Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 14:39:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Предколедна седмица 16 - 22.12.2013
Страници:
1
[
2
]
3
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Предколедна седмица 16 - 22.12.2013 (Прочетена 17772 пъти)
ivelka
Сватбен ГУРУ
Re:Предколедна седмица 16 - 22.12.2013
«
Отговор #15 -:
декември 17, 2013, 10:49:56 »
svekarva, идеята ми е точно да са в общ чувал подаръците. Само на мама ще подаря отделно топъл пуловер, защото тя единствено работи от всички и има повече нужди. Татко и дядо са болни и от вкъщи не излизат, затова за тях съм приготвила домашни чехли, чаша за чай и пособия за бръснене. На дядо мисля да му подаря и книжка с кръстословици, че са му мания. За баба съм взела топли ръкавчики, че тя често излиза до магазина и бельо. Отделно съм им взела нова играчка за елхата.
Цитат на: svekarva в декември 17, 2013, 10:35:55
ivelka
, да не вземат да се скарат за някой подарък
, че като поостареем, ставаме като децата:"това шалче го искам и аз". Сушеното филе Елена как ще го дъвчат баба и дядо?
хахах, тук искрено ме разсмя! Ами баба е с изкуствено чене, но обожава червено вино, така че ще наблегне на него. А дядо все още си има зъби и дъвче по малко
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #16 -:
декември 17, 2013, 10:57:12 »
Eми
ние сме на твоя принцип, затова само сладките
На малчовците не можем да не купип подаръци, че те милите чакат ли чакат. Честно казано тази Коледа се моля само да мине спокойно, че дядо изобщо не е добре, това ще е най-големия подарък за всички
«
Последна редакция: декември 17, 2013, 11:30:13 от InLove_Girl
»
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #17 -:
декември 17, 2013, 12:42:02 »
Здравейте мили момичета!
И аз съм в предколедно настроение
въпреки, че имам много изпити и все още неукрасено къщи.
Днес ще си купим елхичка обаче и мнооого се радвам! Извадих играчките от мазето и ги приготвих на стартова позиция за вечерта, когато ще си го донесем вкъщи
В събота и неделя ще печем най-после и ние сладки, а утре ще опаковам подаръци, изобщо коледната идилия ще е пълна следващите дни!
За подаръците, аз всяка година си казвам, че трябва да внимавам, защото съм в края на краищата студент човек и финансите ми не са безкрайни, и всяка година се разорявам и контото ми стои на червено горкото
... Нооооо вътрешното удовлетворение и щастие от това да купувам подаръци надделява винаги! Обожавам да подарявам и да получавам подаръци
Аз купих почти всичко вече. На две малки дечица (на мои мн добри приятелки) поръчах в БГ мн сладки тихи книжки, видях ги някъде тук във форума препоръчани и нямам търпение да пристигнат, за да се убедя с очите си:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.285075078294602.1073741825.204484609686983&type=1
, но моите ще са розови с мики мауси
. За мама и татко купих козметични продукти, за една приятелка поръчах канава, за друга приятелка комплект на мейбалин от извивачка на мигли и спирала, за сестра ми - шоколади и дрешки, за мъжа ми
- ски ръкавици със специално покритие за пипане на тъч скрийна на телефона + отоплителчета за ръце във формата на сини звездички
+ специални ски чорапи + клиентска вип карта за старбъкс с ваучер за няколко кафенца вътре (той е голям фен и пие кафето си всяка сутрин преди работа там). И това е за тази година мисля приключих... :-) Остана свекървата... там незнам всяка година ми е мн трудно, ще пропусна да влизам в подробности защо...
Ние двамата си направихме подарък за семейството: малко бездомно българско котенце
, ще ни го донесат мама и татко февруари месец, засега е при тях във Варна и го подготвят за полет: ваксини, обезпаразитяване, паспорти, кастрация и тн.
Пo повод парфюмите, аз ги ползвам като
Панди
в много минимални количества, защото ако започна да се заливам ме хваща алергията и не мога да спра да кихам. Любимият ми в момента е La vie est belle
, Lancome, рекламира го любимата ми актриса Джулия Робъртс, обожавам го този парфюм, изключително много ми пасва на влюбеното семейно състояние в момента
.
От парфюмите на Диор обичах мноооого J`adore, купувала съм си го на времето три пъти един след друг, след това ми омръзна и сега си имам едно полупълно флаконче, за времето, когато ще ми мине омръзналото. Доскорошният ми фаворит бе Еуфориа на Келвин Клайн за през деня, а за излизане вечер ползвах и ползвам с голямо удоволствие: Guilty, Gucci.
Това от мен засега желая ви много весел, слънчев, полозотворен и одухотворен вторник!
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #18 -:
декември 17, 2013, 12:52:36 »
Цитат на: Мрявка в декември 17, 2013, 12:42:02
за една приятелка поръчах канава,
За канава за бродиране ли става въпрос, или за картина
? Май втори път вече питам за тази дума, дано не е пак теб
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #19 -:
декември 17, 2013, 13:02:37 »
Свекърва, не си ме питала до сега
, става въпрос за снимка изпринтена на платно и опъната на дървена рамка, аз много ги харесвам, имам вкъщи по стените вече три такива произведения с красиви спомени с моя мъж
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #20 -:
декември 17, 2013, 14:44:18 »
Свекърва, мен пита предния път, ние имаме такова нещо подарък от една приятелка за сватбата.
Аз подаръци съм взела на племениците само за в момента. чакам да дойде майка ми, че да напазарим за големите.
Нямам търпение да дойде другата седмица и малко да се поуспокои града, защото в момента е ужасна лудница навсякъде и трафика е непоносим! Другата седмица типично за всеки голям град, всички ще си тръгнат по техните си градове и села и ще стане тихо и спокойно.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #21 -:
декември 18, 2013, 11:07:30 »
Аз още не съм украсила, но все се надявам мебелите за детската стая да пристигнат тази седмица (то почти не останаха дни) и в неделя да сложим елхата там и да украсим. Ако ли не, ще е празна стая с елха.
В другата стая няма никакво място - ще трябва да я прескачаме.
А и подаръци още никакви не съм купувала... А баща ми има и рожден ден утре и вече се изчерпах от идеи какво да му купувам...
Иначе за близките гледам на Коледа да им купувам подобни подаръци - да не се сърдят.
Една година им подарих по един комплект с чаши и кана на семейство. Друг път - парфюмчета за мъжете и бижута за жените. Миналата година (ако не ме лъже паметта), им подарих шалове (различни, но винаги можеха да си ги разменят, ако искат.
). Ама сега нямам идея какво да им подарявам...
Активен
svekarva
«
Отговор #22 -:
декември 18, 2013, 12:57:27 »
menyanthe
, подари им някаква коледна украса - свещи, покривки или нещо подобно. Тази година се пази и не обикаляй много по магазините, ти си имаш по- важни неща.
Предколедната инициатива придобива огромни размери. Вчера в офиса, без чукане на вратата, нахлуха група деца с по- мургав цвят на кожата, облечени като коледари. Няма лошо, постараха се да изпеят и изтанцуват нещо, преди да протегнат за парички една шапка.....Огледаха хубаво къде какво има /нямаме липси, но зорко бдяхме/и продължиха обиколката. Групата, според мен, е абсолютно самодейна....И пак ме налегнаха въпроси, така ли е редно да се прави. Коледарите коледуват на 24-ти, тогава им е времето, тогава хората са подготвени какво да дадат. Пък и песните са специални....Защо не го правят нашите деца, защо по магазините има всякакви джуджански дрехи, а няма национални носии на сносни цени....Трябва ли да даваме пари за фалшиво пеене и потропване с крак, само защото някой се е сетил да го направи?
koledari.jpg
(39.74 KB, 461x346 - видяно 414 пъти.)
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #23 -:
декември 18, 2013, 19:17:59 »
Момичета,искам да ви пожелая весели Коледни празници и весело посрещане на Новата година.Ние утре заминаваме при свекърите и предимно ще ви чета,че на таблета нямам БГ букви.Да си изкарате хубаво,да си починете и да получите мнооогооо подаръци.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #24 -:
декември 19, 2013, 18:32:41 »
Ехо, всички са в предколедна треска и ги няма в темичката.
Снощи ми се ядеше нещо тестяно и намерих ето тази рецепта:
http://yoli-www.blogspot.co.uk/2008/09/blog-post_2302.html
Не ми се точеше и просто направихме гръгли топчета, обаче стана толкова вкусно! Много ми напомни на бразилския хляб в Хепи! Уникален вкус! Направихме половината на рецептата и си го хапнахме снощи!
По този повод тази вечер сме на тараторена диета или някоя салатка!
Иначе уикенда съм решена да направя ето тези сладки:
http://vkusnoteka.blogspot.co.uk/2013/11/blog-post_21.html?m=1
Мисля, че племениците ще ги харесат, та дано се получат добре!
Май основно ми е хапване в главата в момента ...
Свекърва, аз никога не се чувствам длъжна да давам пари, ако е кауза, в която не вярвам или хора, които не изглеждат надеждни няма да им дам нищо ... и моите пари не падат от небето, че ди ги давам под път и над път. Но например майка ми, е много милозлива и винаги на всички дава пари ... но докато им се дават пари ги стимулираш ... дали е за грозна картичка или фалшиво пеене ...
По принцип в България навсякъде се допускат всякакви хора и например отишъл си на ресторант, хубаво ти е и започват - или цветя ще ти продават или глухоням ще продава играчки, или картички или лотарийни билети, какво ли не ... нахално е и нередно да ти смущават вечерята.
Тук си седят по улиците, мръзнат си, ако някой им даде нещо, даде, ако не, не. Звучи грубо, обаче за мен си е така.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #25 -:
декември 19, 2013, 18:48:47 »
Това за глухонемите пък е най-тъпо - първо не се знае дали наистина са такива. Второ - те също могат да работят. Познавах такова момиче - работеше по-добре от останалите дори!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #26 -:
декември 19, 2013, 18:57:17 »
Здравейте
Vivi20
много хубави рецепти
само да свършат постите и мисля да направя тези рогчета
Иначе много добре знам за какво говориш - ето онзи ден си стоя в едно кафе с приятелка, която отдавна не съм се виждала и идва една жена от малцинствата и разбира се от началото почна да благославя, ама като видя че нищо няма да и дадем само дето не ни прокле (а приятелката ми от доста време е без работа и двете бяхме на по една вода, че е най-евтино). И мен много хора ме имат за кораво съедечна, но и мен не ми падат парите от небето.
Виж ако ме впечатли някои уличен музикант винаги оставям пари. Просто хубава музика на живо винаги ми оправя настроението
А и да не забравя да се похваля - от днес съм коледна ваканция
това всъщност значи, че нямам извинение да не уча, ама друго си е
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #27 -:
декември 20, 2013, 09:03:28 »
Панди, приятна коледна ваканция
Щом няма работа и учене -ваканция си е
Да ви кажа, с хората, които събират пари или просят, много ми е трудно на мен, защото обикновено се чувствам зле, ако не съм дала, но така или иначе в повечето случаи могат да те нагубят дори защото не си дал достатъчно според тях.
Веднъж, преди 3-4 години, много бързах за един важен изпит и на Графа ме пресрещна един мъж, койото предлагаше някакви книги. Отказах му, но той продължи да ходи по мен и да ми нарежда за книгите, при което аз по-настоятелно му обясних, е наистина бързам и той такива неща наговори след мен, че направо се учудвам, че продаваше книги! Та тогава си помислих, дали не ме е проклел и ще се проваля на изпита, но за щастие се справих.
По-склонна съм да дам някой уличен музикант, но никога на някой, който уж събира за болен човек или за сираци на улицата
Активен
svekarva
«
Отговор #28 -:
декември 20, 2013, 09:12:50 »
Хайде аз днес да "полазя" темата
. Сравнително късметлийка съм, пари вадя с труд и в повечето случаи не са достатъчни, но слава Богу ги харча за образование и пътуване.
Ето една снимка от нос Добра Надежда с пожелание надеждата да е с нас и винаги да се реализира
Хехе аз докато пишех,
Alleksia
ме изпреварила...Още по- добре, нека ни споходи нейното тазгодишно щастие.
добра над.jpg
(36.21 KB, 480x360 - видяно 427 пъти.)
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #29 -:
декември 20, 2013, 09:33:48 »
еха, алекс ни е полазила първа. добър човек е, ще ни върви на хубаво
айде лек ден, отивам по задачки и после по гостита