Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 15:01:16
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Въпрос за халките-2 част
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Въпрос за халките-2 част (Прочетена 167059 пъти)
magica1983
Сватбар
Отг: Въпрос за халките-2 част
«
Отговор #285 -:
април 22, 2008, 20:15:23 »
Момичета, бихте ли споделили от опит, вярно ли е, че мата на пръстена се изтрива след време (изплашиха ме, че до месец-два вече няма да си личи), камъчетата се чупели и падали и въобще пръстена ставал съвсем обикновен, независимо как е изглеждал първоначално....
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #286 -:
април 22, 2008, 20:55:40 »
Цитат на: magica1983 в април 22, 2008, 20:15:23
Момичета, бихте ли споделили от опит, вярно ли е, че мата на пръстена се изтрива след време (изплашиха ме, че до месец-два вече няма да си личи), камъчетата се чупели и падали и въобще пръстена ставал съвсем обикновен, независимо как е изглеждал първоначално....
Едва ли. Аз поне не съм виждала пръстен в такова трагично състояние дори и при разкопките в Троя
.
Според мен цената на пръстена е добър индикатор за качеството - ясно е че не всички са с еднакво добра изработка. Цената на маериала, на златото, е само една част от стойността на бижуто. Ако е от чист метал, от добър бижутер няма как да се повреди. Ако все пак наистина се счупи или износи -носи касовата бележка и си искай парите обратно.
Активен
Wienerin
Професор
Живеем истински, тогава когато умираме от любов!
«
Отговор #287 -:
април 22, 2008, 21:04:12 »
kopche радвам се, че сте единодушни с твоя мъж за модела на халките!
и ние бяхме така и сега чакаме с нетърпение да си ги разменим
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #288 -:
април 23, 2008, 08:35:47 »
За съжаление наистина мата пада след окло 10 години, някои камъчета също могат да паднат, затова е по-добре халката да е гладка и без камъни.
Но пък ако сте си харесали модел, какво толкова:)
Аз имам един златен пръстен тип халка с камъчета, имам го вече повече от 10 години, към 7 грама е и от опит знам че е неудобно да е камъчета халката, ще трябва да се сваля всеки ден.
Но пък така или иначе и годежния пръстен си свалям като се прибера, така че, ако нещо ви харесва давайте смело:)
Активен
Jungle
Сватбар
What goes around, comes around...
«
Отговор #289 -:
април 23, 2008, 10:20:43 »
Да се включа и аз по въпроса за мата на пръстените и специално за бялото злато.Нашите халки са жив пример, че мата изчезва.И то не след 10 години, а след 6 месеца...От октоври месец до сега от мата няма и помен.Пръстените ни са от Сара Трейд.Така че, имайте едно на ум...Е поне камъчето не ми е паднало още
Активен
kopche
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #290 -:
април 23, 2008, 15:05:30 »
Джънгъл, защо толкова скоро?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #291 -:
април 24, 2008, 11:36:02 »
Цитат на: Regina94 в април 22, 2008, 20:55:40
Едва ли. Аз поне не съм виждала пръстен в такова трагично състояние дори и при разкопките в Троя
.
Според мен цената на пръстена е добър индикатор за качеството - ясно е че не всички са с еднакво добра изработка. Цената на маериала, на златото, е само една част от стойността на бижуто. Ако е от чист метал, от добър бижутер няма как да се повреди. Ако все пак наистина се счупи или износи -носи касовата бележка и си искай парите обратно.
за жалост в България специално халките се правят почти всички на едно място-Сара трейд раковски.
така че качестовото е едно и също. За д ругите бижута съм съгласна, правят се на различни места, има доста голям внос от Турция главно, за диамантените пръстени се внасят коронките от други държави, така че там наистина може да говорим за качество.
цената на халката се определя главно от сложността на изработката, иначе всеки магазин си слага надценка, каквато иска, то е ясно.
А за мата наистина много бързо пада, независимо къде енаправен, защото се носи ежедневно халката , а самия мат е с такава плътност и грапавина 4е много бързо се отделят частичките и става грозничко.
Една гладка халка ако се надраска много лесно може да се заглади, но мата ....
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #292 -:
април 24, 2008, 11:51:26 »
Мога от опит да се изкажа за мата на сребърните пръстени, че изчезва до една седмица. След това отивш в магазина и за 30 сек пак ти го слагат.
Активен
Regina94
Професор
«
Отговор #293 -:
април 24, 2008, 12:56:13 »
Наистина жалко ако качеството е така непостоянно...
Цитат на: roumyana в април 24, 2008, 11:36:02
цената на халката се определя главно от сложността на изработката
roumyana, затова ли цените на Altinbas са по-високи от на Сара Трейд? Или поне с такова впечатление останах от форума...
Активен
Rou
Сватбар
«
Отговор #294 -:
април 24, 2008, 13:09:25 »
Аз мога да препоръчам с две ръце платината. Не знам в БГ дали предлагат и на какви цени но си заслужава, издръжлива е и изглежда много добре
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #295 -:
април 24, 2008, 13:15:09 »
И аз определено съм за платината.Годежния ми пръстен е платинен и много се радвам че Матиас е избрал точно този метал.Наистина е доста издръжлива (трудна е за изработка и за това е близо два пъти по скъпа от златото но и заради това си е издражлива).Мислехме да си поръчваме хълките в щатите защото си мислехме че ще е по евтино не се оказа че точно до нас има едно ателие което ще ни направи платинени хълки за същата цена а и така хем ще можем да си изберем моделче и ще ги пробваме на място за да няма проблем после с размера. Но ако имате възможност наистина се ориентирайте към платина.Особенно важи за двоййите които не харесват жълтото злато.
Активен
Rou
Сватбар
«
Отговор #296 -:
април 24, 2008, 13:27:54 »
Гери
много добре че не ги поръчвате от Щатите, много е важно да се пробват, ние като си избирахме нашите доста модели опитахме да ни пасне това което искаме и най-вече да си пасне точно с годежния ми пръстен, много зависи тежината, дебелината.
Активен
Regina94
Професор
«
Отговор #297 -:
април 24, 2008, 13:32:07 »
Цитат на: Rou в април 24, 2008, 13:09:25
Аз мога да препоръчам с две ръце платината. Не знам в БГ дали предлагат и на какви цени но си заслужава, издръжлива е и изглежда много добре
Rou и моите са платинени. Давахте ли за полиране след сватбата или просто метала не се драска така лесно?
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #298 -:
април 24, 2008, 13:38:39 »
Нашите халки са на Сара Трейд и имат мат. Не съм имала пръстени с мат и не знаех, че има проблем... Надявам се да не е трудно да се подновяват.
Активен
Rou
Сватбар
«
Отговор #299 -:
април 24, 2008, 13:45:37 »
Цитат на: Regina94 в април 24, 2008, 13:32:07
Rou и моите са платинени. Давахте ли за полиране след сватбата или просто метала не се драска така лесно?
Халките още не сме, но има нужда носим ги от юли все пак, не изглеждат зле просто не са толкова лъскави колкото в началото. Няма промяна на цвят, няма и надраскване, по-скоро леко се загуби блясъка. Годежния ми пръстен го дадох да го полират след година и половина носене, изглеждаше като чисто нов.
Regina94
както съм сигурна че вече знаеш не сте сбъркали
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21