Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 11:42:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 8
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 8 (Прочетена 235487 пъти)
flyin
Сватбен ГУРУ
Re:БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #195 -:
септември 24, 2012, 23:15:59 »
Момичета, за неделя помолих в един цветарски магазин да ми аранжират три огромни бели далии с лилави мини рози и малко зеленина и да обвият дръжката със сатенена панделка и всичко беше 20 лв. За сравнение, за същинския ми букет дадох около 80 лв
Ако можех да се върна назад, никога не бих дала 80 лв за цветя за няколко часа, макар че си ги харесвам много. Ако сезонът позволява, по-добре да ви направят букет с цветя в наличност, без да им казвате, че е булченски.
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
«
Отговор #196 -:
септември 25, 2012, 08:28:47 »
Аз си поръчах букет с 9 рози за 15 лв. Казах, че е за РД. В къщи му смених опаковката с органза и стана булченски
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #197 -:
септември 25, 2012, 11:25:37 »
Монетата винаги има и друга страна. Ето обратната гледна точка: разходите около сватбата са толкова големи, че спестяването на 40-50лв от булченския букет (който всъщност допринася за приказността на булката), ми се струва дребнавост. Можем да спестим от хиляди други неща - украса на шампанско и чаши, подаръци за гости, бельо... Естествено говорим за големи сватби с много детайли и разходи. Това е просто гледна точка, не натрапчиво мнение.
С поздрав най-сърдечен!
Активен
yl
Професор
Публикации: 319
«
Отговор #198 -:
септември 25, 2012, 12:49:19 »
Josephine®
, напълно съгласна!
Разбира се, моето мнение не е обективно по този въпрос, но винаги ми е било странно защо се дава 4 цифрена сума за рокля, супер много пари за бижута или бельо, а букета, ако може да е до 20лв
Както и защо все търсим неповторимата и уникална визия за нас си (булката)... ама букета да е червени рози с малко гипсофилче (нищо лично - класиката си е класика, но всяка 2-ра булка е с подобен)
А за темата от по-назад, уточнението "булчински" при поръчката много често е ключово освен за цената и за да стане ясно на цветаря, че цветята трябва да са максимално свежи, а не от онези дето залежават в склада и се чуди на кой да пробута, че букета ще се гледа от много хора и трябва наистина да е хубав и не на последно място, че трябва да е добре хванат, за да не се разпадне при второто хоро пред къщата на булката.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #199 -:
септември 25, 2012, 13:34:44 »
Аз също не бих спестила от букета, но това си е лично предпочитание.
За моят букет дадохме 70-80 лв., но за мен по-красив нямаше /е разбира се има много красиви букети, но моят беше точно това, което винаги съм искала/. Беше направен от лизиантуси и дребни рози, като го поглеждах и се зареждах с усмивка. Цените на тези цветя на стрък варираха от 2-3 лв. В моят имаше над 20 стръка цветя, панделката беше от мен, дори евтин ми се струва....
Никога няма да съжалявам, че платих повече пари за букет и получих „мечтания“ от мен, който да допълва визията ми.
Активен
rosito_m
Сватбар
«
Отговор #200 -:
септември 25, 2012, 14:43:30 »
Моят букет струва 16 лева и аз много си го харесвам.Качих снимка в албума,дано ви хареса и на вас
«
Последна редакция: септември 25, 2012, 14:48:19 от rosito_m
»
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #201 -:
септември 25, 2012, 14:59:12 »
В интерес на истината проучих цените на цветята, които искам и се оказа, че все пак не ми взимат кой знае каква надценка за труда - аз искам 3 бели божура с 10 лалета, дантела и брошка, като само брошката ще си купя аз - за това бижу 65,00лв. Когато проучих цените на божурите се оказа, че декември цената им варира м/у 7-10лв, а на лалетата около 3 лв/бр. - 3*8,50/средна цена/ -25,50 + 10*3-55,50, като сложим и дантелата - 2-3 лв - то става почти същото. Така,че първо вижте цветята, които харесвате как излизат на дребно, да не се окаже, че за 5-10лв си правите живота тенекия
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
«
Отговор #202 -:
септември 25, 2012, 16:26:08 »
Бяха си много свежи цветята. И не мисля, че ако бях казала, че е булченски щеше да е с нещо по-различен... освен цената разбира се
Също така от другите неща също спестихме. И роклята ми не е 4 цифрена сума и пак е най-страхотната.
Активен
yl
Професор
«
Отговор #203 -:
септември 25, 2012, 17:25:42 »
Добре де, защо винаги си мислите, че се говори точно за вас?!
zai4e_mia
, ни най малко не съм визирала конкретно теб! Тази тема за поръчката на "обикновен" букет се обсъжда доста често, като полезен трик за спестяване на пари, аз просто изказвам моето мнение, че не винаги това е добър вариант. Все пак, колко от вас си поръчаха официален грим или прическа, ама да не е булчински! Нали затова изрично казваме (поне аз така направих) че ще съм булка и гримът ми трябва да е безупречен до края, то си е същото и с цветята
п.с. а ако трябва да съм точна във флористиката има различни правила за дизайна на букет за рожден ден и булчински... едни и същи цветя, едни и същи материали, съответно за една и съща цена, аз лично бих подредила различно според това дали букета ще е булчински, за подарък на мъж/жена или просто за вазата вкъщи...
«
Последна редакция: септември 25, 2012, 17:29:58 от ylith
»
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #204 -:
септември 25, 2012, 18:48:24 »
Момичета, радвам се, че не бихте спестили от букета, аз лично бих, ако можех да върна времето назад. За мен е безумно за букет с далии и рози веднъж да съм дала 80 лв и веднъж 20.
Не знам как намесихте грима и останалите неща
Аз за всичко съм си правила преценка дали можем да си го позволим и го намирам за нормално, все пак сами сме си плащали всичко до стотинка, както и сигурно почти всички вие.
Ако си имате конкретна идея за букета и ви се налага да поръчате цветя, защото не са налични на пазара, разбира се, че ще излезе по-скъпо.
Ако обаче някоя бъдеща булка няма големи претенции за букета (като мен), а й е писнало всевъзможни хора да я възприемат като ходещ портфейл и да искат да отръскат двойно-тройно за услуги/продукти, свързани със сватбата, може да се ориентира към избора на букет от наличните на пазара цветя според сезона. Никой не е казал, че букетът трябва да е обикновен, даже точно обратното!
Активен
estlar
Ентусиаст
«
Отговор #205 -:
септември 25, 2012, 19:43:09 »
Разбирам защо ресторантът, гримът и прическата за сватба са по-скъпи. Капарира се цялото заведене, гримът прическата са специални, а не само изправяне на коса, например. Но при букетите... Освен ако наистина не са цветя по поръчка, не виждам смисъл от тройните цени. Особено при положение, че в повечето случаи купуваш не само букет, но и украса за ресторанта, дома, бутониери от истински цветя, кой каквото си прецени, че може да си позволи. Т.е правиш много голям оборот на цветарския магазин така или иначе... Слагат таква цени, че ми иде като някои булки сама да си направя букета - така или иначе ще бъде само момини сълзи.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #206 -:
септември 27, 2012, 06:40:59 »
Да ви покажа още две снимки на букета
от Флорис Варна
Активен
Kanna
Ентусиаст
Публикации: 136
«
Отговор #207 -:
септември 27, 2012, 21:55:06 »
Езра, прекрасен е! Много, много ми хареса...
Активен
yl
Професор
«
Отговор #208 -:
септември 28, 2012, 08:15:00 »
На мен също - не може да се отрече, че флорис правят едни от най-хубавите букети в България
Активен
cv
Ентусиаст
Публикации: 117
«
Отговор #209 -:
септември 28, 2012, 10:58:34 »
Момичета, къде в София правят хубави букети, по възможност в района Динаабад - Младост - Дружба?
Имате ли представа дали има оранжеви цветя през ноември. Ресторанта ми е целия цвят шампанско и ми се щеше да вкарам малко цвят - нещо от топлите есенни цветове, и съответно букета и вратовръзката на половинката да са в тон
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...