Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 11:03:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни (Прочетена 118578 пъти)
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Re:Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
«
Отговор #195 -:
януари 16, 2014, 15:59:20 »
michelle , аз също работя. Мисля да си работя докато стане време да изляза в 45-дневния болничен, както направих и предния път . Не мога да кажа, че ми е натоварена работата- физически изобщо, даже се схващам от седене пред компа. Но и при нас има колеги, които от 5 месец си излизат в болничен , аз не го разбирам, но всеки си преценя . И не става въпрос за проблемна бременност, защото тогава се предполага, че си почиваш и повече пазиш леглото. Всеки преценя за себе си как ще се чувства добре. Аз лично предпочитам да съм сред колегите сега, и после да се отдам изцяло на малкото съкровище
Активен
Mrs.™
«
Отговор #196 -:
януари 16, 2014, 16:56:24 »
Мишел, всичко зависи от това как се чувстваш. При мен болничния е взаймно мое и на АГ решение, но естеството на работа и моето състояние го изискваше. Щом се чувстваш добре - работи. Не постъпваш безотговорно.
За съжаление хремата ми продължава с пълна сила. Но поне е само това и много не се оплаквам, но милия ми нос на нищо не прилича вече
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #197 -:
януари 16, 2014, 23:02:22 »
В интерес на истината седенето на компютърът по цял ден съвсем не е най-здравословната поза за бременна. Но всеки сам си решава. Лично мое мнение, но по-добре на разходки по цял ден и в болничен, от колкото седяща пред компа цял ден.
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #198 -:
януари 17, 2014, 10:21:48 »
Аз също смятам да си работя до края (45 дни преди термина). Работата ми е компютър и смятам, че ако имам какъвто и да е дискомфорт ще изляза в болничен. Може седналото положение да не е най-добро за бременна, че то не е добро и без да си бременна. 8 часа на стола не е никак здравословно, но няма какво да направим. Ако изляза сега в майчиснки не ми е ясно къде ще се скитам в студа и то сама
Разходка в Мола? По-малко вредно е седнето пред компютъра, определено.
В много студените дни мислех да взимам болничен, за да не се разболея, но още ги чакам
Мисля, че ако остана в нас съвсем ще изкукуригам, изолирана.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #199 -:
януари 17, 2014, 19:22:07 »
Отдавна не съм се разписвала аз
Аз също предпочитам да ходя на работа след като се чувствам добре. Н съм привърженик на излизането в болничен без реална причина. Иначе макар че също работата ми е пред компютър, ставам, разхождам си се и щъкам насам-натам. Гледам да ходя и пеша повечко.
Иначе, ходих на ФМ, на човечето всичко си му е наред, чакаме момченце:) Докторът обаче бая ме поразръчка, за да го събуди, тъй като спеше и на другия ден като ходих на преглед при моя лекар се беше обърнало с главата надолу
Въпрос към момичетата, които са започнали с покупките. Какъв размер дрешки купувате - за новородено (50) или за 1 месец (54)?
Активен
Mrs.™
«
Отговор #200 -:
януари 17, 2014, 20:11:44 »
Дрехите 0-3, само долните бодита ги поръчах размер 1, а и дрешките за изписване са 56см. Даже част от летните бодита са направо размер 3. Размер 0 реших, че бързо ще ги израстне. Наблегнах на целите бодита (от типа sleepsuit) за целодневна дреха първите месеци и имам едно на ум ако 0-3 са му големи ще взема 2-3 бр размер 1 за първите седмици. По добре размер 1 отколкото 0, говоря ако е бебе април-май и ще му се облича боди отдолу.
«
Последна редакция: януари 17, 2014, 20:14:46 от Mrs.™
»
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #201 -:
януари 17, 2014, 22:50:18 »
Моите младежи са родени на 05.06 и бяха три месеца само по боди с късо ръкавче навън.Така и спяха и чорапки естествено и тънка пелена.Летните бебета не им трябва друго в жегите.Винаги е хубаво дрехата да е по свободна.Не се знае колко ще се родят,а и доста бързо наддават в началото.
На 8.05 спрях да работя,а на 05.06 родих и не съжалявам защото не мислех за глупости и смятам че ако няма здравословна причина няма смисъл от лежане и стоене вкъщи.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #202 -:
януари 17, 2014, 22:56:08 »
Аз дрехи размер newborn не съм ползвала с Анди. Направо 0-3. Роди се 3450 и 51 см.
Работа спрях от август, ама много ме боляха тазът и кръстът. Не можех да седя на стола в работата. Иначе нямах сериозни проблеми. АКо не беше това сигурно щях да поработя още месец.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд
«
Отговор #203 -:
януари 19, 2014, 20:38:27 »
Здравейте!
Днес бях на ЖК и при опипване АГ каза, че усеща чувствителна матка и ми изписа Магнерот, който да пия 3 пъти 10 дни и след това по 1 таблетка дневно.
Сега съм притеснена дали тази чувствителна матка е нещо опасно и дали не трябваше да ме прегледа по-обстойно?
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
«
Отговор #204 -:
януари 20, 2014, 04:41:10 »
Искам да попитам още нещо.
Колко на брой са ви видеозоните по НЗОК и в кои седмици и задъжлително ли е да се спазва срока, който е даден?
Понеже чета тук:
http://www.glbulgaria.bg/upload/docs/sites/default/filesfiles/%E2%80%9C%D0%90%D0%B7%20%D1%89%D0%B5%20%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC%20%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0_%20%D0%BF%D0%BE%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%9D%D0%97%D0%9E%D0%9A%20_%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%BE%20%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%E2%80%9D.pdf
, че са 2 бр. - 1 в 1-ви триместър и 2-ри между 16-20 седмица. И ако 2-я не ми е правен, мога ли да го поискам на следващия си преглед?
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #205 -:
януари 20, 2014, 10:05:52 »
lunno momiche
, "чувствителна матка" означава просто, че контрахира и за това ти е изписала магнезий под формата на Магнерот. Почти всички бременни жени минават на магнезий рано или късно, аз също приемам от няколко месеца.
Добра брошура си намерила, доста информация има там. Имай предвид, че повечето АГ-та правят ултразвуков преглед в края на бременността, за да установят предлежание на плода и да препоръчат начин на раждане. Прегледът, който е посочен между 16 и 20 седмица, би трябвало да е феталната морфология, на която се оглежда детайлно бебето - наличие на нухална гънка, носна кост, вътрешни органи и т.н. Обикновено препоръчват да се прави между 18та и 23та г.с.
Ти не си ли ходила на фетална морфология през този период?
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
«
Отговор #206 -:
януари 20, 2014, 10:37:55 »
flyin
, много благодаря за разяснението!
Ходих на в 1-ва и на 2-ра ФМ досега и в края на февруари съм на 3-та ФМ.
На прегледите са ми казвали какво виждат за бебето (слава Богу казаха, че то е добре
), но не и какво е състоянието на матката, шийката и затова съм малко притеснена. Може би излишно. Но всичко ми е ново, когато и не обясни АГ какво означават тези неща, ми става още по-объркано и притеснено и затова така реагирам. Извинявам се, ако въпросите ми идват малко в повече!
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #207 -:
януари 20, 2014, 21:36:00 »
Лунно момиче, не ти ли даде лекар лист с резултатите от феталната морфология? Там би трябвало да пише тези неща. Не знам каква е практиката в България.
Когато ходих на ФМ, лекарят ми каза подробности за бебето, но не каза нищо за околоплодни води, матка и шийка. Трябваше да изпрати резултатите по пощата на моя лекар, но тъй като бях на преглед на следващия ден, ми ги даде направо на мен и там прочетох всичко подробно описано. Всичко си беше наред, предполагам, че затова нищо не е казал.
Та мисълта ми че, че ако има нещо притеснително, ще ти кажат вероятно
Благодаря на всички за отговорите! Аз започнах покупките, 2 бодита за 1 месец и комплект от 5 за 1-3 месеца. Ходих да търся жилетки, защото искат в родилното, но не успях да открия за момченца, всичко беше розово/блестящо
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #208 -:
януари 20, 2014, 23:26:15 »
Цитат на: lunno momiche в януари 20, 2014, 10:37:55
flyin
, много благодаря за разяснението!
Ходих на в 1-ва и на 2-ра ФМ досега и в края на февруари съм на 3-та ФМ.
На прегледите са ми казвали какво виждат за бебето (слава Богу казаха, че то е добре
), но не и какво е състоянието на матката, шийката и затова съм малко притеснена. Може би излишно. Но всичко ми е ново, когато и не обясни АГ какво означават тези неща, ми става още по-объркано и притеснено и затова така реагирам. Извинявам се, ако въпросите ми идват малко в повече!
Не виждам нищо лошо във въпросите ти, пък и е хубаво, че се опитваш сама да си намериш информацията.
На мен също в началото не ми обясняваха за състоянието на матката, шийката и тн, но аз съм свикнала с моя лекар и знам, че ще ми каже, ако види нещо притеснително. Щом не казва нищо, значи всичко е 6 точки. Предполагам, че и при теб е така
Ако аз искам да питам нещо конкретно, си записвам въпросите предварително и го хващам на къс пас, за да си получа информацията. Можеш да пробваш, ако прецениш
Успех!
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #209 -:
януари 21, 2014, 10:11:32 »
Здравейте, мамчета
Днес най - после си записах час за ФМ за 11.02 и вече нямам търпение, понеже още не знаем пола. Имам някакво течение, което ме притеснява,но ще си изчакам прегледа, за да видим какво е, е смятам че е нещо спешно...Иначе продължавам да големея
Още ходя на работа и ако всичко е наред мисля да е така до Великден. В неделя си простудих гърлото с един Спрайт и сега смуча лукчета, но не мисля, че ще е нещо сериозно. Нашата кака все повече говори и целува корема - не знам как ще дочака до лятото
Поздрави на всички тумбачета!
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16