Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 10:55:35

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни  (Прочетена 118571 пъти)

Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: януари 07, 2014, 14:31:55 »

Мен в 17г.с.ме гледаха с вагинален-30мм. Уж казаха, че е добре, но сл път ще помоля да я погледнат, макар че ще е късно за серклаж.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: януари 07, 2014, 14:46:10 »

Под 2.5 см се води проблемно скъсяване на шийката
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #182 -: януари 07, 2014, 18:54:41 »

Благодаря ви на всички за отговорите! Извинете ме, че няма да пиша подробно в темата, а ще отговоря на лични. Все още съм много объркана и допускам, че в някои отношения нямам правилна преценка. Маги е права, че не мога да очаквам тясноспециализиран лекар да ми даде информация за всичко.
 За да няма неразбиране - лекарката, при която съм на ФМ, ми е правила и вагинален ехографски преглед. Това е начинът, по който се вижда и дължината на шийката на матката. Не е имало специална причина или поне не са ми казвали такава.
 Не искам да оставате с погрешно впечатление за самите лекари. Не е редно от моя страна да пиша такива неща, без аз самата да имам компетентно мнение, не съм на тяхното ниво на разбиране. Имам си моите тревоги и по принцип не съм параноична, а крайно доверчива. В момента изобщо не мога да преценя доколко потенциалната причина на проблема е и моя вина. Извинете, че ви занимавах с всички тези неща. 
 Както Фийби отбеляза под 2,5 cm  е проблемното скъсяване. Засега нямам под тази стойност, ала все пак ще се следи да не стигне дотам.
Активен
bbride
Професор
Публикации: 439

« Отговор #183 -: януари 08, 2014, 22:17:40 »

Хвърлям по едно око тук smile
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: януари 12, 2014, 06:47:31 »

Здравейте!
Как сте, момичета? smile
Искам да попитам нещо.
Сутринта се събудих с много втвърден корем и усещах силна пулсация от самия корем. Мисля, че бях спала със свити крака към корема и не знам дали това е повлияло, но ми се случва за 1-ви път да се събудя със стегнат корем. Минута, след като станах - всичко бе нормално.
Имам ли повод за притеснение? Това нормално ли е?
Благодаря ви предварително!  Flower
Весела и усмихната неделя! smile
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: януари 12, 2014, 13:36:24 »

Здравей, lunno momiche,
и аз съм имала многократно такива ситуации, но не точно при събуждане, може би това те е притеснило, а през деня, втърдяване на корема, което е продължавало и до 5минути без отпускане. Не мисля, че има от какво да се притесняваш, особено след като е само втвърдяване на корема, без болка или стягане в кръста или някакво друго неразположение. Но не пропуснай да споделиш това състояние при следващата консултация.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: януари 12, 2014, 22:10:05 »

Втвърдяването на корема говори за контракции, кажете задължително на лекаря който ви следи бременността.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: януари 15, 2014, 13:57:22 »

Как сте майчета ?
Аз вчера бях на консултация. Всичко е наред, бебка си расте. Все още е седалищно , но има време да се врътка и се надявам до 1 месец да си заеме позицията вече . Моят лекар каза, че е добре до 30г.с да се е обърнало. След това, вече е по-трудно просто, но не е невъзможно. Предния път сякаш ми се губи момента , че не е било в позиция бебето  crazy
Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: януари 15, 2014, 14:35:41 »

Привет! Аз от вчера съм  sik,  само хрема и от нея и кашлица, но се надявам с чай,морска вода и мед с лимон да овладея положението. В събота си направихме хубава разходка и  явно от там прихванах вируса.
Иначе бебчо последно го гледахме преди 2 седмици, другата пак ще се гледаме,  но на ЖК. На ФМ всичко беше в норма, имам само повече околоплодни води и вървим все така едрички, но останало е добре.
Приключих с покупките на дрехи за първите месец-два-три, очаквам ги до началото на март да са при мен.Февруари-март обмислям да почнем да отмятаме обемните неща-легло,количка и т.н.
Днес бях и на очен преглед, понеже АГ ми искаше бележка, увеличила съм диоптъра, но пък нямам предпоставка за секцио  smile
« Последна редакция: януари 15, 2014, 14:37:29 от Mrs.™ » Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: януари 15, 2014, 15:15:18 »

Дано бързичко се оправяш, че и  сега нищо по-така не можеш да пиеш .
Ох, аз в събота такава разходка направих....не искам да си спомням какво преживях  cray
 Offtopic Малко не е за в тази тема, ама.....Излязох с малкия в Морската Градина, а баща му остана в къщи да чисти. И дребното като се качи на колелото и замина  shok И край, не мога да го настигна, не мога да бягам, а той е като фурия с това колело . Корема ме заболя, почнаха ме едни контракции , направо имах чувството, че ще родя там . Вървя, плача и разпитвам хората някой дали го е виждал, но не- няма го  cray
Обаждам се на моя мъж и през сълзи му казвам "Загубих Никола"
А той- Къде си, тъкмо един приятел се обади да пита къде сме, защото го е видял да минава покрай него . Направо света ми се върна. Пратихме го да го гони и да го спира където го хване .... И така, после цял ден бях ни жива, ни умряла/родила  sad
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: януари 16, 2014, 07:33:05 »

Добро утро!  Sunshine
Минавам да ви поздравя с тази весела снимка.  heart
Mrs.™ , бързо оздравяване ти желая!  give_rose
leni_beni_, съжалявам, че си преживяла такъв кошмар. Но важното е, че бебка, баткото и ти сте добре. smile

* 1531848_10152114284070189_260726927_n.jpg (43.01 KB, 597x381 - видяно 234 пъти.)
« Последна редакция: януари 16, 2014, 07:36:51 от lunno momiche » Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: януари 16, 2014, 10:40:46 »

Лени, емоционална събота си имала. Ама и баткото е доста смел, поне вече ще имаш едно на ум.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #192 -: януари 16, 2014, 14:30:24 »

Големи премеждия имате, момичета  sad
 Mrs.™, как се чувстваш днес? По-добре си, поотминаха  ли хремата и кашлицата? Надявам се съвсем скоро, до ден -два да си съвсем здрава. Поздравления за хубавите резултати за едричкия дребосъчко  smile Все така добре да върви! Ама и ти си мама-отличничка - готова с част от покупките, подготвена  good

Лени, дано повече да нямате подобни ситуации с баткото. Как няма да се уплашиш, на твое място всеки би примрял от страх  sad

На мен днес колежка ми тегли конско, че още ходя на работа  huhhuh.gif Вярно, че пътувам по няколко часа в двете посоки, обстановката ни е доста нервна и понякога даже психически натоварваща. Ама...съвестно ми е за такова нещо да искам болнични  pardon Кажете, аз ли съм глупавата в случая? Дали наистина е по-добре да не ходя на работа? Постъпвам ли безотговорно спрямо бебето?
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: януари 16, 2014, 14:34:44 »

Мишел, зависи ти как се чувстваш.Аз лично и в момента пиша от работа.Само последната седмица съм по-свободна, разбрахме се с шефа да работя от в къщи, иначе съм бачкала и събота и неделя, като имахме голям проект.А работата ми е свързана с пътувания, нерви, разправии и т.н.Не вярвам да съм навредила на бебето, но вярвам, че си спестих въпроси от типа "Що ме боли в ляво, а не в дясно?Нормално ли е да усещам това?Сега що мърда така?" и т.н. Разбираш ме предполагам.Ти сама прецени как ще се чувстваш по-добре.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #194 -: януари 16, 2014, 14:55:11 »

О, Маги, разбирам те прекрасно. И съм изцяло на твоето мнение, с твоята гледна точка.
 Може би реакциите при колегите са такива, защото при нас още от първите месеци масово излизат в болнични. Никой не може да схване, че при забременяване може да се продължи да се работи. Аз даже точно затова, докато не ми пролича, не бях съобщила. Защото знаех, че ще се почне с коментарите колко е безоговорно да се работи и да се подлага човек на напрежение по време на бременността.
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: