Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 08:50:13

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 320497 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: февруари 13, 2009, 10:10:32 »

Скумрийка-Гучи
измиваш скумрията и махаш главата.разрязваш я на две.натъркваш я с лимон и сол поръсваш с подправки черен пипер червен пипер и шарена сол.нарязваш лук на шайби и домати.намазваш тавичкита с олио или зехтин.редиш шайбите домати и лук колкото да покрият дъното шахматно.отгоре слагаш овкусната риба с кожата надолу.слагаш и поръзваш с малко олио/зехтин и печеш до зачервяване.ако искаш може да добавиш отстрани на рибата орехи и стафиди.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: февруари 13, 2009, 10:11:38 »

Спанак с ориз и гъби-Гучиизмиваш спанака и го нарязваш.слагаш го да го кипнеш.после леко го запържваш с гъбките.запържваш една чаша ориз да стане прозръчен.в тава смесваш ориза със спанака и гъбките.слагаш черен пипер червен пипе и каквито подправки харесваш.добавяш 3 чаши и половина вода и слагаш да запечеш.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: февруари 13, 2009, 10:12:32 »

Сладкис с ябълки-mariana
Разтапяш 125гр. масло в тавичка,отгоре нареждаш чаени бисквити,върху тях ябълки на кръгчета и заливаш с пандишпанено тесто.Печеш до готовност и поръсваш с пудра захар.

пандишпанено тесто- разбиват се 4-5 яйца,чаша захар,чаша и половина брашно,ванилия,бакплувер.
« Последна редакция: февруари 13, 2009, 10:16:16 от gucci » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: февруари 13, 2009, 10:13:30 »

Свинско по Румънски-fanimira 600-800 гр. свинско (може предварително да го оставите да се накисне в лимонов сок за 30-40 мин., ако имате време),
6-7 малки лукчета (или 2-3 по-големи)
няколко едри картофа (или 7-8 по-дребни)
белени домати (пресни или от консерва)
сол, чер пипер, червен пипер и други разни подправки, с които обичате месото.
месото се нарязва на дребни парчета и се нарежда в намазнена тенджерка, отгоре - малките лучета (цели или ако са по-големички на четвъртинки), отгоре картофите (ако са дребни цели, ако ли не нарязани на четири), отгоре доматите, всичко това се залива с чаша топла вода и се оставя да къкри под капак на слаб огън докато омекне месото и другите продукти. слагам го на огъня и си върша други неща. Става мамма мия!!!! 
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: февруари 13, 2009, 10:17:28 »

Пица с хляб-Бебче
А за пицата е много лесно и бързо. Аз обикновено правя като имам поизостанал хляб. Та вземаш една тавичка подмазваш я леко и редиш филийки хляб, така че да покриеш цялото дъно на тавичката, да стане като блат. С прясно мляко напояваш леко филийките и след това слагаш доматено пюре, кетчуп, пресни настъргани домати - общото взето каквото имаш под ръка, аз снощи я правих само с кетчуп. И отгоре слагаш някакъв колбас, кисели краставички, чушки, царевица, грах от консерва или въобще каквото искаш. Аз снощи сложих шунка и кисели краставички. Отгоре настъргваш кашкавал (аз често смесвам настъргани кашкавал и сирене). Слагаш на места по мялко масълце и поръсваш с чубрица. Мяташ я във фурната, печеш под фолио около 15 - 20 минутки и накрая махаш фолиото за да се запече и кашкавала.
Много бързо , лесно и вкусно
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: февруари 13, 2009, 10:18:47 »

Бързо свинско-dafni
 Ето нещо бързо запържваш месото,слагаш подправки редиш в йенска тенджерка,и нарейдаш пушено сирене,по желание може да сложиш и гъбки и го слагаш във фурната за около 30 мин
А може и да спретнеш гювечета за по бързо или по един омлет
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: февруари 13, 2009, 10:19:41 »

Свинско със зеленчуци-Ели
запържих месото с подправки, сол, черен пипер и др. взех едни замразени зеленчуци: грах, зелен фасул, царевица, боб и ги пуснах малко в микровълновата !!!!!! после в една тавичка изсипах запърженото месо и полуготовите зеленчуци, имах един фикс за спагети карбонара разтворих го и него с малко мляко и полях месото и зеленчуците,сложих и топено сиренце Хелиос, като беше готово разбърках и сложих малко кашкавал да се запече, става невероятно даже и свекитата ме похвали
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: февруари 13, 2009, 10:22:12 »

Мусака от спанак-Авичка
Продукти:
0.5 кг спанак
1 кафена чаша ориз
1 голяма глава лук
250 гр. сирене
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
сол
олио
черен пипер
джоджен
магданоз

Приготвяне:
Почиствате и измивате спанака, нарязвате го на ленти и нарязвате също лука на дребни кубчета. Загрявате олиото в подходящ съд и задушавате в него лука, докато придобие “стъклен” вид. Добавяте спанака и задушавате, като разбърквате за около 2-3 минути. Добавяте солта, черния пипер, джоджен и магданоз. Към тази смес добавяте и ориза и разбърквате за половин минутка, след което сваляте от котлона.
В подходяща тава изсипвате приготвената смес, добавяте гореща вода (за 1 чаша ориз – 3 чаши вода) и поставяте в предварително загрята (около 250 градуса) фурна. След 20 минути изваждатеястието и насипвате отгоре равномерно натрошеното сирене. Заливате със смес от разбитите яйца и 1 кофичка кисело мляко и запичате, докато получите златиста коричка.
По желание може да сервирате с кисело мляко, в което сте добавили 1 скилидка счукан чесън.


“Зелена” баница със спанак-АвичкаПродукти:
1 пакет кори за баница
0.5 кг спанак
1 глава лук
300 гр. сирене
3 яйца
олио
джоджен
чубрица
черен пипер

Приготвяне:
Почиствате и измивате спанака, нарязвате го на ленти и нарязвате също лука на дребни кубчета. Загрявате олиото в подходящ съд и задушавате в него лука, докато придобие “стъклен” вид. Добавяте спанака и задушавате, като разбърквате за около 3-4 минути. Добавяте черния пипер, щипка джоджен и щипка чубрица. Разбърквате и сваляте от котлона.
В отделен съд натрошавате сиренето и разбърквате с яйцата.
Отваряте и разгъвате корите за баница. Върху най-горната слагате равномерно по цялата кора от двете смеси – спаначената и тази със сиренето и яйцата. Започвате да навивате по широката страна намазаната кора и тази под нея. Като навиете, поставяте в предварително намазана с олио тава. По този начин продължавате до изчерпването на смесите и корите. Може да използвате както голяма правоъгълна, така и кръгла тава, в която навивате първото парче по средата и продължавате да нареждате останалите покрай него към краищата на тавата.
Печете в предварително загрята до 250 градуса фурна около 25-30 минути – докато баницата придобие изкусително златисто-кафяв цвят.
 
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: февруари 13, 2009, 10:23:43 »

Панирано кисело мляко от tanianikolova

галета , кисело мляко, копър ,чесън/чесън на прах/, черен пипер, сол
Млякото се разбърква с подправките и се изцежда за 3-4 часа може и за повече.
Оформят се малки "кюфтенца", овалват се в галетата и се пържат.

Крем супа от тиква - darling

2 куб. зеленчуков бульон
250 гр. картофи
750 гр тиква
2 малки глави лук
1 ч.л. зехтин
7-8 черни маслини без костилки
50 мл течна сметана, но аз сложих повече
3 триъгълничета топено сирене

В литър вода сваряваме тиквата картофите лука и зеленчуковите бульончета. Когато са готови ги пасирам и нарязвам нарязаното топено сирене, нарязаните на къргчета маслини и  течна сметана. сместа се слага да ври 6-7 мин. При сервиране се гарнира със струя сметана и нарязни маслинки.
Добър апетит!

« Последна редакция: февруари 13, 2009, 10:27:04 от magi_st » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: февруари 13, 2009, 10:24:55 »

Агнешко-Гучи
Ето ти една рецепта за агнешко.нарязва се на порции.после в една купичка си правиш смес от олио червен пипер черен пипер и шарена сол.с тази смес хубаво мажеш агнешкото.слагаш го в тавичка.доливаш една чаена чашка вода/около 1 пръст в тавата да има вода/ и изсипваш свеста останала от намазването.слагаш няколко листчета дафинов лист.обелваш няколко малки картофчета или по големи разрязани на две и ги слагаш отстрани.разрязваш на едро няколко глави лук и няколко морковчета и също ги слагаш вътре.поръсваш с една лъжица маги вълшебен вкус.завиваш с фолио тавата.пече се около час-час и половина.ако искаш може леко да го запечеш после накрая като махнеш фолиото.става крехко.аз по принцип не го запичам.За гарнитура правя ориз със спанак и дреболийки от агнето и зеленчуците от печенето агне.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: февруари 13, 2009, 10:26:30 »

Грах яхния с пилешко - Rossistela

Сварявам четири горни бутчета.В тенджерка задушавам в малко олио кромид на дребно и моркови на колелца,добавям към тях една-две лъжици брашно,1с.л. червен пипер и половин ч.ч. дом.сос (всъщност слагам болярски сос-от готовите в шишетата),като заври тази смес добавям нарязани на малки кубчета 5-6средни картофа и един пакет замразена грах,сол,също и бутчетата.Доливам две-три чаши от бульона от бутчетата и оставям да се вари под капак на слаб огън около половин час,често разбърквам,че лесно загаря.Манджичката рябва да остане само на леко сосче. Много е вкусно.


Винен кебап - Selvet

Продукти за кебапа:  около 1 кг. крехко месо 2-3 по-големи глави лук, 1 ч.ч. доматен сок, 1 ч.ч. червено вино, сол на вкус, олио, 1 с.л. червен пипер, 6-7 зърна бахар, 5-6 зърна черен пипер, 2 дафинови листа, 4 ч.ч. вода

1 ч.ч. ориз, 1 глава много ситно нарязан  лук, сол на вкус,  щипка черен пипер, по-желание може да се добави и 1 настърган морков, 2 - 3 ч.ч. вода

Приготвяне : Месото се нарязва на хапки. Слага се в предварително загрятата мазнина и се запържва до златисто. Изважда се от мазнината . В нея се слага нарязания лук .Позапържва се и се налива ½ кафена чашка вода,за да се позадуши лука .След като се изпари водата се връща при лука запърженото и извадено месо. Прибавя се виното и след като поври 1-2 мин. Се слага доматения сок, солта, червения пипер, бахара, черния пипер, дафиновия лист и водата. Оставя се да ври на бавен огън докато е напълно готово. Кебапа се сервира с 2-3 топки ориз като гарнитура.

Освен описанато до тук , кебапа  може да се приготви и в тенжера под налягане - става много бързо и вкусно.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: февруари 13, 2009, 10:27:43 »

Зелена салатка-Гучи
1 вид зелена салатка
Зелената салатка се нарязва на ситно.В едно тиганче се зъпржват гъбки и шунка на кубчета с подправки.Обелвате и една краставичка и я нарязвате на четвъртинки.овкусявате със сол олио и оцет.разпределяте в чинийка и отгоре слагате кубчета синьо сирене
2 вид.
Измивате и нарязвате салатката на ситно/може и да се накъса/.нарязвате репички,печена червена чушка краставичка.Овкусявате.разпределяте в чинийки отгоре поръсвате с печени семки и декорирате с варено яйце и маслинки.
3вид
Измивате и нарязвате салатката на ситно/може ида се накъса/.нарязвате шунка и гъбки и варено яйце.Заливате с млечен сос.
4вид
Измивате и нарязвате салатката на ситно/може и да се накъса/.нарязвате на ситно пушена риба каквато харесвате.изпържвате ролца от раци и ги нарязвате на колелца.взимате малко миди и ги панирате.нарязвате печена червена чушка и маслини цели или нарязани.Овкусявате и сервират
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: февруари 13, 2009, 10:31:06 »

Вегетарианска мусака - gucci


Аз я правя с домати картофи чушки патладжан царевица.Нарязваш продуктите/без царевицата/ на кубчета задушаваш малко.прехвърлям задушените зеленчуци в тавичка и слагам царевицата от консерва.Запържвам една глава лук и прибавям една чаена чаша ориз.Задушавам малко и прибавям към зеленчуците .Доливам три чаши вода и слагам да запека.Като изври водата заливам с фикса на маги за мусака.Това е от мен.Може да се направи и без картофите.

Супа топчета - darling

Аз също правя  супата както казва Михаела. Но аз обичам да готвя всички супи със зеленчуци, така че задушавам малко лук и морковчета, слагамсухи подправки ако съм решила или кубче бульон и наливам топла вода. След като заври ( но хубаво) пускам топчета едно по едно. Обикновенно нямам време и просто ги оформям и пускам. Ако имам време ги овалвам брашно. После добавям фиде или ориз, класиката май е с ориз, но кой както му наресва и застройвам. По принцип аз застройвам всички супи освен борша.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: февруари 13, 2009, 10:31:52 »

Пица-ivaiva
сложих тестото, разстлано тънко - после тънки резенчета кашкавал, върху тях пуешка шунка нарязана на филийки (както я продават), отгоре гъбки, кисели краставиччки, пак кашкавак на филийки, пушено сиренце, поръсих с чубрица.
като се запече сложий една нова доматена паста, която открих в магазина: в бурканче като лютеница е, даже на етикета има пак някакво хорце, в нея има зелени маслини на шайби и люти чорбаджийски чушцици
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: февруари 13, 2009, 10:32:25 »

кипърска рецепта-Слънце
Свежи зеленчуци, много приятна. Краставица и пиперки-жълта, червена и зелена (аз имах само зелени) се запържват в зехтин. След малко се прибавя глава нарязан лук. Когато са почти готови се добавят нарязани пресни гъбки. Подправя се със сол, черен пипер и босилек. Като се поопържат се слага нарязан на парчета домат и продължава да се бърка. Когато са готови се излива мазнината от тигана (моята не беше много, а зеленчуците си бяха пуснали сокче и затова не го излях всичкото   ) разбива се едно яйце и се сипва при зленчуците. Пържи се още малко, докато е готово и яйцето. Поръсва се с риган и се сервира. Вкусно е и лекичк
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines