Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 17, 2025, 12:50:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Покупки за бебето и детето 18
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Покупки за бебето и детето 18 (Прочетена 163530 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Re:Покупки за бебето и детето 18
«
Отговор #360 -:
юли 15, 2014, 22:13:30 »
Аз съм раждала, душа и питам не с ирония, а с ясното съзнание, че изнасяте къщата за 3 дни и половината неща няма да ви трябват.Време за четене на книга и слушане на музика няма да имате.Два вида чехли все едно сте в хотел ми идват нанагорно.Прибори да може, ако си в държавна болница.Но щом ти прави кеф да мъкнеш багаж моля!И аз не живея на един хвърлей от болницата, приеха ме по спешност без багаж и представи си родих!Всичко донесе в последствие мъжът ми, като имаше неща който беше забравил и донесе на другия ден.И защо подценявате мъжете не знам?Ще идват и ще носят, защото са станали бащи!
Активен
Stefani1
Любопитен
«
Отговор #361 -:
юли 15, 2014, 22:18:28 »
При всеки е различно.Аз например искам всичко да си нося,да ми е подготвено всичко.Не искам и мъжа ми да притеснявам,и без това съм със секцио макар че той беше много против и сега се притеснява повече от мен.Всеки носи със себе си това което според него му е нужно,особено когато пъстъпва за първи път в болница за такова хубаво нещо.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #362 -:
юли 15, 2014, 22:24:08 »
Мили дами аз ви давам съвет, пък вие и гардероба си вземете ако искате.
Важното е на най-лесно достъпното място да са ви дрешките на бебето, подредени както ще му ги обличате там на място.И вашите превръзки и бельо.
ПП. И аз бях секцио, не съм раждала 10 деца преди това, първо ми е.Да кажем че съм рационална!
Активен
Stefani1
Любопитен
«
Отговор #363 -:
юли 15, 2014, 22:47:20 »
Сега като каза че си секцио,с каква упойка беше?Аз мисля за спинална,тъй като веднага можеш да си гушнеш бебчето, да го видиш,да го чуеш как проплаква
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #364 -:
юли 15, 2014, 22:47:56 »
На мен ми е интересно как може да се сърдите на човек, който ви дава мнение от опит? Ок, тона може да не ви харесва, но то не може всеки с перце да ви гали. А и мен ме поуспокои, че като ви гледах списъците, моята чанта с 5-6 неща вътре изглежда смешна, всяко мнение си е полезно и няма нужда от газиране и цупене.
Аз искам да попитам за помпата, и аз искам да си взема моята, ще я стерилизирам, но се чудя в какво да я сложа за пренасяне до болницата, че да си остане чиста? Също вие колко бутилки взехте и на място стерилизат ли се в болницата или не?
:offtopic:Извинявам се, че въпроса не е много по темата, но така и така сте подхванали списъците да си попитам.
Активен
Stefani1
Любопитен
«
Отговор #365 -:
юли 15, 2014, 22:53:33 »
Аз съв взела едно шише 250 мл и едно 125 мл за стерилизацията аз ден преди да постъпя в болницата ще си ги стерилизирам вкъщи,пък за болницата не знам дали стерилизират
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #366 -:
юли 15, 2014, 23:27:38 »
По отношение на приборите - раждала съм в две болници (частна и държавна) - ами трябваха ми и в двете. Чаша ми трябваше за вода/сокове (макар че не са препоръчителни). В държавната очакваха аз да си имам чаша, за да ми сипват чая вътре. В частната при сервирането на храната никога не ми даваха нож, а той ми трябваше за някои неща.
Относно термометъра: знам за държавни болници, в които се изисква ти да си носиш термометър. Естествено, това не важи за всички.
Нокторезачка ми е трябвала за мен - за да си изрязвам кожичките около ноктите, за да не ми забират (което е неприятно).
За двата вида чехли - като се изкъпя и намокря едните - ами, извинявай, ама за мен е изключително неприятно да се разхождам с мокри чехли. Защо да не си взема втори чифт?
И, да и аз вторият път отидох без багаж в болницата, дори чехли нямах, мъжът ми ми донесе всичко там. Но, да ти кажа, първоначално се беше объркал и вместо еднократни гащи от аптеката, беше купил памперси за възрастни. Добре, че в болницата ми услужиха с едни, докато той си поправи грешката.
А и нещо за убиване на времето никога не е излишно.
За помпата - аз лично не съм я ползвала в болницата, но ако се използва само с цел стимулация, само измиването й е напълно достатъчно. А и докато тръгне кърмата, в общия случай най-вероятно ще са ви изписали от болницата.
Относно лосиона - след второто раждане кожата ми беше станала хипер суха - направо се лющеше, имах някакъв крем за ръце в дамската чанта и с него се мажех и то не само след баня. Та изобщо не е задължително да е излишен.
П.П. Т.е. не приемайте всичко за абсолютно задължително: преценете си вие какво ще ви трябва и какво не.
«
Последна редакция: юли 15, 2014, 23:29:33 от menyanthe
»
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #367 -:
юли 16, 2014, 07:02:42 »
Аз раждах в частна болница, тук мои шишета не съм носила, те даваха в техни.Помпата не беше стерилизирана, защото я ползвах само да ми тръгне кърмата, която нямах.
Чаша не съм си взимала, носеха сокове и чай в пластмасови чаши и си оставих една да имам, отделно аз пия от бутилка, рядко от чаша.Но дори и да нямате чаша, във всяка болница има машини за кафе от там спокойно можете да си вземете един чай или кафе и да си запазите чашата.Дори и сега имам шише с вода до бюрото, но нямам чаша за него.За чехлите, аз родих февруари, ходих си с чехлите с който родих.В родилния дом е много топло, всичко съхне много бързо.Еднократни гащи имах, но не съм ползвала, бях с мои плюс превръзка.Бих препоръчала да вземете памперсни пелени или еднократни пелени, едно и също е по различен начин им казват.На мен ми бяха много удобни за преобуване на бебето.
Аз бях със спинална упойка, по чист късмет не бях яла цял ден преди секциото, просто някакво вътрешно усещане.Раздвижиха ме вечерта след операцията на другия ден ходех сама по коридора и като дойде мъжът ми качвахме стъпала заедно, детето беше от деня след операцията при мен, давах я само за да я изкъпят.
Най-важното за мен и това което аз имах готово в чантата са документите за прием, дрехи за бебето, памперси.За мен нощници, бельо, превръзки, чехли.От там нататък, всичко се променя в движение според ситуацията.Ако ще се чувствате по-спокойно пригответе си нещата в къщи и ги покажете на мъжът си къде са, ако има нужда да ви ги донесе.Но не отивайте с прекалено много багаж.Едно че шкафчетата са малки, второ да можете по-лесно да реагирате като ви искат нещо, а не да ровите по 5 мин кое къде беше.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #368 -:
юли 16, 2014, 07:18:33 »
Стаите в болниците са толкова малки че ако замъкнете един куфар санитарката ще ви изгони.
Помпата няма нужда да бъде стерилизирана, когато се използва за такива цели. Ако искаш, при мен майките си даваха нещата на акушерките , те нали и те си стерилизират някъде.
Шишета и в държавната болница дават.
И аз не съм ползвала чаша.
нощници, хавлии и джапанки.
нокторезачка, клечки за уши- напълно излишно
И всички тзи съвети ги давам като човек който ражда на 100км от вкъщи.
Активен
ane_li_a
Ентусиаст
«
Отговор #369 -:
юли 16, 2014, 08:45:44 »
Аз тръгнах да раждам доста изненадващо. Даже нямах нито една изпрана бебешка дрешка и все пак родих и всичко беше наред. Мъжа ми беше на работа, но успя да се справи. Майка ми и сестра ми също се включиха и нещата си дойдоха бързо на място.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #370 -:
юли 16, 2014, 10:01:19 »
Наистина, ако раждате зимата, вероятността да пукнете от жега е доста голяма. Едвам оцелях, честно, толкова топло беше в родилното като раждах. Че и после в стаята, където бяхме с детето
Това май ми е единствения неприятен спомен от раждането и престоя. Бях си купила нощница с дълъг ръкав и една с 3/4. Добре че имах втората, че с първата не се живееше.
Също така, мислех че ще са ми нужни 2 нощници, за смяна все пак. Да поясня че раждах естествено, тоест престоя ми беше 3 дни, не като при секцио. Обаче, поради силното кръвотечение първия ден, реших да облека тамошните бархетни (макар и доста грозни
) нощници. После следващите 2 дни изкарах с една от моите.
Идеята на
Магито
да приготвите наистина всичко, което бихте искали и да информирате половинката къде оставяте багажа вкъщи, е добра. А първоначално вземете неотложните неща - документи, телефон и зарядно, нощница, хавлия, чехли, бельо (от него може и повечко, поне не е обемисто), превръзки и основните тоалетни принадлежности. Аз, да си призная, макар в ежедневието си да се гримирам, там нито имах времето, нито силите да се гледам много в огледалото. То не че бях и за гледане, ама това е друга тема
Та, имаш душ гел, лосион, четка и паста за зъби, гребен, ластичка и рол он (дезодорант не е желателно да се ползва в стаите, особено пък ако бебенцата са при вас). Сешоар ми се струва напълно ненужно.
За детето ми казаха да не нося нищо освен комплекта за изписване. Така и направих. Обаче, докато разбера че на етажа има масичка с памперси, от които да си взимаме за смяната, ползвах моите, тоест носех си от незнание. На втория ден се оказа, че няма нужда и така.
Та, за бебето от там осигуриха дрешките му за престоя в болницата, козметиката за къпане, мереха температура и прочие. Осигуряваха и шише с АМ, но никога не съм го ползвала.
За книжка и нещо развлекателно нямах желание лично аз. Поради простата причина, че бебето ми беше залепено до моето легло и дали от хормони, или от нещо друго, не ми се правеше нищо различно от това да го гледам, да си го пипам, да лежа до него и когато е будно, да го слагам на гърда. Ако щете вярвайте, бъдещи мами, но така времето минава неусетно!
Там ни осигуряваха памперсите/ или превръзките за лохиите. Безценни бяха. Аз си носех мои, на Либрес, текстилните и от най-големите, но първите дни не бяха много надеждни. В тази връзка се сещам, че бях си взела и едно спрейче, но не помня името, за облекчаване и заздравяване на шевове, защото бях с епизиотомия, от която не можех да сядам дори. Но това пак е нещо, което може да се купи след раждането.
П.С Да вметна, че навсякъде, освен ако не е планирано секцио, има екстремни обстоятелства. Когато започнаха да ми изтичат водите вкъщи, мъжът ми тъкмо беше пристигнал на работното си място, което е на 65 км от града. Бях си и сама, разбира се. Та, първоначалната суматоха покрай тръгването си беше само моя, той се включи на по-късен етап, когато ме закара в болницата. Следващите дни, до изписването, също беше на работа, но не се е налагало свекърва ми да носи нещо.
«
Последна редакция: юли 16, 2014, 10:11:32 от sunray
»
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #371 -:
юли 16, 2014, 10:03:38 »
Момичета, поискайте си списък от болницата какво да носите. Щом там могат да имат претенции дали ви е много или малко багажа, да се понапънат и да нахвърлят един списък.
Аз също раждах в частна болница и ще си позволя да ползвам списъка на devisil, за да кажа какво се оказа необходимо на мен и момичетата в отделението.
Цитат на: devisil в юли 15, 2014, 20:46:58
Обменна карта, направление от гинеколог, лична карта - задължително.
Джобни пари (не си взимай портфейла с теб, за да не се ядосваш ако изчезне нещо!) - при нас изчезнали неща нямаше, но идеята е добра.
Телефон и зарядно, списък със спешни телефонни номера, на които да се обадиш - да.
Домашни пантофи, чехли за баня - аз имах само чехли за баня. В болницата даваха техни и почти не ползвах моите. Но имаше хладни вечери (средата на май) и съжалих, че не си взех пантофи.
Къси чорапи, дълбоки памучни бикини, нощница за кърмачки (поне две), жилетка - Чорапите пак заради хладното време нямаше да са ми излишни, но...Памучните бикини и за мен, и за никое от родилките там не се оказаха удачен и хигиеничен вариант. Която си беше взела, или не ги ползва, или имаше ангажиран човек всеки ден да й взима и връща бельо. Взех си две нощници, понеже не обичам болничните. Но много момичета си носиха такива без проблем. За това вие лично си ореценете, ако имате избор. Жилетка - ако ще се очаква да е студено, може би не е лоша идея. Аз лично харесвам или тънки домашни халатчета (някои нощници за кърмачки си вървят в комплект с такива) или да се ползва болничен.
Еднократни гащи, превръзки за родилки (за лохиите), лигнин - еднократните гащи за мен са най-хигиеничният възможен вариант. Ползвате си ги едновременно с нощни дамски превръзки. В първите дни памперсите за възрастни са много удачни. Особено, ако са ви повечко лохиите. Лигнинът не е удобен от моя гледна точка. И, момичета, извинявам се за напомнянето, но и превръзките, и памперсите се сменят най-малко на 3 часа. Може и по-често при нужда. Че на такива случаи се нагледах...
Хавлия за тяло и хавлия за ръце - да.
Сешоар - по принцип в някои болници си има техни. Но нали се сещате при примерно 40 жени в отделението кога ще се докопате до тях...
Козметичен несесер (с шампоан, душ гел, сапун, четка и паста за зъби, деодорант, гребен, гримове) - да.
Пакет сухи и пакет мокри кърпички (без алкохол, аромати, парабени и тн) - да.
Лосион за тяло, ластици за коса - да, макар че наистина може и да не се доберете до лосиона с дребчото/ката наоколо
Но може да тренирате за следващите дни.
По избор: помпа за кърма, силиконови зърна, колектори за кърма, крем за зърна (да се купят след като родиш, виж дали ще можеш да закърмиш) - помпата почти на всички родилки около мен беше нужна. На някои за стимулация, на други за изцеждане, понеже имаха много кърма. За силиконовите зърна говорете с лекар предварително. Възможно е вашите да са си добре и да са ви излишни. Крем за зърна - подберете го правилно. Примерно моята фъстъчка отказваше да я кърмя, ако ползвам такъв.
Сутиен за кърмачки (поне един трябва да имаш), превръзки за гърди (слагат се в сутиена и така не се мокриш при протичане на коластрата и млякото) - да.
Ако ще раждаш със секцио, си купи дълги водоустойчиви хирургически лепенки (в болницата може да ти сложат такива, но може би не) - по принцип в болницата трябва да си имат.
Тоалетна хартия, комплект прибори за хранене, чаша за вода/чай - пак като горното. Често в болниците са с еднократни прибори. А пластмасовите ножчета не са най-удобното нещо на света...
Комплект за изписване на дребосъка, пелени за тоалета му - комплекта да ви го донесат в дена на или преди изписването. Пелени - би трябвало в болницата да има. Но сложете поне една при комплектчето за изписване.
Термос (с вместимост около половин литър), термометър - по-скоро са излишни.
Книга за четене, тефтер с химикалка - на мен ми бяха нужни първите дни, докато малката беше в кувиоз. Не очаквах. Без тях сигурно щях да се побъркам от скука.
Музикален плейър със зарядно (да си убиваш времето) - пак като горното. Ако имате таблет, би заменил успешно всичките. Аз бях така и той ги съчетаваше.
Хомеопатични лекарства (ако ще приемаш по време на първата и втората фаза на раждането), както и след тях - съжалих, че не си носих. Милото момиче, с което бях в стая, ми даваше от нейната арника няколко пъти и много ми помогна.
Комплект дрехи за теб за изписването - същото като за комплектчето за изписване на бебето. Моят съвет е - купете две хубави подаръчни торбички и сложете в едната вашите дрехи, а в другата на детето. Да ви ги донесат в деня на изписването. Изглежда и красиво, и добре подредено.
Активен
Alichka
«
Отговор #372 -:
юли 16, 2014, 11:16:15 »
michelle, много подробно е описала всичко, а практическата гледна точка на Маги е страхотна
Аз раждах в частна болница и носех документи, лични принадлежности (четки, пасти за зъби, козметика, гримове за изписването...), джапанки, нощница (накрая ползвах от болницата такава). Бебешките неща, дрехи, обувки и бижутата за изписването ги бях приготвила вкъщи и ми ги донесоха после. В багажа бях сложила и 1 пакет мокри кърпи, 2-3 памперса (да не търся акушерки, ако ми потрябват на момента) и еднократни подложки. Мъжът ми донесе в последствие подложките за гърдите. Сешоар си имаха и на изписването си бях с прическа и грим, напук на бъзиците.
Козметика за бебето, шишета и дрешки си дават в повечето болници.
Има не малко болници където козметика във вид на тестери дават с цел реклама. А в болниците няма да се мъчат да помнят кое шише на кого е, коя дреха на кого е, как е стерилизирана и тн. Бебешките дрехи по болниците ги перат с техни си препарати и ги дезинфекцират. Етърва ми ражда в държавна болница при пълна мизерия и пак й обличаха детето в техни дрехи.
Помпата за кърма си я стерилизирах вкъщи. Трябваше ми от първия ден, за да изхвърлям излишната кърма. За тази цел не беше проблем да я мия само с гореща вода, а ако се налага в болниците имат стерилизатори. Друг е въпросът дали ще ви ги стерилизират нещата, ако помолите.
Имайте нещо друго предвид - вие сте в болница и всяко лекарство или медикамент трябва да се съгласува с лекарите, а не да се взима на своя глава. Така че не виждам смисъл да помъкнете аптечка с вас. По-добре след раждането да попитате какво да ви купят от аптеката близките.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #373 -:
юли 16, 2014, 13:20:50 »
Vivi20
не знам къде реши да раждаш за българските болници ти писаха момичетата, но да знаеш, че в английските също дават и шишета и помпа, адаптирано мляко, ако ти трябват. Имай предвид, че шишета може и да не ти трябват, примерно на мен не ми трябваха. За багажа аз родих изненадващо, нямах приготвен багаж и отидох само с дамска чанта. В болницата осигуряват почти, да не кажа всичко необходимо за начало примерно нощница, превръзки, пеленки, памперси, хавлии, тоалетни принадлежности. Иначе мъжът ми после донесе необходимите неща, които не бяха и кой знае какви дрешки за бебето, на мен дрехи за изписване, бельо, нощница, чехли, четка, паста за зъби и това беше май. Единствено трябваше да ми купи крем за мазане на зърната. Също така в болницата дават и първоначален пакет за бебето с мостри козметика, памперси, мокри кърпи.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #374 -:
юли 16, 2014, 13:32:07 »
Аз раждах в частна болница по спешност.
Нещата които носех бяха следните
-документи,телефон и зарядно
-бельо
-нощници
-хавлия
-чехли
-козметика-стандартната
-мокри кърпи и сухи кърпи и превръзки-нормални нощни а не такива за родилки.
В деня на изписването мъжа ми ми донесе дрехите за мен и за децата и гримовете.
Попитайте болницата какво изискват.При мен за децата не искаха нищо.
Имайте предвид че мъжа ви ще идва всеки ден даже понякога и по няколко пъти,близки и приятели също ще дойдат на свиждане и винаги може да ви донесат нужното ако нещо ви потрябва на момента.
Шишета не съм носила нито помпи-в болницата си имаха.Само шише на изписването и в болницата ми о стерилизираха и напълниха с мляко че изписването и храненето бяха в близки часове.
Секциото бях със спинална упойка.
Относно жилетката-беше толкова топло и така ме блъскаха хормоните че се молех да не пускат климатиците.Заради децата се поддържа топло независимо от сезона.
И да кажа че аз бях с обикновено бельо защото тези еднократните гащи въобще не ми харесваха и ми бяха супер неудобни.
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...