Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 04, 2024, 21:42:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Чеиз, Зестра или нещо такова?
Страници: [
1
]
2
3
4
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Чеиз, Зестра или нещо такова? (Прочетена 71822 пъти)
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
Чеиз, Зестра или нещо такова?
«
-:
февруари 08, 2008, 15:00:50 »
Из форума не видях някой да го коментира този въпрос, ама аз да споделя една случка. Преди около месец майка взе та ми връчи някакъв каталог на фирма за спално бельо - не ми била подготвила чеиза
и аз смях, смях
Ама тя така си била решила. Я кажете вашите мами правят ли такива работи?
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: Чеиз, Зестра или нещо такова?
«
Отговор #1 -:
февруари 08, 2008, 15:03:32 »
моята ми купи ношничка и то по нейно настояване по едно нещо да е
хи хи хи их
и още като отидох да живея при Румен преди 4 г. ми я подари !!! хи хи хи
)
«
Последна редакция: февруари 08, 2008, 15:13:00 от Ели .
»
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #2 -:
февруари 08, 2008, 15:12:04 »
Смях не смях така си е - трябва да си подигури чедото все пак в чужди ръце отива
то не бяха юргани, чаршафи, пердета, (добре че сама си ги избирах да ми влизат в употреба), че и терлици (не че някога ще ги сложа, но може пък да показвам на децата си някой ден)
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #3 -:
февруари 08, 2008, 15:18:11 »
Моята свеки е приготвила чеизи и на двамата си
синове
!
Щях да падна като чух!
Чаршафи, одеяла и не знам кви дивотии още...
Толкова ми е смешно,че чак ..няма накъде повече... Това са егаси селяниите- да ме извинявате,ама аз такова нещо съм виждала само на село като бях малка!!! Да не си мисли,че ще си сложа у нас чаршафи,купувани преди 15 години?! Че няма да си избера свои неща???? В моя си дом! Пффф...разбира се,тези мисли не съм ги споделила нито с милото,нито с нея..обаче ме напушва смях всеки път,като се сетя!
Активен
блясъчко
Професор
щастлива звездичка
«
Отговор #4 -:
февруари 08, 2008, 15:19:49 »
нищо смешно няма, моята майка пак така ме изненада, и сега си правя списък на необходимите чаршафи, кърпи, покривки.. нещо за бродиране спомена също, но чак пък толкова..
avva_stz
,
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #5 -:
февруари 08, 2008, 15:27:33 »
Цитат на: avva_stz в февруари 08, 2008, 15:18:11
Това са егаси селяниите- да ме извинявате,ама аз такова нещо съм виждала само на село като бях малка!!!
аз не съм ползвала нищо от нещата, които ми даде свекървата, но никога не бих си позволила да кажа на майка ми или на нея, че това е селяния!!! нали са вложили някакви добри чувства като ги купуват, а знаеш ли че някои плетени неща се правят с години и наистина за мен ще е неуважение към тях и към корените ми ако не приема тези дарове от тях!!! при нас и самия начин по който ми ги поднесоха беше забележителен - като идваха да ме искат в един старинен сандък като тия от пиратските филми ми бяха сложили подаръците само да ги видя дали ще ги харесам, а ако кажа "да" си ги прибират и си ги слагат в бъдещия ми дом - в случая останах при свеки щото няма място в апартамента..........
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #6 -:
февруари 08, 2008, 15:34:02 »
Знам че това се прави при годежа,но ние нямахме такъв.Когато се изнесохме да живеем сами бабите ни подариха някакви неща,които не ползвам.Свеки ни подари един спален комплект,който предварително бях одобрила.За майка ми не си спомням,май тогава нищо не беше купила.
Иначе при годежа на девер ми свеки е била накупила доста неща - възглавници,спален коплект, та дори и годежния пръстен
, но по-добре че не присъствах тогава.
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #7 -:
февруари 08, 2008, 15:45:45 »
хихих много ми е смешна думата "чеиз"
мама има в един шкаф подредени одеала и други такива разни тъкани неща мисля че са от баба и ,никога не ги е ползвала но си ги пази,едно че са и спомен от баба и и е показала уважение,естествено в днешно време никой няма да тръгне да ти приготвя чеиз това са стари и вече забравени пък и не много практични традиции
на нашият годеж свеки ми подари злато което замених за един много як пръстен и сега мога да си го нося,само си запазих едно колие което се предавало в рода им от много дълги години,пазя си го в една кутийка и бих го предала след време на дъщеря си,подари ми и една секси нощничка(ох още не съм я обличала
) и ни дадоха пари на двамата с милото.чаршафи ,хавлии и други подобни не е имало
Активен
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #8 -:
февруари 08, 2008, 16:59:52 »
Е поне при мен не са неща приготвени още от преди век, а ми връчи каталог да си ги избирам така че като е решила какво да я правя, няма да и развалям настроението. Ще ги замъкна на "вилата" като свърши ремонта, тъкмо там ще има нужда от такива неща
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #9 -:
февруари 08, 2008, 18:10:00 »
Като се изнасях от нас, събрах освен всичко от моята стая което прецених, и някой неща като чаршафи, тиган, тенджера и т.н., които мама е купувала в неразумно големи количества или са и подарявали, а няма нужда от тях. Тя ми ги показа, аз си избрах и така. После всичко си избирахме с милото, никой не е имал идеи, че трябва да ни снабди с такива неща.
Но имам едни торби с плетени покривки от баба. За мен са много ценни, защото е вложила много часове труд в тях и са много красиви. Вероятно някой от тях няма да използвам, но въпреки това им се радвам.
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #10 -:
февруари 24, 2008, 21:32:44 »
Това с чеиза е отминала работа
Моят ще трябва без зестра да ме вземе ако ме иска
Активен
Капризче
Baby Time
«
Отговор #11 -:
февруари 24, 2008, 22:08:57 »
Моята баба плете много на една кука, такива красоти е изплета през целия си живот, думи нямам. За мен и братовчедка ми е изплела някои неща. На нейната сватба и ги подари. Не каза че са и за чииз или зестра, а за да си спомня за баба си като ги погледне. Баба ми е много съвременна жена и и е ясно че това с чииза е умряла работа, но много искаше да остави нещо на братовчедка ми от нея и за това и го подари в деня на сватбата в красива опаковка. С дядо и дадоха и парички
На моята сватба също ще е така най-вероятно, само дето дядо няма да е там
Активен
Slyn4o
Сватбар
Голямааа усмивка:)
«
Отговор #12 -:
февруари 24, 2008, 22:26:21 »
Мацки, наистина думата „чеиз” звучи смешно днес..
Но като са събирали разни неща нашите баби, майки са влагали само добри чувства и много любов..И го правят от сърце за децата си - лошо няма.
Ама е вярно и това, че вече са съвременни и майките и бабите и затова питат – какво искаш, от какво имаш нужда ? Поне при мен е така. Е, баба ми има и тя някакви одеала, дето щяла да ни ги дава, ама като чета и вие какво сте писали – това явно си е традиция.
Абе да са живи и здрави
Важното е мир и любов да има
Активен
Dginger
Ентусиаст
Публикации: 108
«
Отговор #13 -:
февруари 26, 2008, 11:30:08 »
И за мен чеиза е смешно, но как да го обесня на свеки?!
Приготвила ни е някакви чаршафи бродирани от нейната майка и други подобни от камената ера.
Аз нямам нищо против но да пита от какво имаме нужда или да ни даде пари да си го купим, защото нито ще ни влезне в употреба, а само ще ни заема място в шкафовете.
И на моята майка чеиза и от едно време още си стои, та се чуди какво да го прави
Активен
блясъчко
Професор
щастлива звездичка
«
Отговор #14 -:
февруари 26, 2008, 13:11:01 »
моят чеиз, макар и скромен, вече се попълни от два спални комплекта
скоро ще си имам и кърпи - искам всичко да е цвят слонова кост или екрю. идеята е на мама, и е много забавно, защото така или иначе имаме нужда от тези неща, но като ги наречеш "чеиз", някак си по-отговорно звучи
и са неща, с които ще почнем следсватбения си живот и някак ми е много мило
Активен
Страници: [
1
]
2
3
4
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg