Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 17:20:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: А как се разбирате със свекървата? - част 2  (Прочетена 142453 пъти)

goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: юли 31, 2009, 12:29:46 »

Ох аз съм бясна на моята свекърва. Като дойде и започва да вика на бебето "О мамо", "То мамо" и го мамосва, а аз страшно се дразня и и казах да престане, а тя ми вика, че едно време на бабите викали мамо и докато свикнела да вика бабо. Моята майка ми вика да не и обръщам внимание и да не си слагам такива дреболии на сърцето, ама се дразня. Ама аз ще и намеря цаката ще и викам я виж баба Лидия, а тя обича да и викат Лидка. А и като викал на майка ми че съм била особена, представяте ли си, ама простотия кво да се прави. Обаче съм решила сега майка като си замине да я хвана да глади да простира и да върши мръсната работа нали се натиска, защо да се правя на велика и да мъча като през това време ще мога да си почивам.
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #406 -: юли 31, 2009, 12:48:08 »

Олеелее,това много би ме подразнило.Как ще вика мамо на моето дете-браво на теб,че  си и го казала.Кажи и,че си чувствителна на тази тема и че не ти е приятно.А ако ме питаш мене ако можеш да я пратиш по живо по здраво най-добре.С едното праве и простиране голяма помощ ще е.Аз бхи предпочела сама да си пера пред това да ми стои дразнителя в къщи.Ама вие да не живеете заедно.
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #407 -: юли 31, 2009, 12:53:53 »

А глупости с тая как ще живея в една къща, дано се отучи ама и аз знам как да я дразня така че ще не ще ............. diablo
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Публикации: 285

Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #408 -: юли 31, 2009, 14:59:10 »

Голди искрено ти съчувствам.
Моята свекърва не е лошо разбирам я как иска да ми помага ,ама аз се дразня, защото аз си имам майка, която да ми помага като искам помощ. Още покрай сватбата леко почна д аме дразни като ми казва каква ще е моята сватба. После като се отделих ме с милото, направо полудявах като постояно носеше храна все едно аз немога да готвя, не че мога ама винаги мога да се науча когато искам. И един ден чашата преля като двамата със свекъра ми взели ключа и влзязли в къщи д ами оставят манджа докато ме няма направо откачих Oh my ... такъв скандал заформих на милото , че отначало ги защитава ама после дойде на моята.
Дразних се също като постояно ми звани по телефона да ме пита как съм и да ми идва на гости, а аз не съм от тези хора , които обичат да слушат заповеди или нещо като съвет ама споделен като заповед.  Един ден ми сподели как искала цял ден да стои в къщи направо откачих .. girl_impossible , после пък ми вика аз като се роди  бебето ще идвам във вас и цял ден ще стоя, само ще гледам няма да пипам и аз и казах , че няма такива неща ще се редуват с майка един път , тя единпът майка и за какво ми е само да гледа нали помощ искам , ако е така няма смисъл. И тя жена взе да ме разбира май.
ДО някъде ги разбирам свекървите някой ден и аз ще стана ама... надявам се повече да се усещам . smile те жените сигурно повече от нас се притесняват ама трябва ред да има шефа на къщата съм аз . tease
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #409 -: юли 31, 2009, 15:34:06 »

Хайде стига! beating
Какава "мама" е тя на детето? crazy
Всяко дете си има само по една майка!!! good

Аууу, как се ядосах само!!! beating Все с нещо ще ни троват живота тежи жени!!! beating
Голди, мила, наистина е много дразнащо, но гледай да не й се връзваш много, много на свекърва ти!!
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #410 -: юли 31, 2009, 16:35:34 »

Голди, това с мамосването ми е много познато.  diablo Свекърва ми не е лош човек и уж се разбираме, но и тя като твоята (и тя се казва Лидия  Girl_hide) казва понякога на детето "мамо" и аз много се дразня.  diablo Питала съм я защо казва така, а тя ми казва - "Ми незнам, това си е като израз"  crazy А не го казва всеки път, т.е. казва си "на баба момчето" и т.н.
Преди време племениците, когато ги гледаше тя, се обръщаха към нея с "мамо"!  Oh my ... И тя се чудеше ащо, но не й пречеше, а на мен ми направи голяяямо впечатление. Сега пък другия племеник на майка си казваше бабо 2 седмици, след като беше при баба и дядо. Е, как да не се ядосвам и на етърва ми и беше много неприятно.  diablo
« Последна редакция: юли 31, 2009, 16:38:03 от maria_lakova » Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #411 -: юли 31, 2009, 20:45:42 »

И на мен дядо му на милото ми вика "тате", а едно време баба ми всички ги "мамосваше", ама честно казано сигурно защото не се е отнасяло за мое дете не ми е правило впечатление. Жената наистина само като израз го употребяваше, "иди мамо за водица" и т.н. а не че е влагала в това смисъла "Аз съм ти майка"  girl_impossible
Активен
gorska_feia
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #412 -: юли 31, 2009, 20:56:12 »

Съчувствам ви като чета историите за свекървите ви. Моята е златна жена. Много се обичаме и се разбираме, тя ме прие в сърцето си от момента, в който ме видя за първи път. Ние сме много далече една от друга, може би заради това толкова се обичаме, но чувствата ми към нея са много искрени и един ден живот и здраве не бих се двоумила дали ще и дам да ми гледа детето, сигурна съм, че ще се чувствам спокойна тя да се грижи за него. На всички пожелавам такава свекърва като моята.  heart
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456

Моят сватбен албум

« Отговор #413 -: юли 31, 2009, 20:58:36 »

От известно време си мисля какви ли свекита ще сме ние мъжките майки ... и как и нас няма да ни искат, ще се дразнят на всичко, което казваме и т.н. Кофти, няма оправия. Жените за съжаление сме изключително дребнави sad, незнам защо така.
И аз се връзвам за дребни неща казани от свеки, а няма нужда, няма какво да делим.
Активен
Дилия
Новак
*
Публикации: 12

сем.Иванови

Моят сватбен албум

« Отговор #414 -: август 07, 2009, 12:18:19 »

по този вапрос нямам думи вече :(цял ден сме заедно и почти не говорим.а детето идва да го види много рядко или синаи като се прибере.за първи път го изкъпа моята майка(тя не помнела-стах я било)абе ужас girl_impossible един савет:нито при едните родители нито при другите на квартира или кадето и да е но сами!!!вече се караме със сапруга ми за защо заради нея.това са те diablo вече търсим къща да се махаме стискайте ни палци да намерим по скоро  good
Активен
lyubopitka
Любопитен
*
Публикации: 28

Моят сватбен албум

« Отговор #415 -: август 08, 2009, 02:26:43 »

Сега като се замисля, баба ми на село също ми вика "иди мама за хляб" и други подобни, съдържащи обръщението "мама." Но тя така вика и на дъщеря си (майка ми), и на сестра ми, и на братовчеди, т.е. на всеки по-млад от нея към когото изпитва мили майчински чувства. Никога не ми е правело впечатление, може би защото го приемам като още един от нейните "провинциални изрази"  smile Не бих се засегнала ако се обърне така към мое дете, но това е защото я обичам и сме в много добри отношения. Ако вече се дразня на личността, обръщаща се така към детето ми, и не сме в добри отношения, разбира се и това би ме издразнило тогава...

kali_gali, имам едно предложение за намирането на занимавка за твойта свекърва. Защо не й подарите едно кученце?  Wink Можете да го извъртите като "утеха след смъртта на майка й" така че да изглежда, че от загриженост за нея го правите. Кучетата си изискват доста внимание, разходки и т.н. и това ще й запълва свободното време. Като се роди бебето пък можете да използвате ситуацията и по още един начин - кажете й, че не искате да има куче около бебето, заради хигиена и алергии, и така си имате извинение да не й ходите на гости, поне докато детето е малко. И тя няма да може да ви се натриса всеки ден на гости на вас, защото ще трябва първо да остави кучето някъде (напомнете й че не е добре куче да се оставя само в апартамента, защото може да го обърне наопаки като му доскучае)  tease
Активен
Дилия
Новак
*
Публикации: 12

сем.Иванови

Моят сватбен албум

« Отговор #416 -: август 16, 2009, 12:23:04 »

да ви се оплача
нашта баба вчера не остави топла вода да измием детето даже
на това какво да кажеш???
 diablo
Активен
deskatap
Сватбар
Публикации: 187

Моят сватбен албум

« Отговор #417 -: август 17, 2009, 18:29:58 »

Момичета стискайте палци да не се изокараме със свекито,че от утре един месец ще живеем под един покрив (в отпуска сме и се приббираме в БГ за 1м.), че и двете с неякаквито сме остри камъци... скоро брашно няма да мелем заедно, но поне да не се изпотрепем   pardon
Активен
dgudge
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1007

Щастлива съпруга и майка

Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: август 20, 2009, 15:37:04 »

Леле като чета какво ви се случва не смея да пиша  shok
Искрено ви съчуствам, защото и на сестра ми свекърва й беше голямо чудовище  diablo
Моята свекърва е толкова добричка, толкова си я уважавам и обичам  give_rose Винаги е насреща ако имаме нужда от помощ , никога не сме се карали , дори настоява да й казвам всичко и когато имам забележки за малкия когато е при тях се вслушва и даже строява свекъра, че той с детето като е е - единият прерасъл , другият недорасъл  sarcastic
Сега тя има проблеми и аз бях с нея, когато се отпусна и сподели всичко се чувствах наистина и като нейна дъщеря  cray , но все още не мога да я нарека Мамо. Аз си имам майчица и .... blush pardon
Просто тя е в истинския смисъл на думата "златото" , да ми е жива и здрава  girl_in_love
Активен
ina_lemon
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #419 -: август 20, 2009, 15:46:08 »

И моята е такава, да ми е жива и здрава.
Ама аз нали съм магаре и не съм и показала по никакъв начин, че и се кефя и, че ми е близка.
А за "мамо" - то, еми не и казвам така, няма и да го направя. Но тя неведнъж е казвала, че не го е и очаквала. Ама тя е дипломатичен човек, та незная дали наистина не е очаквала.
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: