Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 05, 2024, 05:02:49

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Булки от Стара Загора !!!!! част 4  (Прочетена 149036 пъти)

maya_bunny
Професор
Публикации: 456

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: април 26, 2009, 08:11:52 »

Всеки сам преценя дали да поеме и този разход, тук няма традиции smile Ние с мъжа ми сами си плащахме сватбата и не сме поемали спането, щеше да ни дойде много. Той е от Сф и имаше доста гости от там, някои настанихме при наши приятели (става въпрос за 4,5 часа нощувка), други насочихме към хубав и не скъп хотел на центъра (Траяна) и такаааааа, всичко беше ОК.
Активен
meryy
Любопитен
*
Публикации: 42

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: април 26, 2009, 19:31:17 »

Ние също имахме гости от други градове и си поехме ангажимента да им подсигурим нощувката за да са спокоини защото според нас така е редно,но всеки сам преценява как да постъпи.Много усмивки от мен  give_rose Wink
Активен
Roshko
Сватбен ГУРУ
Публикации: 641

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: април 27, 2009, 08:05:57 »

и аз мисля че няма традиции, важно е дали можеш да си го позволиш или не.
кой както си прецени. ние поехме на всички спането, дори на някои които бяха от стара загора, но не им се прибираше толкова късно, а и нашият ресторант беше извън СтЗ...
просто си решете имате ли възможност да поемете този разход.
аз като човек който вече е минал и го е поел - бих се посъветвала да не го правиш, излишен разход е.
това си е мое мнение.
 tease

Активен
Нев
Ентусиаст
**
Публикации: 83

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: април 27, 2009, 08:47:47 »

Благодаря за съветите, честно казано и на нас много не ни се иска и това да поемаме, понеже родителите ни плащат и не ни се ще да ги товарим и с това. smile . Просто се притеснявахме да не би да е прието да го направим, а ние да не го поеме и да се получи кофти.
Активен
Били
Сватбар
Публикации: 171

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: април 27, 2009, 09:20:57 »

nevVn_Sm, аз съм чувала за следното: към самата покана се слага бележка, на която е уточнено, че е запазена хотелска стая, цената на която е еди- каква си. Така хората хем няма да очакват, че ще им платите спането, хем ще знаят каква сума да си приготвят за хотела.
Активен
tea_75
Сватбар
Публикации: 230

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: април 27, 2009, 09:31:17 »

nevVn_Sm, аз съм чувала за следното: към самата покана се слага бележка, на която е уточнено, че е запазена хотелска стая, цената на която е еди- каква си. Така хората хем няма да очакват, че ще им платите спането, хем ще знаят каква сума да си приготвят за хотела.

Били, това с допълнителния надпис в поканата ми хареса като идея.  Ние обаче ще поемаме разходите на гостите си.  За това се ориентирахме към Орфей, понеже там директно можем да наемем стаи за пренущуване и няма да се създава хаос гостите да си търсят хотела посред нощите.
Активен
mila01
Ентусиаст
**
Публикации: 112

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: април 27, 2009, 09:43:26 »

Сложничко е това със спането. Ние също ще имаме гости от други градове и дори обмислях вариант сватбата да е дневна, но се отказах. Т.к. съм била на няколко дневни сватби в Пловдив, по този начин домакините не се ангажират да ти осигуряват спането, нали сватбата ще приключи към 17:30  nea. Но това означава, че този който ще шофира трябва да не близва алкохол .Много кофти
Активен
tea_75
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: април 27, 2009, 09:53:57 »

ние миналата година си летяхме до БГ специално за сватба на наяи приятели. Беше на 16 август, ако не се лъжа, вечерна сватба и само не изпукахме от горещина.  Наяето сватбено тържество ще е на 15.08.2009 и много не искам да набутам хората в ресторант, където сигурно по погрешка климатиците няма да работят добре и да охлаждат.... За това се спряхме на вечерна сватба, а нощувката като цяло трябва да я поемем.  Как да накарам хората да пътуват до Стара Загора и после да платят 100лв нощувка?
Активен
mila01
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: април 27, 2009, 10:12:40 »

В крайна сметка мисля,че щом си решил да организираш  нощна сватба е добре да се осигури нощувка,за да може гостите да се веселят цяла вечер и да не се притесняват за спането . И да няма такива, които да не дойдат защото няма да могат да отделят парички за пътни, хотел и подарък.
 За климатиците в ресторантите и аз съм притеснена, но не се сещам за ресторант с градина. А има риск и да завали  GROAN
Активен
Roshko
Сватбен ГУРУ
Публикации: 641

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: април 27, 2009, 12:40:27 »

аз не съм съгласна с това че ако поканиш гостите няма как да ги накараш да си платят 100 лв за нощувка...?!?!? ти им казваш - поканени сте тук и тук, всеки да си направи сметката.... все пак доколкото аз съм запозната сватбите са за да се повеселите за младото семейство, а не то да се чувства  длъжно да плати сумати нощувка и да се охарчи като.... всеки си преценява, сега представяте лин си сватба от 200 човека и една хотелска стая от 100 лв + 40 лв на човек куверта + да не говориме другите разходи, които като сума са доста по големи от сумата за ресторанта!!
ти nevVn_Sm  просто седнете и обсъдете - ако искате да имае този разход - ок, но ако не можете да си го позволите, или можете но с други лишения или с хиляда мъки по-добре не го правете!!! похарчете парите за друго наистина смислено Offtopic
Активен
beauty_83
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #340 -: април 27, 2009, 15:13:22 »

Съжалявам, че така се намесвам, но само да споделя мнението си: според мен щом каните хора от други градове е хубаво да се осигури или нощувка, или транспорт. Цялата сватба е един огромен разход, но въпреки това сме решили да похарчим парите точно по този начин, а не за нещо друго. Аз лично ще имам поне 50 човека от други градове и ще осигуря нощувки за всички. Другият вариант беше да направя дневна сватба и да осигуря автобус, който да ги извозва, но винаги съм мечтала за вечерна сватба. Просто аз лично се водя от това, че не искам да има хора, които са поканени, но не могат да дойдат заради липса на средства. А съгласете се, че за гостите сватбата също е разход.
Активен
mila01
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: април 27, 2009, 19:36:59 »

Има и хотели за по 50 лв
Активен
Slyn4o
Сватбар

Голямааа усмивка:)

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: април 27, 2009, 20:13:22 »

Ей,момичета!  smile
И според мен това не е толкова голям проблем.. и всеки преценя какво да направи, най-вече според възможностите си. Ако мога - защо да не поема разхода за спането!  good С удоволствие ще го направя. Но ако това надхвърля финансовите ни възможности си мисля, че никой няма да се разсърди или ще сметне за неуважително че трябва да си плати нощувката сам.
Били и на мен ми се стори много добра идея това с бележката към поканата.  Wink
Активен
Били
Сватбар
Публикации: 171

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: април 27, 2009, 21:56:21 »

Става ясно, че мненията по въпроса са различни и всеки преценява според възможностите или според мисленето си. Така или иначе правилно или грешно решение няма  tease
Активен
Нев
Ентусиаст
**
Публикации: 83

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: април 28, 2009, 07:16:12 »

Били, идеята с бележката е много добра. Нашата сватба ще е дневна, понеже, 30.08 се пада неделя, и гостите на другия ден са наработа, а и близките ми от смолян, искат вечерта да се приберат. За тези от варна, те са доста хора, но са все приятели. З а тях ми беше проблема, но пък от нещата, които прочетох, като се замисля, май наистина няма да платим нощувките, или като вариант, ще платим, 1/2 от цената. Но пък има и друго, че приятелите ни могат да си го позволят, незнам ще го решим и каквото стане, все пак мерси за съветите  smile
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: