Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 19:23:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Подарък за кумовете!
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Подарък за кумовете! (Прочетена 188877 пъти)
Bianka
Сватбар
Публикации: 179
Отг: Подарък за кумовете!
«
Отговор #375 -:
май 16, 2009, 14:52:57 »
Нищо не съм измислила. Планирах да отскочим до Гърция обаче кумата ме съсипа - замина за 2 седмица в Америка и после отиват на яхта в Гърция точно преди сватбата, тъй че моята скромна почивчица отпада. Не ми казват и какво искат, а живеем в различни гардове и ми е трудно да преценя от какво може да имат нужа... Семейство са от 5 години и направо не знам - мисля си за някоя глезотия сега - например шоколадов фонтан...
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #376 -:
май 16, 2009, 15:13:51 »
Идеята за фонтана ми харесва!
Активен
kikolina
Професор
сем.Матеви
«
Отговор #377 -:
май 16, 2009, 15:35:29 »
а нещо такова
K18_za%20svatba.jpg
(41.73 KB, 600x450 - видяно 399 пъти.)
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #378 -:
май 16, 2009, 15:43:19 »
Еми ние сме намислили един малко нестандартен подарък за кумовете ни, свързан е с ремонта, който правят по къщата си, но не смея да напиша, че кумата може да разбере, а е изненада
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #379 -:
май 16, 2009, 17:07:13 »
Нашите кумове ни казаха да избираме между малка ( не много скъпа камера) , нещо друго ама ся го забравих и малко LSD- 15 или 19 инча, за което аз отдавна исках за кухнята. Обаче сега аз съм съм крайно затруднена мие какво да им изберем? Живеят на квартира за сега. Въртими се пак няква техника , от сорта на микровълновали или каквоооо.....?
Н езнам . Идеи?
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #380 -:
май 16, 2009, 17:25:14 »
Ния, защо не им кажеш, че трябва да си изберете подарък от други ваши гости и не знаеш какво да си поискаш. И ала-бал след два часа "умуване" да я питаш какво би си поискала на твое място. Или по още по-фин начин. Така ще каже със сигурност нещо, което се върти в ума и, че има нужа от него.
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #381 -:
май 16, 2009, 18:13:45 »
хеййййййййййй браво бе! Направо си генийй. Мен много не ме бива по тая част , ама още утре ще ги видя и ще питам така- заобиколно
..........тенкс.
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #382 -:
май 16, 2009, 18:21:35 »
За нищо! Да пишеш какво е станало.
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
«
Отговор #383 -:
май 16, 2009, 19:51:19 »
nia щом са ви кумуве, значи сте си много близки. Направо си ги попитай. Размяната на подаръци си е традиция и няма нищо срамно да питаш. Аз не бих се вързала ако ме попиташ "тактично" или пък бих казала нещо, което ако ме попитат директно сигурно нама да избера. Пък ако искаш да ги изненадаш можеш да вземеш нещо малко - например изба Хан Крум предлагат за 10 лв. една много хубава кошница с 6 вида вина вътре. Или и нещо друго - просто това ми дойде сега на ума.
«
Последна редакция: май 16, 2009, 21:33:58 от Мърче
»
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #384 -:
май 16, 2009, 19:57:01 »
Аз съм напълно съгласна с Мърче, че е най-добре да ги питате съвсем директно. Ние като кумувахме дори заедно излязохме да си купим подаръците, бяхме се разбрали и за ориентировъчна сума. Получи се много добре, и двете страни получихме точно каквото искахме.
Сега и с нашите кумове така мислим да процедираме - трябва следващите дни да дойдат до София и предполагам направо ще си ги купим.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #385 -:
май 17, 2009, 08:59:44 »
Момичета много хубави идеи имате.С радост бих откраднала някоя,обаче моите кумове не са двойка.Дори още не се познават.
И двамата не живеят в собствено жилище и така вариянта за уред или нещо подобно за къщата отпада.Нямам идея какво да купя
Активен
Bianka
Сватбар
Публикации: 179
«
Отговор #386 -:
май 18, 2009, 10:37:38 »
Ами щом не са двойка, трябва да е нещо по-лично, например - бижу за кумата или пък луксозни халати за баня. Зависи какъв е бюджетът всъщност. Тук прочетах и идеята, че било хубаво да се подарява светлина т.е. нощна лампа (съвсем условно това) и сега се чудя как да я развия.
Сега ми хрумна за нашите да е нещо, свързано с темата на сватбата ни, което да им напомня - примерно комплект спално бельо с морски мотиви или пък нещо друго, заедно с един красив корал.
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
«
Отговор #387 -:
май 27, 2009, 15:36:02 »
Божеее,аз пък сега за пръв път виждам,че има такава хубава темичка
Ние с кумовете се разбрахме,вместо подаръци да си подарим един хубав и луксозен уикенд за четирима,но все пак ми се иска да им подарим нещо и то да е изненада.
Аз не знам вие как мислите,но при нас се е наложила традицията да се разменят подаръци и то еднакви или за еднаква сума,което обезсмисля всичко,то в такъв случай,по-добре всеки да си купи от каквото има нужда.
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
«
Отговор #388 -:
май 27, 2009, 19:57:57 »
krisssy не знам дали си видяла по-назад в темата, но ние също решихме да ходим някъде заедно за 3-4 дни. А за да се спази традицията им купих една кошница с 6 вида вина на изба хан крум. Още не е дошла, поръчала съм я и като дойде ще кача снимки. Струва 10 лева, но е много красива. Просто нещо символично.
Мисля, че някои сватбени традиции са видоизменени с годините. Например ритането на менчето се прави за плодородие, а не за да се гадае какво ще е първото бебе. Много ми е смешен този обичай за бременни булки дето са ходили на видеозон и вече знаят какво ще е бебето.
Така е и с подаръците за кумувете. Едно време са се подарявали ризи, нощници, черги и т.н. - това са били предмети, изискващи много труд и ценни за всяко семейство. Днес са вещи. Утре може екскурзиите да станат на мода и да се приемат като традиция. Така, че преценете какво ще е най-добре и за четирима ви. Така поне разсъждавам аз.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
«
Отговор #389 -:
май 27, 2009, 20:19:35 »
Цитат на: Мърче в май 27, 2009, 19:57:57
krisssy не знам дали си видяла по-назад в темата, но ние също решихме да ходим някъде заедно за 3-4 дни. А за да се спази традицията им купих една кошница с 6 вида вина на изба хан крум. Още не е дошла, поръчала съм я и като дойде ще кача снимки. Струва 10 лева, но е много красива. Просто нещо символично.
Ние също се спряхме на този вариант- вино и уикенд
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
Нагоре