Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 08:52:18

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 9  (Прочетена 213424 пъти)

Мрявка
Сватбен ГУРУ
Публикации: 775

« Отговор #75 -: май 03, 2013, 23:35:58 »

Данито, третия букет е много красив!
Активен
Danito
Сватбар
Публикации: 166

« Отговор #76 -: май 04, 2013, 20:50:33 »

Да Мрявка, страхотен е  smile Аз тези дни говорих с флористка, обсъдихме нещата и сега ще чакам нейните предложения за букета и останалите неща с цветя, които трябва да се направят  smile
Активен
tedi_ap
Регистриран

Публикации: 2

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: май 07, 2013, 12:51:34 »

Активен
pavletutka
Сватбар
Публикации: 258

10.08.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: май 12, 2013, 06:34:18 »

Божура на двора е нацъфтял, на някой му трябваше това инфо.
Активен
dideto5
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #79 -: май 12, 2013, 07:47:51 »

Божура на двора е нацъфтял, на някой му трябваше това инфо.

Благодаря за инфото,но жената от цветарския магазин каза,че не ме съветва да включвам божури в букета...  give_rose
Активен
Danito
Сватбар

« Отговор #80 -: май 12, 2013, 20:19:20 »

dideto5, можеш ли да ми кажеш каква цена ти предложиха за божурите и за този месец ли или за друг? Аз много искам божури за букета и украсата в ресторанта, но за юли месец цените им ми идват непосилни.
Активен
dideto5
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #81 -: май 13, 2013, 06:56:31 »

dideto5, можеш ли да ми кажеш каква цена ти предложиха за божурите и за този месец ли или за друг? Аз много искам божури за букета и украсата в ресторанта, но за юли месец цените им ми идват непосилни.

Да ти кажа до питане за цена не се стигна,тъй като жената от цветарския магазин каза,че са твърде нетрайни и ме отказа... sad При мен става въпрос за края на юни...
Активен
Danito
Сватбар

« Отговор #82 -: май 13, 2013, 07:27:42 »

Щеше да ми е интересно да сравня. Цените, които ми дадоха на мен бяха за средата на юли (13-и) - 10-15 лв. за 1бр. божур.  sad
Оказа се, че комбинацията, която най-много ми допада е божур и хортензия. А хортензията може да е по-скъпа и от божура (10-20 лв/бр.)
Сега ще мислим с какви цветя да се заместват girl_impossible
Активен
Денито
Професор
Публикации: 319

« Отговор #83 -: май 13, 2013, 13:56:30 »

На мен ми се виждат доста високи тези цени, незнам....
Това, което знам със сигурност е, че не е добра идея да се ползва божур извън типичния му за цъфтеж в България период (зависи от времето, но май месец като че ли напоследък), защото в Холандия има всичко по всяко време, все ще намерите някой, който да ви уреди доставка на разумна цена, но извади ли се от хладилната камера/камион/помещение, в което се съхранява в отлично състояние, и попадне ли на нашите юлски/августовски температури, ще клюмне за нула време и ще започне да се разпада. Иначе спор няма, че с божур стават едни от най-красивите и романтични букети, ухае невероятно, а и на всичкото отгоре е много модерен...
Все пак - допитайте се до флористите си за съвет и мнение преди да изберете и поръчате. Успех на всички! give_rose

* buket3.jpg (28.98 KB, 307x470 - видяно 693 пъти.)
« Последна редакция: май 13, 2013, 13:58:27 от Денито » Активен
Danito
Сватбар

« Отговор #84 -: май 13, 2013, 21:10:01 »

Благодаря ти за подробната информация Денито  give_rose
Не сме се отказали напълно от божура, разбрахме се с флористката да следи цените и ако влиза в бюджета да го ползваме smile Но както казваш за разпадането...при това положение сякаш няма смисъл.
Активен
Macito
Професор
Публикации: 389

« Отговор #85 -: май 14, 2013, 07:15:41 »

Момичета, вие ме разбихте... И аз съм от летните булки и мечтата ми е комбинация хортензия и божури  sad Ужас, явно трябва и аз да мисля заместители (ако мога така да го нарека)
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859

« Отговор #86 -: май 14, 2013, 07:54:51 »

И така, виждам, че тук са се повдигнали разговори за божури... да ви разкажа моята история накратко - някои от момичетата във форума, които ми следяха сватбената темичка са наясно през какво минах...

Мечтаният от мен букет беше от бели божури, хортензии и жълти фрезии. Е, нищо, че бях булка в края на април и не беше чак толкова горещо - божурите бяха по 6лв (цена на едро - най-ниската, която открих) на брой и трябваше да се поръча минимум 40 броя, тъй като не позволяват да се доставят по-малко от това от вносителя (някой си холандски). В крайна сметка се примирих, че няма да са божури (нищо, че бях поръчала на флористката си още от януари/февруари да ги следи и да поръча навреме).

Измислихме най-добрата заместителна комбинация и се получи букет за чудо и приказ и без любимите ми божури. Беше комбинация от бели еустоми, хортензии и бели и жълти фрезии. Все още не са ми готови професионалните снимки, но ви показвам една, снимана от една от шаферките ми в колата на път за църквата:

Активен
scilla
Сватбен ГУРУ

« Отговор #87 -: май 14, 2013, 08:04:06 »

Macito, само не позволявай фактът, че няма да имаш божури да разваля настроение, нагласа и т.н. Аз успях да преодолея този момент и бях още по-щастлива с букета си smile А, и още нещичко - друг добър заместител на божурите, който ми беше препоръчан в този форум е ранункулус - та разгледай тези цветя като варианти, мисля, че ще ти допаднат, поне на мен ми Flower
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: май 14, 2013, 08:11:08 »

Божурите са наистина нетрайни. Сватбата ми беше декември и всичко беше наред докато не влязохме в ресторанта  pardon На топличкото и божурите и лалетата се отвориииха и взеха да клюмват. Затова до края на вечерта няколко пъти го изнасяха на студенко, за да се освести  pardon Фрезиите също са супер нетрайни на топло, имайте го в предвид.
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ

« Отговор #89 -: май 14, 2013, 08:17:44 »

При мен фрезиите се държаха доста "мъжки", но въпреки 30-градусовите температури, беше краят на април, така че едва ли ще е същото да кажем в средата на август или юли  Girl_hide

Иначе имах фрезии и в декорацията на ресторанта и бутониерите на гостите бяха от фрезии, а тези в букета ми изобщо не помръднаха от сутринта до след полунощ smile Та дори и на следващия ден като видях снимка от букета ми, който една от шаферките спечели - изглеждаше все още свеж  danceg
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: