Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 01:42:13

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 8 част  (Прочетена 168823 пъти)

cherry_tea
Професор
Публикации: 364

« Отговор #240 -: февруари 20, 2009, 17:45:05 »

echy_ , възможно е да се е случило така, тъй като организмът ти все още е не свикнал с този медикамент. Щом лекарката ти не намира нищо притеснително... сигурно и ти трябва да изчакаш малко, докато се регулират нещата.
Активен
ivkam82
Ентусиаст
**
Публикации: 103

сем.Маринови

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: февруари 20, 2009, 23:34:54 »

Здравейте момичета,
Хайде и за да се запиша  smile. Отдавна се канех, но все се надявах да не се записвам тук, но ето меи мен. Дано скоро всички излезем от тази тема. При нас милото нещата са такива: опитваме от около 5-6 мес., като си засичам овулацията, въпреки че при мен е трудно това да стане. Аз съм нередовен цикал от както ми беше първия менструален цикъл. Какво ли не съм опитвала и при кой ли доктор не съм ходила, но резултат няма. Аз не си знам точната дата на цикъла, следователно не мога да засека точно овулацията. Единствено периода през който пиех противозачатчни ми беше редовен. Спряла съм ги от окло 2години по предписание на доктора. И незам как ще стане това бебе като не си знам кога ми е овулацията  sad. Има случаи в които ми прескача по някой месец и аз хоп до аптеката за тест и си мисля че е сатнало ...........и се появява само едната чертичка. Тозе месец пак го няма и не смея да си взема тест, страх ме е от резултата. Има ли някой с такъв проблем, как мога да си разбера кога ми е овулацията. Мерила съм си базалната температура, пробвала съм с тестове за овулация, ами те ми показаха и през 5-те дни, че съм в овулация, а това е невъзможно  Oh my ....  Не се отчайвам и още се надявам, докторите ми казаха че всичко ми е наред с органите, че би трябвало да няма проблем. Нито милото, нито аз имаме генетично заложено да нямаме деца.

Успех на всички бебеправещи  girl_wink
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: февруари 21, 2009, 03:46:23 »

момичета, едно малко отчетче от мен- днес съм  с положителен тест за овулация и мислим добре да оползотворим следващите 3-4 дни
странното обаче е че миналия път положителния тест за овулация ми беше доста по рано- на 20 ден от цикъла и цикъла ми беше 34 дни, днес е 26 ден от цикъла ми и чак сега ми е положителен теста за овулация, нормално ли е това ?
 ivkam82 , добре дошла и дано не се застояваш много. Моят цикъл след спиране на противозачатъчните е доста нередовен. Аз правя така:След като ми свърши лелката всеки ден в точно определен час си правя тест за овулация,като спазвам всички неща по не ходене до тоалетна и не пиене на течности 4 часа преди теста, и така докато засека + резултат или докато дойде лелката, Така вече 2 месец  я засичам, но ти трябват доста тестчета. Можеш да порбваш в ebay да потърсиш разни комплекти тестове за овулация и бременност, има на доста добри цени. Аз си взех комплект от 100 теста за овулация + 20 за бременност, за 40 $ с доставката от Щатите( аз съм в Канада), има и по близо до България, примерно от Англия.
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: февруари 21, 2009, 11:09:03 »

ivkam82, последните два-три месеца и аз имам проблеми с цикъла. Преди това бях с един-два дни разлика. Последния лекар, при който ходих като му казах, че си правя тестове за овулация и той каза, е не са много надеждни, най-добре и най-сигурно било да се мери температурата. Щом имаш месеци, в които не ти идва, може просто да ти е липсвала овулация. Ти правила ли хорномални изследвания, защото те най-сигурно могат да отговорят на въпроса, защото не ти идва. И да покажат има ли овулация или. Фоликуметрията, също е добър вариант, за засичане на овулацията. А спермограма на мъжа ти правили ли сте?
Активен
ROSI KRASTEVA
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3674

ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: февруари 21, 2009, 12:08:39 »

ivkam82 аз бях като теб с цикъла,мога да те посъветвам да мериш температурата - стар но надежден метод
Успех на всички ви и дано многооо скоро да се отпишете от тази тема
Активен
ivkam82
Ентусиаст
**

сем.Маринови

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: февруари 21, 2009, 12:42:14 »

anita81 и Рени благодаря ви за отговорите  smile. Не сме си правили никакви изследвания, много се надяваме че няма да имаме нужда от такива. Ще поизчакаме още малко и тогава мислим да направим. Правила съм си хормонални изследвания два пъти, резултата беше че прогестерона ми беше нисък. И пиех противозачатъчи и мисля че се регулира, ама пак ми е нередовен, ако 5-6мес ми е редовен/ но идва на различни дати от месеца/, то поне 1-2 мес. в годината нямам цикъл.

anita81 а цикъла ти пак ли е бил  34дни? Ако е бил повече дни и продължителността на менструалното течение ако е било по дълго от обикновенно  е възможно да ти се измести овулацията. Не се притеснявай, работете по въпроса и ще чакаме появата на ІІ чертички. Успех  smile
Активен
ivkam82
Ентусиаст
**

сем.Маринови

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: февруари 21, 2009, 12:43:29 »

Благодаря и на теб Роси  give_rose
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #247 -: февруари 21, 2009, 13:43:13 »

При мен нито базалната температура, нито цервикалния секрет са някакъв критерий за овулация. Цикъла ми е нередовен, между 32 и 50 дни. Бях притеснена, че може би дори нямам овулация, защото от три месеца ежедневно мерене на базалната температура не можах да открия някака закономерност. Бях на гинекологичен преглед точно когато имах секрет с определената консистенция.... т.с. бях сигурна, че съм в овилация, да ама не. Доктора каза, че това е точно такъв секрет, но яйцеклетката щеше да се отдели около седмица по-късно.

Според мен, най-точния начин за определяне на овулацията са тестовете. Трябва да се има предвид, че не всички имат 14-дневна лутинизираща фаза (или както там се казва). Овулацията може да е много късно в цикъла, примерно 10 дни или една седмица преди менструация.

ikvam82, овулационните тестове дават положителен резултат до 36, понякога 48 часа преди овулацията. Може би, ако теста е много чувствителен дава положителен резултат дори по-рано. Станно е, че твойте тестове дават положителен резултат 5 дни  crazy.

От друга страна като знам кога моя овулационен тест беше положителен и кога излиза, че съм забременяла според термина ми (който може и грешно да е определен), се оказва, че яйцеклетката ми е оживяла над 5 дни, което е невъзможно. За това си мисля, че всичко е много относително, поне за нас, жените с нередовния цикъл.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: февруари 21, 2009, 14:05:13 »

Момичета днес ми излезе цитонамацката и съм 1-ва група.
ivkam82 и моя цикъл е зле а овуто ми се мести засичала съм го в различни периоди на 12 на 17 на 20 и на 23 ден от цикъла.По принцип не мога да ти кажа кой е сигурния метод и май комбинацията от двата е най добре да пробваш или просто да се надяваш да я улучиш.
Успех ти желая.
anita81 стискам ти палци този месец да е вашия.
Рени как са при теб нещата има ли развитие.
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: февруари 21, 2009, 15:48:17 »

Гери, чакам резултатите от хормоналните ми изследвания да излязат в понеделник. Дано след като вземем резултатите да стане ясно какво се случва. Късмет и на теб и дано скоро се похвалиш. Вече нямам търпение да видя, че Гучи ни напуска. kiss2
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: февруари 21, 2009, 17:39:53 »

благодаря момичета Wink
ivkam82 , ами преди да започна противозачатъчните  цикъла си ми беше 33-34 дни, идваше си редовно, с изключение на няколко пъти поради смяна на климата. Миналия месец когато положителния ми тест за овулация беше на 20 ден от цикъла, точно след 14 дни ми дойде лелката и мислех че вече всичко се е нормализирало след хапчетата. Имах си нормално кървене, аз не мога да се оплача с обилен или болезнен цикъл, минава много леко, за което съм много доволна. Както са ми казвали, никога не могат да ме разберат кога съм в цикъл smile Сега мислех че пак ще ми е 34 дни и смятах че овулацията би трябвало да ми е около 14.02, но чак вчера следобед в 3 часа теста беше с 99 % 2 плътни черти, в смисъл втората беше съвсем леко по бледа от контролната, но го приех за положителен. Вечерта в 8 и в 12 часа си наравих пак тест за да видя дали ще е по наситена чертичката и определено втората ми чертичка е по наситена от контролната, та вчера ми е положителния тест за овулация и очаквам тези дни да е и овулацията. Не знам защо така се измества, но се радвам че  я има, пък дано ми дойде след най-малко 14 дни за да си имам и нормална лутеална фаза smile
Мацки да ви питам. Понеже планираме април месец да ходим на почивка в Куба или Доминиканската република, ако не съм забременяла дали смяната на климата ще окаже влияние върху цикъла ми и може ли пак да закъснее примерно първият път след връщането ни от почивката? А ако съм забременяла дали по някакъв начин може да ни навреди ходенето на таз почивка?
Пожелавам на всички да се местим в другата темичка- за бъдещите мами Wink
« Последна редакция: февруари 21, 2009, 17:48:08 от anita81 » Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: февруари 21, 2009, 22:41:24 »

Мацки, на мен ми закъснява и тъкмо си мислех че ще ви се похваля и теста беше само с 1 чертичка. Сега ще чакам да ми дойде. С други думи и този месец съм с вас. smile

ivkam82 , и моя цикъл е леко шантав. След море задължително ми прескача 1 месец. Иначе ми идва на 30-31 дни. От време на време закъснява или подранява с 2-3 дни. Изобщо прави си каквото си иска. Не го мисли много, като му дойде времето ще стане  Yes
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: февруари 21, 2009, 23:17:09 »

Аз имам едно малкоооо тъпо въпросче, ама навсякъде във учебниците четох и никъде не намерих колко всъщност трябва да е базалната температура, за да е доказателство за овулация?!
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: февруари 22, 2009, 00:26:45 »

мацки, възможно ли е след като вчера теста за овулация ми беше положителен ( в 15 часа втората чертичка беше съвсем леко по бледа от контролната, но го приех за +, а вечерта в 8 и 12 вече имах много плътна и наситена втора чертичка повече от контролната), днес в 15.30 теста отново да е положителен? Това означава ли че овулацията още не е настъпила и затова все още ми е + теста,понеже хормона още е висок  ?
Gergancheto, ето това намерих http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=29221.0:
По време на менструация температурата е повишена /над 37.0 градуса/. В първата фаза на цикъла /фоликулaрната/ до овулацията температурата е невисока, 37.0 - 37.5 градуса.

Преди овулацията температурата се понижава, а веднага след овулацията – се повишава с 0,2 - 0,5 градуса /до 37.6 - 38.6 градуса/. Повишената температура се държи така до следващата менструация.

Ако жената е бременна, менструация няма да има и температурата по време на цялата бременност остава повишена. Следователно, ако всекидневно се измерва температурата и се строи графика, може с точност да се определи денят на овулация.

Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #254 -: февруари 22, 2009, 11:44:06 »

Извинявайте момичета, но при посочените в статията темперетури човек се чувства болен. Абсурдно е температурата да се задържи между 37.6 и 38.6 градуса до следващата овулация, т.с. това да е нормалната телесна температура. За някои хора може и да е, но това е изключение.

Важно е да установите колко е вашата нормалната телесна температура. По време на овулация тя се повишава както е написано с около 0.2-0.5 градуса, но е много индивидуално за всеки.

Иначе е вярно, че бременните имат леко повишена температура (поне в началото), малко над 37 градуса, и повярвайте ми това се усеща. Аз умирах от студ през цялото време ме тресеше.

Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: