Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 00:32:20
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете 8-ма част
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
28
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете 8-ма част (Прочетена 187224 пъти)
zai4e_kate
Професор
Re:Всичко за кумовете 8-ма част
«
Отговор #75 -:
май 29, 2014, 12:04:03 »
mariola85 благодаря ти
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #76 -:
май 29, 2014, 12:17:32 »
А зашо без родителите? Това ми се вижда малко странно.., анли после всички заедно родители кумове, приятели и тн отиват да вземат булката... не се ли движат заедно през цялото време?
Активен
Sunshine87
Сватбар
Публикации: 270
«
Отговор #77 -:
май 29, 2014, 12:20:10 »
Да и аз искам да зная защо без тях. То нашите кумове са 2 етажа под нас... голямо взимане ще е
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #78 -:
май 29, 2014, 12:54:13 »
аз доколкото знам и за булката се ходи без родителите, но вие си решавате, при нас идваха родителите, няма лошо и за кумовете да отидат.
Активен
vstambolska
Сватбар
Публикации: 260
«
Отговор #79 -:
юни 01, 2014, 22:13:42 »
Момичета имате ли идеи за подаръци на кумуве , които не са двойка. С мъжлето мислехме да идем заедно на екскурзия .
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425
«
Отговор #80 -:
юни 05, 2014, 14:49:08 »
До колкото знам кумовете може и всички да отидат да ги вземат,може и малко хора да са,няма значение родителите дали ще са там,но за булка знам че свекървата не влиза в къщата ,тя не ходи за булка
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #81 -:
юни 05, 2014, 16:41:52 »
Ха, ново 20... Това за свекървата спазва ли се?
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #82 -:
юни 05, 2014, 16:47:29 »
ние това не го спазихме за свекърите, дойдоха си при нас, беше ми тъпо да им кажа да не идват. тя свекито не знае традициите и ми беше жал да им кажа не идвайте. може да разпиташ свекито ти какви са традициите по взимането и ако не знае и не каже че не трябва да идват остави ги да дойдат.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #83 -:
юни 05, 2014, 17:26:40 »
Това го чувам за пръв път, защо да не ходи свекървата, тя милата така се вълнува и все гледа да помогне и да ми угоди
У нас ще идват само мъжът ми, кумът родителите и брат му, а при мен ще са едната шаферка, кумата, наще и брат ми. Аз не исках много дъндания, защото искам да запазя този интимен момент, в който двамата се видим за пръв път само за най - близките.
Била съм на голямо взимане и майката на булката само тичаше да обслужва някой и дори не успя да влезе в стаята когато дойде младоженецът от навалицата
Активен
Vampire13
Любопитен
«
Отговор #84 -:
юни 23, 2014, 14:37:06 »
Някой чувал ли е за подобно нещо, че ако имаш наследствен кум, а не искаш той да ти кумува, трябвало да отидеш да му се извиниш и да му поискаш благословия за да се ожениш с други кумове?
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #85 -:
юни 23, 2014, 14:43:38 »
Дрън, дрън, аз на никого не съм се извинявала, нито бих се извинила, живеем в 21 век, традициите не са това, което са били, ако толкова настояваш и ако родителите и техните кумове са такива традиционалисти, може и да ти се наложи да направиш нещо подобно, иначе не виждам как ще стане.
Активен
Vampire13
Любопитен
«
Отговор #86 -:
юни 23, 2014, 14:55:08 »
хич не настоявам, ама мойто мило си мисли и май неще да се откаже от тях, че щяли да се обидят, а пък и родителите му какво щели да кажат и т.н.
А на мен ми се иска да си поканим за кумове хора с които общуваме и се разбираме, и са ни на годините, а не някои с които за почти 7години съм се видяла 2пъти!
Та един познат ни каза, че трябвало да искаме благословия и да се извиним и чак когато те разрешат тогава ще може да са други, ама аз се щудя....ами ако се заинатят???
«
Последна редакция: юни 23, 2014, 14:57:30 от Vampire13
»
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #87 -:
юни 23, 2014, 15:14:41 »
Май имаше някаква такава традиция този който е кръсник на детето ти, след време неговите деца стават кумове на твоето дете...
а може и да не беше така...
знам ли
Но Виви е права, живеем в 21 век и традициите не са това, което бяха. Според мен поговори с милото ти и виж каква е ситуацията, ако той държи на тях и си ги обича и са му близки ок... Макар че, поне за мен, кумовете са хора, които са близки и на двама ви...
Неговите родители ли ще плащат сватбата? Ако да, тогава може и да се позамислиш и да се съобразиш..
Най - доброто , което можеш да направиш е да видиш как стоят нещата и ако толкова се притеснявате да няма обидени да ходите да обясните на тея хора, че аджеба живеем в модерни времена. Какво ще стане ако и твоите родители ти натресат наследствени кумове? И ти имаш и той има и накрая кво?(примерно де)
Макар че отсега се подготви да има обидени покрай сватбва ви, неизбежно е... В началото си мислех че момичетата не са прави и видиш ли на мен няма да ми се случи ама - питай патило , както са казали хората. Все има някой обиден/недоволен/капризен/и с претенции и обикновено (боли да го кажа) но са точно най-близките ти , които те побъркват.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #88 -:
юни 23, 2014, 15:22:45 »
Тази традиция е сериозно застъпена все още в Западна България. Ние, слава Богу, нямаме такива "кумове", но се присъединявам към идеята за диалог и дипломатичност. Традициите не са това, което са. Колко хора днес постят? Колко са девствени до сватбата и в нощта й изнасят бял чаршаф с кръв? Ако спазваме онези традиции, булките не трябва да са в бяло, а в официални народни носии.
Активен
vania_kk
Ентусиаст
Публикации: 52
«
Отговор #89 -:
юни 23, 2014, 15:31:17 »
Аз да ви се оплача - ние с ММ ще сме точно такива кумове. Аз съм кръстница на момчето, моето ще се жени. Преди години бях кума и на сестра му, защото и на нея съм кръстница...та ситуцичта е следната... Вечеряме онзи ден с моите родители и баща ми се изпуска, че октомври сме били канени на сватба и аз и мм ще сме кумове...ма ние нито познаваме будещата булка, нито съм виждала момчето от около 7-8 години. И си говорим с моят човек снощи и той категорично заяви да не съм го занимавала с такива неща. И си е прав - нито са ни питали, нито сме си близки. Та стоя и си разсъждавам, понеже и аз ще съм булка през август - как така, млади хора, няма да изберат някои техни близки приятели, ами хора които почти не познават
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...