обясни ми и за синдрома на даун и за цитогенетичното; както и да е; отплеснах се в писане....

валка, при мен са така:
FT4 17.69    (11-22.60)
TAT 13.50    (до 34)
MAT-(TPO) 3.20   (до 12)
TSH  1.230   (0.35-5.00)
« Последна редакция: юни 23, 2009, 15:37:30 от gostenka_82 » Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: юни 23, 2009, 15:38:25 »

Гостенка ако е удобно да ми обясниш за синдрома на Даун, може на лични да не спамим темата.

Колкото до секса по часовник в началото казвах на мъжът обаче вече не и аз го съблазнявам.Защото иначе точно когато трябва на него все му е зле, а сега като не знае му е супер.  crazy
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: юни 23, 2009, 15:50:23 »

магито, писах ти на ЛС, но е хубаво и тук да пусна един линк към генетиката
http://www.lmpbg.org/downscr.html
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: юни 23, 2009, 15:50:55 »

Валка, най-добре ще ти каже лекарката ти, но аз мисля че стойностите ти са нормални.
Моите са:
МАТ (Anti - TPO) 0,3 IU/ml при референтни стойности до 12
TSH - 0,97mlU/mL

HaT, на мен теста ми отчете едва на шестия ден от закъснението, така че може просто да ти отчете по-късно. Докато лелката не се появи винаги има надежда. пожелавам ти го от сърце.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: юни 23, 2009, 15:52:52 »

gostenka_82 , Рени , щитовидната жлеза е добре, притеснява ме холестерола и триглицеридите.Довечера ще мина през док и ще ви докладвам, но съм почти сигурна, че ще ме ка пак да пускам изследвания...аман, вече angry
HDL холестерол...1,40  mmol/l                           0,91-1,29     
Триглицериди......0,53  mmol/l                          0,64-1,94
« Последна редакция: юни 23, 2009, 15:56:18 от valka27 » Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: юни 23, 2009, 15:54:24 »

така си е най-добре, дано е лабораторна грешка и всичко да си ти е наред!
Активен
Рени
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: юни 23, 2009, 15:55:52 »

Валка, да пишеш какво е станало. Обаче аз имам един въпрос. Ти на гладно ли ги прави тези изследвания? Защото ако си хапнала нещо си мисля, че може да окаже влияние.  pardon
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: юни 23, 2009, 15:59:23 »

За щит.жл. специално не бях яла, нито пила , нищичко(дори кафе).За холестерола обаче бях пийнала малко кафенце  blush, на гладно обаче pardon Аз дори незнаех какви точно изследвания ми е писала док, ей така... да се отчете, че съм минала профилактичен преглед
« Последна редакция: юни 23, 2009, 16:01:39 от valka27 » Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: юни 23, 2009, 16:16:05 »

вале, мила,
гладна  ижадна; кафето знам, че оказва влияние на доста изследвания;
дано да е грешка, пиши после

Активен
lilsan/Лили
Професор
Публикации: 439

Любовта е поезията и слънцето на живота!

Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: юни 23, 2009, 16:17:28 »

Milichki, otdavna ne sam pisala v temata, no redovno vi cheta. Pri men neshtata, kato che li se poupraviha. Samo da pripomnq, che imah kista na leviqt qichnik i daje lekarkata mi misleshe za operaciq, no predi mesec i polovina bqh na kontrolen pregled i se okaza, che kistata mi e izcheznala. yahoo Golqm smqh beshe, zashtoto lekarkata mi kazva, che vsichko e nared i q nqma, a az mnogo pritesnena i s naglasa za operaciq q pitam "dobre togava, za koga da nsroichim operaciqta?". A tq taka se razsmq.
Az sashto si davam pochivka sled 1g i 8 meseca, zashtoto miloto mi zaminava za 2 meseca v chujbina, a az sama nqma kak da bebepravq. blum

kali_gali, chestito! give_rose Pojelavam ti edna mnogo leka bremennost i naj-prekrasnoto bebe na finala! pqz

Lili78, imash silno stisnati palci i ot men da ne se nalaga da piesh hormoni.

valka27, dano lekarq da te uspokoi, che rezultatite sa ti nared i da ne puskash novi.

Na vsichki pojelavam uspeh i skoro da napusnat temichkata. A na tezi ot nas koito si davat pochivka da se varnat polojitelno nastroeni i zaredeni.
Pregrashtam vi vsichki. heart

Активен
Рени
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: юни 23, 2009, 17:10:28 »

Лили, радвам се за теб и хубавите новини. Всеки има нужда от почивка и на теб ти пожелавам като се върне мъжа ти да има прекрасни новини около теб.
Активен
Lili78
Ентусиаст
**
Публикации: 69

« Отговор #371 -: юни 23, 2009, 17:21:13 »

Лили, много се радвам на хубавите новини. Сега малко почивка и после - с нови сили и нов късмет.  girl_wink Благодаря ти за хубавите думи към мен.

Валка, мила, не се тревожи, аз не съм лекар, но съм чела по тези въпроси и доколкото знам, HDL е "добрият" холестерол, колкото по-висок, толкова по-добре; LDL e този, дето трябва да е нисък, а при теб явно си е добре, щом общият си е в норми. Виж малко инфо тук: http://www.riokoz-vt.com/hol.htm

Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #372 -: юни 23, 2009, 22:16:39 »

gostenka_82 , Рени , щитовидната жлеза е добре, притеснява ме холестерола и триглицеридите.Довечера ще мина през док и ще ви докладвам, но съм почти сигурна, че ще ме ка пак да пускам изследвания...аман, вече angry
HDL холестерол...1,40  mmol/l                           0,91-1,29     
Триглицериди......0,53  mmol/l                          0,64-1,94

Валка, моят холестерол HDL е 2,67 и не са ми казали нищо особено за него. Острани пише, че трябва да е над 0,55 и нищо друго. Това, което е важно е съотношението между добрия и лошия да върви добре.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: юни 23, 2009, 22:28:50 »

Валка, да, Ина е права. Не мисля, че има от какво да се притесняваш. Виж също какво намерих като инфо

Добър холестерол (HDL)
Нормално нивото на HDL трябва да е 60 mg/dL (1.55 mmol/L) или повече и тогава рискът от поява на сърдечни заболявания е по-малък от средния. По-добре е HDL – холестеролът да е висок, отколкото нисък. Обикновено се дава като измерена стойност. Ако нивото на HDL < 40 mg/dL (1.04 mmol/L) се повишава рискът за поява на сърдечни заболявания. Когато нивото на HDL > 40 mg/dL (1.04 mmol/L) се счита, че има средно висок риск от поява на сърдечни заболявания.

В някои лаборатории се практикува определяне съотношението на тоталния холестерол спрямо HDL. В този случай желателно е съотношението им да е по-ниско от 5 (5:1). За нормално съотношение на тотален към HDL - холестерол се приема 3.5 (3.5:1).

Интерпретацията на нивата на HDL се прави от лекар в контекста на останалите излседвания от липидния профил, а не самостоятелно.

Триглицериди
Изследване на нивото на триглицериди се прави заедно с определянето на нивата на холестерол, поради това че рискът от сърдечни заболявания зависи основно от холестеролните стойности. За назначаване на правилното лечение, обаче,за да се понижи вероятността от поява на сърдечно заболяване, от значение са стойностите на триглицеридите.

Нормалното ниво на триглицериди трябва да е по-ниско от 50 mg/dL (1.70 mmol/L). Нормално е да се наблюдават високи нива триглицериди, без нивото на холестерол да е по-високо от нормата. В повечето случаи холестеролът е висок и е необходимо назначаване на лечение, с което да се намали до нормалните му стойности. Когато триглицеридите са високи (над 1000 mg/dL (11.30 mmol/L)), съществува риск за развиване на панкреатит.

Нивото на триглицеридите се променя значително при поемане на храна, като може да се покачи от 5 до 10 пъти, в сравнение с нивото им при гладуване.
източник
Активен
tonitta
Публикации: 2429

Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: юни 24, 2009, 07:28:34 »

Lili78   предната зима бях точно в твоето положение и наистина имах ужасни пъпки по шията и много се ядосвах,защото никога не съм имала пъпки,имах и кистички на яйчниците,абе явно нещо ми беше станало.Но не съм пила нищо,кистите се спукаха от самосебе си и всичко се оправи.Аз си правех чай от коприва, бял равнец и жълт кантарион и цял ден пиех на работа(пречиства много),а преди да забременея пиех цистофемин и циклонорм на д-р Тошков.Та така се оправих.Разбира се всеки случай е индивидуален,но просто реших да ти напиша аз какво направих в тази ситуация и резултатът е налице-без пъпки,с бебче в коремчето :PЖелая ти същото в скоро време! give_rose
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: