Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 00:26:53

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да планираме снимките на сватбата  (Прочетена 172375 пъти)

nia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 766

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: март 01, 2009, 21:37:18 »

Ако позираш за такава снимка   , то няма да останеш незабелязана за оклните зяпачи. laugh laugh laugh

* 9440_859172.jpg (40.63 KB, 500x336 - видяно 360 пъти.)
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 766

Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: март 01, 2009, 21:42:06 »

Има още много такива пози и всеки може да си измисли.Това се помни. *db*Лично за себе си мисля за кадри на плажа, дори и да трябва да си намокря роклята Girl_hide

* 3250_486537.jpg (47.71 KB, 640x392 - видяно 347 пъти.)
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: март 04, 2009, 00:34:13 »

balevsky съгласна съм с теб...определено трябва да има добра организация на първо място...и според мен трябва предварително да се знае какви снимки точно искате...и да се обсъдят добре с фотографа...да му се покажат за да си знае човека работата...върху какво трябва да акцентира ...къде кое искате да хване...и прочия...аз съм си направила една папка Модели снимки ...и в нея си слагам всякакви снимки които ми харесат...много от тях са на момичета във форума на които са ми допаднали идеите...както и ние с половинката като ни дойде някоя поза на ума си се снимаме и после да я помним...защото какво става,...в един момент когато застенеш пред обектива...и времето те притиска и гости те чакат...забравяш какви снимки всъщност си гледал...иси викаш...ми какви бяха сега...ми как да застанем....и се губи време в мислене...
всичко трябва да е предварително подготвено...местата за снимки...самите пози и всичко...и аз си мисля...същата тази папка със снимки да да си ми е под ръка на самата сесия...или ще изкарам снимките или ще си нося лаптопа с нас на сесиите което не ми допада много понеже да го мисля и него ама...има време и ще го измисля до тогава...но на една снимка 9х13 могат да се направят така че да излизат примерно 4 малки снимки колкото да си имате модела...а от там нататък като се подсетите ще си знаете работата  Bravo

така че не е за подценяване всеки един детайл и факт...

give_rose give_rose give_rose
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #213 -: март 04, 2009, 00:59:45 »

Интересна идея, която обаче "намирисва" на една друга тема по отношение на сватбеният списък от музикални изпълнения, който се дава на DJ. Хубавото в случая е, че по този начин фотографът би си изградил някаква обща представа за Вашите предпочитания и има предварителна възможност да подбере приблизително подобни места за снимки, а така също да изготви някакъв график за сесиите.
 Но ! Съвременната Българска сватба като структура и начин на протичане на събитието не позволява това. Просто няма толкова много време между отделните задължителни ритуали. Да не забравяме, че ни трябва време за придвижване, подготовка и позиране. Да не забравяме, че има сезони - пролет, лято, есен, зима. Съществува ден и нощ в денонощието. Синоптичната прогноза е от значение и за двете страни. Да изброявам ли още ? Някой би ли оспорил тези фактори, които са много, ама много значителни и решаващи ? До какво ли ще доведе тази Ваша детайлност. Иначе идеята е хубава, но според мен е недостижима мечта.
Активен
siyana
Ентусиаст
**
Публикации: 72

« Отговор #214 -: март 06, 2009, 23:43:06 »

Фотосесиите въобще не са непостижима мечта! Напротив - в много сайтове на агенции и на професионални фотографи има страхотни сватбени фотосесии. Агентът осигурява това време, а ако не се ползва агенция, фотографът ако е професионалист, ще предупреди предварително младоженците да осигурят време за фотосесии. Моята агентка ми е отделила достатъчно време за пълна фотосесия в събитийния сценарий на целия ден. Фотографът ни е професионалист и ще ни снима на няколко места и всичко е планирано. И това въобще не е недостижимо, а е въпрос на организация и на професионалисти. Ако ще и град да вали.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #215 -: март 06, 2009, 23:59:20 »

Това го казваш ти. Пожелавам ти да имаш добра синоптична прогноза за сватбата. Ако не случиш на такава - обърни се към агентката. Тя ще промени времето. Явно избраната агентка усигорява всичко. В крайна сметка се усигурява и с добър доход. На думи нещата са много лесни, но на практика...от град определено ще избягам. Преди 3-4 години имах сватба, в която не спря да вали и за 1 секунда. През цялото тържество. Не видях фотосесия, но за това бе виновна агентката, която не бе наета незнайно защо. По миналата година имах сватба, която беше във време със средна температура 38 градуса на сянка. Също нямаше сесия, но явно защото нямаше и агентка.
 За твое сведение за град като София, ако твоята любима агентка не е предвидила минимум 3-4 астрономически часа между отделните главни ритуали, то фотосесията, която си видяла на картинки в голяма степен не е възможно да се случи. По чисто технически причини както се казва. Т.е. ще стигнем до извода, че ще работим както при всички сватби, т.е. ще работим както до сега - на "конвеер".
« Последна редакция: март 07, 2009, 00:22:10 от Pachoran » Активен
siyana
Ентусиаст
**
Публикации: 72

« Отговор #216 -: март 07, 2009, 00:23:37 »

Това го казваш ти. Пожелавам ти да имаш добра синоптична прогноза за сватбата. Ако не случиш на такава - обърни се към агентката. Тя ще промени времето. Явно избраната агентка усигорява всичко. В крайна сметка се усигурява и с добър доход. На думи нещата са много лесни, но на практика...от град определено ще избягам. Преди 3-4 години имах сватба, в която не спря да вали и за 1 секунда. През цялото тържество. Не видях фотосесия, но за това бе виновна агентката, която не бе наета незнайно защо. По миналата година имах сватба, която беше във време със средна температура 38 градуса на сянка. Също нямаше сесия, но явно защото нямаше и агентка.
Първо - пише се осигурявам, а не усигурявам.
Второ - моята агентка не е господ да променя времето, но е суперпрофесионалист и имам осигурени две места в красива обстановка при лошо време, защото тя и нейните фотографи изключително държат всичките им младоженци да имат фотосесии.
Трето - за какви доходи говориш и какво те интересуват доходите на хората, които те си изкарват с много труд, сериозно образование и професионализъм? Бедна ти е фантазията колко труд и енергия влага моята агентка за моята сватба и как въобще това не може да се измери в цифри. Ти без пари ли работиш?
« Последна редакция: март 07, 2009, 00:25:09 от siyana » Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #217 -: март 07, 2009, 00:29:25 »

Права си за граматическата грешка, но какво да се прави - бързам. Все пак съм завършил и СУ. В крайна сметка пожелавам ти весела сватба, а ако не е тайна кажи, коя е тази "страшно добра жена" - мога да я назнача на работа - чак се стряскам от нейните възможности .
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: март 07, 2009, 11:10:28 »

Мен ме кефят ето тези снимки

Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: март 07, 2009, 17:04:49 »

Pachoran  изумявам се от мисленето ти...ако всички така мислеха ...ми никой нямаше да има фотосесии...какво значи че сме си карали сватбите едва ли не по един и същи начин а накрая има толкова много хубави фотосесии...
че тя фотосесията е като да си избереш ресторант на открито...а ми кажи ти как би предвидила времето...предвижда6 ресторанта всичко и накрая завали сряд юли месе или август дъжд...
не знам с какво се занимаш но определено ако имаш сватбена агенция с песимизма ти не бих наела никой  от нея...
мога да ти кажа че колкото и да не ти се вярва с добра организация може да се направио страхотна фотосесия, а ако времето ти изиграе лоша шега това е друг въпрос...и пак може да се импрозира...ама се иска освен всичко друго желание и оптимизъм...
и да....може да се оспори всеки един ¨факт¨който си дала...защото всички са именно липса на организация...това обяснявахме че е нужно да се предвиди...предвижването ...нагласянето за пози...снимането...евентуалните прищевки на младоженците ако щеш да видят снимките и да не се харесат на някоя и да я повторят...всяко едно нещо...и затова се казва предварителна организация на фотосесията...и вече спрямо желанията си ...броя на снимките които горе долу искат и капризите ако щеш на някои булки всеки си определя времето...
така че не ми казвай че това са само недостижими мечти...
ако ти не можеш да си организираш времето така че да не смогваш с фотосесията...не спори с тези които знаят как да го направят ...или поне имат желанието и се опитват...
аз на моята сватба ако иска и 40 градуса да е на сянка бих си направила фотосесията както съм си я намислила...защото веднъж в живота си ще имам такава...
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: март 07, 2009, 17:08:46 »

gucci снимките наистина са много забавни  Bravo и на мен ми допадат...аз на моя фотограф съм му събрала доста материал за снимки...и малко по малко му ги пращам за да ги изучавал  laugh  мога и тези да му прибавя към списъка...с една или две повече или по малко...то все тая ... ROFL  горкия...доста работа го чака с мен... pardon
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #221 -: март 07, 2009, 21:32:21 »

BeRa практиката показва, че нещата вървят като на "конвеер" - сватбата седмица преди твоята и седмица след твоята и т.н. Съжалявам, че нито един фотограф не взема отношение по въпроса - явно са дефицит или не боравят с Интернет /интересно, че имат сайтове/. За град София практически е невъзможно излизането от наложения стереотип - просто няма време, въпреки желанието. За това казвам, че желанието не е достатъчно. Просто, ако не разполагаш с около 3-4 часа няма сесията да бъде по-различна от тази на предходната и следващата булка. Съжалявам, че нямате възможност да видите албуми от поредни сватби в седмицата, месеца, годината, но нещата наистина си приличат. Много рядко, може би един път годишно да има условия за създаване на фотосесия, каквато очаквате да имате. Това са т.нар. дневно вечерни или денонощни сватби. Започват от сутринта и завършват на другата сутрин. Така получените интервали между основните ритуали се използват ползотворно.
 Често разглеждам снимки на младоженци от други страни. Честно да Ви кажа разликата е огромна. А и Вие сами гледате подобни филми. Българският манталитет да се яде и пие до безкрай в ресторанта изяжда също много времето. Колко от Вас ще се похвалят със снимки направени във фотостудио с подходящ декор. Знаете ли, че някои сватби се състят само от двата основни ритуала, лека почерпка и снимки до безкрай. Как да се случи това в България като началният час на гражданският ритуал е в 15.00 часа, а църковният в 16.00 часа. Който и агент да Ви убеждава, че с добра организация може да се постигне оптимална фотосесия, просто го отпратете да бере някъде ягоди.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: март 07, 2009, 21:55:35 »

BeRa практиката показва, че нещата вървят като на "конвеер" - сватбата седмица преди твоята и седмица след твоята и т.н. Съжалявам, че нито един фотограф не взема отношение по въпроса - явно са дефицит или не боравят с Интернет /интересно, че имат сайтове/. За град София практически е невъзможно излизането от наложения стереотип - просто няма време, въпреки желанието. За това казвам, че желанието не е достатъчно. Просто, ако не разполагаш с около 3-4 часа няма сесията да бъде по-различна от тази на предходната и следващата булка. Съжалявам, че нямате възможност да видите албуми от поредни сватби в седмицата, месеца, годината, но нещата наистина си приличат. Много рядко, може би един път годишно да има условия за създаване на фотосесия, каквато очаквате да имате. Това са т.нар. дневно вечерни или денонощни сватби. Започват от сутринта и завършват на другата сутрин. Така получените интервали между основните ритуали се използват ползотворно.
 Често разглеждам снимки на младоженци от други страни. Честно да Ви кажа разликата е огромна. А и Вие сами гледате подобни филми. Българският манталитет да се яде и пие до безкрай в ресторанта изяжда също много времето. Колко от Вас ще се похвалят със снимки направени във фотостудио с подходящ декор. Знаете ли, че някои сватби се състят само от двата основни ритуала, лека почерпка и снимки до безкрай. Как да се случи това в България като началният час на гражданският ритуал е в 15.00 часа, а църковният в 16.00 часа. Който и агент да Ви убеждава, че с добра организация може да се постигне оптимална фотосесия, просто го отпратете да бере някъде ягоди.
Съгласна съм с това че е доста трудно да се отдели толкова време за фотосесия ! Задължително трябва да има отделено време за това и не бива да се пренебрегват снимките ,но когато гостите чакат 1 час дори и със чаша шампанско в ръка и хапчици / кетъринг / след час вече им е писнало да чакат и започват да нервиничат ! И най добрия агент не може да върви и да им обеснява че това е много важно за вас , че трябва да имат търпение ,че след малко ще се върнете и прочие ! Затова и повечето момичета казват - Не искам гостите ми да дремят 2 часа а ние да се снимаме някъде ! Трябва да има фотосесия но много добре да се обмисли мястото да не е прекалено далече от р-та или където ще са гостите !
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: март 07, 2009, 22:05:19 »

Е другата възможност е да направите фотосесия ден или няколко дена след това на спокойствие - в студио или на открито, както искате.
Аз съм избрала този вариант - ясно ми е, че в деня на сватбата ще е препускане, но мисля че все пак могат да се получат хубави снимки. Най-малкото ще бъде уловена емоцията и блясъкът в очите!  Wink
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: март 07, 2009, 22:27:39 »

съгласна съм с всички ви...именно за това казах че всекиси преценя какво точно иска и вече си поема нещата...аз например смятам след сватбата на сутринта да хванем пътя и да идем до морето...доста път ще бием...но пък знам че си заслужава...и че не го правя всеки ден...а също така и че емоцията ще ни държи на крак...след сватбата може би ще осъмнем в една дискотека където смятаме да запазим места и при изгрев слънце тръгваме...имаме пълни трезвеници сред приятелите си които нямат против да шофират...и хем ще си направим малка екскурзийка...хем и по пътя ще си направим луди снимки ...хем и ще си направим фотосесия на плажа...а и друг път може да не ми се отдаде възможност да шофирам с булинската си рокля...понеже с милото ще се сменяме по пътя...
и се извлича максималното и емоцията от цялата ситуация...
а чуждите сватби си имат своите фотосесии защото нямат всичките тия размотавания по забиране на булка кумуве и прочия...така си мисля аз поне...и нямат никакъв проблем времето в което ние бием тъпаните за хоро пред булката те да си го направят във фотосесии...не знам дали сте гледали китайски свтби...имат страхотна природа...и дни отделени само и единствено за снимки...и тогава имат техника....ама техника...
така че...всеки си преценя...начини има...само трябва да се намярят...дори и фотосесията да бъде няколко дни след това както каза minalina   важно е че емоцията...ще бъде уловена...
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: