Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 07:11:29
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как да бъдат облечени гостите ни?
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как да бъдат облечени гостите ни? (Прочетена 223291 пъти)
Stasi_K
Новак
Публикации: 12
Отг: Как да бъдат облечени гостите ни?
«
Отговор #225 -:
февруари 08, 2012, 15:04:32 »
А да помоля само дамите за това, а на мъжете да се закачат по реверите цветчета в цвета на сватбата ... може би ще е по - удобно!? Като може да се предвидят и допълнителни бройки за дамите с "малки камъчета в обиците"
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #226 -:
февруари 08, 2012, 15:15:34 »
да, това последното е по- практично, може да са от плат и да си ги направиш сама цветята.
ето тук има лесен начин , аз вече се научих
http://jnedelcheva.blogspot.com/2011/04/blog-post_06.html
или да закупиш такива примерно :
http://www.kardasis.com/kardasis/bg/catalog/81
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #227 -:
февруари 08, 2012, 15:19:00 »
Stasi_K
, ти винаги можеш да ги помолиш. За това точно не ти трябва нашето мнение. Това са твоите гости и в зависимост колко сте близки можеш да ги помолиш за каквото решиш,че е уместно.
Ако говорим за лилаво- лично според мен е задължаващо- това значи тоалетът на дамите да е черно, лилаво, бяло го изключвам, сиво,бежово и май е това.
Ти си познаваш гостите и ти знаеш или поне е логично да знаеш дали биха се съгласили.
Честно казано аз не харесвам лилаво, но ако булката държи на това, ще гледам да и угодя.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #228 -:
февруари 09, 2012, 16:46:26 »
според мен тематична по цвят сватба е добра идея, ако това е което искаш. има много варианти за аксесоари за жените (ако нямат възможност за тоалет в твоят цвят). тук рискуваш повечето дами да са с черни рокли...
за мъжете ще е най-добре да подготвиш нещо за реверите на саката... ще стане неприятно шарено, ако са с различно лилави ризи, пък и това не е най-подходящият цвят за мъжка риза...
Активен
Stasi_K
Новак
Публикации: 12
«
Отговор #229 -:
февруари 10, 2012, 12:54:23 »
Благодаря за съветите които получих.
Искаше ми се да са "в тон " със сватбата гостите, но определено не е нещо към което се стремя.
А цвета, като лилав беше примере. Все още обмислям цвета на нашия ден.
Активен
MaryM
Любопитен
Публикации: 25
«
Отговор #230 -:
февруари 14, 2012, 14:06:53 »
Цитат на: fashion в януари 10, 2012, 16:40:25
Момичета, дано да успеете да ми помогнете. Поканени сме на сватба през февруари, направо незнам с какъв тоалет да отида. Обиколих толкова магазини и всичките зимни тоалети са черни рокли или пак някакво съчетание в черно или тъмните гами...
,не ми се ще да съм тъмно облечена на сватба. Моля, ако някой има идеи за по-цветен зимен тоалет да ми прати линкче или магазин където предлагат нещо по-различно...
Според мен не е проблем да бъдеш цветна и стилна и в черен тоалет, всичко е в аксесоарите. Например една черна рокля може да изглежда чудесно с красив шал в червено, маджента, оранжево или например с красиви червени обувки кореспондиращи с гривна, аксесоар в косата и т.н. Черното е много благодатна база за красиви и стилни ярки аксесоари. Обратно, рискът от неуместен шарен/ярък тоалет за сватба през зимата е доста голям. Но винаги има значение и каква е точно сватбата, колко официално е събирането след церемонията и т.н. Успех и дано не съм закъсняла с коментара
Активен
MaryM
Любопитен
Публикации: 25
«
Отговор #231 -:
февруари 14, 2012, 14:17:25 »
[quot
Човек може да бъде официален и без костюм.
[/quote]
Ето тук си в много голяма грешка когато става въпрос за мъж - костюмът (и то с определени правила съобразно часа на повода - най накратко светъл до ранен следобен и задължително тъмен за вечер при това винаги с риза с дълъг ръкав независимо от сезона) е минимума за официален външен вид на мъж на подобен повод. В случая изобщо не коментираме смокинги и фракове, които вече са друг вид дрескод. Съжалявам да го кажа, но всякакъв друг "официален" вид за сватба е комично селско изпълнение - но такива присъстващи има на всяка сватба и ярко се открояват. Уточнявам че може да има изключения ако сватбата е в гората или на брега на морето, или ако самите младоженци са "неглиже", но това са по-скоро изключения.
А колкото до черната рокля, не виждам какъв е проблема - според мен с елегантна черна рокля и подходящи аксесоари нещата могат да се получат чудесно!
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #232 -:
февруари 14, 2012, 14:28:02 »
Защо трябва да се убеждаваме в нещо? Всеки си има предпочитания. Аз лично споделих, че не харесвам черно и този факт не се променя. Тъмно - да (тъмно - сиво, тъмно - синьо, тъмно - зелено, дори тъмно - лилаво, графитено и какво ли още не...), но не и черно. Говоря за гостите, за младоженеца може, черен котсюм до бяла рокля стои добре.
Помолих приятелките си да не идват с черни рокли, някак ми е като за погребение. Те нямаха нищо против.
Но леля "еди коя си" не мога да я задължа да си купи нова рокля за сватбата ни.
Мисля, че дрескодът не е приложим в нашата действителност. Става само за коктейлни сватби с по-малко гости.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #233 -:
февруари 14, 2012, 14:34:40 »
Ох, момичета, защо така ги мислите в какви цветове ще са облечени гостите ви?
За кумове, родители и най-най-близките хора разбирам, ама за другите? Та в сватбения ден могат да се случат далеч по-неприятни неща от това повечето жени да са избрали черни рокли
Въобще не си го слагайте на сърце, това са излишни притеснения и ядове. И ви го казвам съвсем добронамерено като човек, на когото му е минала сватбата
Активен
abrakadabra
Ентусиаст
«
Отговор #234 -:
февруари 21, 2012, 00:08:32 »
hahahh, ох като чета за какви неща се притеснявате, не мога да не ви споделя: една позната направи сватба с 300 души - дрес код бяло и черно. И всички гости го бяха спазили. Само кума където беше с дънки ама.... очевидно човек не знае откъде ще го изненадат:)
Активен
Kalama
Сватбар
Публикации: 265
«
Отговор #235 -:
февруари 21, 2012, 12:16:35 »
Това за дрес кода и на мен много ми се иска. За западния свят това е обичайно и като съм гледала филми изглежда много готско. В България обаче, като го споменах пред няколко човека и реакцията беше "ауууу, ама аз нямам такива дрехи, няма да дойда". Много грозно ми изглежда да отидеш на сватба по дънки или с всекидневни дрехи, без прическа. Винаги съм се възмущавала на такива хора как може да не покажат малко уважение. В повечето случаи не става въпрос за пари, а за вкус и елементарна етика. Върха на липсата на вкус, който съм виждала беше едно шаферче, което го пуснаха по дънки и цветна риза да хвърля цветчетата от рози пред младоженците. Направо изумях на тази майка, толкова не е ли виждала как са облечени шаферите.
Така, че аз съм твърдо за дрес кода, но мисля че това няма да се приеме добре поне от моите гости.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #236 -:
февруари 21, 2012, 13:13:17 »
Според мен необходимостта от дрескод се появява само при определен тип събития. И веднага давам три примера: на последната сватба, на която присъствах нямаше никакви изисквания за определено облекло, но тъй като аз в ежедневието си нося само тъмни цветове, прецених, че не са удачни за сватба и 2 седмици си търсих подходяща светла рокля. Не открих нищо, което да ми стои добре и да е подходящо за сватба. Накрая комбинирах свои дрехи, в които се чувствах удобно, танцувах цяла вечер и не бях по-неофициална от всеки друг гост. Специална прическа нямах, но и булката беше със своя си направена прическа, а изглеждаше чудесно. За сведение, сватбата беше в град София, в ресторант от средно ниво, на открито, тоест не е била в някоя кръчма, която да предполага по-лежерен вид. Освен това с булката не се бях виждала никога, свързани сме посредством познанството й с годеника ми и въпреки това след жеста да ни покани на сватбата си, станахме много по-близки. Мисля, че взаимно си показахме уважение и облеклото е било последното, което да има голямо значение за това дали тържеството й е било идеално.
Вторият ми пример е свързан с нашите бъдещи кумове. Кумата притеснено ни каза още преди месеци, че малкото й момченце не понася нито панталони, нито дънки и в никакъв случай не успява да го убеди да се облече по някакъв специфичен начин за събития. Аз самата не държа на шафери или на деца с листа в ръцете и честно казано ме вълнува само това те да са ни кумове, а децата им - да се чувстват добре на сватбата ни, та ако ще детето й е да облечено в тениска и къси панталони. В крайна сметка едва ли на тържеството ще снимат само и единствено детето, за да е то символ на неспазения ни дрескод.
И трето, ние например планираме сватба в градина, с много зеленина и гледка към планина, което автоматично прави високите токчета и префинените прически излишни. На сватбата, за която говорех по-горе, имаше 3 момичета, облечени в най-добрите традиции на мацките - пъстри рокли до земята, за прическите дори няма смисъл да ви казвам - изглеждаха добре и точно като за лъскаво събитие, да не забртавя да спомена и ужасно високите токчета, на които самите момичета едва пристъпваха. Веднага щом влязоха в ресторанта, седнаха по масите и когато след 3 часа станаха да танцуват, бяха без обувки, с рокли, мотаещи се неудобно в краката им. Не мисля, че се забавляваха достатъчно или че успяха да обърнат подобаващо внимание на младоженците, просто защото им се налагаше да вървят с големи усилия. Тогава уважението е било налице, но удоволствието от сватбата е било изчезнало. Кое е по-ценно?
Разбира се, ако сватбата е в хотел Шератон, горните неща нямат значение, но в общия случай сватбите не са на такива места. Мисля, че балансът за добро облекло на сватбата изисква да се вземе предвид и удобството на гостите. Да, действително, късите панталони са неудачни навсякъде, но едва ли някой чак така би се появил на сватба. По-нагоре вече преминалите през сватбените емоции булки разумно съветваха да не се съсредоточаваме толкова върху това, защото никой не помни как е бил облечен на някоя си сватба, но всички помнят дали тя е била щастлива или не. И мисля, че думата уважение към булката следва да се използва по-внимателно, защото толкова силни думи за някаква си прическа на гост например, говори за влагане на прекалена емоция в нещо не чак толкова значимо.
Активен
Kalama
Сватбар
Публикации: 265
«
Отговор #237 -:
февруари 21, 2012, 13:33:50 »
Благодаря Ви за изчерпателния отговор. Разбира се и вие сте права. Уважавам Вашето мнение, а понятията "прическа" и "официално облекло" са доста относителни. Но повярвайте ми съм виждала наистина безумия.
Може би не не бях до край изчерпателна за въпросната сватба, но ставаше въпрос наистина за изискан ресторант и много стилно сватбено тържество. Въпреки всичко, това беше най-хубава сватба на която сме били до сега, но на фона целия вкус с който беше направена наистина нищо не е коствало на майката да си облече детето подобаващо. А и самата булка сподели, че не е очаквала шаферчето да бъде по дънки, в противен случай са щели да платят дрехите на детето, ако това е бил проблема и не са искали да се охрачат за нещо което след това няма да носи.
Въпреки всичко аз съм твърдо ЗА тематичното обличане на сватба. Като под това имам в предвид строго официално за изисканите ресторанти, по-лежерен вид за градиско пари, ако щете дори хавайки за плажна сватба.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #238 -:
февруари 21, 2012, 13:37:27 »
Дрес кода не изисква задължително официално облекло ,по-скоро се упоменава с цел съобщаване на стила на събитието.
Активен
Violet
Професор
ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com
«
Отговор #239 -:
февруари 21, 2012, 16:34:44 »
Преди броени дни разговарях с интернационални младоженци, мои близки приятели. Казаха, че в държавата, в която ще е церемонията традицията (или по-точно практиката) е мъжката част- и младоженец, и гости да наемат смокинги за церемонията. Според мен е въпрос на време да се появят подобни методи на обличане и в България, просто трябва време да узрее като идея. Преди 7-10 години всички биха били скандализирани да направят цветна сватба или такава в черно, днес колкото по-нестандартно, толкова по-интересно.
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...