Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 00:17:59

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да планираме снимките на сватбата  (Прочетена 172366 пъти)

maya88
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #270 -: април 01, 2009, 07:39:36 »

Ако забележката е към мен съжалявам но нещо май не разбирам   Ето цитат от поставилия темата цитирам с копи Вие какво мислите са списъка и за фотографите?   Мисля си че за да направим успешно планиране  снимките на сватбата трябва да се запознаем и с възможностите на фотографа и да го обсъдим с него  Така ли е или не  или аз нещо  съм сбъркала  Тъй като си мисля че това е много важен въпрос какво ще получа като снимки след сватбата  за това са ми и притесненията
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: април 01, 2009, 15:07:50 »

Аз мислих за фотосесия в друг ден, но не ми се дават пак толкова пари за прическа. Каквото уйдурдисаме в деня на сватбата - това ще е за нас. Добре че фризьора е съгласен да дойде в 6 часа сутринта. Така може и да успеем. Освен това вечерта след 18:30 пак сме свободни (сватбата ни е обедна, но поне нямаме гражданско същия ден да гоним) и може нещо да се направи на следобедната светлина красиво и романтично.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: април 01, 2009, 15:40:23 »

Аз мислих за фотосесия в друг ден, но не ми се дават пак толкова пари за прическа. Каквото уйдурдисаме в деня на сватбата - това ще е за нас. Добре че фризьора е съгласен да дойде в 6 часа сутринта. Така може и да успеем. Освен това вечерта след 18:30 пак сме свободни (сватбата ни е обедна, но поне нямаме гражданско същия ден да гоним) и може нещо да се направи на следобедната светлина красиво и романтично.

в случая не6тата ти се нареждат супер...дневната сватба според мен предразполага а повечко време за снимки...след ритуалите можете да си откраднете време докао гостите се забавляват и да си направите навън фотосесийка докато е о6те светло...
Активен
Влади Балевски
Сватбар
Публикации: 158

« Отговор #273 -: април 01, 2009, 16:37:15 »

Преди време си позволих по-нашироко да споделя на няколко пъти разсъждения по темата, свързана със снимките в сватбения ден, както и при избор на фотограф, затова сега няма да говоря много.
По мои наблюдения, при дневна сватба за фотосесия остава по-малко вереме, отколкото на вечерна, защото отделните ритуали (граждански, църковен, а после и в началните в ресторанта) са със "сгъстени" фиксирани часове, които не може да си позволим да изместваме, ако в ресторанта предстои вечерна сватба. При дневна сватба подготовката започва рано сутрин, което предполага булката да стане по тъмно (дано си е легнала навреме, което не знам дали е възможно; дано, поне, моминското парти да не е било последната вечер), след което доста натегнатата програма започва. При вечерните сватби винаги съветвам булките да започнат по-рано с подготовката, за да има възможност специалистите да работят спокойно (особено ако някой от тях закъснее или се налага да се започне отначало, ако не се възприеме булката с гримът - нещо, което често се случва, когато не е правен пробен грим, булката няма обичай в ежедневието си да носи по-тежък такъв, а пък гримьорът наложи своя стил, въпреки изискванията на клиента - но това е друга тема, да не се отклонявам).
За хубавите снимки е нужно повече от 45-60мин., защото в това време обикновено младоженците предвиждат и придвижването (от църквата до ресторанта, когато обичайно се правят подобни сесии). Само че и преди отбелязах, че в сватбена рокля и в обувки на високи токчета булката от колата до мястото за снимане (алеята/парка/градинката/шадравана) се придвижда два пъти по-бавно, отколкото в ежедневните си (спортно-елегантни) дрехи, а когато добавим и движението в трафикът (от църквата до мястото на снимки и от мястото на снимки до ресторанта) то в придвижване отива повече от това предвидено време и де факто чисто оперативно време само за заснемане остава по-малко от очакваното (тук да отбележа, че е нужно и творческо настройване от страна на моделите-младоженците, освен на фотографът).  Относно снимките след приключването на тържеството (в случая - 18:30ч.) - искам да кажа (пак от опит), че това не е удачно - младоженците вече са доста изморени, лицата са изпотени, сакото и ризата на младоженецът - омачкани (дано шлейфът на булката не е скъсан по време на танците, въпреки че в булченските салони ви убеждават колко здраво се закача на копчето - ще спомена на последната сватба миналата седмица - няколко пъти се пускаше булката от хорото и танците, за й го оправят и... в крайна сметка не оцеля). На някои снимки, които съм правил по време на ресторанта (имало е чудесна градина вън от ресторанта, където сме излизали за снимки - да, получава се, защото младоженците са отпуснати, но.. ако юнакът е подпийнал вече (както с един - горкия, така се беше зачервил и ухилил на всички снимки, че повече се получиха забавни репортажни кадри, отколкото творческа фотография) - рискуваме. Ето защо не препоръчвам да разчитате (само) на снимки след приключване на ресторанта.
Като споменах за това, че шлейфът (или воалът) са обект на настъпване и дърпане от околните - ето един нагледен пример (за мен - забавен кадър, който репортажно успях да уловя):

воалът, закачен за главата, изглеждаше изключително красиво, но детенцето предпочете да го приеме като сигурна упора, докато се навеждаше да си вземе кошничката   blum
Затова снимките в друг ден са по-специална тема за дискусия и респективно там резултатът е съвсем различен от този в сватбения ден.
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: април 01, 2009, 17:12:15 »

Ако забележката е към мен съжалявам но нещо май не разбирам

Ако забележката беше към теб, мнението ти щеше да бъде изтрито. То който трябваше разбра, така че спокойно
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: април 01, 2009, 17:38:32 »

първата сватба на която кумувахме бе6е дневна...и бяхме в ресторанта вечерта до късно...аз не мисля че в един ресторант може да има две сватби в един ден...ти представя6 ли си че за да се подготви ресторанта за вечерна сватба са нужни часове...за украса...нареждане...да се подготвят салати и всички ястия...как биха смогнали ако е имало сватба сутринта...и как 6те ми кажат на мен по някое време изнасяй се от ресторанта че другата булка идва...възможно е и да има такива гладни управители...но в на6ия град никъде не го правят...
така че имахме достатъчно време да си откраднем за снимки докато гостите се бяха завили на хоро...не говоря след самата сватба...за6тото бе6е ве4е късно ...
а на втората която бе6е вечерна  бяхме от сутринта в ресторанта за да се нагласи всичко и с украсата и с каквото е нужно...и пак няма6е друга сватба...

а това за подпийналия младоженец...всеки си отговаря сам за себе си...ако не може на този ден да остане в нормално състояние си е негово лично ре6ение...

иначе  идеята за фотосесия в някой друг ден е наистина хубава но пък погледнато от финансова гледна точка о6те веднъж при4еска...грим...пла6тане на фотограф...всичко това идва в повече след като сме си изпразнили джобчетата покрай събитието...
такъв тип фотосесия се практикуват много от китайците и ги поздравявам за това... само че те го правят преди сватбата...може  би и при нас 6те вземе да се практикува по често
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: април 02, 2009, 07:24:49 »

и аз това имах в предвид основно като съм против снимане след сватбата всичко изглежда леко размазанко, очите подпухнали от натежалите емоции и не на последно място от умората, за това ми се вижда безсмислено тази фотосесия денят след тържеството...
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: април 02, 2009, 09:22:54 »

За фотосесия в съвсем друг ден от сватбения има и друг проблем - дали мъжът ще се съгласи. Ние жените, как да е - но мъжете далеч не винаги са убедени, че си струва да се дадат пари, да се отдели време, да се настрои емоционално.. бе те едвам са романтични за рожденния ни ден, за Свети Валентин и за годишнината от запознанството ни, ка моли да ги изкараме някой уикенд на фотосесия. Просто не всички хора са така настроени и не бива да се издевателства. Не всеки е професионален фотомодел, в крайна сметка.

Ето дори аз, като говорех за фотосесия в края на тържеството, мислех само за себе си - защото ще си сменям роклята със сценичния костюм, ще си освежавам грима и прическата и ще изглеждам блестящо и ми се иска да имам втора фотосесия в другия тоалет. Но изобщо не се замислих за милото, че той ще си е в смачканата риза и т.н. а и че не е свикнал на такова и такъв тип напрежение като мене и може да е наистина изтощен и без настроение - ето затова говоря, че на сватбата има двама участници..
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #278 -: април 02, 2009, 09:28:48 »

BASTET, на смачканата риза лесно и се намира цаката. Вземете една резервна и готово. Сакото няма да се смачка много, защото почти няма да го носи в ресторанта, а панталоните все ще се намери начин да не се вижда колко са измачкани и после малко фотошопче и всичко е ок. Не се притеснявай, ще се навие, като се облече и като се види колко е хубав и като му поопишеш някои от снимките, веднага ще захапе.

Да се похваля, че моето Магаренце вече го навих. При нас поради естеството на прическата и грима, както и поради вида на снимките, няма да имаме допълнителни разходи за фризьор и гримьор. Решихме да ги направим преди сватбата, защото след нея, веднага заминаваме на меден месец и става много отдалечено във времето. А вечерта не ми се иска да правя снимки, защото ще съм като плашило в резултат на вълнения и недоспиване.
« Последна редакция: април 02, 2009, 09:52:12 от Su_to » Активен
Влади Балевски
Сватбар
Публикации: 158

« Отговор #279 -: април 02, 2009, 09:47:37 »

За фотосесия в съвсем друг ден от сватбения има и друг проблем - дали мъжът ще се съгласи. Ние жените, как да е - но мъжете далеч не винаги са убедени, че си струва да ...

Искам да ти кажа, че може и да има такива мъже, но има и други, с които сме правили невероятни неща преди и след сватбата. С едни младоженци имахме снимки преди сватбата, от които направих клипче, което прожектираха в ресторанта преди да влязат - получи се много хубаво. Подобни снимки преди сватбата (като гаждета) могат да се използват за изготвяне на слайдшоу, към които да се добавят снимки от детските и ученически години, да се направи историята на двамата и това да бъде като подарък (диск) за гостите. Поговори с мъжа си, обясни му аргументирано желанията си, а на срещата с фотографа обсъдете всичко това - мисля, че ще получите възможност да оцените очаквания резултат от различни гледни точки.
Забелязвам, че отношението към сватбената фотография у нас се променя и все повече хора започват да ценят художествените снимки, които са направени професионално. Все повече младоженци се съгласяват да направят допълнителна фотосесия, защото качественият продукт не се измерва само в пари и отделено време, но стойност, която тепърва в годините ще носи удовлетворение. Съветвам ви да погледнете на очаквания резултат "през годините" - какво бихте искали да видите и след 10 години, вашите деца след 20години на какво ще се възхищават? Не приемайте, моля ви, сватбената фотография като дежурни снимки и един необходим разход и отделете време за фотосесия - било в сватбения ден, било в отделен.
Активен
Misis_T
Ентусиаст
**
Публикации: 78

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: април 02, 2009, 12:43:35 »

От личен опит мога само да споделя- оставете си възможно по-дълго време за сватбената фотосесия! Един час е абсолютния минимум!!! (напр. след ритуалите, преди ресторанта, с предвижването в двете посоки) Ако имате възможност предварително огледайте и обсъдете местата, на които искате да се сниматес фотографа, за да знаете на момента къде да отидете и да застанете, а не да губите излишно време в чудене и пробване.
Според мен най-хубавите снимки се получават в късния предиобед, когато човек се е разсънил и лицето вече не е подпухнало или следобед (след жегите в 14-15 часа..), ако е слънчево и ясно може да се снима до към 19-20 часа и да се използва меката светлина.

Ние направихме грешката да предвидим само един час за снимки. Както обикновено се получава в такива моменти ни забавиха от църквата, закъсняхме с графика, утрепахме се от бързане и пак не успяхме да се снимаме на всички желани места, а гостите ни чакаха близо час и половина...поради тази причина закъсня и вечерята в ресторанта. Абе, бъркотията беше пълна! crazy
Спестете си този стрес и предвидете достатъчно резервно време! good
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: април 02, 2009, 23:23:30 »

За фотосесия в съвсем друг ден от сватбения има и друг проблем - дали мъжът ще се съгласи. 

Много добре трябва това предварително да се уточни с половинката...защото ако имате очаквания от него а в деня на сватбата се окаже че не иска това или онова относно фотосесията ще сте много разочаровани както се случи с нашите приятели на които кумувахме...
булката беше луда за снимки но забрави малката подробност че младоженеца никак не обича обектива...и всяко молене от нейна страна за снимки беше с неуспех...нямаха и никакво време за фотосесия...всичко им беше по час ...стриктно и за сметка на снимките...и накрая като поиска да и направя обработка на снимки имаше само 5 снимки на които бяха двамата в градинката пред ритуалната и то просто смяна на позата...а мястото същото...
поне с милото и двамата сме се намерили маниаци на темата снимки и нямам проблем...ние като излезем за половин час някъде и се връщаме вече с по 200 снимки  pardon и казваме че са малко... blush апарата е неразделна част от нас...и на сватбата няма да е по различно...от кумството без фотосесия имаше 1000  снимки благодаряние на фотографа ни а на сватбата ако имаме по малко от 2000 значи  ще казваме че са малко... tease 

така че...разберете се добре с половинките-...
Активен
dark_avenger
Ентусиаст
**
Публикации: 127

« Отговор #282 -: април 09, 2009, 14:11:24 »

Вижте мили дами, за планиране има много варианти, всеки според конкретната обстановка, за да ви е всичко перфектно допитвайте се до професионалистите, и най вече до вашия фотограф.Много пъти съм писал - обикновенно правите една капитална грешка  - наемате всичко и последно видео и фотото, отидете първо при тях и после всичко останало, това са хората които присъстват от начало до краи на вашето тържество.Могат да ви дадат безценни съвети, всички правите едни и същи грешки.Много от тези хора имат невероятен опит, докато се чудите кое как, може да ви помогнат  и с графика на сватбеното тържество.Снимките извън сватбения ден са традиция в цял свят само тука не.Време е старите догми да се разчупят.Неща от рода на мъжът ми няма да иска, роклята не се облича втори път, много розходи за фризьор и т.н. бледнеят пред спомена които ще ви остане за след 20г за вашите деца.Иначе в деня на сватбата ако имате време за сесия около час, и спокоиствие, резултатът обикновенно е достатъчно добър.
        А ето и няколко съвета от мен:
   Дневните сватби винаги са по-натоварващи за булката и напрежението е по-голямо, съкратете до минимум обикалянето и разстоянията и изтеглете часа на ресторанта максимално назад, иначе паниката е сигурна, нищо добро не ви чака, винаги има непредвидени ситуации и какво правите  - лишавате се от фотосеията.
   Постарайте се да сте с удобни обувки(добре разтъпкани, умекнали, пръскат ги с някакви шпрейове и др неща), защото обувайки чисто новите такива за първи път на сватбата, бързо се умаряте, много мрънкате и резултат  - липса на снимки или много лоши такива(с намръщена булка)
   Добре обмислете прическата ви , в комбинация с воал или не, често се оказва че не е съобразена с  тежките църковни корони(тоест сплескват я и я повреждат), изненадващо излизате от църквата със силно развалено настроение, резултат същия като по-горе.
   В деня на сватбата не ходете никъде, фризюра и гримьора да доидат у вас, така печелите ценно време и нерви.
   Хич да не ви пука , че половинката ви мрънка, игнорирате го почти тотално, снимайте се сама, с кумата и кума,шаферките той сам ще изяви желание , като не му обръщате внимание, ако и това не помогне склонете го с усмивка и с помоща на фотографа, все някакви снимки ще излязат.
  Също така не препоръчвам снимки веднага след сватбата и на другия ден, няма да сте във форма след такъв тежък ден, помислете за друг ден или преди това.
« Последна редакция: април 09, 2009, 14:19:06 от dark_avenger » Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #283 -: април 09, 2009, 21:56:11 »

Съгласен съм почти с казаното от dark_avenger и най-вече с тази част, която Ви съветва да се обърнете към фотографа и оператора най-напред. Съветите ще бъдат безценни и безплатни, ако попаднете на подходящите хора. Никой друг няма по-цялостен поглед върху нещата - дори сватбената агенция.
 Планирането на снимките е строго специфично и зависи от сезона, времето като прогноза, част от денонощието, населеното място. Най-много време се губи в пътя до набелязаните точки и закъсненията, които се получават в пиковите дни на сватбени тържества. Ето защо сме принудени да подбираме точки в близост до тези на ритуалите.
 И в крайна сметка това детайлизиране е малко излишно. Хубави снимки и филм стават и в много ограничени по време на ритуалите сватби. Трябва хората да са малко по-спокойни и да подберат подходящите хора. Последните правят чудеса, когато и те са притиснати от времето. Въпрос на избор и късмет при избора на подходящия фотограф и оператор.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: април 10, 2009, 09:02:30 »

Аз от моя оператор, от фотографа, от ди джея и от управителката на ресторанта получавам коренно различни съвети - първо си мислех, че единия е на 180 градуса от другия, а третия е в 3D пространството, сега четвъртия направо вкара ново измерение в организирането на сватби  smile. Според мен всеки изхожда малко и от това, как му е по-удобно на него и какви фрапиращи, но случайни ситуации е преживял в кариерата си. Угодия няма. Ако почнем да слушаме тоя и оня, не е ясно края му къде ще излезне.. Снимките са важни, добре, но при положение че има шанс за фотосесия извън сватбения ден, не може само да позираш през цялото време (аз, най-върлия противник на даването на пари за допълнителна фотосесия, вече съм уговорила такава и направо.. камък ми падна от сърцето - ще си снимам на нея всичко пропуснато на сватбата - ха-ха!)
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: