Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 24, 2024, 19:20:29
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как да бъдат облечени гостите ни?
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как да бъдат облечени гостите ни? (Прочетена 223065 пъти)
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
Отг: Как да бъдат облечени гостите ни?
«
Отговор #45 -:
март 21, 2008, 11:23:02 »
Цитат на: zvezdiche в март 21, 2008, 11:19:54
нямам предвид цветът да се определи като дрес-код в поканата. питам това, защото една приятелка ме изненада с дюс бяла нежна рокличка, която си е купила за моята сватба. цветът е шампанско, но и моята рокля не е снежно бяла
отделно на това свекървата за малко да се докара в снежно бяло бюстие
, но след дълъг напрегнат разговор се спря на бяла блуза
Е това мисля, че е гадно или поне на мен би ми станало гадно, ти каза ли и нещо за рокличката или само
Аз това мога да го простя само на шаферките май
Активен
ina_lemon
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #46 -:
март 21, 2008, 11:23:44 »
Аз принципно не мога да разбера защо това е толкова важно.На лятна сватба какво очаквате да сложат хората първо, и второ - винаги за всеки ще бъде ясно коя е булката.Никой няма да ви засенчи и ако си мислите, че само цвета на роклята ще напомня на гостите за какво са дошли там - грешите. На моята сватба имаше едно момиче с бял панталон, имаше още едно на което роклята беше основно в бяло и малко зелено..... повярвайте, това са памучни и трикотажни тоалети които нямат нищо общо с булчинска визия.
Активен
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #47 -:
март 21, 2008, 11:28:38 »
Ина просто на сватба която бях имаше момиче, което спокойно можеше да бъде объркано и за булка и за шаферка, изобщо не беше трикотаж това, знам че особено за лятото се носят много бели дрехи, но мисля, че официална бяла рокля не се вписва.
Активен
ina_lemon
«
Отговор #48 -:
март 21, 2008, 11:32:51 »
Ами, ако не ви е неудобно тогава, казвате на ушенце на мацките-и никакво бяло щото
Все още не разбирам къде точно е важността на това нещо, ама явно в мен е проблема, след като само аз съм на това мнение.
Активен
блясъчко
Професор
щастлива звездичка
«
Отговор #49 -:
март 21, 2008, 11:34:12 »
Цитат на: nina_nikole в март 21, 2008, 11:23:02
Е това мисля, че е гадно или поне на мен би ми станало гадно, ти каза ли и нещо за рокличката или само
Аз това мога да го простя само на шаферките май
казах й мнението си, тя ми е доста близка и в крайна сметка възприе, че няма да се появи така. обаче аз не искам на никого да се налагам, но много мои близки хора не смятат, че е удачен тоалет. кумата ми ми е пръв съветник за всичко и й се доверявам, нейното мнение съвпада с моето. а на моята приятелка казах също че с радост ще я приема в този тоалет в шаферска роля. тя прецени, че може би е твърде отговорна позиция.
ina_lemon, наблюдавам, че си доста освободен от предразсъдъци човек в този форум, което е прекрасно
аз също съм била на сватба в снежно бяла пола, но с блуза и обувки в съвсем други, при това наситени цветове. има неща, които не мога да обясня с думи, камо ли да защитавам като позиция, но вътрешното ми чувство ми казва, че не е редно така, и хората сами трябва да се сетят. съжалявам ако греша
Активен
ina_lemon
«
Отговор #50 -:
март 21, 2008, 11:38:35 »
Няма тука място за грешни и правилни позиции, всеки си е с мнението и то за него си е най-важното. Но лично моя съвет към теб, ако мога да си позволя да го дам е, да оставиш този проблем на разбиранията и вътрешните чувства /както ти го наричаш/ на гостите ти.
Активен
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #51 -:
март 21, 2008, 11:38:52 »
Цитат на: zvezdiche в март 21, 2008, 11:34:12
ina_lemon, наблюдавам, че си доста освободен от предразсъдъци човек в този форум, което е прекрасно
аз също съм била на сватба в снежно бяла пола, но с блуза и обувки в съвсем други, при това наситени цветове. има неща, които не мога да обясня с думи, камо ли да защитавам като позиция, но вътрешното ми чувство ми казва, че не е редно така, и хората сами трябва да се сетят. съжалявам ако греша
Присъединявам се към това което е казала звездиче. А иначе как да ти обесня, просто някакво вътрешно чувство. А и точно това смятам да направя, по една шега пред приятелките ми, че само булката е бяло.
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #52 -:
март 21, 2008, 14:00:58 »
ограничение в цветовете на гостите мога да приема за нормално, само ако ги каните на "тематично" тържество - напр. на .... "лилаво парти", където е желателно (почти задължително) всички гости да са в нюанс на лилавото, защото това е идеята на партито.
Когато зълва ми се жени, беше забранила на двете майки да се обличат в черно - това ми се стори много нередно, още повече, че нейната майка е доста едра жена, а пък черното много й отива и е идеален цвят за всякакви други комбинации.
Що се отнася до бели тоалети за сватба... рабирам, че не ви е приятно, но щом не са й с кринолини и воал - значи няма шанс да ви объркат, спокойно
сега като е замислих, се сетих, че и аз на една сватба се бях облякла в бяло (но чак сега се сетих и ми направи впечатление) - и това беше абсолютно неволно, просто след официалните мероприятия реших да се преоблека в нещо по-удобно за ресторанта, а 70% от летните ми дрехи са бели...
Активен
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #53 -:
март 21, 2008, 14:04:47 »
Цветовете си имат своята символика все пак. Мисля, че е разбираемо за твоята приятелка, от една страна обличаме черно за погребение, но от друга черното е номер 1 при официалните тоалети. В тази връзка ако темата за сватбата се обедини с цветовете тогава може да напишете в поканата, че ще е "лилаво парти примерно" и всички да са в лила.
Ех ама го измислих
аз такава сватба не си я представям
Активен
блясъчко
Професор
щастлива звездичка
«
Отговор #54 -:
март 21, 2008, 14:27:06 »
очаквах подобни мнения, защитаващи свободата на обличане на гостите. но както някой не би искал гостите му да са спортно облечени на сватбата, така и аз имам мнение за бялото.. не, че аз имам против спортното обличане - дори както познавам кума ми, едва ли ще облече нещо официално. замислих се за тези неща след идеята на свекървата да облече нещо, което в горната си част е булчинска рокля (поне по обясненията й това разбрах и искрено се изплаших). и най ненадейно моята приятелка ми прати снимка на роклята си. ми на снимка тази рокля е откровено бяла, а не че моята има кринолини, не че съм с воал, и не че някой ще е по-хубав от мен. напротив, тези момичета са цветята на моята сватба и бих искала да си ги представя като такива
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #55 -:
март 21, 2008, 15:50:18 »
Момичета да ви кажа и на мен ми се иска да има някакъв дрес код, и се чудя дали да напиша на поканите, майка ми казва че е доста неприлично. Но аз си мисля че да идеш на сватба по дънки е неприлично, недупостимо, а има доста такива хора, които го правят-те може би не познават етикета или не държат на него. Но фактът че някой няма представа от това какво трябва да му е поведението на различни места, не го извинява за грешките. Искам сватбата ми да е изискана и стилна. Може би ако някой иска нестандартна сватба на полянка дънките да са удачен вариант, но за изискан ресторант едва ли.
И нещо друго забелязах, наблюдавах сватби на хора от малцинствата и искам да ви кажа, че всички жени бяха с много официални рокли-е верно малко крещящи за моя вкус,но все пак супер официални, мъжете бяха с костюми.
Не мисля че е толкова скъпо човек да си купи едни по официални дрехи,които да облича за специални поводи. То е въпрос на уважение за мен дори.
Активен
cvetulka
Новак
Публикации: 18
За облеклото на главните действащи лица
«
Отговор #56 -:
септември 17, 2008, 14:53:11 »
Здравейте, покрай организацията на сватбата възникнаха някои въпроси за облеклото на главните действащи лица. Според вас как трябва да са облечени родителите, братя и сестри? Моята ппредстава е, че трябва да са официални за повода, като мъжете е желателно да са с костюм или поне официален панталон и риза. За съжаление получих отпор от родата
...Но това е друга тема. Какви са вашите виждания по въпроса?
Активен
Zahira
Отг: За облеклото на главните действащи лица
«
Отговор #57 -:
септември 17, 2008, 15:15:26 »
Аз лично съм за това да бъдат официално облечени. Има си етикет на поведение и обличане и някак си не върви родителите особено да дойдат по дънки и тениска или някакво по-ежедневно облекло. Все пак това е и техен празник както и на братята, сестрите и т.н. и те също както си написала са главни действащи лица. Ще останат запечатани на лентите както и на видеото за идните поколения и според мен поне трябва да се приведат в по-официален външен вид.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #58 -:
септември 18, 2008, 13:38:41 »
аз също съм на мнение че родителите и братя и сестри трябва да са официално облечени. след младоженците и кумовете към тях са отправени погледите.
с баща ми също имам проблем с обличането, отказва да е с костюм защото трудно си намира такъв който да му пасне а не обича да обикаля по магазини, но поне каза че ще е с панталон и риза. но имам още време ад го убедя да се разходим по магазините и за сако.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #59 -:
септември 19, 2008, 17:19:40 »
Цитат на: cvetulka в септември 17, 2008, 14:53:11
Моята ппредстава е, че трябва да са официални за повода, като мъжете е желателно да са с костюм или поне официален панталон и риза. За съжаление получих отпор от родата
...Но това е друга тема. Какви са вашите виждания по въпроса?
За мен това е абсолютно задължително! Никой от нашите не си и беше помислил да е по друг начин.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30