Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 18:46:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни-2
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни-2 (Прочетена 118593 пъти)
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
Re:Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни-2
«
Отговор #330 -:
април 10, 2013, 12:19:39 »
Дина, Маги в България след първо секцио, няма лекар който да се навие да изражда нормално. За сега такава е нагласата. Може да се промени с годините, но едва ли.
Жозефин и на мен 30 седмица ми се струва рано. Не съм лекар, но повечето лекари се стремят да изродят бебето възможно най-късно, понеже е по-добре за него. Лошото е, че всеки лекар си има мнение и 10 лекари може 10 различни мнения да ти дадът.
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #331 -:
април 10, 2013, 12:26:59 »
Josephine и аз да се намеся в темата, консултирай се с друг лекар, на мен 30 седмица ми се вижда рано. Аз имам пресен пример с една приятелка, почти през цялата бременност беше с високо кръвно, но беше на поддържаща терапия, няколко пъти на вливания и си роди 2 дни преди термина, нормално, живо и здраво бебче.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #332 -:
април 10, 2013, 13:08:40 »
Цитат на: Josephine в април 10, 2013, 10:50:26
Бибс, Цаски, като ги къпете в спалнята върху нея не ви ли се клати коритото че спалнята не е твърда отдолу???
Не, споко
Иначе защо се мъчим на въпроса - ами ние сме в къща и не можем докара еднаква температура на всякъде. Предпочитам да разхождам корита, отколкото да разнасям бебето през три температури
Плюс това след къпането веднага го слагах да го обличам, защото си беше в стаята, а другия се занимава с мъкненето
Нашата стойка също беше с ваната, в комплект, не просто някаква. Не помня обаче на коя фирма бяха. Ваната също беше с маркуч, който залепихме, за да не реши да се излива в стаята
За трето след секцио - има шанс, така че живот и здраве и до там може да стигнете
Всичко ще е наред
«
Последна редакция: април 10, 2013, 13:17:08 от casky
»
Активен
miauka
Наблюдаващ
Сватбен ГУРУ
"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"
«
Отговор #333 -:
април 10, 2013, 13:28:39 »
Josephine определено се консултирай с друг доктор!И аз като Гучи мисля,че раждане в 30г.с. (планувано)е безумие!Медицината е толкова напреднала има хапчета за кръвно!Определено искай второ мнение
Моя братовчетка роди нормално 3г. след секцио в България
И аз се надявам второто,живот и здраве да го родя нормално,много ми се иска да изживея този момент.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #334 -:
април 10, 2013, 16:21:09 »
Мен самата след едно вдигане на кръвно ме сложиха на хапченца за кръвно и сега всичко е наред.Консултирай се и кардиолог ако се налага-има такива които се занимават с бременни и деца.
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #335 -:
април 11, 2013, 10:01:36 »
Джозефинче
стискам палци да не се налага да вадят бебчо в 30 г.с. и на мен ми се вижда раничко и искренно се надявам да намерят начин да се справят с кръвното ти. Пиши когато моежеш как се развиват нещата
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #336 -:
април 11, 2013, 10:18:03 »
Цитат на: roumyana в април 10, 2013, 11:22:41
джозефин,няма ли как с лекарства да се оправят нещата,по принцип ако искате три деца е доста рискова трета бременност,заради операциите.
Руми
, пия лекарства само за кръвотока в момента + витамини + магнезий...бяха ми казали да пия и аспирин протект от Шейново, но аз още тогава им споменах за 2те язви и рефлукса и казаха да го забравя. Нищо по-специално не са ми изписвали за тахикардията или за кръвното. Колкото пъти отида на кардиолог ми казва ами добре ти е, леко високо но е нормално от бременността е....е да ама аз не се чувствам добре. Преди бременността кръвното ми винаги е било 80/50 или макс 90/60, сега е 120/80, дори 130/90...като ме приемаха в болницата беше 135/95, а там по едно време направих криза беше 120/105...Общо взето като го вдигна кръвното и следва целодневно главоболие, надуват ми се ръцете, кофти работа е. А за тахикардията ми мерят пулса 100-105-110 и ми вика нормално е от бременността е....ама аз като не съм получила сърцебиене е 110 пулса, а като получа колко ли скача пулса, защото почти всеки ден получавам и сърцебиене...направо ми тупа в гърлото сърцето и не мога да си поема въздух, добре че бързо отминава, пробвам да дишам дълбоко и отминава....
Ра_ди
, всеки ден в повече за бебето в корема е + за него...на мен ми се струва много рано 30г.с. и не ми се иска
Гери
, за съжаление колкото и пъти да съм ходила на кардиолог нищо....изписаха ми Конкор Кор при нужда....е кво значи при нужда, ами ако взема когато си мисля че има нужда а то няма, да не го ударя кръвното в земята....
Динна
, една година е малък период за секцио, искат минимум 2 че дори 3 знам аз
А и рядко се навиват след секцио нормално.
Маги
, ще разпитам за тези инжекции моят лекар.
Пънки
и на мен ми се струва рано ще стискам и ще гледам да удържа положението повече време.
Перличката
я кажи повече за терапията на твоята дружка и за тези вливания.
Цаски
, с моя мъж с тоя болен кръст това мъкнене ще му се отели вола..... по добре май в холо-кухнята че да изсипваме директно в мивката не знам...
Мяука, Гери
, няма читави лекари тук по моите наблюдения. Затова ходих и до Сф за ФМ, но с тая шийка не ми се иска да пътувам до Сф нон стоп за прегледи.
Ще се отчитам
Цвети
задължително
Активен
punk_girl123
«
Отговор #337 -:
април 11, 2013, 11:12:00 »
Жозефинче иди при някой гинеколог, а не при кардиолог. Те кардиолозите много не ги разбират последствията от бременността. Ако трябва направете още едно пътешествие до София.
Но да ти кажа, че и моето кръвно е ниско 90/60, но от бременността ми се качи към 110/80. Така че това не е тревожно според мен. И понеже аз си имам вроден дефект на сърцето и също страдам от сърцебиене и задух от време на време, магнезия ми помага. Но все пак си имам сърцебиене- неприятно е, но не мисля че е причина да вадят бебчо толкова рано.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Re:Очаквани пролетно празнични бебчета Апр
«
Отговор #338 -:
април 11, 2013, 11:20:19 »
Пънки, нали гледаш като ходя при гинеколог какво казва, да се вади по рано ако кръвното скочи още...
Иначе при мен ако е 110/80 ще е добре, ама то скача до 130/90 че и повече...Аз нямам никакви вродени дефекти със сърцето и кръвното и тахикардията са си изцяло от бременността това ми е ясно, ама не ми изглеждат много нормални чак. Вич при теб кръвното се качва с 20 единици, а при мен от 80/50 до 130/90 се качва с 50 единици. Като бях при Марков каза че качване с 40 единици е много а камо ли с 50, това си е чисто високо кръвно за мен си специално....сега за някой който попринцип му е 120/80, ако му скокне до 130/90 нищо му няма....ама при мен има 50 единици покачване. Иначе за магнезия съм съгласна казаха ми че освен че за контракциите е добре, а и за успокояване на мускулатурата и на сърцето в частност.
Я кажете нормални ли са контракциите, предполагам че са от тия Бракстън Хикс, нямам болка, втвърдява се целия корем, събира се на топка и изтръпва целия и после ме отпуска след около минутка максимум. Трябва ли да пия и Но шпа в комбинация с магнезия?
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #339 -:
април 11, 2013, 11:24:50 »
Josephine ела до Варна.Пътя не е толкова много.Ще ти намерим и кардиолог дето се занимава с бременни и добър гинеколог.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #340 -:
април 11, 2013, 11:44:29 »
да, това ми е варианта, да отида до там на преглед да ме види хем гинеколог, хем кардиолог. Ще го обмисля това тия дни като се чуя и с моя следящия ми АГ та ако заидвам натам ще ви пиша за координати на специалисти.
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310
«
Отговор #341 -:
април 11, 2013, 12:38:37 »
Josephine убеждавам се, че във всяка държава има различни практики и колкото доктори толкова мнения:) затова избираш на кой да вярваш и следваш иначе честно от толкова мнения е супер объркващо и само стресиращо за теб. Поне аз така правя мен двама доктори ме следят и съм си избрала да вярвам повече на единия
че иначе много съвети ми идват
Ако ти трябва гинеколог във Варна мога да ти препоръчам моят, при който ходех много време. Ако искаш само ми кажи и ще ти пратя на лични. Стискам ти много палци.
Аз се връщам от седмичния преглед и ми казаха да се подготвям за другата седмица, защото е много вероятно бебето да се появи по-рано
Активен
punk_girl123
«
Отговор #342 -:
април 11, 2013, 13:18:44 »
Дина това е супер новина! Малко ти завиждам, че ще се видите с малчо и че ще смъкнеш коремчето!
Пожелавам ти всичко да мине безпроблемно!
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310
«
Отговор #343 -:
април 11, 2013, 13:44:39 »
Благодаря Пънки, дано само да не се запъне човечето! И аз се зарадвах много, ама то не е точна наука, така че ще видим
При теб как е положението?
Активен
punk_girl123
«
Отговор #344 -:
април 11, 2013, 14:16:31 »
При нас няма признаци за раждане. Плацентата си е още първа степен на зрялост има околоплодни води. Имам слаби контракции неболезнени. Предполагам, ча няма да се срещнем скоро, но природата си знае работата. Когато е писано!
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...