Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 20:54:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да планираме снимките на сватбата  (Прочетена 173077 пъти)

Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #420 -: ноември 05, 2010, 20:06:52 »

:offtopic:Признавам , че с горните постове малко се отклоних от темата, но това е защото темата е фотографска.Не само планирането на снимките, а цялото планиране и подготовка на сватбата, както и нейното протичане оказват пряко въздействие върху крайния продукт.Тоест в случая Вашето отношение е много важно. Както и нашето (на професионалистите).Знаете ли защо изписах цяла страница? Някои неща написах в първия пост, но има още една прична.На нашия сайт в страницата промоции имаме едно почти безплатно мероприятие.За първи път обявено в началото на годината.Според мен ново за БГ, предложихме го даже на едно изложение.Нарича се Курс-фотосесия " как да позираме пред обектива ".Знаете ли какъв беше интереса - нулев, нито една двойка не се обади да попита! Едни колеги казаха по случая - Ти какво очакваш, българина е комплексар, кой ще си признае , че го е срам и не знае как да се държи пред камера. Аз не вярвам , че това е причината.Опитвам се да я открия, затова  написах толкова много. Не желая да разпалвам някои от обичайните спорове, просто да провокирам вашето мислене.В момента тече подготовката на сватбите за 2011г. За някои булки постовете ще бъдат дразнещи и безполезни.Аз се надявам да има и такива, които да се замислят сериозно.
Успех на всички. give_rose
« Последна редакция: ноември 06, 2010, 00:10:09 от Deliysky » Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #421 -: ноември 05, 2010, 20:44:25 »

Deliysky , когато преди време видях идеята на екипа ти за курса, за който говориш, си казах, че е чудесна идея. Изключително много съжалявам и досега, че поне аз не се записах(по ред причини, ала комплексите ми от моята външност не бяха сред тях). Разглеждайки снимките ни, се ядосвам, че на моменти не съм се отпускала както трябва и не съм се държала правилно. Резултатите щяха да са още по-добри. Има природно артистични хора, които умеят да позират и да се държат красиво пред обектива. А има и доста с "дървено" поведение  sad Как ми се ще да бях поразчупила моето с такъв курс  sad
  Аз съм една от "виновните" за публикуване на снимки от чуждестранни сайтове  smile Идеята ми е била да провокирам мисленето на хората във форума, да им покажа, че в голяма степен какви ще са снимките зависи от тях. С усмивка наблюдавам, че просто се копира някоя идея или поза, а не се "посъживява" въображението за нещо тяхно си. Понякога се замислям, обаче, дали винаги на младоженците се дава възможност да покажат някоя своя идея. Ако е банална и не става, добре, да не се снима, но пък може и да не е...
   Във връзка с претенциите на младоженците. Понякога ми се струва, че се злоупотребява с израза "който плаща, той поръчва музиката". Моите лични наблюдения показват, че когато се осъществи контакт с фотографа, когато се постараем да общуваме с него по време на снимките, нещата са различни. За съжаление не винаги се получва на 100%, ала не пречи все пак да се стараем. Ако не е много нахално, ми се ще да споделя моя опит от сватбените и следсватбените ни фотосесии. С фотографа, който снимаше на сватбения ни ден, се разбирахме само с поглед, не знам как, вероятно е въпрос на взаимно предусещане на емоциите. Това, мисля, кара и двете страни да се чувстват комфортно. По време на следсватбените пък бях решила, че няма да се меся, а ще оставя фотографите да си осъществяват и най-щурите идеи. Забелязах, че това искат и прецених, че така ще се получи най-добре. Опитах се да помагам снимките да станат добре, макар че както отбелязах и по-горе не само съм кошмарно нефотогенична, а и невинаги стоя добре.
  С всичко това искам да кажа следното:
-давайте свобода на фотографите, те творят. Вярвайте в тях
-старайте се да изглеждате и да се държите добре и красиво
  Останалото е добро настроение и по възможност достъчно време за снимки  smile
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #422 -: ноември 05, 2010, 21:25:38 »

Значи, няколко пъти наблегнах  на темата предварителна подготовка.Целта на този курс беше именно това - предварителна подготовка.Много е важен контакта с фотографа.Някой от нашите най-успешни  резултати са предхождани от предсватбените фотосеии, които реализирахме на морския бряг. Мишел, няма такова понятие "...не само съм кошмарно нефотогенична, а и невинаги стоя добре."Тове е 100% самовнушение.Няма грозни и нефотогенични младоженци.Така както някои се притесняват , че не могат да танцуват.Всичко е на мозъчна основа.Вие колко модели от билбордовете сте виждали на живо, защо смятате , че вие не може се държите и да изглеждате като тях? Защо не питате известните фотографи, как изглеждат моделите преди грима и снимките?Да не би някой да се е родил научен?Всичко се учи или тренира, важното е желание.Но както виждате, нужно е да се освободите от някои свои притеснения и предразсъдаци.Нужно е малко да се помисли и по въпроси за които не сте се сещали преди.Да се планира всичко внимателно. Затова и ви пуснах линковете, с желание да ви помогна.Знаете ли, неправилното планиране е по -лошо от липсата на такова.Грешките които бихте направили, може да са фатални за вас.По добре преди да  наемете който и да било, за каквото и да било, внимателно обсъдете всичко.Слушайте когато човек иска да ви помогне.Не, че вашето мнение не е важно.Напротив, но понякога трябва да чуете професионалиста.Монетата винаги има 2 страни.
« Последна редакция: ноември 06, 2010, 00:09:26 от Deliysky » Активен
_Ava_
Ентусиаст
**
Публикации: 149

Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: ноември 05, 2010, 23:00:36 »

Deliysky, аз определено мога само да благодаря за насоките, които даде с последните си постове, тъй като на мен цялата тази работа ми предстои, а определено на този етап от подготовката няма друго, на което да държа повече от фотографиите. Мога с чисто сърце да си призная, че не се бях замисляла (а и не бях чувала) за такова нещо като курс, но така или иначе съм се насочила към годежна фотосесия, която сама по себе си е една своеобразна репетиция и възможност да опознаеш фотографа, нали така?ша
Остава най-трудното: решението да се спрем само на един фотограф... Гледайки портфолио с работата на сватбените фотографи е много сложно да избереш само един, направо ми се иска да имаме няколко сватби, за да дадем въможност на повече професионалисти да творят и да се видим през техните очи.
Въпреки че и варианта на Мишел си е оферта - на сватбения ден - с един фотограф, а след това - следсватбена сесия с друг. Много разчитам да усетим правилния за нас, щото от това, което сме филтрирали няма грешен - всичките са уникални творци.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #424 -: ноември 06, 2010, 09:23:55 »

Делийски, ужасно мн си прав!
Ние с годеника ми сме фотографи и сме съвсем наясно колко много време изисква 1 фотосесия (а ние искаме и на няколко места). Имаме много идеи, които искаме да осъщесвтим и силно вярвам, че ще се разберем добре с фотографа.
Единственото, което ме притеснява е обработката на снимките. Мн съм придирчива sad.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #425 -: ноември 07, 2010, 13:55:05 »

С риск да си навлека гнева на професионалистите и клиентите искам да застана на страната на клиента и да попитам нещо професионалистите и да изразя едно мое становище. Становището ми е, че с право клиентът няма доверие и не иска да се подложи на един предварителен курс за поведение пред камера и оператор, защото професионалиста е просто един занаятчия. Делийски в крайна сметка аз лично до ден днешен не мога да разбера ти фотограф ли си или оператор. И в качеството на какъв ти или други колеги ще провдат подобни курсове. На мен работата ми намирисва на малко повечко говорене.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #426 -: ноември 07, 2010, 15:54:46 »

Здравей, ами според теб, не може ли да съм видял нещо в чужбина, което съществува и работи.Не може ли да съм решил да пробвам да го приложа при нашите условия?Освен това аз няма да уча желаещите как да се държат пред камера.За това беше нает човек от агенция.Питаш в качествата на какъв - аз съм оператор, имам си в групата двама фотографи.В случая в темата, няма нищо лошо никой да не се запише.Става въпрос за отношението на хората към видео и фото услугите и за техните виждания по въпроса.Мисля, че много добре си запознат с този въпрос.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: ноември 08, 2010, 21:58:46 »

Излизате извън темата.Делийски малко в повече ми дойдоха уроците.Какъв друг курс ще ми предложиш.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #428 -: ноември 09, 2010, 16:42:23 »

Здравейте, госпожо Модератор, ако сметнете за необходимо изтрийте постовете.Поведението ви ме учудва, не разбрах, заяждате ли ме?
« Последна редакция: ноември 09, 2010, 20:46:26 от Deliysky » Активен
Hekseskud
Професор
Публикации: 357

Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: януари 06, 2011, 13:35:35 »

Да разбутам малко темата  smile

Ние затова искаме да се срещнем лично с фотографа ни да обсъдим всички възможности. още повече, че искаме и следсватбена фотосесия, която е малко по-нестандартна и дори ще обсъдим различни видове ефекти, пози итн.

Като цяло, снимките ще са документалния спомен от сватбата и не искахме да пестим средства и усилия от този разход.
Активен
Morning_Flower
Сватбар
Публикации: 279

Love is in the air!!! ...

« Отговор #430 -: януари 07, 2011, 17:16:01 »

и ние решихме да не пестим по отношение на снимките и фотографа
харесах си някой определени неща, пози за снимките и се надявам да можем да ги осъществим  Wink
успех на всички!
Делийски напразно се ядосваш на модератора, наистина твоите постове идват в повече, извинявай нищо лично  blush 
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883

« Отговор #431 -: януари 14, 2011, 11:29:59 »

И ние така решихме да не пестим, но се отказахме от следсватбена фотосесия. Аз снощи се замислих - някой ще ми каже ли дали в ритуалната зала на Витошка има место за семейни снимки? Знам, че се излиза от едно входче, което не е много лицеприятно, но все пак да попитам...
Активен
_EZRA
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #432 -: януари 14, 2011, 19:30:26 »

здравейте
надявам се, че не съм объркала темата, в която да питам-
Някой правил ли е фотосесия в Ботаническата градина до Дружба? Харесала съм мястото, заради розариума.
Активен
coucoumelle
Любопитен
*
Публикации: 39

Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: януари 14, 2011, 22:15:59 »

здравейте
надявам се, че не съм объркала темата, в която да питам-
Някой правил ли е фотосесия в Ботаническата градина до Дружба? Харесала съм мястото, заради розариума.
Мисля, че някъде из форума бях челА за фотосесии, правени там. Най-добре е да се обадиш. Мисля, че се плащаше някаква сума, но не съм сигурна.

УНИВЕРСИТЕТСКА БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА – ВАРНА – ЕКОПАРК
Варна 9006, к.к. Св. Св. Константин и Елена
тел. (052) 36 19 41
факс (052) 36 19 46
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #434 -: януари 15, 2011, 00:10:10 »

- някой ще ми каже ли дали в ритуалната зала на Витошка има место за семейни снимки?
       Да има. Там където се приемат поздравленията след ритуала.Но няма много време. Защото 20 мин след вас излиза другата сватба. Затова пък може да си изберете някоя близка градинка.Например пред Народния театър.
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: