Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 21:00:09

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 29 30 [31]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ  (Прочетена 171181 пъти)
 
petq_taneva
Ентусиаст
**
Публикации: 103


Моят сватбен албум

« Отговор #450 -: септември 30, 2014, 08:07:30 »

Може ли да качите някоя снимка от декорацията. За тези пари съм учудена колко много неща са направени.
Активен
ivanjelina
Професор
****
Публикации: 380



« Отговор #451 -: септември 30, 2014, 08:54:37 »

Може ли да качите някоя снимка от декорацията. За тези пари съм учудена колко много неща са направени.

Вече качих в моята тема, ако искаш иди и погледни. Да не пълня пак тук със същите снимки. Ако не можеш да ги намериш, пиши ми на лични и ще ти пратя още. smile  good
Активен
petq_taneva
Ентусиаст
**
Публикации: 103


Моят сватбен албум

« Отговор #452 -: септември 30, 2014, 09:15:19 »

Много добре за тази цена!!!
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #453 -: септември 30, 2014, 11:22:14 »

Виж колега, ако смяташ, че е време да надскочиш ДЖската си работа и да се занимаваш с организация на сватбени тържество не би трябвало да даваш такива крайни мнения. Ако си професионалист би трябвало да знаеш, че е нормално мнението на клиента да не съвпада с твоето. След като ще организираш сватби, трябва да си способен да организираш всякакви сватби, вкл на клиенти който не са на твоето мнение. Можеше просто да напишеш един умерен пост в който да споделиш че Монтесито е едно чудесно, светло място с една чудесна усмихната управителка и ако не беше обявил, че е номер 1 нямаше да се стигне до там хората които не го харесват да скочат срещу теб. Вземи си бележка и пиши по умерено, крайните изказвания не са признак на професионализъм. Това все едно аз да кажа че русите жени са супер и останалите не стават. Нали схващаш, че половината свят не е на това мнение smile


Не знам защо си решил, че снощи ми е хрумнало да се занимавам с организация на сватби. Правя това от години и за това има съответните материали в интернет пространството.

Мнението ми за Монтесито  е крайно, откровено и искрено.   Аз обаче нямам проблем с това. То е точно толкова крайно, колкото крайна е и разликата с всички останали места в София, които съм виждал. Нека скача който си иска, от това няма да пострада нито егото ми нито бизнеса. Повечето от тези, които скачат са хора, преследващи някакви интереси, които може би засягам до някаква степен с мнението си. Това че някой не е съгласен с мен не означава, че аз трябва да коленича. Много си далече от истината, в представите си за това кой стои срещу теб.
  blum blum blum

Някой направили си труда да разгледа залата, преди да коментира. Виждам, че някой е качил снимка на част от ресторанта, а залата е много по-красива и просторна. Как може някой да си помисли, да ги сравнява с някакви "резиденции" и военни клубове, които нито могат да съберат толкова хора, нито имат кухня. Как ще се сравнява ресторант с образцова кухня и оборудване с място, където храната е кетъринг. Трябва да си много псевдо баровец, за да избереш бароков интериор но храната да ти я носят в пликчета и хладилни чанти. Ако до сега това е било начина да се демонстрира социално положение, вече не е необходимо. За тази цел вече има подходящото място.
 Yes Yes Yes
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353


www.Deliysky.com


« Отговор #454 -: септември 30, 2014, 11:43:46 »

 :offtopic:Виж колега, дадох ти съвет , но ти не поемаш и отново искаш да се докажеш колко си велик. Аз знам колко си велик и какви са ти възможностите,цените на които работиш говорят достатъчно, а имаме достатъчно общи познати. Направи стаж и рейтинг колкото моя и тогава ми обяснявай кой си и от къде си. Пред булките говори каквото си щеш, пред колегите няма смисъл, там се знае кой, какво може. Престани да пълниш форума с компетентни мнения, защото накрая ще изпозаключат половината теми заради споровете причинени от теб smile
Активен
petq_taneva
Ентусиаст
**
Публикации: 103


Моят сватбен албум

« Отговор #455 -: септември 30, 2014, 12:14:45 »

хммм.... много прекалявате. Пишете си ги тези неща на лично моля!!!
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1136


I will love you... unconditionally...


« Отговор #456 -: септември 30, 2014, 15:49:21 »


 Как може някой да си помисли, да ги сравнява с някакви "резиденции" и военни клубове, които нито могат да съберат толкова хора, нито имат кухня. Как ще се сравнява ресторант с образцова кухня и оборудване с място, където храната е кетъринг.

Аз пък да те светна за някаквите си Резиденции - понеже явно и там не си работил - да храната я предоставя кетъринг фирма, НО се приготвя на място , тъй като резиденцията разполага с обурудвана кухня! Това че НЕ работи като ресторант, в който всеки ден да хапнеш с приятели, НЕ ЗНАЧИ че не е ресторант и не се готви в него! По повод колко хора може да събере - Монтесито има 2 зали едната събира до 100 души (показана на снимката) , другата ако не ме лъже паметта събира до 300.

В резиденцията спокойно се събират до 170 души, а във военния клуб до 500...

Нещо не ти излизат сметките!!!

Та вземи си послушай колегите и вземи укроти тона, че на всички ни писна от теб (щом и Пачоран се дразни смяяяяяятайййй)

Тамън бях започнала да се радвам на последните ти мнения, че бяха мааалко по- позитивни и ти пак осра пейзажа и темата и всичко!

Хайде сега отново темата да стане за ресторантите , а не за меннията на "професионалистите" (Делийски и  Ники да не мислят че се отнася за тях, вие сте едни прекрасни хора с полезни мнения)


Онзи ден бях в Тера да обсъдим именно менюто, гостите и тн. Бях очарована от Ива  (организаторката ) и Владо (шефа на кетъринга). оБясниха ми подробно, че на всеки гост се сервира след като седне, а не предварително преди да са дошли гостите , за да не "умира храната". Всичко се приготвя на място, само заготовките се правят предварително (нещо което смятам че всеки един нормален ресторант прави, ако не иска да сервира с 2 часа закъснение). Могат да ми покажат снимки на избраните от мен по 10тина ястия, за мога да избера по 3 за дегустация.

Дегустацията се плаща (както вече ме бяха предупредили), но не мисля че това е проблем.

Допълнително като украса, могат да ми осигурят всякакво осветление, освен живите цветя и другата декорация която влиза в куверта (там е на принципа по- скъп куверт, но всичко включено). И не на последно място - свалиха ми по 10 лв от цената на куверт, когато ги уведомих че бройката на хората ще бъде по голяма от предвиденото smile. Дадоха ми много идеи за украсата и подредбата, както и отговориха на всички въпроси на майка ми (която е в ресторантския бизнес (Управител на Арт клуб Музеум) и е доста взискателна).

Мисълта ми е  - в никакъв случай не казвам че е най- доброто място (не съм като някои хора). Но За нашия бюджет и след първоначално сторилите ни се доста високи цени, всъщност за момента съм доволна от обслужването и услугите, които получавам. Подробности след сватбата give_rose Хубав и успешен ден на всички
« Последна редакция: септември 30, 2014, 15:52:26 от milenkata » Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #457 -: септември 30, 2014, 17:37:40 »

:offtopic:Виж колега, дадох ти съвет , но ти не поемаш и отново искаш да се докажеш колко си велик. Аз знам колко си велик и какви са ти възможностите,цените на които работиш говорят достатъчно, а имаме достатъчно общи познати. Направи стаж и рейтинг колкото моя и тогава ми обяснявай кой си и от къде си. Пред булките говори каквото си щеш, пред колегите няма смисъл, там се знае кой, какво може. Престани да пълниш форума с компетентни мнения, защото накрая ще изпозаключат половината теми заради споровете причинени от теб smile
Лични съвети не приемам.  Тук не е мястото нито за лични съвети нито за лични нападки. Ако наистина твърдиш, че имаме общи познати поразпитай по-подробно и ще разбереш, че има още много какво да научи за мен.  Ако имаш нещо да кажеш по темата мога да  "чуя" твоите аргументи. Ако не можеш да се аргументираш конкретно не започвай с лични нападки, защото ще загубиш. До сега (от 6-7г. съм в този форум) няма тема заключена заради мен.
nea nea nea

milenkata Харесва ми само онази част от поста ти, в която има конкретни аргументи. Другата част е просто излишна и допускаш голяма грешка като ме нападаш лично. Много е лесно когато стоиш зад анонимен профил да бращтолевиш глупости. Не можеш ли просто да си изкажеш мнението, така като аз го направих, без да нападаш никой лично? Много се е объркал онзи който си мисли, че когато започне с лични нападки ще ме накара да си променя мнението, независимо за какво става дума.
 beating beating beating
« Последна редакция: септември 30, 2014, 17:47:41 от AIVEN » Активен
ivanjelina
Професор
****
Публикации: 380



« Отговор #458 -: септември 30, 2014, 17:59:03 »

milenkata, колко ви излезе куверта в Тера? Помня, че ги гледах в началото, но цените за моя бюджет бяха абсолютно непосилни и невъзможни. Както и на голф клуба, който е друго много красиво място, но много извън моите възможности. На нас в Монтесито ни излезе куверта, като сметна всичко, и украсата, и алкохола, и бакшиша, който оставих на персонала - всичко общо около 63 лв на човек. За сватба от 80 човека. А и бях убедена, че моите хора в Тера няма да се чувстват комфортно, там е доста грандиозно всичко. Но пък за доста по-големи сватби и с голям бюджет сигурно ще е подходящо и ще се получи много добре. Ако не се лъжа четох доста добри отзиви.
Активен
ivanjelina
Професор
****
Публикации: 380



« Отговор #459 -: септември 30, 2014, 18:04:34 »

Много добре за тази цена!!!

Да, Милена е уникална и се справи повече от чудесно с всичко. И най-вече много ни влезна в положението, и сътвори чудеса със скромни средства. Препоръчвам я на всички бъдещи булки. Освен това е пълна с идеи и изкочи със страхотно предложение седмицата преди сватбата, много подходящо за интериора на ресторанта.  smile good
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #460 -: септември 30, 2014, 18:15:00 »

Предупреждавам, че продължите ли със спора, ще получите тридневна почивка.ВСИЧКИТЕ!Хич няма да разследвам кой почнал спора!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Мъж
Публикации: 1044


« Отговор #461 -: септември 30, 2014, 19:30:01 »

 Това с тридневната почивка е добър вариант за охлаждане на страсти на "професионалисти" и клиенти ! Не мога да разбера Вие работите ли, в отпуск ли сте, семейни или професионални проблеми ли имате....че висите и се дърлите във форума ? Бъдете някак си по реални и обективни в мненията си, вслушвайте се един в друг най-малкото, и уважавайте мнението на всеки, пък било то глупаво.
 Та в тон с новите данни, които за първи път узнавам и аз разбирам, че един крайпътен хотел с ресторант има цена за сватбен куверт, колкото на всяка световна верига представена в България. Това релно ли е или не ? Според мен не е реално, генерира се по-голяма печалба при по-ниска стойност на общите разходи на комплекса, а се предлага услуга с по-ниско качество във всички случаи !
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1136


I will love you... unconditionally...


« Отговор #462 -: октомври 01, 2014, 10:41:01 »

milenkata, колко ви излезе куверта в Тера? Помня, че ги гледах в началото, но цените за моя бюджет бяха абсолютно непосилни и невъзможни. Както и на голф клуба, който е друго много красиво място, но много извън моите възможности. На нас в Монтесито ни излезе куверта, като сметна всичко, и украсата, и алкохола, и бакшиша, който оставих на персонала - всичко общо около 63 лв на човек. За сватба от 80 човека. А и бях убедена, че моите хора в Тера няма да се чувстват комфортно, там е доста грандиозно всичко. Но пък за доста по-големи сватби и с голям бюджет сигурно ще е подходящо и ще се получи много добре. Ако не се лъжа четох доста добри отзиви.

На нас първоначално ни искаха 90 лв на човек (при гости до 100) ОБАЧЕ влиза всичко - накрая излиза все едно си дал 50 лв за куверт и 3000 лв за украса и декорация. Нашия бюджет беше куверт до 50 лв и до 2000 лв за украса. Решихме че за 1000 лв отгоре, ще получим доста неща и като направихме крайните сметки и след много мислене решихме че си струва.  

Сега след като ми се вдигна бройката на хората, ми свалиха 10 лева на човек и сега за 105 души ще получим следното:

Цена на куверт - 80лв /човек

4 степенно меню (с фиксирани грамажи - салата -300гр., предястие - 200гр, основно 400гр, следястие - студени мезета и сирена - неограничено)
Хляб неограничени количества
Безалкохолни неограничени количества (2 вида сок, и всички продукти на кока кола) (тип Ол Инклузив)
Лед до 50кг.
без тапа за алкохол и ядки
Цялостна украса на ресторанта с живи цветя, стойки, всещи, балони , пера и тн (каквото си искаш избора е огромен) - няма ограничение на украсата
Калъфи, панделки, менче, прибори за разрязване на торта и тн и тн
Осветление на залата в различни цветове - лампички, големи лампи, драперии и тн
Табло за настаняване на гостите

Ако случайно ни изгорят някакви куверти в последния момент - могат или да ни върнат парите или да ни осигурят сладък/солен бар

Плащането е два/три дни преди сватбата, когато е финализиран списъка на гостите. Няма допълнителни разходи след това, гостите не могат да поръчват извън менюто (което според мен спестява доста, че хората понякога забравят че трябва да се съобразяват)

Няма овър тайм, само заплащане на сервитьорите по 10лв /сервитьор след 6тия час.

Сервитьорите са 6 бр, след основното стават 4.

Дано съм помогнала и да съм била изчепателна smile give_rose

П.С. Извинявам се на модератора за участието си в спора
 blush  give_rose
« Последна редакция: октомври 01, 2014, 10:46:58 от milenkata » Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #463 -: октомври 02, 2014, 08:55:46 »

Нова тема - http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,36713.0.html
Активен
Страници: 1 ... 29 30 [31]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines