Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

март 04, 2025, 01:48:28

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември  (Прочетена 150338 пъти)

no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: юли 01, 2009, 18:53:54 »

Честито на новата бъдеща мама smile Редовно да се отчиташ  good Щом се чувстваш добре, това е най-важното, а хемоглобин 114 си е ОК, на мен толкова си ми беше и преди да забременея, едва го докарвах до 120.
Активен
-Ади-
Професор
Публикации: 448

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: юли 01, 2009, 19:22:04 »

Здравейте,мами,аз сигурно не съм писала в темичката от самото начало когато се записах в нея!
Радвам се,че вие и бебоците сте добре! yahoo yahoo yahoo
Аз също съм добре растем лека-полека вече съм +4,5 кг.,чувставм се отлично и с голямо удоволствие си нося рокличките с висока талия!
Гледам ,че сте си говорили за прегледите,да споделя и за моите консултации!На всяка консултация ме тегли,мери ми обиколката на корема,дължината на матката,кръвното и слуша тоновете на бебо всичко това се записва в картона ми!В края на първото тримесечие ми беше пуснала микробиология,кръв и урина и сега в края на 2-то тримесечие пак ми даде да ги правя същите изследвания!Аз лично съм много доволна от нея good,всеки път ме пита имам ли оплаквания и имам ли да я питам нещо!
Аddri,май се беше оплаквала за целулита,аз съм същия ужас забелязах,че от 2 седмици целите ми крака до коленете са под всякаква критика,надявам се ,че след раждането този проблем ще се оправи,защото никога не съм била така!
P.S.Забравих да пиша,че на 09.06. бяхме на ФМ и ни казаха,че ще си имаме  baby_boyмомченце! baby_boy
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: юли 01, 2009, 19:31:42 »

Ади, миличка, честита  baby_boy новина!

Точно днес се сетих за теб и си мислех, че отдавна не си се включвала, а то виж, наистина съществувала телепатия  tease
Ей, направо ти завиждам за килограмите, аз в твоите седмици вече бях качила повече, ама така е като не ми беше добре и само лежах sad
Радвам се, че се чувстваш добре и че си доволна от лекаря си. При кой ходиш на ЖК, може и да си ми казвала, но определено не се сещам в момента?
За целулита, аз съм същата работа, винаги съм имала проблеми, ама сега не се търпи вече и по прасците чак  girl_impossible Ама толкова съм надебеляла, че вече не ми и пука за целулита - първо да отслабна, пък после ще го мисля другото.

А, и още нещо щях да те питам - къде ходи на ФМ, в Бургас ли и ако да, при Калчева ли или другаде?
А тати беше ли с вас?
Активен
Addri
Сватбар
Публикации: 188

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: юли 02, 2009, 13:48:29 »

Здравейте  smile

Днес си взех резултатите от поредната микробиология и ме изненадаха с ново 20  Oh my ...
Сега нищо не пише за гадната гарднерела, която толкова ме ужаси миналия път, но за сметка на това имам повишени левкоцити във влагалищния секрет. Изобщо не мога да разбера какво ще рече това, а на преглед при лекарката ми за да го разтълкува съм чак на 09.07.09
« Последна редакция: юли 02, 2009, 14:08:05 от Addri » Активен
jozka
Ентусиаст
**
Публикации: 122

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: юли 02, 2009, 13:56:52 »

Addri почини си от изследвания поне за около седмица, че не се знае какво друго още ще ти намерят pleasantry
споко, не се натоварвай излишно
Активен
Addri
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: юли 02, 2009, 14:21:24 »

Ама верно ми писна от тия глупави доктори. На 3 места правя едно и същи изследване и трите резултата са съвсем различни. Трима лекаря ми тълкуват всеки един резултат съвсем различно и изписват различно лечение. В резултат се получава 3-ма доктори х 3 резултата = 9 различни съвета и лечения  crazy Ааайте няма нужда да им слушам глупостите. Със спонтанни аборти ме плашиха, с антибиотици искаха да ме тъпчат... Накрая ще почна само да си ходя на контролен видеозон да следя дали си расте правилно бебо и изобщо няма да се занимавам с друго докато не дойде датата да си отида за секциото.
Активен
jozka
Ентусиаст
**
Публикации: 122

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: юли 02, 2009, 14:56:43 »

до колко съм чувала, по време на бременността са нормални различни възпаления, гъбични инфекции и др. и че колкото и да ги лекуваме те пак се появяват и всичко това е зааради промените които настъпват в организма с развититето на бебока, така че не се притеснявай. горе главата. ако искзш след 2 седмици си повтори изследванията. good
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #337 -: юли 02, 2009, 15:10:08 »

Ааайте няма нужда да им слушам глупостите. Със спонтанни аборти ме плашиха, с антибиотици искаха да ме тъпчат... Накрая ще почна само да си ходя на контролен видеозон да следя дали си расте правилно бебо и изобщо няма да се занимавам с друго докато не дойде датата да си отида за секциото.

Това ме изкефи good

Левкоцитите във влагалищния секрет означават, че има някаква инфекция, ама дали е опасна и трябва да се лекува лекарката ще ти каже. Аз бих те посъветвала да си избереш само един лекар, на който имаш доверие и да продължиш да се консултираш само с него преди съвсем да си ошашкала.
На мен не са ми взели нито една влагалищна проба от началото на бременността, може и аз левкоцити да имам, може и бацилчета да имам, но като не знам за тях пак ще си родя и то без да се притеснявам много, много (поне за това де).
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: юли 02, 2009, 15:17:40 »

И аз изкарах цялата бременност без секрети и цитонамазки. Дето се вика, не ме претовари моя док с изследвания. Два пъти общо кръв и урина и това беше всичко.
И си ми беше мноооооооооооооого спокойно.
Активен
Addri
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: юли 02, 2009, 15:21:57 »

Е да, но как да си избера един лекар и само на него да вярвам като единия плюе диагнозата на другия и ми обяснява как това, което уж било безобидно всъщност било много страшна бактерия и можела да доведе до спонтанен аборт  crazy Не знам кой от двамата заслужава повече доверие за да се спра на него - лекарка в частна клиника ползваща се с много добро име или лекар в държавно заведение с много по-голям и дългогодишен опит. Така или иначе трябва да продължа да посещавам и двамата. Просто държавния лекар ми е задължителен заради болничните, а във въпросната частна клиника съм решила да раждам (много добри отзиви от познати и наистина страхотни условия и качествена апаратура). Просто трябва да игнорирам мнението на единия, но когато ме плаши с нещо толкова сериозно като опасност за живота на бебето как да го игнорирам...
Активен
-Ади-
Професор
Публикации: 448

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: юли 02, 2009, 16:21:28 »

Kiksi,и аз чаках с нетърпение да се разкриеш и вече си мислех,че ще се похвалиш чак когато се появи малката госпожица! blum

На ФМ ходих във Варна при др.Яков в "Майчин Дом",избрах него ,защото Di_Di беше много доволна от него,а пък и за нищо на света не исках да ходя при Калчева за това трябваше да се ориентирам извън Бургас!За жалост таткото не можа да дойде снас,но чакаше с нетърпение да му се обадя и да му кажа дали всичко е наред,а пък като разбра и за синята новина щеше да полудее от радост!
Само не знам как ще изберем името,голям проблем ще е angry,аз искам едно той друго и изобщо не виждам как ще стигнем до едно мнение!
На консултации ходя при Братова за сега съм много доволна от нея,много е внимателна,но аз и преди си ходих на прегледи при нея,затова че съм си свикнала с нея!

Да ви се оплача последно време като стоя дълго време седнала,особено ако е след хранене и започват да ме болят от дясно ребрата точно под гърдите сякаш нещо ми опира и трябва или да легна или да стоя седнала с изправен на 90 градуса гръб nea!Много е неприятно и само си мисля,че ако още от сега ме подпира нещо какво остава като ми порастне тумбата още повече! crazy
Активен
elf
Ентусиаст
**
Публикации: 138

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: юли 03, 2009, 09:12:58 »

Addri не е лесно да избираш между двама добри доктори на различно мнение. На мен досега са ми взимали само веднъж цитонамазка, казаха ми че имам някаква бактериала инфекция и ме дръннаха на антибиотици. Не съм ги пила и нямам и намерение да се подлагам на повече такива тестове. На една моя позната от един такъв преглед и вкараха някаква бактерия която и спука плацентата и роди в 7-ми месец с риск за живота на бебетата (има близнаци) ... аз заради това не искам да ми взимат секрети.

Мога ли да те попитам в коя боолница си решила да раждаш? Аз все още малко се колебая къде ...
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 901

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: юли 03, 2009, 09:34:13 »

Здравейте и от мен, аз отдавна не съм писала, но сзга съм си у дома и на линия. Днес съм на преглед и после 6те пи6а
Активен
Addri
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: юли 03, 2009, 09:58:31 »

Елф, след страхотно много колебания, четене, разпитване и посещения с преглед (за да им огледам хубаво условията и апаратурата) в повечето болници, на които се бях спряла в крайна сметка се спрях на частна клиника. Не искам никого да ангажирам с мнението си, вярно е, че не е никак евтино и по никакъв начин не гарантира по-леко и безпроблемно раждане. Просто се замислих, че все пак няма да раждам повече от 1 или 2 пъти в живота си и затова си струва да го направя като хората в приятни за мен условия с внимателно и любезно отношение без да трябва мъжа ми да ходи по всеки доктор, акушерка и санитарка за да им бута по някой лев за да ми обърнат специално внимание. След като видях мизерните условия (чисто наистина, но много мрачно и неприветливо, подтискащо) в някои държавни болници реших да се поглезя поне веднъж в живота си и да си угодя. Поразтърсих се из частните клиники, потърсих отзиви във форуми и от приятелки и се спрях на клиниката по репродуктивно здраве "Щерев". Раждането там при положение, че съм здравно осигурена ще ми струва 1800лв (за неосигурените е към 2300) като това включва секцио с избор на екип, анестезиолог, присъствие на таткото по време на раждането, нощувки в луксозна стая и храна в клиниката (6 дни), всякакви козметики, нощници, дрехи и медикаменти за мен и дрешки, козметика и пеленки за бебето и непрекъснато внимание от страна на акушерките по време на престоя (по думи на 3 приятелки раждали скоро там). Съдействие при кърменето, повиването, съвети и помощ. Бебето ще си е при мен и ще го взимат за да си почивам винаги и само когато аз поискам. Както каза моята приятелка "отиваш да раждаш без да носиш нищо друго освен книга, лаптоп, телефон и лична карта, с ръце в джобовете".
  Както казах не ангажирам никого със своя избор. Просто споделям какво ме накара да го направя. Не съм цъфнала и вързала финансово ни най-малко, но наистина не се ражда всеки ден. Приятелки родиха наскоро в Шейново и в Майчин дом и техните отзиви още повече затвърдиха избора ми.
Активен
elf
Ентусиаст
**
Публикации: 138

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: юли 03, 2009, 16:18:27 »

Благодаря ти Addri  give_rose и аз по подобни причини се отказах от държавните болници и се спрях на частна, където наистина да ти дадат това което заслужаваш  Wink на мен ми препоръчаха болница ВИТА - другата седмица мисля да отида до там и да разпитам за подробностите и ако има желаещи ще споделям
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: