Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 21:08:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбените покани 15-та част  (Прочетена 145778 пъти)

JustRain
Сватбар
Публикации: 187

« Отговор #285 -: август 22, 2014, 20:38:36 »

Mimi, не търси кусури, много са хубави, браво!  smile
Активен
reni1506
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #286 -: септември 26, 2014, 08:07:11 »

Здравейте, сватбени феи! Обръщам се към вас с молба за съвет! Търся си канелени пръчки - 8см. Складът, от който си купувах - тук в Ст. Загора вече не ги доставя. Имат от дългите - 17 см, но не изглеждат добре, когато ги срежа.
Намирам по магазините, но ми излизат доста скъпо - 0,30 до 0,50ст за бр., а когато са в пакет са по 0,10- 0,15ст. Моля ви, помагайте, че съм  по средата на една поръчка и става....
Благодаря Ви предварително!!!
Активен
Maria_Je
Любопитен
*
Публикации: 37

« Отговор #287 -: септември 26, 2014, 10:13:04 »

Здравейте, сватбени феи! Обръщам се към вас с молба за съвет! Търся си канелени пръчки - 8см. ...

Виж тези:
1. http://flora-com.com/index.php?MlW-gRSDMlSHM5OvUFOzYVOHcJOTIBeDIdKbYdajQ9KzQJKTkROLQxOXQxOPYJm3cFiLgpmbM1S-Ihezg9evI5ijYBODIZKLcNevIFe3&page=1

2. http://craftmechti.com/index.php?route=product/product&product_id=1564

3. http://blackcatbg.com/
Активен
reni1506
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #288 -: септември 26, 2014, 14:50:54 »

Благодаря!!!
Активен
mimi
Ентусиаст
**
Публикации: 123

« Отговор #289 -: септември 27, 2014, 17:28:11 »

Благодаря!!!

при нас има мисля че бяха 500 гр около 15-16 лв
Активен
dodis
Новак
*
Публикации: 11

« Отговор #290 -: октомври 04, 2014, 09:33:48 »

Хей Здравейте бъдещи буклииии:)

Искам да кажа, че всички покани, които видях до сега, много ми харесаха и ми дадоха идеи за моите. Супер сте!
 Аз също смятам да си правя поканите сама, тъй като усещането е много яко и винаги е хубаво когато вложиш час от себе си- прави всичко по специално... smile

Много ми харесаха идеите с картичките в кутии- Може ли да ви помоля да ми кажете:
- Сами ли сте си ги правили?  / ако Да- Как?
- Купихте ли ги от някъде? ако Да - От къде?
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: октомври 04, 2014, 22:02:36 »

Ами да кажа аз - за лилавите в кутии. Кутиите съм ги правила аз. Много лесно...малко трудоемко. В общи линии - в зависимост от големината и формата на поканата ти, съобразяваш дъното на кутията - обикновено с по 1 см в ширина и дължина по-голямо е ОК, но винаги е добре да си направиш една пробна.

Ако поканите ти са плоски - т.е. нямат много красоти отгоре...височината на дъното може и да не е много голяма. Ако обаче ще има стърчащи панделки, пеперудки и т.н. е добре да измериш височината и да направиш кутията пак с около 1 см по- висока.

Капакът правиш с около 0.5см по широк и дълъг от основата...

http://successformulamaster.com/basic-gift-box-template-stamping-elegance.html/square-box-with-lid-templatebasic-gift-box-template-stamping-elegance-tokfhd

На този линк има и картинка като как се сгъва и реже - в общи линии - режеш квадрат с размер равен на поканата + 2 см (по изчисленията, които писах) в ширина и дължина + 2хвисочината на дъното. После биговаш от всички страни с височината на дъното и правиш по един срез в четирите страни с размер - размера на височината на дъното (дано да ме разбра изобщо)...

По същият начин правиш и капака, но с размерите, изчислени за него.

Ако пък искаш някакви други кутии - винаги можеш да напишеш в google - BOX TEMPLATE и излизат мноооого варианти...
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #292 -: октомври 04, 2014, 22:20:42 »

момичета СПЕШНО ми трябва помощ! help help help help help help help help

Моля ви се някой да ми каже как се прави восъчен печат. ????

Купих печат, купих восък уж специален и нищо не става и ли става на конци и не мога да изчистя печата половин час и отпечатък няма, или отпечатъка става наполовина останалото толкова залепва за печата че къса и хартията.... (перлен картон). Самия печат не е метален а е от някакъв материал , който си е за топъл печат и ми гарантираха че няма да има проблем. Преди печата съм го пробвала с восък от свещ от църква и горе долу се получаваше но сега нищо не става и аз съм в паника!!!!

Трябва да си раздаваме поканите от понеделник и определено нямаме време... Цяла вечер се мъчим, как ли не го въртяхме този восък и този печат  - ние ли сме тъпи или просто нещо не ни се получава не знам, но вече 4 покани съсипахме, а имаме само още 6 резервни....

Моля ви се помагайте....  help help help help help help help
Активен
dodis
Новак
*

« Отговор #293 -: октомври 04, 2014, 22:35:01 »

skylife Много Много Много Благодаря!!! smile yahoo
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: октомври 06, 2014, 10:38:50 »

milenkata - не, че ще съм ти много от полза, но 1. - пробите винаги ги правете на някакви боклучави хартии, а не на поканите. А като му хванете цаката - тогава минавате на "белова"

2. аз съм си купувала печати за восък (метални) и съм пробвала и с восък и със силикон, но нямах проблеми. В общи линии - восъка стандартно - нагряваш със запалка пръчката, намазваш върху хартията и слагаш печата...

Не знам ако пробвате да сложите малко восък например в лъжица и нагреете лъжицата, и после изсипете течния восък върху хартията...дали няма да стане. Така както го описваш, на мен ми се струва да не е читав восъка, ама наистина не му разбирам много.

Случайно имаш ли снимка на восъка и печата? Ако ти трябва нещо...мога да ти дам моя печат - той е такъв със сменяеми плочки, ама са стандартни,  а вашият сигурно е персонифициран...Имам плочка със 2 сърца, с 2 гълъба с плик и другите за с нашите 2 букви - 2 половинки и става цял печат (ама там не става много добре, защото влиза восък в процепчето между двете буквички...)
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #295 -: октомври 06, 2014, 13:44:39 »

Благодаря за отговора..

Ще ти пратя снимки довечера - Пробвахме на хартия по всякакъв начин и понеже се късаше, решихме че е от хартията и почнахме върху поканите... Не знам тайминга ли не нацелваме, не разтапяме правилно ли.... нямам идея.

Най големия проблем е че печата залепва за восъка и няма махане.... Предложиха ми да топя печата в олио за да не залепва - ще пробвам и това довечера

Иначе нашия печат са нашите две букви и датата на сватбата smile Оххх дано стане , ако не давам поканите без печат и това е
Активен
dodis
Новак
*

« Отговор #296 -: октомври 06, 2014, 21:16:20 »

milenkata- дано да успееш smile стискам палци!
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #297 -: октомври 06, 2014, 22:20:26 »

Нещо не мога да кача снимката не знам защо... Не става и не става, стигнахме до извода че е от восъка- пробвяхме с църковна свещ - стана перфектно... smile сега ще търся обикновена свещ, но червена, ако не намеря просто ще боядисам жълтия отпечатък от обикновената свещ с темперна боя...

Стискайте палци да стане и ще пробвам пак да кача снимката
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: октомври 07, 2014, 10:12:06 »

Миленка, сложи някаква мазнина на печата. В лаб.  изолираме повърхностите с бебешко олио, за да не ни залепва восъка по моделите.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #299 -: октомври 07, 2014, 13:28:02 »

Пробвахме и така - ептен не стана... много съм разочарована, но почвам да търся червена свещ обикновена, да видим какво ще излезе
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: