Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 05, 2024, 04:52:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Булки от Стара Загора !!!!! част 4
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булки от Стара Загора !!!!! част 4 (Прочетена 149029 пъти)
karamele
Ентусиаст
Отг: Булки от Стара Загора !!!!! част 4
«
Отговор #375 -:
април 30, 2009, 11:31:28 »
Мен не ме притеснява това много защото докато дойде ред на тортата всички ще са на градус и не мисля че някой ще обърне особенно внимание дали парчето му е тънко и дали има украса.За мен е важна цялостната визия от там нататък ми все едно,а и съм сигурна че доста от гостите едва ли и ще я опитат така че.....
Активен
Roshko
Сватбен ГУРУ
Щастлива мама
«
Отговор #376 -:
април 30, 2009, 13:18:54 »
това което ви тревжои да не станат много тънки парчетата... - да ви кажа аз съм била на 3 сватби от миналата година и на трите парчетата бяха по 1,5 см средно... - т.е. съвсем тънички, включеително и на нашата сватба, въпреки че тортата беше на 5 етажа, а хората бяха 110 те си тънички парчета (явно по техен стандарт) и всичко останало (което е било над 1 етаж, сигурна съм) са си го взели за тях...., така че.... какво да ви кажа и да поръчате торта с двойни парчета те пак ще си вземат тяхното, просто не се ядосвайте за такива неща, това е вашият ден!!! -karamele много правилно мисли в таази насока, опитай и така Мила
за това може би варианта с пастчики е по-добър, защото се знае бройката и няма да ги режат!!
а аз понеже така по разни бабини неща си падам
и съм чела че етажите трябва да са четна бройка т.е. 3-5-7 и т.н...
Активен
karamele
Ентусиаст
«
Отговор #377 -:
април 30, 2009, 13:35:53 »
Рошко и аз съм като теб за бабините неща и най вероятно ще си я направя 3 етажна въпроса е че тази която съм си харесала е на 4, но няма значение.Искам да се похваля поръчах си букета при тази мацка където ви казах и се надявам да стане много хубав.А този който ще хвърлям също тя ще ми го прави и най готиното че така ще е направен през цялото време ще е като един а като го хвърля ще са три и момити ми ще останат много изненадани.
Активен
mila01
Ентусиаст
«
Отговор #378 -:
април 30, 2009, 13:45:08 »
ок, като стана тема за бабините неща и аз да кажа , че по традиция би трябвало да се хвърли булчинския букет.Нали и в това е смисъла, момичето което го хване да прихване късмета на булката и тя да е следващата. И на мен макар и да ми се иска да си погледам 2-3 дена булчинския букет, съм решила да го хвътля, та дано някоя приятелка наистина я сполети същия късмет като мен.Незнам защо са го измислили това да се хвърля друг букет ?! Освен ако е от изкуствени цветя и булката да иска да си го държи за спомен.
«
Последна редакция: април 30, 2009, 13:47:06 от mila01
»
Активен
karamele
Ентусиаст
«
Отговор #379 -:
април 30, 2009, 14:09:26 »
А и с другото с което искам да се похваля е че му няправих тениската на моя мъж и стана много готина.Не я правих с тези човечета, а с две вплетени халки и отдолу пак надпис Game over!!!Ще кача снимки но по късно.
Активен
Roshko
Сватбен ГУРУ
Щастлива мама
«
Отговор #380 -:
април 30, 2009, 15:28:44 »
аз съм чувала за букет аи друго - на което аз вярвах.
че трябва да се пази букета от булката и след точно 1 година да се хвърли през рамо назад в течаща вода, да му върви на младото семейство като по вода и занапред.
защото нали казват че първата година е памучената година и тя е ясна един вид - ще е щастлива, ама после идва... "другото" ако има такова
та така, който на каквото си вярва
Активен
tea_75
Сватбар
«
Отговор #381 -:
април 30, 2009, 17:46:31 »
Цитат на: Roshko в април 30, 2009, 13:18:54
...какво да ви кажа и да поръчате торта с двойни парчета те пак ще си вземат тяхното, просто не се ядосвайте за такива неща, това е вашият ден!!! -karamele много правилно мисли в таази насока, опитай и така Мила
добре де момичета, така като чета се запитвам тези сервитьори за какво са им тези торти? Малко ми се струва смешна, българкса история. Сигурно имат сватба всяка седмица ,какво ще ги правят тези парчета? Аз освен да започна от зад на пред. Режим тортата и на всеки по парче
още преди салатите.
Относно букета - аз знам, че се прави един който булката си носи. Обаче, когато дойде време да се хвърля букета той е друг от изкуствени цветя. Поне аз планувам да го направя по този начин.
Активен
tony_iv
Новак
Публикации: 18
«
Отговор #382 -:
април 30, 2009, 17:50:04 »
За тортите в Рио - има вариант да се опитат. Цеха, който прави тортите предлагани в Рио е в Шейново и има собствен магазин тук в Стара Загора на Майор Кавалджиев с/у 7-мо в кооперацията.Казва се Хавай. Моята торта ще е от там. Имат голямо разнообразие и цените са добри. Пробвайте.
Другите торти, които предлаага Рио са на сливенската фирма Шаклиян - техните торти също са много вкусни.
Активен
ada_83
Любопитен
«
Отговор #383 -:
май 03, 2009, 15:24:29 »
Карамел,коя е тази жена която ще ти прави букета?
Активен
karamele
Ентусиаст
«
Отговор #384 -:
май 04, 2009, 10:11:41 »
Ada жената която ще ми прави букета се казва Калояна на втората маса на пингвините е като отиваш от главната на там.
Активен
Fenix
Професор
Идеееее пролет! :))))
«
Отговор #385 -:
май 05, 2009, 08:36:18 »
Еййй, сладуркиииии, колко много сте ми се събралиии!!!!
Супер, толкова е мило!
А ние от „старата генерация” съвсем сме се затрили, срам, срам!
Някой питаше за петифурките в Пикадили- да, на Куманови са
, миналата година малка торта за разрязване + петифурки за около 100 гости /украсени точно като тортата/ излизаше някъде към 500лв. като питах, но не съм много убедена, да не ви подведа, че то скоро ли беше...
За букета- и моя беше от Иво и ми се разпадна на хорото, ама първо беше обемен и нестабилен самият букет, после доста го вях насам- натам.
Друго място, което много ми препоръчаха, е една малка къща до АГ-то. Аз от там последно кошници поръчвах за едно мероприятие- не бяха лоши. Но каталози не съм виждала. Най- хубаво не чакайте на каталози, а си харесайте нещо в нета и директно отидете и кажете „Ето това искам!”.
И нищо не показвате, де!
Давайте да гледаме всичкооо. :girlhide:Може да не пишем много, ама то е, за да не се поватряме.
Иначе си четем!
Активен
Били
Сватбар
Публикации: 171
«
Отговор #386 -:
май 07, 2009, 11:57:04 »
Карамелче, кажи как си 2 дена преди ГОЛЕМИЯ ДЕН? Сигурно вече си адски нетърпелива. Чак аз се вълнувам много
Активен
Roshko
Сватбен ГУРУ
Щастлива мама
«
Отговор #387 -:
май 07, 2009, 13:05:26 »
tea_75 - това да разрежете тортата на парчета още преди салатите не го разбрах.... - режете и после я изкарват на парчета директно за "ритуалното" рязане ли?!
да Феникс, правилно си спомняш, по "наше" време торта за разрязване + петифури за 130 човека сватба излизаха 460 лв от Куманови. а ти нищо не пишеш за бебо? Пола знаеш ли?? хайде кажи нещо или поне на лични пиши...
Активен
sun_riZe
Любопитен
«
Отговор #388 -:
май 07, 2009, 18:46:52 »
Здравейте, момичета
! От месец насам чета мненията ви по различни въпроси, които дискутирате, но чак сега реших и аз да пиша. Предстои ми сватба, но е доста далеч- след година. Въпреки това ми се ще от рано да започна да проучвам нещата, които трябва да се подготвят, да събера мнения за най-добрите фотографи, оператори, dj и прочие, за да ни е по-лесно после като му дойде времето. Благодарение на вас вече си изградих някаква представа за професионалистите в Стара Загора. Надявам се ,че няма да имате нищо против да ви тормозя с моите въпроси занапред.
.
Активен
Slyn4o
Сватбар
Голямааа усмивка:)
«
Отговор #389 -:
май 07, 2009, 19:58:49 »
Здравейте, слънчица и от мен
Искам да ви се похваля, че си имам сериозен приятел
и сме много влюбени... и всичко е страхотно в момента
Аз продължавам да чета темичката и да следя, това което се случва покрай всички вас. Интересно ми е и на мен, бебетата на
Мира
и
Валентинка
какъв пол ще са .
Рошко
май чакаме и теб да се похвалиш с такава хубава новина, нали
?
Биби
,
Мая
вашите бебенца сигурно пораснаха вече?
Надявам се искрено някой ден отново да имам вашите вълнения, ...
Целувки за всички, а
карамел
- остава ти един ден до сватбата, нали?
Пожелавам ти прекрасен ден, много усмивки и голяма веселба на вашия празник
И ще чакаме снимки и разказ после,
«
Последна редакция: май 07, 2009, 20:01:25 от Slyn4o
»
Активен
Страници:
1
...