Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 01, 2025, 11:02:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Нашите слънчеви деца -родени 07-12.2014
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
25
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Нашите слънчеви деца -родени 07-12.2014 (Прочетена 165690 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Re:Нашите слънчеви деца -родени 07-12.2014
«
Отговор #210 -:
февруари 25, 2015, 16:00:54 »
Милени, нормално е в началото на захранването да има проблем и да се напъва много.Моника почервеняваше цялата, ставаше като домат като акаше.След месец се регулира корема и и сега е в пъти по-лесно.Все пак от само течна храна минава на твърда.Стомахчето му трябва да се адаптира, както и всичко вътре в организма му.Гледай да комбинираш елементите запичащ с разхлабващ.Аз така правех.И газообразуващи и дадох мнооого късно, да кажа че боб, зеле и царевица още не съм и дала, а е на годинка.От грах рева чак от газове.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425
«
Отговор #211 -:
февруари 26, 2015, 09:21:05 »
Милени тиквата и сини сливи също стават,пробвай и с вода от сини сливи.Има чай Блевит също за разхлабване аз в началото като се запичаше и слагах в млякото чай и се оправяше.
На захранването само веднъж се запече от ябълка и морков но после дадох круша и се оправи.В момента яде всичко май със тиква хахаххахаха
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #212 -:
март 07, 2015, 15:55:44 »
Ехо къде се загубихте момичета,споделете как растат бебоците.Ние сме на 5мес и половина тежим 7,200 и 67см мерихме я тези дни.Храним се добре,ядем сутрин мляко после каша,после зеленчук на обед и след това или мляко или плод и преди да легне малко мляко.Мисля скоро да добавя нещо ново към менюто но се чудя какво май ще трябва да въведа месото че мился да я записвам на кухня след 6 месец
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #213 -:
март 07, 2015, 21:06:07 »
Ария също е на 5м и половина и е 7400 гр. и 71 см. Сега минаваме през някакъв период на терзания от моя страна и потенциални съмнения за АБКМ, а ми предстои захранване след 2 седмици, но вече ми отмина първоначалното побъркване и крайностите в диетата, в които бях изпаднала за 2-3 дни, сега съм ограничила само млечни и цитруси и наблюдавам реакции...
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #214 -:
март 08, 2015, 10:22:02 »
Сила какви са притесненията? Дано всичко е наред.Вие не сте почнали никакво захранване доколкото разбрах,надявам се всичко да е наред .На моя позната откриха АБКМ след като детето беше започнало да се лющи като гущер
Активен
Alichka
«
Отговор #215 -:
март 08, 2015, 14:17:15 »
Жасмин, всички държавни кухни, в Пловдив поне, минималната възраст за записване е 10 месеца. По изключение по-рано (разбирай на 9 месеца) биха записали дете. Не бързай! В кухните дават и газообразуващи храни - леща, грах, зеле... Имаш да въвеждаш още доста неща преди кухнята. Най-малкото глутен, месо, жълтък. Месото не е един вид - има заешко, пиле, пуешко, телешко (то е доста тежко), дават и сьомга, други видове риба.
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #216 -:
март 08, 2015, 15:16:59 »
Да, вярно е това за кухните. Доста неща дават там по наблюдения на една приятелка, която записа детето си преди месец и ми споделя менюто. Та дори слагат АМ в супите вместо прясно мляко?!
И двете не ги одобрявам аз лично
Нямам опит с АМ, но доколкото съм чувала като се приготви трябва веднага да се консумира, а едва ли като го направят и го сложат в супата бебетата го консумират до час... нали все пак трябва да ги дистрибутират тези супи, но както и да е.
А за АБКМ - писах в темичката си из онея дни притесненията ми ... намерих няколко червени власинки в памперса, а преди това пък имахме доста време слуз и продължаваме да си я имаме. От над седмица съм на диета без никакви млечни... не знам от какво се получи това неразположение, за докторите е странно, че ако е АБКМ или някаква алергия към храната - защо чак сега да се появява, но АБКМ при бебета няма как да се диагностицира на 100%, просто се поставя като предполагаема диагноза, кърмачката минава на диета и после захранването е по-трудоемко. Ние още не сме започнали, възнамерявах да започна след като навърши 6 месеца, но сега съм доста объркана и съм малко на изчакване
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #217 -:
март 08, 2015, 20:56:47 »
При нас във Велико Търново частната кухня е от 6 месец.Готвят много разнообразно и мисля към средата на 6 да я запиша тоест от април .Аз не следя точно кое кога се въвежда карам на усет и все си мисля че детето само ще ми покаже от какво има нужда.Жълтък въведох от 5мес и 1 седмица ,имам една книга в която пише че се въвежда в 5 месец(при ранно захранване) и е изключително полезен и важен за бебоците и не трябва да се лишават от него .не знам колко е правилно но имаме нужда от витаминки и не съжалявам ,че започнах да я захранвам по рано.Общо взето в момента няма никакво разнообразие на храни които да яде морков,картоф,тиква,пъщърнак и разни др който ги има в на хипп пюретата тъй като за домашни нямам нищо освен тиква .В едно от пюретата на хипп има и грах което давам мисля,че беше нежни зеленчуци с ориз и това е любимото ни пюре.Да са живи и здрави а все някога ще проядат всичко
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #218 -:
март 08, 2015, 21:17:47 »
Сега погледнах че и държавната е от 6 мес до 3 годинки,но бях чела статия ,че ще я правят от годинка,което е тъпо.Разглеждах и менютата общо взето и на двете готвят много разнообразно.А не можели захранването с месо да стане на кухнята така или иначе дали ще купя пюре или ще яде супата,ще трябва да обмисля.А като ходих за частната да попитам ме питаха дали съм захранила със жълтък
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #219 -:
март 08, 2015, 21:57:01 »
В държавната под годинката слагат зеле почти на всяка супа, има яйце, не само жълък, а яйце.Всички кремчета са със мляко, прясно мляко.Отделно че днес имаш пуйка, утре пиле, в други ден, телешко.Всички зеленчуци са на веднъж.Има и сол и магданоз, копър и някаква мазнина.
Аз дадох на Моника държавна кухня като беше на 11 месеца.Позлвахме услугите и месец и спрях, предпочитам да си готвя не е такава философия.Разбира се всеки сам преценява, но разгледайте много добре менютата и съдържанието им.
Жасмин, не е тъпо държавната да е след година.Де факто ти до годинка въвеждаш нови храни, захранваш бавно и наблюдаваш за реакции.За мен е тъпо да насилиш коремче на 6 месеца с манджа като нашата.Все пак те са не още развити както трябва.Та то след една проста диета трябва захранване, а какво остава за бебетата?!
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #220 -:
март 08, 2015, 22:03:51 »
В Пловдив след 10 месеца е държавната кухня. Като на някои места за по малките деца не слагат прясно мляко. В частните също не слагат за по малките, но все пак си е риск.яденето в купите все пак е за деца до 3г. и за бебета според мен не е подходящо.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #221 -:
март 08, 2015, 22:17:48 »
Жасмин ,в коя частна кухня в Търново ще записваш детенце?Аз вземах от една частна кухня ,бях доволна повече отколкото от държавната.Но не издържах повече от месец или два може би ,обаче Явор беше на 12-13 месеца.Държавната кухня при на е кофти ,доста е мазничка.
А и не мисля ,че е тъпо кухнята да е за деца след 1 годинка ,защото СЗО препоръчва захранване след шестия месец.Имайки впредвид това ,което казва Маги ,нормално е кухнята да е необходима след годинка.
Като се замислиш така както си почнала да захранваш ,което в никакъв случай не оспорвам де ,спокойно можеш след месец и пълнени чушки да даваш :girl_wink:На село масово така правят ,кисело мляко на 40-ия ден и пълнени чушки на шест месеца .
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #222 -:
март 09, 2015, 08:35:54 »
Вкусен свят се казва мисля че нпма друга частна,племенника ми беше на нея също не съм видяла да слагат сол,захар и т.н пише че ползват адапт мляко но не запомних името.за държавната не си помислям за сега защото всичко е на едно.а за киселото мляко от 40 ден аз имам възможност да купувам ам и не ми се е налагало но има хора който нямат и това им е варианта едвали са с мисълта че едвали не убиват детето си .не мисля че съм прибързала със захранването,а за яденето от нашите манджи към годинката може и да и дам.Не бъдете толкова крайни,както вие смятате за лудост захранването в 4 месец така и аз може да смятам след 6 месец.Хубав ден
Активен
Alichka
«
Отговор #223 -:
март 09, 2015, 09:20:51 »
Жасмин, не те упреквам! Давам, лично аз, съвет. Ето меню на частната кухня, която ползвам аз за събота и неделя
http://www.1expresno.com/menu_detska%20kuhnia.htm
Държавната ни кухня е към ясла. В яслата приемат бебета след 10 месеца. Там си готвят. Казвам го, защото в някои градове готвят на едно място и разнасят по ясли и кухни. В Пловдив не е така - изключение е да се разнася храна. Имахме някакъв късмет, че от февруари драстично ни оправиха кухнята. Сега е много по-богата и разнообразна. Ако искаш, ще ти снимам меню (седмично) и ще те ориентирам за какво става дума. Забележи колко много съставки има тук!
П.П. В Пловдив поне, за да запишеш дете на държавна кухня, искат бележка от педиатъра. Ако той прецени, че детето може да се храни на кухня, издава бележка. Процесът не е едностранен само по решение на майката.
«
Последна редакция: март 09, 2015, 09:22:33 от Alichka
»
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #224 -:
март 09, 2015, 09:56:12 »
Да,точно тази кухня е .Хубава е .Но аз прецених ,че мога да готвя по хубаво и се отказах.
Държавната и при нас се готви в ясла .
Иначе за ранното захранване не искам да убеждавам никого ,но ще ви дам един скорошен пример край мен .Едно момче на 16 изведнъж отключи куп алергии и след много изследвания лекарите са стигнали до заключение ,че една от причините ,даже май основната е ранното захранване.
Не укорявам никого.Просто призовавам към съобразително захранване имайки впредивд промяната на всичко около нас - природа,начин на живот ,храни ,стрес и т.н.Дори и на някого да му с еналожи да захрани по раничко ,поне да внимава с алергените.
Пък аз където се шегувах с пълнените чушки малко истината е вярна!
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...