Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 30, 2024, 06:36:28

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Булченски рокли !!!!! част 7  (Прочетена 248764 пъти)

expert
Ентусиаст
**
Публикации: 88

« Отговор #30 -: януари 02, 2009, 22:30:58 »

Ето, за това идва реч! Като погледнете в колекцията им има над 100 модела само на Проновиас. Ако има мострени рокли и на 100те модела, което ме съмнява да е така и в САЩ (обикновено имат само на около 20 модела и само тях предлагат) и цените са 2 пъти по-високи, защо да нямат мостри? Но тук е друга политиката. В Деметриус тук има 20 модела, които ги дават по 10 пъти под наем и само от тях може да си избираш нов модел да се внесе. Нямаше голям избор, пък и не бяха моя стил. Но това е друга тема. Така, че мисля, че всичко си е наред, а и момичетата в Проновиас са много добри. 
Активен
Crystal
Сватбар
Публикации: 189

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: януари 03, 2009, 01:13:35 »

Наистина магазините в САЩ нямат мостри на всички модели и начина, по който се процедира е следният: след като не харесах никоя от роклите в наличност (над 50 - различни дизайнери), от бутика поръчаха мостри на две рокли, които си бях харесала в нета и едно списание... след около месец мострите пристигнаха и ме извикаха на проби, без никакво заплащане или задължение да купя тези рокли. Едната не ми хареса, а другата беше перфектната рокля за мен и си я поръчах (даже исках да взема тази, която пробвах, но ми казаха че тя не се продава, понеже е мостра). Така че моята рокля в момента се шие, с моите точни размери, промених само формата на деколтето и добавих повече камъчета и ще бъде готова март месец. И понеже сигурно до сватбата ще съм свалила няколко килца (поне така се надявам  blush ), все пак сигурно ще се наложат малки поправки по роклята. Та така, хората са готови на удовлетворят всяка прищявка на клиента, за да го спечелят и така и трябва да бъде !!! А не да те изнудват да плащаш за проби и задължително да купиш точно някоя от тяхните рокли.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #32 -: януари 03, 2009, 04:55:18 »

Съвсем нормално е мострата да не се продава, защото вече е пробвана. Това е европейска практика, която съм виждала и в Гърция в магазина на Деметриос - никой не ти продава пробвана рокля, и аз никога не бих дала куп пари за рокля, пробвана сто пъти. Ако ще давам пари за рокля от велика марка, естествено че ще настоявам за чисто нова!!!

В бутика на Деметриос, естествено, можеш да си поръчаш всичко от каталога, а не само от роклите в наличност, като допълнително ти предлагат, ако някоя от роклите я няма в наличност, да я пробваш в централата на Деметриос за Европа - в Солун, и ако я харесаш, можеш да я купиш на българската цена, т.е., на цената, която би струвала в България, независимо, че не е пробвана тук. Момичетата и в София, и в Солун са много любезни.

Цените на Деметриос например за България също са два пъти по-евтини, отколкото за Гърция, на и дума не може да става да ти продават мостри - всичко идва чисто ново - нали за това плащаш.

За наличните рокли, които се давали под наем, нещо не разбрах - те за това са там, за да се дават под наем, и да служат за мостри. Във всеки случай, никой не те кара да купуваш пробвани рокли или да плащаш за проби!

Колкото до стила, мисля, че има рокли за всеки вкус и стил, и джоб, и всяко момиче може да заложи на това, което му харесва, и ще бъде прекрасна булка, независимо дали е облечено от еди-коя си марка! Ако си щастлива, и с по-обикновена рокля ще си неотразима, стига ти да се чувстваш неотразима - сватбата не е етикетът на роклята в края на краищата!!!
« Последна редакция: януари 03, 2009, 04:56:49 от rozovka » Активен
rosi09
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: януари 03, 2009, 14:07:30 »

Честита Нова Година, мили булки (бъдещи, минали...)
Искам да ви се похваля, че намерих моята рокля!!! Тук, в моя град (Стара Загора). Роклята е копие на модел на Деметриос, но цената и е 3-но по-ниска... По-късно ще пусна снимки. Това е моята рокла мечта (почти като на  radka..  give_rose ). Бях си наумила още миналата година да ходя до въпросния магазин, но не остана време и само на 31.12 минах покрай витрината, за да видя работното време, и ... чудо! ВИдях моята рокля, изложена  на централно място. Не мога да ви опиша как чаках да стане 02.01 и да отвори магазина и колко свито ми беше сърчицето за това дали ще ми стои роклята... Но имах страхотен късмет и ви стои добре, и страхотна рокля... Много  съм щастлива!

П.П. Искам да благодаря на всички, които ми помагаха до сега!
Активен
Vancheto
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #34 -: януари 03, 2009, 18:11:55 »

Честита Нова Година, момичета smile
Моята сватба скоро предстои, но не съм писала тук досега.
Исках само да ви успокоя, че не навсякъде в България се продават мострите. Аз си избрах моята рокля от едно сравнително малко магазинче, но продавачката веднага ми каза, че няма да ми дадат тази, която съм пробвала, а ще ушият нова за мен, по моите мерки. Тя самата не можеше да си представи как някой би носил с удоволствие рокля, пробвана стотици пъти.
Единственият проблем при това може да се окаже времето за изработка - при мен мина около месец преди да ме викнат да я пробвам, за да се уточни дължината. Получи се обаче доста добре smile И при това не беше скъпа рокля - 370 лева, но пък за мен е най-хубавата, страхотно се харесах с нея smile
Скоро ще гледам да пусна и снимки smile
Активен
NansyCraft
Любопитен
*
Публикации: 37

« Отговор #35 -: януари 03, 2009, 19:04:12 »

нова година,нови емоции за мен...мили дами днес за пръв път ми остана време да разгледам за рокля...мисля че изпадам в криза...ще се удавя в  морето от информация...планираме сватба през май месец...а  от прочетеното до тук се страхувам че няма да ми стигне времето...кажете нещо за Пловдив и региона...има ли магазини които си заслужават...
Активен
expert
Ентусиаст
**

« Отговор #36 -: януари 03, 2009, 23:50:00 »

Честити рокли, мили момичета! Ще бъдете страхотни булки! Всъщност всяка булка е много красива и неповторима!
За магазините в Гърция мога да кажа, че всички рокли там се дават в 90% от случаите САМО под наем (или по-скоро това са мострите им и всички рокли са 48ми размер като за гъркини). Изключение прави там САМО магазинът на ПРОНОВИАС, а не на подмарките им. Братовчедка ми работи в такъв магазин (роклите са само маркови - Nanthina, Maggie Sottero, Pierre Cardin) и от нея знам какъв е маниерът им. Който не вярва, може да провери.  Аз ако исках рокля под наем оттам, щях да си взема, но я исках нова и съм много доволна, че я купих от България. Естествено имаше лека корекция (не се заплаща), но изобщо не личеше, че е пипана. Успех на всички в търсенето на рокля. Пазарът тук е сравнително голям за такава малка страна, всяко момиче ще намери своята рокля без проблем. 
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #37 -: януари 04, 2009, 04:03:30 »

Не съм проверявала във всички бутици в Солун, но това не е точно така. В бутика на Деметриос в Солун ми предложиха да си купя роклята и дума не е ставало за под наем. Разбира се, щяха да поръчат чисто нова и мострата, която пробвах, не се продаваше.
« Последна редакция: януари 04, 2009, 04:28:39 от rozovka » Активен
expert
Ентусиаст
**

« Отговор #38 -: януари 04, 2009, 20:31:11 »

Мила розовка, как ще ти продадат роклята (мострата да я наречем) нали трябва да я дадат под наем?! За една рокля някой път се чака от 2 до 3 месеца. Деметриос е американска фирма, създадена от грък, който е емигрирал в САЩ и всички техни рокли идват оттам (Абсолютно сигурна!). Аз просто споделям моите впечатления и скромен опит от първа ръка. Но наистина, смея да твърдя, че ми е много ясно какво се случва на българския и гръцкия пазар. Все пак братовчедка ми работи там, точно в този сектор. Ти нали си имаш рокля на Деметриос от България, значи всичко е било наред. Това не означава, че и тук в Проновиас не могат да се поръчват рокли, ако някоя булка желае. Наистина е хубаво, че дискутираме с теб тези въпроси, нали това е форум и всяка от нас би могла да помогне на другите по някакъв начин. А този форум е много хубав!
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: януари 04, 2009, 23:12:43 »

Може ли да се намери прилична рокля..... за около 600-800 лв.?

Здравей, моята рокля е 440лв. Смятам, че е доста "прилична". Купих си я от Асеновград и не съжалявам за избора си. Честно казано аз не смятам, че трябва да се "хвърлят" безумни суми за рокля, но пък бях решила, че искам хубава рокля, нещо, което да не изглежда прекалено натруфено или обикновено. Същевремено исках и да е семпла и елегантна... Много работи исках и смятам, че роклята ми отговаряше на изискванията ми:) :yea:Като облечеш няколко ти сама ще откриеш СВОЯТА рокля! Успех в избора! Good luck
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #40 -: януари 05, 2009, 01:35:10 »

Мила розовка, как ще ти продадат роклята (мострата да я наречем) нали трябва да я дадат под наем?! За една рокля някой път се чака от 2 до 3 месеца. Деметриос е американска фирма, създадена от грък, който е емигрирал в САЩ и всички техни рокли идват оттам (Абсолютно сигурна!). Аз просто споделям моите впечатления и скромен опит от първа ръка. Но наистина, смея да твърдя, че ми е много ясно какво се случва на българския и гръцкия пазар. Все пак братовчедка ми работи там, точно в този сектор. Ти нали си имаш рокля на Деметриос от България, значи всичко е било наред. Това не означава, че и тук в Проновиас не могат да се поръчват рокли, ако някоя булка желае. Наистина е хубаво, че дискутираме с теб тези въпроси, нали това е форум и всяка от нас би могла да помогне на другите по някакъв начин. А този форум е много хубав!

Е нали точно за това говорим всички - че мострите не се продават, и не е редно, защото са носени. Не съм твърдяла обратното. Мисля, че точно това подчертах - че носени рокли не е редно да се продават. Колкото до Деметриос, роклите се чакат точно два месеца. И идват от Щатите да, и то чисто нови - и аз съм сигурна, никой не е твърдял друго.

Offtopic Колкото до дискусията, мисля, че стана леко  Offtopic. Ставаше дума според мен за това, че е абсурдно да се искат пари за проби на рокля, защото роклите наистина се похабяват при проби, но начинът е не да продават мостри и да те ограничават при пробване, а да поръчат нова рокля от модела, който си харесал (или да ти направят отстъпка от мострата, както за всяка друга стока). Ако бутикът е добър, би трябвало да те оставят да пробваш куп рокли, но да те привлекат за клиент. Особено ако бутикът е скъп и има претенции - та нали се очаква да платиш куп пари за въпросната рокля. Хайде да не влизаме в подробности, че подобна услуга ("пробване") вероятно нито е регламентирана, нито ти издават документ, че си платил пари за "проба" - не че ми е важно, даже хич не ме интересува, ама така, принципно... Лично според мен, дори да се примириш с плащане за проба, да го намираш за нещо нормално, та даже препоръчително... какво да кажа  pardon.

Колкото до моята рокля, аз съм писала за нея назад в темата, не ставаше въпрос за това. Приключвам с  Offtopic.
« Последна редакция: януари 05, 2009, 01:58:25 от rozovka » Активен
rosi09
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: януари 05, 2009, 12:38:09 »

Ето и снимките ми... само да направя уговорката, че е снимано с телефон, а и беше хладно в магазина и не сам си свалила бодито (т.е. представяйте си че съм без него  Wink ). А, и тази мостра ми и малко големичка...

Сега ви остаавям, защото имам малко работа, но после ще намина да видя как ви се струва...
 give_rose

Не знам защо излизат така на една страна...извинявам се!
Активен
suek
Новак
*
Публикации: 19

« Отговор #42 -: януари 05, 2009, 16:08:50 »

Момичета, наистина ли мислите че във всички бутици на известните марки има мострени рокли.Аз не съм убедена в това , доколкото съм чувала няма фирма която да изпраща мострени модели, всичко се купува от представителите и за това всичко се продава, само може би тези които са под наем те могат да се използват за мострени.При всяко пробване роклите се цапат и е нормално да се заплаща нещо за това.Аз съм била в Полша и в Москва-навсякъде има такси за проба и те са около 50евро.
Активен
Crystal
Сватбар
Публикации: 189

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: януари 05, 2009, 16:17:24 »

Роклята е разкошна, много ми хареса! браво rosi09 ще бъдеш най-красивата булка  give_rose
Активен
expert
Ентусиаст
**

« Отговор #44 -: януари 05, 2009, 17:52:47 »

Така е suek, напълно съм съгласна. В най-известните булчински къщи със скъпи рокли, ако не се дават роклите под наем, то те се купуват и няма мостри. Има много фирми, които дават роклите под наем (почти всички тук в България) И Е НОРМАЛНО ТОЧНО ТЕЗИ РОКЛИ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ КАТО МОСТРИ. Например, като бях в М.Тайлър и попитах за роклята колко струва те ми казаха цена, а попитах и дали същата се дава под наем, а те ми казаха, че досега не била давана, но на мен щели да ми я дадат, ако искам на половин цена. Щом може и така, и иначе, значи нещата не са съвсем читави. И аз вече спирам да изказвам мнения относно това, ще следя с нетърпение роклите на другите булки и мненията, които споделят. Извинете, че така се отклоних от темата. 
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: