Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 00:53:17

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Танците  (Прочетена 249769 пъти)

Tarna
Ентусиаст
**
Публикации: 113

« Отговор #270 -: октомври 21, 2009, 10:53:25 »

Намислила съм да има мъжко хоро и дамско хоро на сватбата, годеникът ми изцяло одобрява идеята. За късмет имам приятел, който води уроци по хора и ще може да наема залата и да ни научи 1-2 от по-завъртяните хора-Елено моме и някое друго. Мисля 1 месец преди сватбата да поканя момичетата да учим хора, после може да си направим импровизирана сбирка и да се получи весело.
Активен
Vanche_
Ентусиаст
**
Публикации: 72

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: октомври 21, 2009, 16:12:25 »

Страхотна идея, Tarna! Ние на нашата сватба доста хора изиграхме. Единственият ни пропуск беше, че не бяхме обсъждали дали да има булчинско хоро, а в последствие се оказа, че доста хора са очаквали да има. Дали все още е честа практика това хоро? Ние го бяхме забравили, и съответно не изиграхме такова, добре е да се коментира предварително. Просто го споменавам, защото може да има и други като нас  girl_wink .
« Последна редакция: октомври 21, 2009, 16:14:10 от Vanche_ » Активен
Elena_Hristova
Любопитен
*
Публикации: 37

« Отговор #272 -: октомври 22, 2009, 07:16:56 »

Булчиното хоро си го е имало винаги на сватбата,то си е българска традиция,но
           друг е въпроса че някои младоженци,не се съгласяват да го има,защото един вид искаш
           пари от гостите си.
           Това е хоро което се води от булката и всеки които се хване на него трябва да си плати.До 
           булката е шаферката с кошничка и там всеки слага пари. В различните крайща на страната
           си има различни обичай.
Активен
Tarna
Ентусиаст
**
Публикации: 113

« Отговор #273 -: октомври 22, 2009, 09:19:07 »

Нямах предвид типичното булченско хоро с даване на пари. Затова казвам дамско хоро, за да няма недоразумения. На това хоро ще играят само жени, съответно на мъжкото само мъже. Разбира се, може да има и още 1,2 смесени хора-дунавско, право, например. Идеята взех от сватбата на кумувете ни. Там имаше само мъжко хоро и беше мнооого забавно-мъжете се хванаха за раменете и махаха с крака, който както може.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: ноември 06, 2009, 10:23:47 »

на нашата сватба се получи импровизирано мъжко хоро, на което танцуваха около 10 младежи, от които никой не можеше да играе, всеки подскачаше и беше много забавно, само едно момче можеше да играе добре и той се ядоса и си седна, беше голямо шоу smile
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: ноември 11, 2009, 12:45:58 »

Това хоро сигурно е било много забавно и интересно за гледане.  Bravo
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: януари 18, 2010, 18:27:41 »

Привет!
Някой може ли да ми препоръча курсове по народни танци в Дървеница, Студентски град или Дианабад (с изключение на Чанове, защото групата начинаещи за 11 януари беше запълнена, а на нас 23 февруари ни е малко късно)? Ще съм много благодарна за някакво инфо  give_rose А като съм тръгнала да питам ... ако можете да препоръчате и къде да потренираме за първия танц - искаме валс, танго или нещо такова ...  blum
Активен
D.J. Алекси
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Ако искаш сърце да дадеш, сърце ти трябва да имаш

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: януари 18, 2010, 18:42:22 »

Привет!
Някой може ли да ми препоръча курсове по народни танци в Дървеница, Студентски град или Дианабад (с изключение на Чанове, защото групата начинаещи за 11 януари беше запълнена, а на нас 23 февруари ни е малко късно)? Ще съм много благодарна за някакво инфо  give_rose А като съм тръгнала да питам ... ако можете да препоръчате и къде да потренираме за първия танц - искаме валс, танго или нещо такова ...  blum
Здравейте!
Обърнете се към колегите от Фолклорна формация "НАШЕНЦИ". Ако Ви трябват координати - google търсене - НАШЕНЦИ или на лични. smile Уроци по танго и валс има в VBOX и YOUTUBE. Виж тук - http://vbox7.com/play:620050ab Тези може да се потренират и вкъщи smile Успех!
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: януари 18, 2010, 19:21:55 »

Благодаря за предложението, разгледах сайта им, но за съжаление тренировките им са в Стрелбище, а тъй като се предвижвам без кола, ми идва далеч, а и няма да успявам да стигна навреме  smile
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #279 -: януари 18, 2010, 22:27:53 »

68-мо училище в Дружба 2, далече ли Ви е? От 1 февруари почва група за начинаещи. Клуб "Гайтани".
2 пъти седмично и 1 допълнителен ден за тези които желаят. Таксата е 30лв. месечно или 5лв.за една репетиция за нередовните. Няколко репетиций и сте готови за сватбата. Който се интересува да пише на лични.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: февруари 18, 2010, 23:56:19 »

Да ви се похваля - тази вечер бяхме с милото и с кумовете на първия ни урок по народни танци и сме много доволни  yahoo Учихме право, самоковско и дунавско хоро  danceg Най - хубавото е, че на милото много му хареса, а преди като му предлагах не беше особено ентусиазиран от идеята, но сега се запали много  chee
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: февруари 19, 2010, 10:05:25 »

А къде се записахте последно???
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: февруари 19, 2010, 11:36:36 »

В Студентски град близо до Зимния дворец в една нова кооперация има школа по танци, аеробика, тае бо и всякакви подобни. Решихме да ходим там, защото първо, че ни е много близо, и второ, че цените са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО изгодни - 25 лв. за индивидуален урок 1 астрономически час, което като се раздели на 4 човека, излика по 6 лв. и малко на човек (за сравнение иначе 1 час с група е 5, 50 лв., ако не се лъжа). Много сме доволни и защото момчето обяснява много добре и обръща специално внимание на всеки от нас поотделно  Bravo
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #283 -: февруари 19, 2010, 11:47:55 »

Напоследък има тенденция да се посещават такива курсове,което лично мен ме прави много щастлив.Българските народни танци са нещо много красиво и весело. Хубаво би било на сватбите да се играят повече хора.И аз така един ден реших да отида и много се запалих.Когато започнах(началото на декември) групата вече беше почнала и за няколко репетиций бяха научили 5-6 хора. В момента сме научили около 20. Ръководителя каза че за 2-3години ще владееме около 50хора. Сред които някой много трудни. разнообразието е голямо.Чак не им помня имената.Ще се опитам да изброя някой от тези които сме разучили за тези 2-3 месеца:   право хоро, право тракийско, търновско, джиновско, дунавско, дайчово,
чичовото, Пайдушка тройка, пайдушка четворка, селско влашко, шопско за пояс, ръка, арап, еленино, гръцкото, каракачанско, ширто ,опас, и др. Последното което взехме беше роженско и ли нещо такова.
Много е хубаво когато на сватба се хванат много хора и заиграят от съце. Но това рядко се случва, поне по софийските сватби. Което е много жалко. give_rose Миналата събота бях на една сватба,на която младоженците и част от приятелите са ходили по такива курсове и в резултат на което нямаше хоро което да не беше изиграно.Нарочно си избираха някой по засукани хора.Чак ми идваше да оставя пулта и аз да се хвана на хорото. smile Дано за в бъдеще да има повече такива сватби. Bravo smile
« Последна редакция: февруари 19, 2010, 12:02:26 от AIVEN » Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: февруари 19, 2010, 11:56:08 »

Offtopic    AIVEN, според мен още по-хубаво би било от по-малки деца и в семейството да се научат основните хора поне. Или също в училище - в моята прогимназия имахме час по хореография и от там знам доста неща.
Иначе - за разнообразие, за удоволствие, като алтернатива на някакъв спорт дори (натоварването никак не е малко) и за да научиш нови хора - напълно съм съгласна, че е хубаво да се посещават курсове  good
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: