Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 09:53:20

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 50   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част  (Прочетена 250094 пъти)

магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: февруари 29, 2016, 13:11:08 »

Всичко зависи от детето и това че го разберете много бързо след като родите.Ние искаме и харесваме едно, те нещо съвсем различно.Моника е спокойно дете и за момента леглото и дървено и с размер 70/140 е здрав и в идеално състояние.ДОбре че взех по-голямото защото тя сега е 92 см, и се разхожда из цялото легло, ако бяхме взели малкото съвсем скоро щеше да и отеснее.Дали ще изкара до 3-4 години в него идея нямам по-скоро НЕ.В същото време племенника ми беше диване от класа и можеше да потроши всичко за норматив.Та не знам дали при него това легло би издържало.
И аз мислех да не спи дълго време при нас, е вече е на 2 и спи в нашата стая, да в леглото си спи, но сме в една стая.Пак за пример племенника който ще стане на 5 не иска да си спи в стаята и всяка нощ отива при сестра ми и мъжът и.Правят врътки всякакви за да го убедят да спи там.За момента напредък няма.
Нашето има чекмедже от долу.Там съм завряла неща който няма да ползвам, макар да си мислех че ще слагам чаршафи, кърпи и още нещо.Еми да ви кажа хич не ми се навежда постоянно.
Скрина нашия в спалнята сега е неин, 4 чекмеджета са и са пълни с нейни дрехи.До скоро ми стигаше, обаче вече не и се замислям за гардероб.Ще е някакъв универсален цвят, за да можем после да мислим за детска.
Ще ви кажа аз как си организирах скрина, за да ми е максимално удобен.Върху него сложих повивалника.В първото чекмедже сложих бодита, до тях лигавници, чорапки, кърпи за бърсане на повръщаното и памучни пелени.Там можете да сложите и козметиката, там държах първоначално и гащеризоните с който седеше в къщи.Във второто чекмедже сложих връхните блузки, панталонки за излизане, всичко за излизане.В третото са чаршафи, кърпи за баня, одеала.В четвъртото бях навряла разни глупости сега е пълно с летните дрехи.
Това го копирах от наша съфорумка smile Направете всичко което използвате ежедневно да ви е най-лесно-достъпно.До скрина държах и още държа един кашон с памперси, така най-бързо и лесно сменях памперси без да обикалям цялата стая, за да си набавя необходимите неща smile
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: февруари 29, 2016, 13:47:23 »

Панди, и аз ги гледах тези колички. Дори този цвят много ми харесва.  good Идеално, тъкмо ще чакам отзиви за нея.  Wink Леглото също е много сладко.  smile

Много ми харесват тези дървени легълца, макар че има много мами, които предпочиташ преносимите кошарки пред тях. Дали две или четири шкафчета ще има, все мисля, че няма да стигат, пък и не ми допада идеята дрешките да седят там. На нас ни предстои купуване на ново обзавеждане за спалнята и още не знам колко голям ще е гардеробът, но пък и не ми се иска нещата на Беб да са сред нашите. Искам да си има отделен скрин само за него  heart Идеята за собствен гардероб на принца също много ми допада, стига да имаме достатъчно място в стаята. Малки, дребни нещица, ама наистина заемат повече място, от колкото нашите. Тези чекмеджета към легълцето бих използвала за неща, които не използвам толкова често, както и Маги е споменала.

Фери, ама то не се знае, може и следващото да е госпожица.  blum  Аз затова не мисля толкова напред. Пък и не се знае колко ще изкара тая количка, здрава ли ще е, каква ще е. Леглото същата работа. То, ако е така и всички дрешки трябва да ги купувам унисекс.  pardon
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #137 -: февруари 29, 2016, 13:50:23 »

Олееее, на нашта няма шанс да й стигне 1 скрин. Тя има вече и трикрилен гардероб crazy
Аз най-горе бях сложила в скрина козметика, памперси, кърпички, гребен... Във второто чекмедже - бодита, блузки и пижами. В третото - чорапогащници, клинове, дънки... В най-долното са жилетки, горнища. Бархетени пелени, хавлии, чаршафи съм ги сложила в гардероба й. Там са и всички рокли по закачалки, отделно са якета (има около 7) и космонавчета. Зимата е кофти с тия обемни дрехи.
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: февруари 29, 2016, 13:55:26 »

Али, сигурна съм, че е така.  good Няма шанс само със скрин да минем и ние. Искам гооолям гардероб.  pardon Или може ние с Влади да използваме скрина, а за него да оставим големия гардероб.  blush
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610

« Отговор #139 -: февруари 29, 2016, 13:56:27 »

Лоли, честитооо.Лека бременност и бързо да минават неразположенията.

Ние за девойката взехме едно от старите дървени легла, наистина са вечни и още спи в него, но тя е дребна.Лятото ще им оправяме стаята и тогава ще мислим легла.Като се роди младежът взехме преносима кошара за да може, той да си е в нея, а тя на голямо легло когато пътуваме.Много лефтерна ми се видя след дървеното, но е здрава.За игра никога не съм ги оставяла там, били са на пода и при мен в кухнята когато готвя.Дървеното легло беше с две големи чекмеджета, в които бях сложила дрехите, а пелените, чаршафчета и други в гардероба.

За повивалник бях взела за нея един http://olx.bg/ad/tvard-povivalnik-kato-nov-ID5yZvQ.html точно такова и го сложих на леглото до около 9 месец ми вършеше работа, после на леглото за по сигурно, защото много шават.До леглото бяха памперси, мокри кърпи, крем за дупе и тн.
На младежът кошарата беше с повивалник беше нещо като кошче, но можеше да се ползва не повече от 6-7 месеца, защото го израстна.

Количката за мен трябва да е лека, гумите да не са много малки за да минава по софийските улици и да има голям кош за после за играчки и пазар.Имаше едни с по голем сенник, което беше много удобно за мен, защото чедърчетата не изкарваха по много и лесно се чупеха.
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: февруари 29, 2016, 14:09:25 »

Аз не се отплесвам с дрехите, защото и без това не ги износват, не виждам смисъл.Според мен Моника имаше прекалено много дрехи като бебе.А и сега, има такива дето съм и ги обличала точно по веднъж.Какъв е смисъла, за тия пари можех да и взема хубава дървена играчка например.Аз съм страшно практичен човек, не ме разбирайте погрешно, но пред много дрехи предпочитам хубава играчка.А и през първата година от живота им дрехите са наистина малки, като размер.
Шезлонга го препоръчвам като покупка.Ние имахме подарък, и я разнасях навсякъде така, заспиваше в него и беше спокойна.Ако можете да си позволите тези на Фишър Прайс, за мен са най-добрите.Не ви трябват със супер екстри, трябва ви здрав, да може да се люлее леко и да се повдига задната част.Тия вибрации в повечето случай не ги отразяват дребосите.
Количка, по възможност с големи единични гуми, маневрена.Моята е тежка, но не бих я сменила за нищо на света, бута се с един пръст буквално.На външен вид е супер зле, но иначе е яка и сме правили страхотни преходи с нея из разни места дето други няма и да си помислят да минат.Ако няма сенник, лесно можете да поръчате.Аз с чадърчето не се разбрах и си поръчах сенник от интернет, от едно момиче което ги прави.Страхотен е, пази от слънце и вятър, ползвах го две лета подред с дребната.
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: февруари 29, 2016, 14:19:48 »

Мернах някъде във фейсбук, че има някакво намаление на дрешки на Lorelli. Освен това в Емаг също има  намаления на бебешки неща, вкл. и памперси. Аз само гледам, рано ми е за покупки.  pardon

Нашите врачански улици са трудно проходими и определено ми трябва добре маневрена количка, с големи гуми.
Съгласна съм за износването на дрешките. Предполагам, че повечето мами, на които ще ни е за първи път мислим не толкова практично в началото.
Маги, твоята количка каква е?
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #142 -: февруари 29, 2016, 14:26:40 »

Изобщо и не мисля за много дрешки, колкото и да ми се иска фръцлата всеки ден да е с различна рокля...а и отсега са се засилили на Боби един колега, една приятелка и дърводелецът ни да ни прехвърлят, така че аз за мен не си купувам дрехи често, пък за едно парче месо, което расте с дни няма да хвърлям маса пари  pardon Така си мисля сега де Wink

Марта, точно за такъв подвижен повивалник си мисля smile

Друго, което ми се върти в главата е да има някаква кошарка или нещо такова на долния етаж да мога да си я взимам при мен като слизам, ама има време да ги мисля тия неща Wink
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: февруари 29, 2016, 14:31:03 »

Количката ми е ето такава Mutsy 4rider стар модел е.Взех я от английския И бей, втора ръка.Излезе ми много по-евтино а е в отлично състояние, даже след нас изглежда като след война  Wink
За дрехите имайте и друго в предвид в един момент всеки който дойде на гости ще ви носи дрешка.Особено близките ще има дрехи и дрехи и дрехи.Някой въобще няма да стават на детето.И ще има реплики от рода на "Като го видях и реших че е за бебето" smile
« Последна редакция: февруари 29, 2016, 15:18:51 от магито » Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #144 -: февруари 29, 2016, 14:46:22 »

Подкрепям Маги в мнението за дрехите. По принцип аз само бих посъветвала никой да не прави огромни инвестиции в мебели и други неща, защото според характера на бебето се менят нуждите. Аз нямах почти нищо и с времето се обзаведохме с необходимото. И в момента дрехите и се събират в шкафа под леглото, няма си неин собствен, като порасне ще й купим. smile

За шезлонга - не знам на Маги шезлонга през колко бебета е минал, но моята голяма дунда го "обитава" докато стана на 10-11 месеца и не мръдна!
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #145 -: февруари 29, 2016, 14:46:58 »

Ние имаме много дрехи най-вече от подаръци. Аз рядко й купувам нещо и то е супер конкретно. Майка е запазила много дрехи от мен, които са хубави. На ММ братовчедка му пък е с две момичета и ми донесе чували с дрехи с етикетите, на кое не му хванала сезон, кое било малко и подарено...
Наши приятели си купиха твърд повивалник от Германия, но е много по-голям от показания от Марта. Може би 60/60 см. За първи път виждам такъв квадратен. По него си поръчаха скрина.
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610

« Отговор #146 -: февруари 29, 2016, 14:48:53 »

Маги, незнам каква марка е количката, но изглежда много удобна.

Аз първо имах една количка, но аз съм 160 и ми беше тежка, не за бутане, а  защото често се налагаше да ползвам градски транспорт и метро и тогава се усеща.Разбих и спирачката защото слизайки от автобуса никой не стана или от качващите се не помогна да я сваля и така много пъти.После си взех една друга също втора употреба от и бей.Много съм доволна, само ме е яд,че не взех по новия модел заради сенника, който се спуска чак до долу.

Фери, до колкото знам повечето майки с къщи или мансарди си взимат точно две кошари за това което мислиш и ти.По удобно е, има и много втора употреба, които не са и ползвани ако искаш може да потърсиш.Иначе Sunray ако се включи може да каже, мисля че и тя имаше.

Едит: пак щях да забравя шезлонг госпожицата не искаше и да види, а младежът си отседя.Дори сега в къщата на село го ползва за стол, нищо че дават до 9 кг.
Подкрепям напълно и Вив и Маги за дрехите, бързо се израстват и няма нужда.И аз бих ги вложила в хубави дървени играчки, но аз там малко прекалявам .. blush
« Последна редакция: февруари 29, 2016, 14:52:24 от marta_kalpazanka » Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: февруари 29, 2016, 14:59:43 »

Количката е Mutsy 4rider, аз съм доволна.Единствения и минус е малкия кош, но може да се закупи допълнителен, пак от ибей, който се слага отдолу и е доста голям.На мен ми прати братовчедка ми и ако ви кажа колко неща влачих лятото с мен, не е истина.
« Последна редакция: февруари 29, 2016, 15:12:05 от магито » Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: февруари 29, 2016, 15:10:08 »

Нашите приятели и роднини са все с момичета, така че не мога да разчитам да ни дават дрешки. Каквото си купим ние ще е, както и ако получи някакви като подаръци.

Маги, количката на мен ми харесва и изглежда удобна.  smile Само не разбрах каква е марката?

По принцип се имам за практичен човек. Не мисля, че бих се хвърляла на някакви супер ненужни неща. Количка, легло, скрин, шкаф, гардероб и т.н. са си необходими. Не мисля, че ще прекалявам с каквото и да е. Всеки ме съветва, че купуването на много дрешки е излишно, което и вие потвърждавате.  good

Шезлонга ми харесва, но в един момент мога да осъзная, че на нас не ни върши работа. Това обаче, ако не го купя, не виждам как бих го разбрала.
Винаги мога да продам нещо, което не ми трябва. Така правеше сестрата на ММ. Постоянно купуваше и препродаваше разни неща.
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: февруари 29, 2016, 15:20:11 »

Чакайте че се сетих още нещо, днес ми е ден smile Едно от много полезните неща при мен беше ерго раничката.Аз си взех китайска, за 40 лв, от ОЛХ.Не кенгуро, а раничка, има огромна разлика между двете.В най-ревливия период на Моника това ни спаси.Другия вариант е слинг, но на мен ми се виждаше сложно цялото това омотаване.
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 50   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: