Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 21:35:15
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Взимане на булката - 2 част
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Взимане на булката - 2 част (Прочетена 195248 пъти)
AliTia
Сватбен ГУРУ
Re:Взимане на булката - 2 част
«
Отговор #465 -:
септември 13, 2012, 10:37:52 »
Зайче, Езра е права. Или си го играй цялото, или не го започвай. Ти си преценяш, дали ще танцуваш хора или не. Все пак си е твоята сватба. Аз лично обичам хората, народната музика и традиции. Това ме подтикна да науча, с помощта на видео уроци, повече хора. Даже "ширто" затропах
. Но пак казвам, всичко е до желание
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #466 -:
септември 13, 2012, 19:52:51 »
Цитат на: MissBride в септември 13, 2012, 09:44:11
Има лу булки, които не могат да играят никакви хора?
Аз не съм им особен фен и не съм играла и се чудя какво да правя, понеже майка ми държи да играя цяла вечер, а....
при вас как беше?
Сестра ми и мъжът й също не могат да играят хоро. Шаферите водихме хората. То по принцип това е и едно от задълженията им . Само кумът се включи в традиционното "Яж куме, пий, тебе ти е ред..." и с кумата се опитаха да играят ръченица.
И аз като другите ще те посъветвам - или научи 1 хорце и го изиграй цялото, или въобще не го започвай.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #467 -:
септември 16, 2012, 12:46:38 »
Цитат на: MissBride в септември 13, 2012, 09:44:11
Има лу булки, които не могат да играят никакви хора?
Аз не съм им особен фен и не съм играла и се чудя какво да правя, понеже майка ми държи да играя цяла вечер, а....
при вас как беше?
Moга да играя хора, но с роклята беше адски неудобно. Изиграх едно пред вкъщи и макс 2-3 в ресторанта(от 10). По време на др хора използвах момента да обиколя гостите, които са по масите
Научи едно-право примерно и се хвани само ако вътрешно го желаеш, защото насила нищо не се получава, най-много да се изнервиш. Не е задължително булката да е на всяко хоро. В денят на сватбата ти последното нещо което ще забележи майка ти е дали си на хорото
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
«
Отговор #468 -:
септември 25, 2012, 09:05:23 »
Аз изиграх 2 прави и една Бяла роза. Много ми пречеше поклята, постаянно я настъпвах и губех ритъма. И от гостите 1-2ма ме настъпиха по една време даже. От друга страна ми скриваше краката и много не личеше като се обърквах
Иначе за самото вземане, за да не съм съвсем
На вратата на входа кумата ги посрещна с чинията с лимончетата
Кума от първия път познал в кое пликче няма нарисувано лимонче, но младоженеца не го послушал. Иначе и кума помагал с яденето на лимоните
Добре ги витаминизирахме
Активен
vanesska
Любопитен
«
Отговор #469 -:
септември 29, 2012, 08:50:33 »
Здравейте момичета!Аз имам един въпрос,но преди да го задам ще разкажа нещо.Значи преди 15г. загубих баща си.Майка ми след около 6-7 години заживя с един наистина много добър човек.Нямат сключен брак.Аз и сестра ми така и не можахме да му кажем татко,но както и да е.Сега към въпроса - дали е възможно при взимането ми от вкъщи майка ми да ме изведе и предаде на кума,или трябва да е мъж.Наистина нямам нищо против този човек,но....не знам.Вие как мислите,че трябва да постъпя?
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #470 -:
септември 29, 2012, 09:01:53 »
Ами според мен идеята на извеждането е бащата да предаде дъщеря си на новия и съпруг. Ако не искаш да е въпросния човек, просто прескочете този момент или кума да те изведе!
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #471 -:
септември 29, 2012, 09:27:30 »
Аз мисля, че е по- добре мъж да предаде булката, но ако ти не го чувстваш по този начин, няма смисъл да се насилваш. Или пропуснете този момент, или майка ти да те предаде. Важното е на теб да ти е комфортно, не мисли как е прието да се направи.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #472 -:
септември 29, 2012, 10:51:16 »
Моя баща също почина и аз съм се чудела кой да го "замести" в този ритуал. За мен най-важното е да бъде човек, който обичам и в същото време и той с голяма гордост би приел да го направи - избрах си любимия ми вуйчо (пак е мъж и не е приятел на майка ми).
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #473 -:
септември 29, 2012, 12:43:03 »
В някои краища на България булката се извежда от малко момченце
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #474 -:
септември 29, 2012, 13:37:30 »
Ванеска
, и моят баща почина преди 18 години. Доста се колебах и аз кой да ме изведе. Знам, че трябва да е мъж и избрах достоен, уважаван от мен такъв - съпругът на сестрата на моя мъж
В ситуации като нашата, когато нещата не могат да се направят, както повелява традицията, просто избери мъж, който уважаваш, който е добър по сърце и те кара да се чувстваш спокойна и усмихната (последното е важно на този ден!).
Това е моето мнение. Успех
Активен
Миши
Професор
«
Отговор #475 -:
септември 30, 2012, 15:44:57 »
Ванеска моя приятелка вчера сключи брак и нейния дядо я изведе и предаде на съпруга й. Има си баща, но е отгледана от баба си и дядо си и за нея беше изключително важно именно дядо й да я предаде. Така че ако имаш дядо, чичо / вуйчо / или друг важен за теб по една или друга причина човек може той да си те изведе без никакви проблеми. Помисли ти как би се чуствала удобно.
Активен
vanesska
Любопитен
«
Отговор #476 -:
септември 30, 2012, 17:23:08 »
Благодаря ви много за помощта.Имам и вуйчо и чичо,но не ги чувствам чак толкова близки.
Миши
,добра идея ми даде
,винаги съм била много близка с дядо ми.Винаги страшно много ни е помагал.Може би ще го обсъдя първо с майка и тогава ще решаваме.
Активен
DVKZ
Любопитен
Публикации: 33
«
Отговор #477 -:
септември 30, 2012, 21:26:17 »
Цитат на: vanesska в септември 30, 2012, 17:23:08
Благодаря ви много за помощта.Имам и вуйчо и чичо,но не ги чувствам чак толкова близки.
Миши
,добра идея ми даде
,винаги съм била много близка с дядо ми.Винаги страшно много ни е помагал.Може би ще го обсъдя първо с майка и тогава ще решаваме.
Честно да ти кажа не знам как са традициите при вас, но по много краища извеждането на булката се прави от бащата, а майката има друго задължение- да излее пред тях едно менче с вода. Разбира се ти може да си направиш както искаш ритуала, но ако искаш това с менчето, в такъв случай трябва да помислиш кой да го излее. Личното ми мнение, без да се натрапвам, е да те изведе дядо ти, повярвай ми адски ще се зарадва човека, а и щом сте близки е чудесно. За мен при случаите когато липсва бащата, добрите алтернативи са брат или дядо, но разбира се пак зависи от отношенията. Аз не бих избрала втория си баща, макар и да ме е отгледал и да го уважавам, при ситуация, в която се е случило нещо лошо с истинския ти, а не ви е изоставил и майка ти да се е омъжила за друг. Разбира се както казват и другите най-добре е да го направиш, както ще ти е най-добре. За мен лично взимането на булката от дома е най-силната част от една сватба, много емоционален момент, макар и да не си падам по тъпаните и акордеоните.
«
Последна редакция: септември 30, 2012, 21:35:27 от DVKZ
»
Активен
cv
Ентусиаст
Публикации: 117
«
Отговор #478 -:
октомври 01, 2012, 10:23:51 »
В случаите, когато булката не я извежда кума, а примерно дядо или брат, кума и кумата ходят заедно, а младоженеца къде е в цялата картинка? Че и при мен ситуацията е същата и не знам дали дядо или кума да ме изведе
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #479 -:
октомври 01, 2012, 10:25:12 »
Младоженеца чака пред къщата/входа на блока, заедно с останалите сватбари.
Активен
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
34
Нагоре