Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 11:00:05

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Ноември 2020  (Прочетена 79691 пъти)
 
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: ноември 17, 2020, 08:56:03 »

Добро утро

Манянте, после искаме снимки на новия дом.Важното е на вас да ви е удобно и да ви харесва.

Аз например винаги съм се питала, защо американците си слагат по 2 фурни като готвят рядко и са полуфабрикати?Защото е модерно ли?Масово им е много важно да са с две фурни  crazy И като гледам предавания в които американци се местят в Европа ми е много забавно, защото размерите на жилищата са коренно различни и шока за тях е огромен.

Аз днес съм решила да чистя и подреждам, дано ми се получи, че съм се надъхала да не изпускам енерцията.

Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003



« Отговор #271 -: ноември 17, 2020, 09:09:19 »

Боже, колко съм изкукуригала lol lol lol

Добро утро! Мисля да се присъединя към кукуригащата дружинка. Ама даже и да не бях, това изречение на средата на нищото просто ме кара да се смея. Мерси, Панде!

Менианте, много е хубаво, всичко да е новичко! С удоволствие да си го ползвате! Ако ми позволиш един по-личен въпрос, защото ми прави впечатление, че всико, което ни разказваш за новия дом е в единствено число. Всичко наред ли е при вас? Имаш ли нужда от помощ за нещо, ако си се нагърбила със 100 неща сама?
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 627



« Отговор #272 -: ноември 17, 2020, 09:48:45 »

Добро утро!

Тази вечер се наспах че един Звяр не се промъкна в леглото. Снощи ми разказва че той идвал защото нашето одеяло било мекичко и по-хубаво му било за заспиване  blum. Мамо, като порасна и стана възрастен ще се преместя във вашата стая и ще спим тримата заедно  lol, защото това била стаята за възрастни. Не мога, ръси ги понякога... Вчера ми се кара че да не съм го била събуждала сутрин, той имал "претенции" кога да става и неговата "претенция" не била аз да го събуждам  huhhuh.gif

Менианте супер звучи, хайде до седмица две сте там!

Маги по-удобно им е , те вярно ползват  полу-фабрикати, но в едната печеш пица, в другата пилешки хапки или курабийки.

Това Странджанката вчера от една бургаска мама го видях също хахах.

Хайде лек ден!
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 790



« Отговор #273 -: ноември 17, 2020, 10:04:59 »

Едната фурна при нас поне в Англия е грил, другата е обикновена. Не знам в Америка как са, но тук горната фурна я ползвам само за печене на филии понеже си е чист грил, едни картофи ги пекох веднъж 2 часа на тая горната ...  pardon
Активен
addicted_to_u
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 340



« Отговор #274 -: ноември 17, 2020, 10:16:30 »

Привет!

 Ние миналата година бяхме много смешни с тази газова фурна в Англия. Падна голямо чудене и шубе. В Щатите имахме само 1 огромна старовремска газова фурна и една почти европейска микровълнова и точно снощи се чудех как там сме се оправяли... ами как... на 20 години какво ли сме пекли за 4 месеца, та може и въобще да не съм стигнала до ползване, а и тогава не ми беше любимо да  готвя.Аз от носталгия по някои неща намерих един канал дето правят видеа нови придобивки от супермаркета в САЩ. ММ се хвана за главата колко полуфабрикати ядат. Особено го изуми как си бяха взели настъргани картофи за рьощи, колко чипсове и стекове безалкохолни и въобще джънкът си им е основно ядене.Oh my ...

 Мен вчера ме мързя, ама днес задължително трябва да ида до ДМ. Започнаха да пристигат пратки от намаленията и сме като склад на дядо Коледа в другия апартамент, че да не види детето....

 

 

Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #275 -: ноември 17, 2020, 10:27:29 »

О, аз още вчера се посмях с "Т" - то в колоната. blum Върнах се назад да видя дали и аз не бъркам Wink.
Виви, аз говоря за зората на принцесите /в Бургас съм била от 68- ма до 73- та/. Замислих се кога се появиха запечените, намазани с нещо филии, които всички започнахме да варичаме принцеси crazy. Най- ранните ми спомени са, че ходехме цялото семейство в някакво заведение извън Пловдив да ядем от тази новост. Била съм в началното училище, защото тогава имахме мотор. С кашкавал / яйце, настърган кашкавал и чубрица/ и после запечена се водеше диетична принцеса. С кайма от мерлуза започнаха много по- късно да правят. После пуснаха на пазара и едни специални фурнички, много нескопосано направени, от тънка ламарина и никаква скара, за домашна употреба. Хаха, тотално изместиха студените сандвичи, ама си беше майсторлък да не се свие горе намазаното и да си остане препечена филия само Wink
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1848



Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: ноември 17, 2020, 10:34:51 »

Бамбук вчера пък каза, че иска да стане доктор. Но аз също трябва да стана доктор, а баща му да кара линейката lol Така и не можах да му обясня, че вече няма за кога да ставам доктор.
Той до скоро казваше, че ще стане "само Томи", та аз му виках, че стане инфлуенЦър lol lol Сега споменава лекар и пожарникар.

Аз такава скаричка/ парти грилче си донесох и в Австрия и всяка сутрин си правя сандвичи на нея Wink
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 790



« Отговор #277 -: ноември 17, 2020, 10:39:42 »

Тия скари до ден днешен се чудя как са били разрешени, с оголените реотани, лошо ми става като се сетя, всички имахме такива и правиха много вкусни сандвичи, доста бързо, после станаха модерни тия смачканите сандвичи, както им викахме, в пресите. Не бих си купила специално, обаче брат ми като ремонтираха кухнята му взех да си прави, докато нямат кухня.

Па свекс, да не се свие не знам как е ставало, тук като съм се пробвала да правя странджанка буквално наполовин ми се свива. biggrin
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #278 -: ноември 17, 2020, 11:28:37 »

Маги, прочете мислите ми! good Много пъти съм се питала и единственото, което си отговорих е, че те не ползват. Купуват, за да притежават. Реално и такива големи кухни не им трябват. През 60-те май последно е имало онова поколение с готвенето. Но тогава са били масово с прислуга и кухните не са били големи, а отделени от дневната. Много предавания гледам на тази тема и ми е много интересно как се променят потребностите и вкусовете във времето.
Интересно беше семейство руснаци в Централна Европа. Бяха свикнали на тавани като в Болшой театър, а схлупената действителност ги шокира.
И ние имаме парти грил. Децата много го уважават. Дребният и без това почти нищо не яде, та вариант с филии ми е опция... За ужас на баща му, който е на мнение, че трябва да се ядат манджи pardon
Днес ми върви тегаво денят. Сънливо ми е и се развличам с търсене на ботуши за Кокона, че още кара с маратонки.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #279 -: ноември 17, 2020, 13:06:47 »

Тия скари до ден днешен се чудя как са били разрешени, с оголените реотани, лошо ми става като се сетя, всички имахме такива и правиха много вкусни сандвичи, доста бързо, после станаха модерни тия смачканите сандвичи, както им викахме, в пресите. Не бих си купила специално, обаче брат ми като ремонтираха кухнята му взех да си прави, докато нямат кухня.
Па свекс, да не се свие не знам как е ставало, тук като съм се пробвала да правя странджанка буквално наполовин ми се свива. biggrin
Да, точно така беше, оголени реотани, а даже и с вилица си помагаме да вадим филиите.  pardon
Доколкото си спомням, номерът беше филията да се намаже първо с мазнина - масло, мас, олио, за да направи нещо като защитен слой. Каймата и тя се забъркваше с разни неща, почти като кюфтета и като се слага върху хляба, трябва да излиза извън кората на филията, даже леко да се притисне около нея.
През 90- те имахме скара със затваряне, нещо като гофретник, но бързо им падаше покритието и залепваха гадно нещата.
Сега правя слепени сандвичи по подобие на бургерите, в тиган- първо в масло едната страна на двете филии, после плънката и другата страна. Ама всеки гледа да не яде много хляб, и само за път когато се налага се захващам.
Ако си спомняте, тези предавания за намиране на дом, също сме ги нищили тук Wink Бях споменама, че бивша състудентка на НИ1 работи към подобна агенция, та от нея се беше разбрало, че семействата не са реални, нито се местят, нещо като артисти се явяват. Рекламата е важна в случая smile
Нуждата от двете фурни, според мен, е когато се налага бързо готвене. Редовно подготвям някои продукти на микровълновата и едва тогава местя за запичане в нормалната. Гледам по кулинарните предавания, че слагат основно и някакво хлебно едновременно във фурната, но не съм се престрашила да го правя, все ми се струва, че едното ще го оплескам и загоря, та и затова би помогнала втора фурна.
По мои наблюдения, рядко някой от младите работещи, независимо в коя страна, готвеше за повече от едно хранене и то не за всеки ден. Ама и това сме го говорили, имаше столове, като социална придобивка, после тръгнаха по ресторанти за работни обяди и така, докато не стана отново модерно покрай Джейми Оливър и разните му там еко и био движения. Пандемията вече ни заклещи, та щем, не щем, върнахме се към живота на бабите ни.
Панди, що да не може да станеш доктор, май до 36 можеше да запишеш медицина Wink
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #280 -: ноември 17, 2020, 13:21:51 »

Свекс, защо? На 37 с деца бихме били в графа изкукали ли lol

И аз на теория знам, че се слага хляб и яйце уж за да не се свие каймата, ама практиката показва, че зависи от каймата, а не от добавките вътре. Малко като кашкавалът - истинският прегаря, а не се разтапя.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: ноември 17, 2020, 13:44:33 »

Аз имам и от тази с откритите реотани, и машината за сандвичи, но наскоро установихме че ни растат коремите от прекрасния купешки хляб lol , та вече не купувам. Ако ни се дояде- правим си. Съответно спряхме да ползваме и двата уреда. Един път в седмицата си поръчваме пица за разкош като чиит дей lol
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #282 -: ноември 17, 2020, 13:47:06 »

Бамбук вчера пък каза, че иска да стане доктор. Но аз също трябва да стана доктор, а баща му да кара линейката lol Така и не можах да му обясня, че вече няма за кога да ставам доктор.
Аличка, коментарът ми е по този повод. Наистина има ограничения за възрастта за кандидатстващи медицина, както и няма задочно такова обучение. Само за хуманитарна медицина, за всичко останало може.
Аз втора магистратура правих на близо 60, далеч съм от мисълта за изкукване, свързано с годините Wink
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 627



« Отговор #283 -: ноември 17, 2020, 13:52:27 »

Свекс миналата година в една група за чужденци в България търсеха чужденци които си търсят дом да ги снимат тук, т.е търсеха истински хора. pardon

Нищо не бие онова реотанчето за загряване на вода по риск за живота  nea

Не съм знаела че има ограничение за медицина, интересно.Ама като гледам снаха ми колко готини и отнема специализация да завърши, ей на, на 33 +2 г майчинство я делят 6 месеца от завършване на специализация. До тук 10г без стаж и стабилни доходи... таа те първа на 36г ако тръгнеш да записва, до към 50ка ще откараш...малко преди пенсия те първа да ставаш доктор shok
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: ноември 17, 2020, 15:02:04 »

Като говорим за възраст, винаги съм се чудела- няма ли кой да каже на една жена когато почва да става “страшна” благодарение на скалпела?
https://www.facebook.com/399769500057114/posts/3968423513191677/?d=n
Тези ако ги срещна в тъмното...
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines