Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 07:17:10

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбената торта - 10 част  (Прочетена 134723 пъти)
 
hrisa__89
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 89



Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: януари 14, 2016, 10:47:03 »

Транспорта е безплатен, това не ме притеснява. Аз понеже не харесвам захарните торти и затова искам да е шоколадова, а и сватбата ще е малко нестрандартна biggrin

Благодаря за откровенността smile  give_rose
Активен
radity85
Любопитен
*
Публикации: 43


« Отговор #256 -: януари 20, 2016, 14:02:29 »

Някой знае ли къде може да правят такива торти в София, защото много ми харесва..


* e18a15549a27a4cb945f5041d0deca68.jpg (55.7 KB, 600x1318 - видяно 925 пъти.)
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: януари 21, 2016, 08:25:19 »

 Offtopic Като спамиш, поне го прави интелигентно и вземи решение "СВатбата" в кой град ще е, ту София, ту Бургас...  diablo diablo diablo
Активен
Damayanti
Регистриран

Пол: Жена
Публикации: 4



« Отговор #258 -: януари 22, 2016, 12:01:16 »

Някой знае ли къде може да правят такива торти в София, защото много ми харесва..
Здравейте,
Подобна торта би могла да ви сътвори Хриси от Tita cakes - изглеждат прекрасни!
Ето една, направена да изглежда като роклята на булката и беше вкусна много!

И страницата ѝ във ФБ smile
https://www.facebook.com/cakeTita/

И един съвет от мен за тортата която избирате.
Не избирайте прекалено голяма, повече от 3 етажна, защото когато я сложат пред вас за да я режете - вие "изчезвате" и не се виждате зад нея smile give_rose
« Последна редакция: януари 22, 2016, 12:03:22 от Damayanti » Активен
hrisa__89
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 89



Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: януари 22, 2016, 12:14:59 »

Damayanti, Благодаря за съвета  give_rose heart
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: февруари 03, 2016, 15:38:14 »

И една алтернатива на сватбената торта, за любителите само на солената храна, такава от сирена. smile
Активен
Gehenna
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 209



« Отговор #261 -: февруари 03, 2016, 19:13:25 »

Аз пък да питам миналите вече по сватбения път, някоя от вас спря ли се на торта, която не е с фондан, а с този цитиран на много места buttercream. Изключително мразя фондан! На вкус ми е ужасен и никога не го ям. Бих предпочела вариант на торта, който да е без такива неща, макар че така предполагам ограничавам дизайните. Не знам с какво друго се правят  blush
Активен
mara_podrobnata
Новак
*
Публикации: 17


« Отговор #262 -: февруари 03, 2016, 21:34:59 »

Аз пък да питам миналите вече по сватбения път, някоя от вас спря ли се на торта, която не е с фондан, а с този цитиран на много места buttercream. Изключително мразя фондан! На вкус ми е ужасен и никога не го ям. Бих предпочела вариант на торта, който да е без такива неща, макар че така предполагам ограничавам дизайните. Не знам с какво друго се правят  blush


И аз мразя фондан, затова си мислих нашата торта да не е измазана изобщо. Не съм чувала за този Buttercream, ще ми е интересно някой да сподели.
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2453



« Отговор #263 -: февруари 04, 2016, 09:40:42 »

Не съм чувала и аз  huhhuh.gif Имаме една активна съфорумка в сладкарската промишленост, тя предполагам знае, ако се появи може да каже Wink
Активен
Gehenna
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 209



« Отговор #264 -: февруари 04, 2016, 11:57:08 »

А, сто процента сте чували, но нямам престава как е точното наименование на български. Мисля се ползва и за къпкейчета и то по-често за тях.

Иначе  ето няколко поукрасени с такъв крем направени:





Виждала съм и не таха :хаотично намазани", може и да са цветни, но ще са по-basic, което не ми пречи, има си начин за украса и на тях  smile

Активен
nansita
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1840



Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: февруари 04, 2016, 17:29:34 »

Аз исках такава торта, но ме отрязаха за лятна сватба. В сладкарницата ми обясниха, че при по-високи Т много бързо се скапва и разтича тоя крем, по-скъп е и не гарантират за тортата,след като я доставят в ресторанта. Затова минах на украса със сметана и някакъв фондан,който не беше като дъвка, а с вкус на бял шоколад.
Торатата беше такава, но на 2 етажа.

Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 790



« Отговор #266 -: февруари 04, 2016, 17:34:48 »

И аз мразя фондан и за това моята беше с бял шоколад, по-трудно се режеше, но беше много вкусно. Тоя крем трябва да се опита преди да се поръча, че не се знае с какво го правят и на какво има вкус, иначе току що ядох бисквита на работа с такъв бътъркрийм и беше доста плътен и вкусен. smile
Активен
addicted_to_u
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 340



« Отговор #267 -: февруари 04, 2016, 17:44:40 »

Ами ако е това, с което се украсяват къпкейковете то е масло,мляко и пудра захар-много е вкусно и едва ли е толкова трудно да се направи. Аз го правя и с крема сирене,масло и пудра захар,но то не може да седи дълго време на топло, маслото се размеква и обезформя. Може да има и някакъв химически начин да не се топи,но в домашни условия аз украсявам къпкейовете буквално минути преди да ги сервирам
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1840



Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: февруари 04, 2016, 18:28:26 »

Точно заради това ми отказаха. Не ми се вярваше, ама наистина бързо спадат украсата на къпкейковете с бътъркрийм-а.
Активен
Gehenna
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 209



« Отговор #269 -: февруари 04, 2016, 21:25:55 »

Да, не бих искала да се разтече. Но не се бях замисляла за шоколад примерно  good
Юни си е риск наистина, я ще е 30 градуса, я 12  huhhuh.gif
Да взема да питам и Тера следващият път къде слагат тортите...
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines