Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 15:02:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Седмица на Банго Васил 14 - 20.01.2013г.
Страници: [
1
]
2
3
...
5
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Седмица на Банго Васил 14 - 20.01.2013г. (Прочетена 25827 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
-:
януари 14, 2013, 08:44:08 »
Да отбележим в седмичната тема и Нова Година на ромския народ - нека ни е честита още един път годината, да е плодна, страстна и весела. В крайна сметка, един път се живее
!
Ние винаги празнуваме Василовден по стар стил, още от времето на баща ми. Веднага след Нова Година, на 01.01, на хората им е трудно да се включат в такова мероприятие, след обилно ядене и пиене, та на 14-ти вече са се "осеферили" и са готови за подвизи
Да ми е жив и здрав отново синът, да му върви в любовта и да му е весел животът!
МАШИНАjpg.jpg
(6.56 KB, 199x253 - видяно 3332 пъти.)
«
Последна редакция: януари 14, 2013, 08:46:06 от svekarva
»
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
Re:Седмица на Банго Васил 14 - 20.01.2013г.
«
Отговор #1 -:
януари 14, 2013, 09:22:53 »
Добро утро и успешна седмица на всички
Активен
DaBulka
Професор
«
Отговор #2 -:
януари 14, 2013, 11:01:40 »
Свеки, честит празник! Да ти е живо и здраво момчето!
На всички пожелавам успешна седмица!
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
«
Отговор #3 -:
януари 14, 2013, 11:10:23 »
Успешна седмица и от мен!
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #4 -:
януари 14, 2013, 11:22:48 »
Аууу... този Васил точно да го скриете някъде.
В събота ходих до центъра, още щом намалих, за да паркирам, от нищото се материализира някаква кака и почна да ми чука по стъклото и да ми продава някаква китка по повод празника. Не можете да си представите, колко бях щастлива в този момент, че съм си създала навик да шофирам със заключени врати. После минахме на айде дай 20 стотинки како, щото съм бременна. Тя изглеждаше по стара от мен, ама кой знае.
Гадно ми е, че тези хора живеят по този начин, но те масово не просят, защото са гладни, а защото това работят. И децата си обричат на същата мизерия
След всичките репортажи, които изгледах, за това как масово парите събират по висшите в йерархията и строят триетажни къщи - някак си ми се свива по-малко сърцето (макар и да съм доста състрадателна по принцип). А и като знам, че като им предложиш да им купиш нещо се сърдят и искат стотинки... кое е правилното в случая, ходи разбери.... аз определено реагирах като щраус...далеч от очите ми проблем няма. Може и да ви се е стори много безсърдечно, но отминах.
Имали ли сте подобни случки? Какво правите вие?
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
«
Отговор #5 -:
януари 14, 2013, 11:49:47 »
Привет, мацки!
Свекърва
, да ти е живо и здраво момчето
Да Булка
, радвам се да те "видя"
Кивче
, напълно те разбирам......аз подобно на теб съм ужасно състрадателна, но рядко се поддавам, макар понякога да са много брутални (случвало ми се е да ме кълнат). Няма да забравя една случка: на спирка в центъра, час пик, много хора чакат и отнякъде изниква един мръсен манго и почва да проси, но не как да е, а с огромен нож в ръката
Как да не му дадеш?! Ситуация "парите или живота"
Всички му "услужиха" със стотинки....
Айде, успешна и усмихната седмица
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
«
Отговор #6 -:
януари 14, 2013, 12:06:03 »
И аз ги подминавам като опърлена,откакто и един такъв ме нападна в тъмното име ограби съм като скорпион,пръскам със спрея и бягам....
И з амен не е честно.Дават им помощи,дескримиирани били,бла бла бла, а нас кучета ни яли.Някак не съм съгласна.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #7 -:
януари 14, 2013, 12:11:45 »
Хехехе, мен пък сутринта една разпарцалосана мома ме сурвака за здраве с една абсурдна златна сурвачка. Жената беше научила цялото стихче. Това е най- новият метод на просия /за мен/. Е, дадох и ститинки за старанието.
, да се надяваме, че няма утре да ме подхване пак.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #8 -:
януари 14, 2013, 12:36:11 »
Определено някои са много креативни!
Оф, много е сложно, тя държавата не може да се оправи с тях и не знае какво да прави. По спомени цитирам един министър, който каза, че това е размножаваща се постоянно биологична маса, която не иска да увеличи интелектуалния си потенциал. Ама не е съвсем така стихчета учат, сурвакници продават.
Добре, че им взеха мечките. Знаете ли какво се случва с мечоците в резервата в Белица, толкова са травмирани, че се плашат от хора и като нямат какво да правят си танцуват.
«
Последна редакция: януари 14, 2013, 12:40:24 от kiwi
»
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #9 -:
януари 14, 2013, 13:20:12 »
svekarva да ти е жив и здрав сина!
Аз нямам лична причина да не харесвам мангали, но въпреки всичко изпитвам голяма неприязън към тях. И пари не им давам, ако ще на челна стойка да застанат. Даже веднъж щях да прегазя една от тия светофарните. Колата ми чиста, от автомивка излиза и онова гнусно същество да вземе да ми пръсне веро на задния джам, за да чисти. Цялата кола ми изцапа. Даже като се сетя и ме хваща яд!
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #10 -:
януари 14, 2013, 14:00:05 »
Здравейте,
Гледам доста болна тема сте подхванали.. Аз нямам навика да давам пари на просяци..преди години много давах, но като знам, че им ги взимат
Другото, което ме смая е един наш съсед, който се оказа, че е просяк и това му е "работата" - живее супер охолно, с жена си ходи по почивки и екскурзии, ходи по най-скъпите заведения...бях потресена. Оказа се, че като такъв изкарва м/у 50-70 лв на ден
Пари не давам, но когато видя бедно, гладно, просещо дете винаги купувам нещо за хапване и му давам..Много ми е жал независимо дали е ромче или не.. В крайна сметка никое дете не си избира само тази съдба. Когато бях студентка във Варна, на едни очни, имаше циганче, което всеки ден просеше около университета - всеки ден по обяд му купувах голяма торба форнети, а то ходеше да се крие под едни стълби за да си ги хапне - никога няма да забравя очите му..
Така, че монетата има две страни...
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #11 -:
януари 14, 2013, 14:43:47 »
Тъжно е да, сигурно монетата има повече от две страни в случая.
Аз съм давала и част от напазаруваното на едно детенце на паркинга на супер маркет в моя квартал. Даже се поинтересувах, какво прави то само тук на паркина при свечеряване. Съвсем ме размекна историята как майка му била болна и не можела да става от леглото, иначе било живеело в блока до магазина. Много тъжно!
Два месеца по-късно същото детенце ми отговори по същия начин на същия въпрос, но на паркинга на друг супер маркет в различен квартал. Няма да стана нито по-бедна, нито по-богата ако дам или не дам няколко монети, но вторият път не дадох. Не мога да съчуствам на хора, които ме лъжат!
«
Последна редакция: януари 14, 2013, 14:45:36 от kiwi
»
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #12 -:
януари 14, 2013, 14:53:29 »
не обичам да ме лъжат! И аз съм имала такъв случай и после спрях да давам.
Давам само на бг пенсионери, които продават цветя и то гледам наистина да са възрастни и окаяни.За тях наистина ми е жал, все едно баба ми да й се наложи да излезе да трепери на студа.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #13 -:
януари 14, 2013, 15:15:30 »
Здравейте на всички и от мен, наистина много болна тема сте подхванали... И аз като Еми гледам да давам на пенсионери, не че не съм давала и на деца и цигани , но най-заслужили според мен са те, поне не просят ,а продават-каквото намерят, за това съм склонна да мисля, че парите си остават за тях. Иначе в центъра на София бол от просяци,...преди години ми направи впечатление нещо ...на подлеза на сегашната метростанция Сердика едно време искаха по 5-10ст просяците, а по същото време във Варна ме спира една баба на подлеза при катедралата и ми иска 50ст...!?!?!
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #14 -:
януари 14, 2013, 15:20:36 »
В София и около централна гара има много просещи. Уж под предтекст, че не им достигат 20 ст. за билет. Тогава винаги водя една такава вътрешна борбе със себе си, защото на практика на всеки може да се случи, и че ако не мен ми са случи всички ще ме мислят за просяк и никой няма да ми даде. От друга страна там си има и редовни, които ги научаваш ако пътуваш по-редовно като мен/но те не те научават и всеки път пробват/
Активен
Страници: [
1
]
2
3
...
5
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден