Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

март 03, 2025, 16:59:48

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бебето и домашните любимци- за и против!  (Прочетена 63516 пъти)

Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: февруари 09, 2009, 13:42:26 »

Сlovos имаш 2 ужасно прекрасни същества  Girl_hide Girl_hide
Активен
opera
Регистриран

Публикации: 3

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: февруари 12, 2009, 11:36:51 »

Аз съм против,поне в първите години на детето
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #47 -: февруари 12, 2009, 13:54:02 »

Аз съм против,поне в първите години на детето

А някакъв аргумент ще дадеш ли?

То вече всичко е изписано, но да го повторя - няма причина да се маха домашното животно по време на бременност и при малко бебе. Ако животното е имунизирано и се поддържа някаква хигиена, присъствието му в дома е само предимство. Да не говорим колко е полезно за децата както и от гледна точка на имунната им система, така и за възпитанието им.

Може би, не е добра идея да си взимате тепърва животинче, по време на бременността и когато сте с малко бебе по чисто практични причини. Животните изискват почти толкова грижи, колкото и децата. Ако сте начинаещи... по-добре не се захващайте.

А за заразите... бабини деветини.... Не, че няма рискове, но по-долу добре е обяснено при какви обстоятелства са опасни.
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: февруари 12, 2009, 16:53:02 »

Аз съм на мненията изписани до сега, нямам нищо против животно и бебе на едно място. Да ви споделя какво ми се случи преди седмица, говорим си с мъжа ми че към края на годината ще започваме с опитите за бебе и той както се радваше на кучето и реши да й каже :"Съни приготвяй се догодина като имаме бебе да отиваш на село"  shok Толкова ме издразни, с раждането на бебе трябвало да дадем на някой кучето!!! Как да му обясня че това няма да стане по никакъв начин. За мен това е най-жестокото наказние спрямо животното без то дори да знае защо е завързано със синджир в двора на село. Знаете ли колко кучета умират от мъка по стопаните си, кучето на баба ми се разболя и умря за няколко месеца без нея, при условие че беше добре хранено и гледано!!! Незнам какво му стана и как да му докажа че няма как кучето да навреди на бебето!!! Само да вметна че имаме мини пинчер  Wink
Направо незнам какво ще правим, но ми се ще въобще да не почваме с опитите за бебе преди да сме решили този въпрос, нямам намерение да се подлагам на излишен стрес по време на бременност!!!
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: февруари 16, 2009, 15:13:20 »

аз съм твърдо ПРОТИВ !
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: февруари 16, 2009, 17:31:12 »

аз съм твърдо ПРОТИВ !

Защо? Нали сме във форумче, кажи поне "аз съм против защото............"  pleasantry
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: февруари 16, 2009, 17:45:28 »

Защо? Нали сме във форумче, кажи поне "аз съм против защото............"  pleasantry
И аз съм против,но за себе си и ще кажа защо-ако се поддържа добра хигиена и се обезпаразитява на всеки месец и половина-два-о'к няма проблем бебе да живее с куче,но при всички други положения-не,не желая постоянно да съм под напрежение бебето ще хване ли нещо от кучето или няма да хване good И затова съм решила ,че куче няма да гледам когато имам дете pleasantry
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: февруари 16, 2009, 19:07:11 »

Наде и аз съм за спазване на добра хигиена, но когато свикнеш с едно животно  е трудно да се разделиш с него, заради друго хубаво нещо  pleasantry
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: февруари 16, 2009, 22:06:51 »

Гери,всичко си е въпрос на личен избор,аз като съм против не казвам и ти или някой друг да си против good Има много примери,дори във форума на перфектно съжителство на бебе с домашен любимец,аз не съм против това хората да гледат бебета с кучета/котки,просто аз не смятам да гледам и животно и дете един ден-защото няма как да съм на 100% сигурна,че кучето ми е няма някоя инфекция в тялото,просто залагам на сигурното give_rose
Активен
сиска
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: февруари 17, 2009, 08:01:07 »

Аз си отглеждам и котка и бебе в нас!В началото мислех,че е невъзможно и обмисляхме варианто да го дадем на някой да го гледа,но така и не го направихме...не ме питайте сега всеки ден как трябва да чистя!!!Добре,че Котьо е супер мързелив и само си спи в едната спалня,а и добре дресиран и не закача Дани,по скоро е обратното smile
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: февруари 17, 2009, 09:41:26 »

добре де
аз съм против, защото според мен не е хигиенично  pardon
аз какво да гледам дете или куче
мисля го за ужасно... животно в къщи- мое мнение
Активен
сиска

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: февруари 17, 2009, 10:12:42 »

мисля го за ужасно... животно в къщи
Не се изказвай толкова остро!
Какво толкова му е "ужасното" на животното и бебето на едно място?
Ако съумееш да създадеш подходяща обстановка и да поддържаш добра хигиена какъв е проблема?
Друг е въпроса ако не харесваш по принцип животните pleasantry
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: февруари 17, 2009, 11:25:17 »

еми остро е защото не ги харесвам, незнам какво трябва да направя  huhhuh.gif
никога нме съм ги харесвала. Има хора които ги харесват и които нямат и не биха имали нищо против да си отглеждат децатаи кучето взети заедно. Е, аз май не съм от тях  pardon
Активен
сиска

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: февруари 17, 2009, 11:31:05 »

Сори за Offtopicизтрийте ме ако не е за тук

Трябваше да започнеш с това,че не харесваш по принцип животните,а не в комбинация с бебе!
Тук темата е Бебето и домашните любимци- за и против!  ,а не "За и против домашните любимци"
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1039

хубавото винаги предстои ...

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: февруари 17, 2009, 11:44:10 »

Аз обожавам домашните животни и винаги съм гледала котки (Сиска, вашият сиамец страшно мног прилича на предишната ми сладурана give_rose). През цялата си бремнност гледах в къщи  една фантастична норвежска горска калпазанка, която много се чудих дали да оставя в къщи, но като влязох да раждам  я дадохме на бабите ни да я гледат и единствената причина е, че е с огромна козина и само тичаше из целия апартамент и всичко беше в косми - качваше се навсякъде. Тогава ми беше много мъчно, че се разделихме, но от сегашна гледна точка съм доволна, че го направихме - просто съм сигурна, че малкия щеше непрекъснато да е в косми , а и както лапа всичко girl_impossible... а не исках да затварям писаната в една стая, просто не е честно. НАдявам се малкият като порастне още малко и да си я вземем при нас tease
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: