Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 26, 2024, 07:58:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Есенно зимни бебета Октомври ,Ноември ,Декември  (Прочетена 157010 пъти)

gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: юли 05, 2013, 12:38:17 »

Да не ви плаша ама в деветия корема ми се вълнуваше от ритници и накрая си беше даже болезнено усещането и дори и таткото не успяваше да ги укроти.На моменти така ми липсва някой да ме подритва в корема.В началото на бременността много се притеснявах че ще ми е неприятно усещането нещо да ми се движи в корема,ама е хубаво и после ти липсва.
Активен
ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: юли 05, 2013, 13:38:04 »

В 8 и 9 месец ритниците и видимото местене на корема са много добре изразени и няма спасение.Дотогава таткото наистина действа успокояващо,но после не е така и аз даже нарочно си опирам корема в мъжа ми като спим,за да може и него да го рита,не само мен  girl_haha
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #197 -: юли 05, 2013, 13:47:32 »

ra_di, аз с това съм наясно, ама не отварям очите на нашия татко  LAUGHTER Той и без това се е навил да ползва бащинство, че да е повече време около нас. Няма да му троша меракът!
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

« Отговор #198 -: юли 05, 2013, 15:18:49 »

Изследванията ми излязоха...корена разлика в кръвните. Сега си ми излезе обичайната лека форма на анемия. В другата лаборатория бях с хемоглобин в горна граница. Вече няма да вярвам на Писанец. Бактерията в урината си я има, във вторник ще каже доктора какво правим.  sad
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: юли 05, 2013, 16:12:07 »

Аз някъде бях чела, че бебетата спирали да шават, когато някой сложи ръка, защото инстинктивно се отдръпват назад  /не знам до колко е вярно, но и при нас беше така/. Иначе малкото футболистче може би от седмица ми мести корема като рита и се движи, чак ми става смешно blum
Гери е права, че накрая може би ритничетата стават болезнени, защото мястото става все по-ограничено, обаче и аз съм сигурна, че ще ми липсват подритванията и местенето на корема pqz
Активен
_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: юли 05, 2013, 17:13:24 »

И при нас беше същтото с ритничетата, както си ме ритка, и ако татко му си сложи ръката спира и нищо smile Сега вече му дава по едно ритниче вечер и то само като му говори и толкова smile
 Може да ме помислите за луда, но забелязвам, че когато милото си е в къщи бебо е напълно спокоен и не е толкова деен. Милото си беше в къщи 2 дни и аз го усещах само сутрин, стреснах се, но лекарката ми обясни, че няма ден с ден еднакъв, а и сме седалище. От днес съм сама и бебо пак си е в обичайния темп, ритане и това е. Може би си внушавам, но това забелязвам от няколко седмици smile
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: юли 06, 2013, 18:15:55 »

Мамчета, споделете - кои морски храни наистина трябва да се избягват? Аз много обичам, но все попадам на противоречиви мнения Girl_hide
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: юли 06, 2013, 18:56:21 »

Мамчета, споделете - кои морски храни наистина трябва да се избягват? Аз много обичам, но все попадам на противоречиви мнения Girl_hide
Аз знам, че не е препоръчително да се хапва морска храна, поради бързото и разваляне, т.е. от евентуално натравяне. Чувала съм също, че мидите съдържат живак и метали, които особено през бременността не се препоръчва да се консумират. Аз определено избягвам да ям морски дарове, тъй като съм се тровила често, но мисля, че все пак е строго индивидуално, всеки организъм е различен.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: юли 06, 2013, 19:33:03 »

Не трябва да се хапвам морски дарове-миди,рапани,октоподи,раци,скариди и други подобни.Хубаво  е да се избягват и риба тон,скумрия.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #204 -: юли 08, 2013, 11:10:15 »

Да, това с морските дарове и аз съм го чувала. Обяснявам си го и с това, че те малко или много са алергенни храни. По този повод ми беше странно моя приятелка, която живее в Англия, обясняваше, че там на яйцата, дреболиите и др. подобни (силни храни) пишело, че не се препоръчват по време на бременност. Разбира се тук можем говорим и за прекаляване с количеството.  Wink
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #205 -: юли 08, 2013, 12:48:23 »

Риба по време на бременност трябва да се хапва, навсякъде пишат, че в нея има вещества, които подпомагат развитието мозъка на бебето. Във витамините, които дават на бременни също винаги фигурират тези омега-3 съединения, които ги извличат точно от риба, доколкото знам. Ето в тази статия са писали повече по въпроса и скумрията я дават като подходящ заместител на рибата тон.

http://www.zdravoslovnobg.org/intersnistatii/190-hranenepovremenabremennost

Мисля, че основното правило е за неядене на океански риби, миди и морски дарове и то най-вече съветват да се избягва консумацията им докато са сурови, защото може да не са добре почистени или с повече живак.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: юли 08, 2013, 13:56:21 »

общо взето имайте на предвид че колкото е по-голяма рибата, толкова повече живак има в нея и съответно не е хубаво да се консумира...
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: юли 08, 2013, 14:12:29 »

Гледам, че се заговорихте за храните. Покрай диабетичната ми диета изключих доста вредни неща от менюто си. За 6 месеца (3 преди бременността и първите три от нея свалих 12 кг, които вече леко започнаха да се покачват от бебчето. ) Сега всеки ден преди закуска на гладно изпивам по една чаша пресен сок от моркови и червено цвекло, като някой път добавям стрък целина, 3-4 листа спанак или ябълка. Започнах ги още от самото начало, защото ми бяха казали, че е много полезно за плацентата, а и за самото бебе. Допълнително към всяка салата слагам по 1 лъжичка суров сусам.
Ето няколко неща, които ми бяха попаднали наскоро за храните.
http://www.edna.bg/za-roditeli/bremennost/kakvo-mozhe-i-ne-mozhe-da-iade-edna-bremenna-4261391

http://www.beu.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%8F%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8-news4447.html

http://www.beu.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%8F%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8-news4447.html
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: юли 09, 2013, 08:30:38 »

Добро утро,. Да ви кажа и аз преди много обичах риба, обаче откакто съм бременна нещо не ми е на сърце...А за морските дарове и аз знам, че трябва да се избягват. Само риба тон си позволявам рядко, на салата.
Аз да ви покажа част от нашите покупки:

Активен
_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: юли 09, 2013, 08:48:27 »

Весе, чудесни са нещата, много хубави smile  Обувките са един път smile
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: